2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Canım doğumum bi hayli zor oldu benim 2cm aciklik vardi 8.ayimdaydim dr.hastaneye yetisemeyebilirsin dedi. suni sancı takıldı öğlen ben anca gece dogurabildim.Böyle acı bir tecrübem olduğundandır sezeryan tercihim...Fakat diyorum ki her doğum bir değil güzel şeylere adapte olunmalı..Çok detaylara girip,korku filmi modunda anlatıp normal doğum düşünen anneleri korkutmak istemem..

anladim tatlim saol aciklaman icin...bende sezerya istiorum ama bu gidisle ewdr dogurucam baksana takip ediosan hastanemin yeni doga unitesi bile yokmus....

iyi geceler kızlar uzun zaman oldu buraya yazmayalı ama oğlum sağolsun fırsat vermiyor hiç :31:
umarım herkes bıraktığım gibidir, bebişlerin hepsi iyidir inşallah :nazar:
oğluma bir erkek kardeş geliyor bu arada :emir_bebek: aralarında yaş farkıda fazla olmadığından iyi anlaşacaklarını umuyorum :16:

kizlar ah kizlar hic isten cikartilir mi tatlim yarin hemen muhasebecini bilgilendir eger is cikisi yapilirsa haklari bile yanar....bu surecle is yerinle alakan yok yasal izinin bitene kadar maasini sigortadan alican adi ustunde ucretlu izine ayrilicaksin..izinleri muhasebeci tarafindan sigortaya bildirilecek para yaticak izin suren belli olucak.....izinin bittiginde de ise geri donuceksib yada ucretsiz izin alicaksin mesela cocugun sorunlu yada bakcak yok bi kac ay kadin dogumcundan rapor alcan ama kanama ama sanci ama istirat bolece sigortan dewam edecek ama maassiz kalicaksinnn....asla isten cikis giris die bisi yokk......hak edislerin yanar olur mu ole sey.......bi diger konu benim de akintidan dolayi erken dogum risikom war lakin bebegimin basi asada olmasiyla alakasi yok son ayin so haftasina kadar degisirmis pozisyonn.....basi asada die erken dogum riski olanlar da baska bi nokta daha wardir bebegi esi asada dir yada bebek cok asadadir kasilmasi coktur falan.......

arkadaşlar, dün sizlere yazmıştım bunu,
bugün sağlık ocağına iğneyi vurdurmak için gittim.

bebek aşağıda ise erken doğumu önlemek için bu iğneyi vermiş olabileceğini söyledi.

iğnenin adı PLORUTON depot

dün doktor ters ve poposu biraz aşağıda demişti, sanırım bebek aşağıda olunca erken doğum riskimi artıyor...
doktor bunu çevirelim, iğne vereceğim sana dedi.

acaba iğneyi erken doğumu önlemek için mi verdi, çevirmek için mi? hala anlamış değilim. eşimde yanımdaydı o esnada, ve eşimde aynı şeyi söylüyor, bebeği çevirmek için verdi iğneyi diyor.

yani arkadaşlar eşim ve benim yanlış anlama ihtimalimiz olabilir. ama hala birşey anlamış değilim :) sizede bilgi vereyim dedim, sizleri yanlış yönlendirmek istemem.

ayrıca bir arkadaşım dedi, bu ploruton iğnesi vajina kaslarına etki yapıp rahmi rahatlatırmış,
acaba rahmin rahatlayıp bebeğin kolay dönmesinemi yardımcı olacak bu iğne, bilmiyorum....

neyse kusura bakmayın arkadaşlar sanırım birçoğunuzun aklını karıştırdım, bir ay sonraki kontrolde az çok belli olur herhalde son durum.

canim estagfurullahta ben bu dr lara ii ce kil olmaya basladim basta kendimin kine......yaaahuu bu aydaki bebek birak nasil durursa dursun nie igne ile mudahale edio....8. ayin sonu faln olsa anlarim risk almak istwmio ki o bile sacma kanama olsa hayati tehlike olsa ablicam bi bekle bakem belki cocugun cani yayilmak istedi yawww

kızlarrrrrrrrrr.... dün akşam misafirim vardı canınız çekmesin ama baklava getirmişlerdi. dün hiç yemedim. az önce bi yiyim dedim yarısını yedim az tadı değşik geldi heralde tereğayından dedim diğer yarısnı da yedim anladım ki yedikten sonra bozukkkk... ayyy nolur ki zehirlenme falan olurmu ki bebeğe geçer miki

direk kustursaydin kendini yada bol bol yogurt yeee

yapilcak bisi yok diorum dis agrisina ama tukendim artik ne uyku ne yemek deliricem....
kizlar bana dr bisiler yazmis aclik 93 alti 2.saat tokluk bilmem kac ...biz hamisler ici dr larinizin istedi tam rakam ne ac ve yemekten 2 saat sonra ki deger.........

günaydın kızalr.dün akşam bir hafta erken olmasına rağmen dayanamayıp doktoruma gittim.sabahları şeker sonuçlarımın yüksek çıktığını ve bu yüzden erken geldiğii söyledim.beni dahiliyeciye yönlendirdi.muhtemelen insülün başlar dedi.bebeğe zararı yok tereddüt etme kullan şeker daha tehlikeli dedi.idrar enfeksiyonum varmış ilaç verdi kullanmaya başladm.bu enfeksiyon erken doğum sancılarını başlatabilirmiş buda önemli bir konu dedi.artık 2 haftada bir görüşeceğiz şekerim yüzünden.bebek 940 gr olmuş ve dim dik ayakta duruyormuşdoğum pozisyonuna geçebilir son haftalara doğru ama asılsa sezeyan olacaksın bu şimdiik bizim iin önemli değil dedi.birde arkadaşlar şeker çok yükselmeye devam ederse 37-38.haftada bebeği almak gerekecekmiş.ilerleyen haftalar risk oluştururmuş.

bunların dışında bebeğimi gördüm çok mutlu oldum eliyle ayağını tutmuştu saki oyun oynuyordu bir ara tam ultrason probuna doğru elini tuttu ekranda kocaman 5 parmak göründü çok şekerdi.

günaydın kızalr.dün akşam bir hafta erken olmasına rağmen dayanamayıp doktoruma gittim.sabahları şeker sonuçlarımın yüksek çıktığını ve bu yüzden erken geldiğii söyledim.beni dahiliyeciye yönlendirdi.muhtemelen insülün başlar dedi.bebeğe zararı yok tereddüt etme kullan şeker daha tehlikeli dedi.idrar enfeksiyonum varmış ilaç verdi kullanmaya başladm.bu enfeksiyon erken doğum sancılarını başlatabilirmiş buda önemli bir konu dedi.artık 2 haftada bir görüşeceğiz şekerim yüzünden.bebek 940 gr olmuş ve dim dik ayakta duruyormuşdoğum pozisyonuna geçebilir son haftalara doğru ama asılsa sezeyan olacaksın bu şimdiik bizim iin önemli değil dedi.birde arkadaşlar şeker çok yükselmeye devam ederse 37-38.haftada bebeği almak gerekecekmiş.ilerleyen haftalar risk oluştururmuş.

bunların dışında bebeğimi gördüm çok mutlu oldum eliyle ayağını tutmuştu saki oyun oynuyordu bir ara tam ultrason probuna doğru elini tuttu ekranda kocaman 5 parmak göründü çok şekerdi.

maşallah bebeğine.ne güzel.belki bende bugün öğlenden sonra muayeneye gider bebeğimi görürüm.bazen çok bilmekte iyi değil.sürekli evhamlanıyo insan.ahanda niye teprenmedi ahanda aşağıdan vurdu.ne bilim bir sürü şey.bence biraz akışına bırakmak lazım.hafta sonumu iyice kafa dağıtarak geçirecem inş.umarım sizindi herşey gönlünüzce olur.

Günaydın hanimlar :) 30 .haftalari gördük inanasim gelmiyor.Allahima şükürler olsun :)

Oferta cok hoş ya keşke dokyorun hemen bir foto cekseydi ellerini ;) Bu arada unsilindende korkma şeker daha kötü gercekten az kaldi sıkıcaz disimizi ;)

Bu arada kizlar size bir sorum var siz her gün 3 öğün yemek yiyormusunuz benim ezelden beri bir alışkanlığım var Günde 2 öğün yiyorum simdi ekstradan aralarda kuruyemis, meyve, sut galanda iciyorum ama kahvaltimi yapiyorum daha sonra ikindi yiyorum bu bana yetiyor. Tabi aralarda saydiklarimida yiyorum siz ne alemdesiniz ?

normal doğum yaptım ben, bağıran çağıran hatta yerinde zıplayan kadın tipindeğdim. yani böyle guzel bir koku loş bir ortam sakinlik falan da olsa o an yalnızca hareket etmek isterdim diye dusunuyorum. ne damarımı açabildiler ne nst ye bağlayabildiler beni yerimde duramadım. yani zor. ama belirli bir sure, olağanüstü bir durum yoksa ortalama 5-8 saatte bebeğiniz kucağında. benim daha kısa oldu. ben 5 dk da 1 hissettim ağrıları o an anladım o yuzden sureç kısa geldi. ağrıya hazırlıklı olmak gerekiyor ama. dayanılmayacak bir ağrı değil elbette, özellikle doğumhane de çok kısa bulunuyorsun. korkmak yerine benim kendimce telkinin şu dalgaları kucaklamak gibi birşey bu ağrılar doruğa ulaştığında bebeğim gelecek ve bitecek tum sıkıntım. o yuzden bilgisayar oyunu gibi gelene hazırlıklı level ları geçicez merdivenleri çıkıcaz.
Heheheh level level bakalım ben o level günlerini görebilecek miyim? Yoksa doktor yeter artık plasenta besleyemiyor yaşlanmasından dolayı bebeği alalım mı diyecek:50:

benimde kafam karıştı kötü niyet yok biliyorum aslında mali müşavir demiş bizim muhasebeciye.zaten muhasebecimizde hamile bir iki hafta var aramızda.
Canım beni de haberdar et durumdan olur mu

Günlerdir evde yatıyorum grip yüzünden dün annemde geldi. Bugün biraz yürüyüşe çıktık annemle iyi geldi ama eve gelince çok aşırı yorulmuştum onu farkettim. Karnım ağrıyor sanki kasılıyor gibi yattım şimdi hemen.birde yürüyüş gerçekten şekeri düşürüyor. Annemle Kafe'de orta şekeri Türk kahvesi içtik yanında bi tanecik lokum yedim ve börek yedik azıcık sonra yürüdük gelince şekerime baktım 99 çıktı çok mutluyum ama yürüyüşde çok yordu beni. Pazartesi işe nasıl başlıcam onu düşünüyorum :9::37::nazar:
Evde bir gün bile yatınca insan hayatında hiç çalışmamış gibi hissediyor nedense, ben de rapor aldığımda ya da izinli olduğumda çok zor adapte oluyorum.

İnşallah benim gibi olmazsın. Doğum şeklini geçtim, son 2-3 ay eziyet oluyor. Yine de çok şükür diyelim bebekler iyi olsun da...
Doğum yapınca hepsi zamanla geçiyor yavaş yavaş...
Tabi ki bebeklerimiz iyi olsun da gerisi zaten kendiğilinden yerine oturur, fakat nefes alamamak da insanı çok zorlayan bir durum :5:

gule gule kullanın sağlıkla mutlulukla huzurla sallansın guzel beşik.
Teşekkür ederiz teyzesi, herkesin bebişlerinin ki daha güzel olur inşallah.

Öksürürken hapşırırken idrar kaçırmalarım benimde başladı. Ama normalmiş dediğin gibi. Karnım gergin birde bu ara. Yüzmeye dikkat et enfeksiyon kapma sakın. Ben kapmıştımda.
Canım çok afedersin benim de hiç gazım yokken, hapşururken gaz kaçırıyorum utanıyorum çok fazla iş yerinde:25:

Çok iyi yaaaa seninki 940 gr, inşallah erken alınacak bir durum meydana gelmez canım, yerim ben onun 5 parmağını annesi bizimki de ayağıyla beynini delecekti nerdeyse dur atayım fotoyu çok komik
$102.webp

Günaydın hanimlar :) 30 .haftalari gördük inanasim gelmiyor.Allahima şükürler olsun :)

Oferta cok hoş ya keşke dokyorun hemen bir foto cekseydi ellerini ;) Bu arada unsilindende korkma şeker daha kötü gercekten az kaldi sıkıcaz disimizi ;)

Bu arada kizlar size bir sorum var siz her gün 3 öğün yemek yiyormusunuz benim ezelden beri bir alışkanlığım var Günde 2 öğün yiyorum simdi ekstradan aralarda kuruyemis, meyve, sut galanda iciyorum ama kahvaltimi yapiyorum daha sonra ikindi yiyorum bu bana yetiyor. Tabi aralarda saydiklarimida yiyorum siz ne alemdesiniz ?
maşallah.vaktiyle doğumlarıda göreceğiz inş.
ben işteyken 3 öğün yiyorum.evdeyken 2 öğün oluyor o.benimde alışkanlığım öyle.
ara öğünlerdede 2 öğün meyve ve kuruyemiş yemeye çalışıyorum.
ayrıca acıkıyorum eğer vaktim olsa 4 ana öğün bile yiyebilirim.

ben 3 öğün yiyorum canım.evden çıkarken kahvaltı yapıyorum öğlen işte yiyorum akşamda evde yiyorum.ama hafta sonu benimde 2 öğün oluyor evde geç kahvaltı yapınca öğlen acıkmıyorum.

sanada maşallah 30.hafta geçekten ne kadarda çabuk geçti zaman.

bende normalde 2 öğün yerim.ama işteyken erken kalkıyoruz kahvaltı eee öğlene kadar acıkıyoruz öğlen yemeği.e bi de akşamı var bunun.akşamda erken saatlerde yiyip 3 öğün olarak bitiriyorum.

çalışan arkadaşlara bir sorum var.şimdi 32.haftada doktora gidip 37.haftaya kadar çalışabilir raporu alacağız değilmi.37.haftadan sonra ise çalışmayacağız.bu sürede işveren iş çıkşımızımı yapacak.doğum sonrası 16 hafta sonraki benim için bu süreyi kullanmam malesef mümkün değil yendidenmi işe giriş yapacak.yani doğum izninde işe giriş çıkışmı olacak.bugün muhasebedeki arkadaşım böyle bişey söyledi ama bende konuyu tam bilmediğim için tamam dedim.zaten ben 40 gündensonra çalışmaya başlayacağım işe girerken öyle anlaşmıştım patronla.durumu bilen varmı açıklayabilecek bana.

Canım ben kamu kurumunda çalışıyorum,daha önceki kurumumda sgk dökümlerini görüp ona göre işlem yapıyorduk,kişi doğum izninde iken işveren çıkış yapamaz..sadece aylık bilgi girişini ona göre yapacak,,senin için doğum izni diye bir seçenek var orayı işaretleyecek,,o zaman senin için de herhangi bir gideri oluşmayacak işyerinin..çıkış yapmaması lazım yani.

sanırım ben nane bağımlısı oldum.. :30:
hergün 1 kutu naneli sakız veya şeker bitiriyorum..
günde 4 kere diş fırçalamak ney yaağğ :53:
aynen öyle.
ağzımda inanılmaz bir tat var.çok rahatsız oluyorum.yediklerimle bastıramıyorum.
mecburen bende sürekli sakız çiğnemek zorunda kalıyorum.
ve sık sık diş fırçalıyorum ama çözüm olmuyor hiçbiri.

Heheheh level level bakalım ben o level günlerini görebilecek miyim? Yoksa doktor yeter artık plasenta besleyemiyor yaşlanmasından dolayı bebeği alalım mı diyecek:50:

Canım beni de haberdar et durumdan olur mu

Evde bir gün bile yatınca insan hayatında hiç çalışmamış gibi hissediyor nedense, ben de rapor aldığımda ya da izinli olduğumda çok zor adapte oluyorum.

Tabi ki bebeklerimiz iyi olsun da gerisi zaten kendiğilinden yerine oturur, fakat nefes alamamak da insanı çok zorlayan bir durum :5:

Teşekkür ederiz teyzesi, herkesin bebişlerinin ki daha güzel olur inşallah.

Canım çok afedersin benim de hiç gazım yokken, hapşururken gaz kaçırıyorum utanıyorum çok fazla iş yerinde:25:

Çok iyi yaaaa seninki 940 gr, inşallah erken alınacak bir durum meydana gelmez canım, yerim ben onun 5 parmağını annesi bizimki de ayağıyla beynini delecekti nerdeyse dur atayım fotoyu çok komik
Eki Görüntüle 977234
maşallah:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

normal doğum yaptım ben, bağıran çağıran hatta yerinde zıplayan kadın tipindeğdim. yani böyle guzel bir koku loş bir ortam sakinlik falan da olsa o an yalnızca hareket etmek isterdim diye dusunuyorum. ne damarımı açabildiler ne nst ye bağlayabildiler beni yerimde duramadım. yani zor. ama belirli bir sure, olağanüstü bir durum yoksa ortalama 5-8 saatte bebeğiniz kucağında. benim daha kısa oldu. ben 5 dk da 1 hissettim ağrıları o an anladım o yuzden sureç kısa geldi. ağrıya hazırlıklı olmak gerekiyor ama. dayanılmayacak bir ağrı değil elbette, özellikle doğumhane de çok kısa bulunuyorsun. korkmak yerine benim kendimce telkinin şu dalgaları kucaklamak gibi birşey bu ağrılar doruğa ulaştığında bebeğim gelecek ve bitecek tum sıkıntım. o yuzden bilgisayar oyunu gibi gelene hazırlıklı level ları geçicez merdivenleri çıkıcaz.

Ne güzel anlatmışsın canım... Dalgaları yaşayan birinden böyle anlatımlar duymak, inan ki mutlu ediyoo :)

insallah 38 leri belki 40 larida görucez zaman cabuk geciyor artik önceden yil gibi gelirdi bi an zaman gecsinde bebegimi alayim kucagima derdim :1:
Benim bazen 3-4 u birak 5 ögun bile yedigim oluyor azar azar yiyorum simdiden 8 kilo aldim cok mu az mi bilmiyorum gecenin ucunde dördunde acikip uykudan kalkip yiyorum uykumda kaciyor cok oburuz sanirim :16:

Back
X