2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Örnek liste vermedi bana doktorum sadece tatlı ve karbonhidrat yasak dedi. Uyamadım bi türlü o ayrı mesele. Senin 156 çok yüksek değil aslında ama açlık 107 yüksek canım. Benim 50 gr yüklemede tokluk 207 çıktı ama açlığım 70-80 arası bişeydi. Bu konuda kıstas ne bilemedim açlık mı önemli tokluk mu aceba ? Benim açlıklarım hep 90 altında çünkü. Tokluklarım 120-150 arası ama yasaklı şeyler yediğimde. Örneğin sabah 3 dilim etimek, beyaz peynir, zeytin, salatalık, papatya çayı yedim sonrada canım istedi minicik petito çikolata var ondan 1 tane yedim tokluğum 105 geldi bende şaşırdım doğrusu :1:

Oferta evet canım banada Dr 140 altında olacak dedi ama bazen olamıyor işte dayanamıyorum.:6: ben 160 üstünde çıkarsa çok panik olup vicdan azabı çekiyorum :18:

canım seni bulmuşken sorayım benim şeker ölçümünü şu şekilde yaptılar: aç karnına sabah parmaktan delip kan alıp ölçtüler şekeri,bir de kolumdan kan aldılar o da hemogram içinmiş.
sonra bir saat sonra yine parmaktan kan aldılar ölçtüler bir de idrar tahlili verdim.
ama doktorum öyle umursamazki mesela tahlil sonuclarında bazı degerler normal aralıgın altında ve üstünde cıktı beni bilgilendirme gereği bile duymadı ayak üstü baktı yolladı.
hiç güvenim kalmadı anlayacagın.
bir de son bişey açlık yüksek cıkmıs ya,ben bir gün önce yediklerimi kontrol altında tutmayı bırak coştum resmen 5 tane kadar muz yemiştim,çikolatalar tatlı şeyler saymıyorum bile,acaba o etkilemiş midir 12 saat aç kalsam bile etkiler diye düşünüyorum.

evet, doğurana kadar çalışmayı planlıyorum, oturabildiğim sürece hasta bakmaya devam edicem. bebeğime kavuştuktan bir ay sonra da işe yeniden başlıcam. deli gibi böbrek ağrısı çekerken de, doktorlarım eve git dediği halde çalışmaya devam ettim. paraya ihtiyacım yok, buna rağmen çalışıyorum ve evde tıkılı kalmaktan ölesiye korkuyorum bu zamana kadar geceli gündüzlü emek verip oluşturduğum bir hasta kitlem var onları başkasına emanet etmek, aradıklarında beni bulamamaları en az bebeğimi bırakmak kadar korkutuyor.. bana bebeğini o kadar küçük bırakamazsın, nasıl yani doğum izni kullanmayacak mısın, son zamanlar istesen de çalışamazsın, ay yazık olacak bebeğine, onun sana ihtiyacı var, peki bebeğe kim bakacak, bari anane yada babaanne gelsin baksın, nasıl yani daha bakıcı bulmadın mı, ee nasıl yapıcaksın diyenlere ayağımdaki ayakkabıyı çıkartırken nazikçe gülümseyip, ağzının ortasına ortasına vurasım var.
bir tek doğuran sizsiniz, o kutsal görev yanlızca tüm hayatını bebeğe endeksleyerek oluyor, siz bebeğinize çok iyi baktınız, geri kalan herkes çok kötü anne, bir bebeğin ihtiyaçlarını ancak en iyi siz bilebilirsiniz, evden 40 gün çıkmayınca, gece uyumayınca kutsallığınız adına kademeler atlıyorsunuz,en iyi siz emziriyor, en güzel altı siz alıyorsunuz, zaten cankuşunu bakıcıya bırakan anne canavar, bir tek size veriliyor o hormonlar, biz taşız zaten doğurup arkamızı dönüp gidicez, aylar önce burada bir gerizekalının yazdığı gibi bir kadının yapabileceği en iyi şey çocuk doğurup bakmak.

canım benim 50lik 1. saat 151 çıktı yüksek dedi 100 lük yaptık. endokrinolojiye sevketti. bugun görüşcem dr la diyet listesi verirse paylaşırım sizinlede

paylaşırsan çok çok sevinirim canım,ben de c.tesi gideceğim inşallah ben de doktorun dediklerini aktarırım mutlaka.
seninle degerlerimiz hemen hemen aynı ama benim sevgili doktorum 100 lük yapmadı,ya anladım yapmıyorsun ama en azından iki kelime et be kadın.

evet, doğurana kadar çalışmayı planlıyorum, oturabildiğim sürece hasta bakmaya devam edicem. bebeğime kavuştuktan bir ay sonra da işe yeniden başlıcam. deli gibi böbrek ağrısı çekerken de, doktorlarım eve git dediği halde çalışmaya devam ettim. paraya ihtiyacım yok, buna rağmen çalışıyorum ve evde tıkılı kalmaktan ölesiye korkuyorum bu zamana kadar geceli gündüzlü emek verip oluşturduğum bir hasta kitlem var onları başkasına emanet etmek, aradıklarında beni bulamamaları en az bebeğimi bırakmak kadar korkutuyor.. bana bebeğini o kadar küçük bırakamazsın, nasıl yani doğum izni kullanmayacak mısın, son zamanlar istesen de çalışamazsın, ay yazık olacak bebeğine, onun sana ihtiyacı var, peki bebeğe kim bakacak, bari anane yada babaanne gelsin baksın, nasıl yani daha bakıcı bulmadın mı, ee nasıl yapıcaksın diyenlere ayağımdaki ayakkabıyı çıkartırken nazikçe gülümseyip, ağzının ortasına ortasına vurasım var.
bir tek doğuran sizsiniz, o kutsal görev yanlızca tüm hayatını bebeğe endeksleyerek oluyor, siz bebeğinize çok iyi baktınız, geri kalan herkes çok kötü anne, bir bebeğin ihtiyaçlarını ancak en iyi siz bilebilirsiniz, evden 40 gün çıkmayınca, gece uyumayınca kutsallığınız adına kademeler atlıyorsunuz,en iyi siz emziriyor, en güzel altı siz alıyorsunuz, zaten cankuşunu bakıcıya bırakan anne canavar, bir tek size veriliyor o hormonlar, biz taşız zaten doğurup arkamızı dönüp gidicez, aylar önce burada bir gerizekalının yazdığı gibi bir kadının yapabileceği en iyi şey çocuk doğurup bakmak.

ziyadesiyle dolmuş gibisin.takma kimseyi.banada hep soruyolar kim bakacak edecek nasıl olacak diye bende hele o gün gelsin YARADAN büyük.elbet buluruz bi yol deyip geçiştiriyorum ve uzatmalarına izin vermiyorum.bence sende canını sıkacak konuşmalar yapan kişilerle sohbete girme...

deneyimli çalışan annelerden fikir ihtiyacım var.doğum iznini 16 değilde 8 hafta yapsam işe başlasam ne oluyor? endi isteğimle iznimi kesebiliyormuyum.

ofertacım ben insan kaynaklarına sordum. Yasal izin olduğu için, izinli olduğun zamanda herhangi bir iş kazası olma durumunda işveren suçlu duruma düşebiliyormuş.

merhaba arkadaşlar, bebişler ve siz iyisinizdir umarım.
bugün sabahtan beri geçmişi okuyorum yeni bitti.
geçen eşimle yaşadığım buhranda destek veren herkese çok teşekkür ederim,geçti şükür barıştık,zaten alıştık ta bir iyi bir kötü. oğlum doğsun görür ama o:)
bu arada şeker yklemesi yaptırdım,doktorum ağzında sakızıyla beni dahiliyeden bir doktor arkadasına yönlendirdi sonra izinli oldugunu görünce bir kaç gün sonra gel dedi,yine ağzında sakız gayet lakayıt ayak üstü yediklerine dikkat et filan dedi ve yolladı.
sonuçlarım şöyle: 50 lik yüklendi
açlık 107
tokluk 1. saat 156

doktor 100 lük ten filan da bahsetmedi. oferta inisülene başlamışsın canım,acaba değerlerin nasıldı?

canım benim değerlerim birinci saatlerde 200 ün üstünde 200-250 arası değişiyor.doktor 140 ı geçmeyecek dedi.

arkadaşlar,özellikle şekeri çıkan şeker arkadaşlar örnek yeme listesi var mı sizde acaba,en azından doktora görünene kadar uygulasam diyorum,gerçi hala diyete başlayabilmiş degilim bu son diyip yediğim tatlılar canımı sonra çok sıkıyor ama durduramıyorum kendimi.

50 lik yüklemede 1. saat 156 çok mu fazladır anlamıyorum da,doktor da çok ciddiye almadı beni,kafam çok karıştı,ciddi bir soruna yol açmasın yol yakınken önlemini alayım.

benimde henüz bir listem yok kafama göre yapıyorum diyet.makarna pilav tatlı çukulata yemiyorum.karbonhidrattan uzak duruyorum.

canım ne kadarda çok dolmuşsun boşver bende bir problem çıkmazsa son haftama kadar çalışacağım ve 40 gün sonra döneceğim.kimse kötü anne diyemez bunun için bana.şartlarım bunu gerektiriyor ve öylede yapacağım.ilk bebeğimdede 3 ay sonra başlamıştım ve süt iznim bile yoktu maşallah oğlum cin gibi çok akıllı ve banada çok düşkün.anne olmak demek 7/24 çocuğunla olmak değil bencede.

ofertacım ben insan kaynaklarına sordum. Yasal izin olduğu için, izinli olduğun zamanda herhangi bir iş kazası olma durumunda işveren suçlu duruma düşebiliyormuş.

bu arad bende B sınıfı İş güvenliği Uzmanıyım çok manidar oldu şimdi işkazası filan :27:

Tamamdır bekliyorum senden güzel tarifler :)

Canım öyle duygusal anıma denk geldi ki, gözlerimden süzülen yaşları tutamadım :43::43: Alla hepimizi evladına sağlıkla sıhhatle ve zamanında kavuştursun inşallah.

Hayırlısı olmuş o zaman canım bak müdüründe de gayet ılımlıymış, bizimkiler de bugün görüşecekler iş için 3 arkadaş çalışıyoruz burada sanırım birimizi çıkaracaklar da kimi gönderecekler bilmiyorum, sen git derlerse de Aralık'a kadar beni idare edin gideyim derim sanırım.

Oferta çok geçmiş olsun, son 2,5 ayımız kaldı lütfen dayan, Allah bebeğine ve sana sağlık ve sıhhat versin dualarımdasın.

Ben de halen göbekten yapıyorum dün yaptığım yere doğru bir uçan tekme salladı ki korktum acaba ona mı denk geldi diye, bir iki kez kolumdan yapmayı denedim beceremedim, bacağıma zaten hiç saplayamıyorum. Arkadaşın biri de iğne kullanıyorum diye sezaryen yapıcakmış doktor dedi, ben iyiden iyiye alıştırdım kendimi zaten sezaryene, normal doğumu çok istiyorum ama başından beri doktor ayak bileklerimi sıkıyordu ve cıklıyordu sanırım o baştan alıştırdı beni doğum yapamayacak olmama.

Kıyamam:) Yüreğimin taa derinliklerinden kocaman bir "Amin"...

ben insulin kullanmıyorum ama annem kullanıyor canım günde 2 kez göbekten ve koldan yapıyor bildiğim kadarı ile hep aynı yerden yapmamak gerekiyor morarmasın diye ve yapacağın yeri gerersen daha az acıyormuş inşallah seninde acımaz canım bumuymuş korktuğum dersin:1:

ziyadesiyle dolmuş gibisin.takma kimseyi.banada hep soruyolar kim bakacak edecek nasıl olacak diye bende hele o gün gelsin YARADAN büyük.elbet buluruz bi yol deyip geçiştiriyorum ve uzatmalarına izin vermiyorum.bence sende canını sıkacak konuşmalar yapan kişilerle sohbete girme...

canım benim değerlerim birinci saatlerde 200 ün üstünde 200-250 arası değişiyor.doktor 140 ı geçmeyecek dedi.

benimde henüz bir listem yok kafama göre yapıyorum diyet.makarna pilav tatlı çukulata yemiyorum.karbonhidrattan uzak duruyorum.

canım ne kadarda çok dolmuşsun boşver bende bir problem çıkmazsa son haftama kadar çalışacağım ve 40 gün sonra döneceğim.kimse kötü anne diyemez bunun için bana.şartlarım bunu gerektiriyor ve öylede yapacağım.ilk bebeğimdede 3 ay sonra başlamıştım ve süt iznim bile yoktu maşallah oğlum cin gibi çok akıllı ve banada çok düşkün.anne olmak demek 7/24 çocuğunla olmak değil bencede.

bu arad bende B sınıfı İş güvenliği Uzmanıyım çok manidar oldu şimdi işkazası filan :27:
kadının en büyük düşmanı yine kadın, sadece acı vermek için yapıyorlar bunu, sadece huzursuz etmek, kötü hissetmeni sağlamak için. karşımdaki insan çocuk yapacak olgunluğa gelmiş, elbet düşünmüştür diyen yok, çünkü herkes en iyi kendinin düşündüğünü zannediyor. bir değil iki değil, akşama kadar karnımı izinsiz okşayıp -ki bundan da nefret ediyorum- akabinde bu soruları soranlardan bıktım. sırtıma sarıp çalışıcam diyorum, göndericem anneme baksın, kendi kendine yetecek hale gelince gider alırım diyorum, uyurken evde bırakıp gelicem nolcak ki bile dedim ciddi olduğumu zannedip tepki veriyorlar. bir değil on değil bunaldım.
ha birde unutmadan şu var, 'nasıl doğurcaksın?'
herkesin kendine göre bir doğru bildiği var kimisi ölesiye sezeryan yanlısı kimisi normal, ama illaki kendileri nasıl yapmışsa en iyisi o. aksini düşünmen bile gözden düşmene yeterli sebep, sonrasında gelen küçümseyici bakışlar, sezeryan yapanı ana yerine koymamalar-çünkü atılan dikiş karnında değil g..tünde olunca 1000 annelik bonusu alıyosun- normal doğum yapanların cinsel hayatının bittiğine, idrarlarını tutamamalarına dair imalar. ne yapsan kimseye yaranamıyorsun, herkes her an eleştirmek, fikir beyanında bulunmak için tetikte.
kilo alma olayı başka bi mesele, yine türlü türlü yorumlar..
of ben çok sıkıldım bu işten elimden gelse göbeğimi içeri çekip kimseye belli etmeden, kimselere göstermeden, elletmeden kendi başıma doğurup, göbeğini daşla kesip, kimseye doğurduğumu haber vermicem. zaten şu süreçte doğum fotoğrafı hastane süsü, bebek şekeri gibi tüm ıvır zıvırı iptal ettim. kimseyi istemiyorum, kendi başıma doğurucam, herkese de en az bir hafta sonra haber vericem. yeter, ayh
:)) iyi geldi

ben insulin kullanmıyorum ama annem kullanıyor canım günde 2 kez göbekten ve koldan yapıyor bildiğim kadarı ile hep aynı yerden yapmamak gerekiyor morarmasın diye ve yapacağın yeri gerersen daha az acıyormuş inşallah seninde acımaz canım bumuymuş korktuğum dersin:1:

inşallah canım.aslında ben tüpbebek ten alışığım iğneler filan ama hiç kedim yapmamıştım annem yapıyordu o zaman.şimdi kendim yapacağım için panik oldum.

Sen cok dolmussun canim.sen insanlarin ne dedigine bakma her anne evladini sever.evladi icin dogru olan neyse onu yapar.insanlarla cok konusma bence.ben oyle yapiyorum.yoksa herkesle darilacam o olcak.zamaninda evlen evlen dediler bu adam seni almiycak dediler esimle 5 yil ciktikta ama okuyodum ben. okul bitti haziranda evlendim.okulda evlendireceklerdi beni.sonra digur dogur.su andada e artik ikinciye gore oda al belki kiz olur diyip evin ic islerine bile karisan oluyo ki bunu kocam bile yapmaz.cok sinirleniyorum dusun bide kimseyle gorusmuyorum

kadının en büyük düşmanı yine kadın, sadece acı vermek için yapıyorlar bunu, sadece huzursuz etmek, kötü hissetmeni sağlamak için. karşımdaki insan çocuk yapacak olgunluğa gelmiş, elbet düşünmüştür diyen yok, çünkü herkes en iyi kendinin düşündüğünü zannediyor. bir değil iki değil, akşama kadar karnımı izinsiz okşayıp -ki bundan da nefret ediyorum- akabinde bu soruları soranlardan bıktım. sırtıma sarıp çalışıcam diyorum, göndericem anneme baksın, kendi kendine yetecek hale gelince gider alırım diyorum, uyurken evde bırakıp gelicem nolcak ki bile dedim ciddi olduğumu zannedip tepki veriyorlar. bir değil on değil bunaldım.
herkesin kendine göre bir doğru bildiği var kimisi ölesiye sezeryan yanlısı kimisi normal, ama illaki kendileri nasıl yapmışsa en iyisi o. aksini düşünmen bile gözden düşmene yeterli sebep, sonrasında gelen küçümseyici bakışlar, sezeryan yapanı ana yerine koymamalar-çünkü atılan dikiş karnında değil g..tünde olunca 1000 annelik bonusu alıyosun- normal doğum yapanların cinsel hayatının bittiğine, idrarlarını tutamamalarına dair imalar. ne yapsan kimseye yaranamıyorsun, herkes her an eleştirmek, fikir beyanında bulunmak için tetikte.
of ben çok sıkıldım bu işten elimden gelse göbeğimi içeri çekip kimseye belli etmeden, kimselere göstermeden, elletmeden kendi başıma doğurup, göbeğini daşla kesip, kimseye doğurduğumu haber vermicem. zaten şu süreçte doğum fotoğrafı hastane süsü, bebek şekeri gibi tüm ıvır zıvırı iptal ettim. kimseyi istemiyorum, kendi başıma doğurucam, herkese de en az bir hafta sonra haber vericem. yeter, ayh

sen daha sık uğra buralara dök içini rahatla canım bizi en iyi biz anlıyoruz.zaten türlü türlü hamilelik problemi yaşarken bide densiz insalarla uğraşmak zor oluyor gerçektende.boşver en iyisi.

bugün şekerim için dahiliye doktoruna gittim diyabet üzerinede uzman doktor.zaten 10 gündür şekerimi ölçüyordum değerlerimi çok yüksek buldu ve insülün başladı bana.sabah öğle akşam ve yatmadan önce günde dört kere yapacağım.şekerli herhangi bişey yemek asla yok makarna pilav hamur işi yok gazlı içecekler yok kısacası aç yaşa dedi resmen bana.moralim yerlerde kendimi çok mutsuz hissediyorum 3 ay çok zor olacak benim için.

Oferta kader arkadasım uzuldum ama cok yıpratma kendını ,
bundan 2 hafta once aynı haberı aldıgımda bende aglıyordum hastanede ; dıyabet hemsıresı ınsulın ıgnesının nasıl yapılacagını ogretırken gozumun yasından bakamıyordum .

Inan sımdı alıstım bıle dıyebılırım kısa bır zaman sabırlı olmak lazım ve bu donemde dıyete gercekten onem vermek lazım. Aman dıyım o saydıklarından uzak dur ben arada dayanamayıp cok acı bır ıkı parca bıtter cıkalata yıyordum kı zaten sonunda doktorda kucuk parcaya musade ettı , ole kocaman kocaman cıkolataları dılım dılım tatlı pastaları unutuyoruz:)

Bırde canım anladım kı stres ve uzuntu gercekten sekerı cok etkılıyor mumkun oldugunca rahat olmaya calıs stres yapma , benım stres yaptıgımda degerlerım nasıl yuksek cıkıyor ınanamazsın .

Tekrar gecmıs olsun , tatlı anne :) Bende cok tatlıyım :)

selam kızlar,
ben de çok bunaldım. neredeyse hergün bir sebepten ağlıyorum.
doğumdan sonra annem bakacak diye rahattım, şimdi bahaneler bulmaya başladı. çok kırıldım kaç gündür aramıyorum.daha doğum iznim vs var şimdiden bakıcı lafı etmeye başladı. ücretsiz izin alamayacağım borcumuz var ve tek maaşımızın hepsi kredide öyle diyeyim. ne yapacağım şaşırdım. sürekli normal doğumu kötüleyen bir annem var bir de. şöyle zor böyle zor. ben korkmayacaksam da kormaya başladım artık.gelen giden karnıma dokunmak istiyor. bir kaç mağaza gezdim hiç bir kıyafet bana göre değil bakamıyorum bile normal mağazalara. kendimi dev gibi hissediyorum. 14 kilo aldım herkes almadın belli olmuyor diyor eski kilom az olduğu için sanırım ama çok kötü hissediyorum kendimi. o kadar dikkat ediyorum yediğime. şeker çıkmadı ama varmış gibi besleniyorum ben başından beri. lohusalık döneminden de korkuyorum. istemediğim bir sürü insan gelecek, daha doğum bile olmadan gelme planları yapılmış. basıcam gidicem hastanenin yakınındaki bir otele yerleşicem, sancım gelince de taksi çağırıp doğurmaya gidicem bu gidişle o kadar bunaldım ki...

Oferta kader arkadasım uzuldum ama cok yıpratma kendını ,
bundan 2 hafta once aynı haberı aldıgımda bende aglıyordum hastanede ; dıyabet hemsıresı ınsulın ıgnesının nasıl yapılacagını ogretırken gozumun yasından bakamıyordum .

Inan sımdı alıstım bıle dıyebılırım kısa bır zaman sabırlı olmak lazım ve bu donemde dıyete gercekten onem vermek lazım. Aman dıyım o saydıklarından uzak dur ben arada dayanamayıp cok acı bır ıkı parca bıtter cıkalata yıyordum kı zaten sonunda doktorda kucuk parcaya musade ettı , ole kocaman kocaman cıkolataları dılım dılım tatlı pastaları unutuyoruz:)

Bırde canım anladım kı stres ve uzuntu gercekten sekerı cok etkılıyor mumkun oldugunca rahat olmaya calıs stres yapma , benım stres yaptıgımda degerlerım nasıl yuksek cıkıyor ınanamazsın .

Tekrar gecmıs olsun , tatlı anne :) Bende cok tatlıyım :)

tatlıyız dimi :)

sen kaç kere vuruyorsun peki insülünü.

canım salla gitsin milleti.Ağzı olan konuşuyor..dünde bana arkadasım geldı ben de tüm hevesle aldıklarımızı gösterdım odasını gösterdım.bana ne dedı aa canım cok erken almasaydın bır arkadasımda aynı senın gıbı tüp bebek ıkız erken dogumda bebeklerı öldü aldıkları ellerınde kaldı. gerizekalı hamileye bu denır mı ben aglamaklı oldum.ne bıçım konusuyorsun hevesımı krıcaksan bırdaha gelme dedim. annem bana kaş göz yapıyor.ayıp oldu diye..yasadıgım sıkıntılı gebelıgım ıcın kımseyı takmıyorum.odasının rengıne uyku setıne karısana bıle sen mı doguruyorsun dıyorum..bu benım zevkım sen begenmeyebılrısın dıyorum. iş konusunda eşimede dedım kvdeyede dedm. eylulde okul acılınca baslıcam. ekişlerıme de özel ders dersaneyede devam edıcem.hayatıma kımseyı mudahale ettırmeyecegım.

hayır canım biz şu anda 27+3 üz yani 28. hafta içindeyiz. bir yanlışlık yok :)

doğruymuş tatlım ya aman şükür bebeğim gride mi kalmış diyodum ben de
dün akşamdan beri hiç kıpırtı hissetmedim öğleden sonraya kadar koşa oşa dr a gittim bir saat sıra bekledim sıra bana geldi hanımefendi kıpırdadı şimdiden oynatıyor bu kız beni :) doktorda da öğrendim ikinci kez evet 28 in içindeymişiz

eczaneye uğradım alından ateş ölçer sordum hiç tene dokunmadan ölçen varmış 189 tl dedi sanırım bir de yine alından tene değerek ölçen var ebat olarak çok kaba bişey 80 tl gibi bi rakam söyledi var mı? çok önemli olduğunu düşünüyorum ama rakamlar da çok yüksekmiş ya

Back
X