Bugün oğlumun odası geliyor, yerleşme, temizlik bir sürü heyecan var evimizde. Kızımın odası boyanmak için gitti, haftasonundan çnce gelmezmiş. Odalarda hersey çekmecelerde, denklerde, ortalarda, savaş alanı gibi. Şubat bitene dek inşallah yola koymuş olacağız herşeyi.
Geçen hafta yatılı bir yardımcı başladı, çok iyi çıktı maaşallah diyeyim şimdilik. Temiz, titiz, kibar, akıllı:) İnşallah Allah bozmasın böyle gider. Eski yardımcımızın, daha hafif ya da daha iyi maaşlı bir iş için, resmen yalan söylediği anlaşıldı. Doğuma üç ay kala ortada bırakmaya çalışmış oldu beni yani. Oysa ben karnı bunumda halimle, karda ayağında bot yok diye, ona bot almaya gitmiştim. Neyse böyle şeyler çok söylenmez ama sürekli helallik istedi telefonda benden. Ben de vermedim, herkes yapma etme Allah'ından bulsun dedi ama oğlumun 5 tüp kan verdiğini, testlerde hata olunca neler yaşadığımı asla unutmayacağım... Sokaklarda ağlama krizleri geçirmiştim, düşüp kalıyordum az daha nasıl unutayım!
Kayınvalidesi, kayınpederi cinsiyete-isme takanlara sözüm; eşiniz sizi ezdirmiyorsa ya da söylenenlerin etkisinde kalmıyorsa, hiç takılmayın. Dedeler, nineler o beğenmedikleri iki kız torunun merhametine kalırlar ilerde torun sevgisi tadabilmek için belki, Allah büyük...
Ağrısı sızısı olanlar, ihmal etmeyin, doktorunuza bir görünün. Bu haftaya kadar herşey normalse büyük olasılıkla önemli birşey değildir; bağların gerilmesi, kabızlık vs gibi şeyler olabilir. İdrar yolu enfeksiyonu da önemli, hiçbir sorun yokken erken doğuma neden olabiliyormuş. Bir arkadaş gitmeseydim bebeğimi kaybedebilirdim yazmış, ben de çok merak ettim ne olduğunu? Allah korusun diyelim düşünmesi bile korkunç!