2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
cnm ben ac karnıma kan verdim sonra şekerli suyu içtim 1 saat sonra kan verdim verdikten sonra bişeyler yedim senin değişik mi yaptılar testini benim o arada bişey yememe müsaade etmediler seker yüklenince
yok canım onu ilk yaptırmıştım 151 çıkmıştı 50 ml şekerli su testi. sonra 100 lük yaptılar oda 2. ve 3. saatler yüksek çıkmıştı. drum endokrine sevketti. onlar yükleme testiymiş. bu taramam testi. bi aç karnına bide normal kahvaltını yapıp 1 saat sonra veriyosun onlardada bişey çıkmamış anladığım kadarıyla. dr ne der bilemiyorum ama. görüşmedim henüz eriniyorum gitmeye:1:

valla kızlar, ben bebek süslerini keçeden kendim yapıyorum. mıknatısını,tülünü, kurdelesini de netten sipariş vermiştim. yazısını sadece bebeğimin ismini yazdırdım ve yanına nazar boncuğu eklettirdim. zaten kurdelasını da nazar boncuklu seçmiştim. doğum tarihinin çok da olması gerektiğini düşünmüyorum kendi adıma. zaten yakın aile dışındakiler genelde bir süre atıyorlar malesef nikah, bebek süslerini vs.

canım ben ızmırde yasıyorum kemeraltında hersey var. ama benım 10 dkdan fazla ayakta durmam yasak bir de kemeraltı cok kalabalık. hangı sıteden aldın canım ben de ordan alayım.. ben bakıyorum. sadece keçe satıyorlar. ben senınkı gıbı mıknatısı tulu boncugu hepsı bıryerden gelsın ıstıyorum. fıyatları nasıl.keçeyı kendımız alıp yapsak cok uyguna gelır bır de daha güzel yaparız. 5 mm keçe en uygunu oluyor.nette satılan hazır keçe süslerı 2-3 mm çok ınce[/QUOTE]

bende izmir de yaşıyorum.

ben de zaman bulupta kemeraltına inemedim. netten sipariş verdim. sık kullanılanlarda kayıtlı idi aslında keçe aldıdığım yer ama silmişim. geri dönüşümden ancak ipekyolu design ile kumasci.com u buldum ama ben ordan almamıştım. diğer tül,mıknatıs isim yazısını kurdeleyi vs. de cicekmalzemeleri.com dan aldım ama keçeleri dediğim gibi başka yerden almıştım ama hatırlayamadım

sitelerin adresini bulmaya çalışırken de susmalzemeleri .com u buldum orda da bayağı birşeyler var gibi duruyor.

ben 2 çeşit keçe çalıştım. araba ile yelkenli yaptım. ama keçeleri ince aldığım için yelkenli de çift kat kullandım. arabada da çift kat yapıp içini pamukla doldurdum. daha sonra resimleri paylaşırım. :D

kızlar şimdi devlet hastanesini aradım test sonuçlarım çıktımı diye. çıkmış değerleriniz güzel dedi. açlık 77 kahvaltı yapıp ölçtürdüğüm ise 84 çıkmış kahvaltıda 1 bardak süt 1 yağda yumurta beyaz peynir burgu peynir zeytin domates tereyağ bal yemiştim yani standart bir kahvaltı. bu değerlere göre sıkıntı görünmüyo ama dr beyle görüşün dedi. hiçte canım gitmek istemiyo. gitmesemmi ki:1:
bu arada 50 ml lik yüklemem 151 çıkmıştı:50:

canım senin adına sevindim,bundan sonra yediklerine biraz dikkat edersin olur biter.
senin doktor 50 lk yüksek cıkınca 100 lük testi kendisi mi yaptı,ben de c.tesi gideceğim dahiliyeye,benim doktoruma kalsa agzından lafı cımbızla alırız.

tatlıyız dimi :)

sen kaç kere vuruyorsun peki insülünü.[/QUOT

Evet talıyız cok tatlı anneler olucaz :)
Canım ben sabah ve oglen yemekten once sabah 14 unıte oglen 3 unıte yapıyorum bu humalın n kısa surede 15 dakıka da kana karısıyor o nedenle yemekten once yapıyorum . Bırde gece 10 da 12 unıte yapıyorum bu baska tur bır ınsulın kana 10-12 saat te karısıyor sabah sekerımın dusmesıne yardımcı oluyor guya hıc dusuk cıkmıyor ama :)
,

ben daha insülüne başlamadım 3 aylık ortalama şekerime bakmıştı doktor o normal çıkmış şimdi bide diyetide çok dikkatli yapınca değerlerim sabah hariç öğlen ve akşam birinci saatte tam sınırlarda çıkıyor.pazartesi yeni sonuçlara göre durum belli olacak.ama sabahları hep 140 ın üstünde genelde 160-180 arası çıkıyor.ee peki insülün kullanınca düşmüyormu bu değerler şimdi.

Teşekkürler kızlar inşallah dediğiniz gibi olur. Bir işim olsun sabah 8.00 akşam 17.00 maaşının da çok çok fazla olmasına gerek yok, yeter ki beni kayınvalidemlerin eziyetinden kurtarsın...

inşallah allah gönlüne göre verir.

bende doktora güvenemedim pazartesi için başka bir hastaneden randevu aldım çok sabırsızlanıyorum, inşallah herşey yolunda der.
bana dua edin kızlar..

İnşallah yolunda gider,Allah güzel haberler nasip etsin..Benimde yakında kontrol şimdi kendimi çok da korkutmayım diyorum bir yandan :)

ben cnm sanki orda oynaşıyor dr soruyorum dönüyordur

amin cnm hepimizin cuması hayırlı olsun

ay bende ütü ölüm gibi geliyor ama dr bebek aşağıda yada problem yok dediyse korkma cnm ama yinde dikkat et yorulmamaya calış

hadi bakalım hayırlısı bende 3 tane dr değiştirdim dr ilgisizide zor valla

Ben kendimi bildim bileli çok severim ütüyü :) Bilemiyorum neden ama annemde hep güler..Ama şimdi gerçekten yaslanmadan bile çok uzun oturunca sıkıştırıyor minik.. En son 29 Ocakta gitmiştim herşey normaldi..Şubatın 3 ünde gideceğim doktora,inşallah bu hissettiğimde zaman zaman normaldir..Tedirgin olduğun ufacık birşeyde gel demişti ama gitsem mi bilemiyorum:44:

canım senin adına sevindim,bundan sonra yediklerine biraz dikkat edersin olur biter.
senin doktor 50 lk yüksek cıkınca 100 lük testi kendisi mi yaptı,ben de c.tesi gideceğim dahiliyeye,benim doktoruma kalsa agzından lafı cımbızla alırız.
evet canım kendi dr um istedi 100 lükte. oda yüksek çıkınca endokrine gönderdi. inşallah seninde bi sorun çıkmaz

kızlar gittim geldim zorlada olsa sağlık ocağına dün arıyor ebe gel yarın diye bugün gidiyorum izinli töbe töbe nasıl iş yapıyorlar pazartesi giderdim bilsem neyseki başkası ben yapayım kontrolleri dedi tansiyonuma baktım bebeğin kalp atışlarına kilo herşey iyi dedi idrar kültürü yaptı yine lökosit cıktı dr göster dedi bende kendi dr gösteririm dedim ihmal etme erken doğum sebeplerinden ihmal etme dedi benim daha kntrolüme 2 hafta var ne yapsam ki gitsem mi kendi dr acaba akıntım cok gerçekten arada kasık ağrımda oluyor korkuyorumda bu arada 5 kilo aldığımı görünce 8-9 kiloyla bitirirsin hepside doğumda gider bebişi besliyosun demekki dedi bir ona sevindim

Cnm numarası varsa doktorun arayabilirsin ben öyle arayıpdeğerlerimi söylüyorum oda şu ilacı al iç diyor içiyorum

slm anne dayları bir sorum olacak
ben doğum iznine Allah nasip ederse 32.haftada çıkmayı düşünüyorum
Hastane raporu 32.hafta dolunca mı veriyor, yani sata göre 3 nisanda 32+0 oluyorum rapor da bu tarih mi yazıcak
bunu sormamın sebebi şu sgk prim gününe bakarken raporun alındığı aydan önceki 3 aya bakıyormuş
ben işyerimle konuştum ocak-şubat-mart primlerini yüksek yatıracaklar ama rapor mart tarihli olursa aralık ocak şubata bakıcak sgk, bnm aralık primim asgari ücretten oldugu için sıkıntı olabilir var mı bilgisi olan

32+0 da alacaksın canım raporu. Doğum izininide alsan çalışmaya devam raporunda alsan benim bildiğim 32+0 da almak zorundasın.

Günaydın canım..Evet bence de guzel seyler konuşalım..insanların telkin ve sorularından hepimiz sıkılıp bunalıyoruz cok normal ama bence oyle söylemesi cok ayıp..en azından bana gore oyle o kişi kim olursa olsun ki o benim yüzde yüz eminim..cunku ilk defa çalışmakla ilgili bisey yazdığımda yine aynı tıp saldırıyla karşılaşmıştım..bu konu burda bitsin cunku hepimizin canı sıkılmasın burada ne konuşulursa konuşulsun herkese tesir ediyo normal olarak..sen cok olgun ve anlayışli bi insansın tatlı tatlı ilgilendiğin için sagol canım..eminim cok sabırlı ve tatlı bi annesin..
???? neler oluyor?

kızlarr dr umla görüştüm şuan bişey yapmamıza gerek yok dedi. diyet falanda vermedi:52::52::52: 1 ay sonra tekrar kontrol edelim dedi ama. çok mutluyummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :1::1: inşallah hepiniz tez zamanda kurtulursunuz bu şekerden:16:

Nası istersen oyle yaşamakta özgürsün insanlardan sıkılmış bunalmış olabilirsin de....bana da geri zekalı demesen de iyiydi geri zekalı degilim çünkü cok sükür..ınsanlarda kınadığın şeyi kendin yaptın ya simdi ? Senin Fikrinde degilim diye oldumu bu?

Evet arkadaslar arkadasın bahsettigi aylar öncesindeki geri zekalı kadın benim ve domatespatates arkadaşımın bu sekilde düşünmesi ve hitabı beni gercekten şaşırttı..hayatta bir adım one gecemeyenler baskalarının garip fikirlerine tamamen kapalı olanlardır kimse benim fikrime katılsın demiyorum ama en azından saygı duyulması gerekmez mi? Neyse.. Mühim degil de herkes lafını esirgemiyo çatır çatır... biz bi kere fikrimizi beyan ettik diye yemediğimiz laf kalmamıştı o yüzden şaşkınım biraz..daha da germeyeyim sizi neyse..
he canım ya evet, aylardır yemedim içmedim uykularım kaçtı, hep bi fırsat kolladım senin nickini yazdım duvarlara unutmayayım yeri geldiğinde bi daha üstüne gideyim, hakaret edeyim, linç mantığıyla insanları kışkırtayım, onu bi daha bi daha üzeyim dedim hep.

ya benim yazdığım yazının ana fikri zaten sağdan soldan herkesin kendine ait fikri doğru bilip dayatması üzerine hissettiğim baskıydı. yoksa kimsenin söylediği üzerine düşüncelerimi ya da eylem planımı değiştirmiyorum. benimsemediğim fikre de saygı falan duymuyorum. ha arada gerizekalı demeyeydim iyiymiş orda baya bi gaza gelmişim sanırım kusura bakma, her düşündüğümü dile getirmemem gerektiğini henüz öğrenemedim, ama ilerleme kaydediyorum neyse ki, mesela senin yazından sonra başka biri işkoliklik adı altında kendince benim düşüncelerimi, planlarımı küçümseyip eleştirmiş ya, bilsen neler geçiyor içimden, ama yazmıyorum, peki napıyorum? kokulu öpücükler yolluyorum kendisine :)))

Tünaydın anneler umarım gününüz güzel geçsin birbirinizi germeyin boşverin herkesin kendi düşüncesi kendi hayatı vs vs.

Bu arada şeker hastası annişler akşama ne yemek yapsam ya. Canım bişey istemiyor inadına makarna istiyor :( öneride bulunun please.:ssz::50::56: işten çıkınca yapacam haa pratik önerilerde bulunun.
sigaralı sımayli kullanmasak :))
durduk yere aklımıza getirmesek
ayrıca makarna candır :)

he canım ya evet, aylardır yemedim içmedim uykularım kaçtı, hep bi fırsat kolladım senin nickini yazdım duvarlara unutmayayım yeri geldiğinde bi daha üstüne gideyim, hakaret edeyim, linç mantığıyla insanları kışkırtayım, onu bi daha bi daha üzeyim dedim hep.

ya benim yazdığım yazının ana fikri zaten sağdan soldan herkesin kendine ait fikri doğru bilip dayatması üzerine hissettiğim baskıydı. yoksa kimsenin söylediği üzerine düşüncelerimi ya da eylem planımı değiştirmiyorum. benimsemediğim fikre de saygı falan duymuyorum. ha arada gerizekalı demeyeydim iyiymiş orda baya bi gaza gelmişim sanırım kusura bakma, her düşündüğümü dile getirmemem gerektiğini henüz öğrenemedim, ama ilerleme kaydediyorum neyse ki, mesela senin yazından sonra başka biri işkoliklik adı altında kendince benim düşüncelerimi, planlarımı küçümseyip eleştirmiş ya, bilsen neler geçiyor içimden, ama yazmıyorum, peki napıyorum? kokulu öpücükler yolluyorum kendisine :)))

Senin yaptığını sana yapmışım bak içinden neler geçmiş.. kokulu öpücükler falan :D
bence sigarasızlık başına vurmuş.. sarma millete boşuna.. belli sinirlerin bozuk.. nasıl istersen öyle büyüt çocuğunu, arada kendin de nemalan tabi.. :51: ben de seni öpüyorum

canım bence bundan sonra bari kullan.nolacak sanki 2 yudum suyla atacaksın.ben cevizi sevmeyen biri olarak hergün midem kötü ola ola 4-5 tane yiyorum.onu yemek sevmeyene zor geliyor ama herşey bebeğim için.şurda ne kadar kaldıkı biraz sabır diyorum kendime.kaldıki vitamin daha önemli sandığımız gibi dengeli beslenemeyebiliriz.alınmalı diyorum benim fikrim

bende sadece kan ilacı alıyorum.vitamin kullanmaya gerek yok demişti doktor.

aynen canım ama ben bu konuyu baya bi araştırdım bazı kaynaklarda hamilelikte alınan vitaminin zeka gelişimi üzerinde çok büyük faydaları olduğu yazıyor, bazı kaynaklardaysa gereksiz ve aşırı vitamin kullanımının ilerleyen zamanlarda bazı hastalıklara yol açabileceği yazıyor. Ne öyle ne böyle yani ondan diyorum her kafadan bir ses diye ama benim aklıma yatan hergün kullanmayıp, gün aşırı ya da ihtiyacım olduğunda kullanmak oldu tabi bildiğimden kesinlikle değil etrafımda çok doktor var herkes ayrı birşey söylüyor ben de ortasını buldum diyelim :)

haklısınız bundan sonra daha dikkatli alacağım...herşey bebişlerimiz için.......

Arkadaşlar, bende "Lilacsofia" arkadaşımıza katılıyorum. dediği gibi dışarda yeterince zorluklarla ve insanlarla uğraşıyoruz. bari burada içimizi dökelim rahatlayalım. lütfen birbirimizi kırmayalım.

Dün Eminönüne giittim alışveriş yaptım. (yaptım dediğimde aldığım bir hastane çıkışı, 2 takım altüst takım, 1 önlük, bir alt pijama, 2 tulum, bir de bebek şekeri sepeti yastığı falan.) kaynanam demezmi ay çok alma hediye çok gelir vsss... burdaki arkadaşların alışverişini takip ediyorum benim aldıklarım yarısı bile değil tecrübeli annelerimiz de zaten yedekte çok olsun diyolar bebek kusuyor altını pisletiyorlar yıkamak gerek diyorlar. anlicanız aldığım 2 takım çooookmuş. Allah ım yaaaa.
yok isim buldunuz mu babanız diyoki adı Çağdaş olsun. halbuki hiç inanmıyorum kp dediğine kendi düşüncesidir eminim.

doğumuna ne kadar kaldı diyo daha 3 aya yakın var diyorum. diyoki yok 2 ayın kaldı falan.
dedim hesapla o zaman mayısın 15 ine kaç gün var diye. Sanki Dr kendisi.
Allah ım yaaaa.... sonra da acıyarak bakıyo ee sen şimdiden tıkanıyon nasıl çalışcan.
sanki keyfimizden çalışıyoz ev kredi borcum var bir kere dedinmi ki biz de yardım edelim diye...

anlicanız hepimizin bir derdi var.
burda birbirimizi anlayalım sevelim, saygı duyalım lütfen....

oğlumun doğum gününde kız kardeşim tablet aldı üstüne bikaç takım aldı kaynanamlarda sordular kim aldı diye bende kardeşim aldı dedim hala daha bebeğe ne lazımsa söyle abla bişeyinide ben alim diyo dedim ee parası vardır alıyodur diyo Allahım yaaa halbuki kardeşim eve koltuk aldı kendine telefon kardeşime ve oğluma tablet maaş hep taksitte kendine bişey kalmıyo genede uğraşıyo kız...neyse ben zaten kaynanam belki utanır diye demiştim ama nerde üstüne demezmi şimdi bişey almayın doğunca alırsın diyo:47:oğlumda bile 1 yaşına gelince bi yelek getirmişti düymesi falan bile yoktu....neyse Allahtan köy zamanı geliyo gidicek bidahaki kışa kadar rahatım:1:

bende dün oğlumu gezdirim hemde bebişe bişeyler alim diye dolaşmaya çıktık eşim demezmi annemi de ara hiç biyere gidemedim diyo sonra gelin beni çağırmadı demesin diyo tabi bende bütün heves kaçtı dayanamadım annenin yanında ben bişey alamam alma şimdi diycek dedim eşimde belki sen alırken oda bişeyler alır diyo safım benim:1:neyse aradım ama dua ediyom gelmesi diye:1: Allahtan yemek yapıyomuş keşke akşam haber verseydin gelirdim dedi:1::1: teli kapadım şükürler olsun Rabbim dedim

kızlar daha önce söylemiştim ben beşik almıycam halam vericek sadece kızı yeni doğduğunda kullandı 1.5 yaşında kızı
ama o beşiğe dönence falan takmamıştı sizce bu beşiğe dönence takılırmı takılmazsada obuna uygun asılan oyuncak biliyomusunuz bebişin ilgisini çekebilicek

$Bebek-Besikleri-fistik-yesili.webp

oğlumun doğum gününde kız kardeşim tablet aldı üstüne bikaç takım aldı kaynanamlarda sordular kim aldı diye bende kardeşim aldı dedim hala daha bebeğe ne lazımsa söyle abla bişeyinide ben alim diyo dedim ee parası vardır alıyodur diyo Allahım yaaa halbuki kardeşim eve koltuk aldı kendine telefon kardeşime ve oğluma tablet maaş hep taksitte kendine bişey kalmıyo genede uğraşıyo kız...neyse ben zaten kaynanam belki utanır diye demiştim ama nerde üstüne demezmi şimdi bişey almayın doğunca alırsın diyo:47:oğlumda bile 1 yaşına gelince bi yelek getirmişti düymesi falan bile yoktu....neyse Allahtan köy zamanı geliyo gidicek bidahaki kışa kadar rahatım:1:

bende dün oğlumu gezdirim hemde bebişe bişeyler alim diye dolaşmaya çıktık eşim demezmi annemi de ara hiç biyere gidemedim diyo sonra gelin beni çağırmadı demesin diyo tabi bende bütün heves kaçtı dayanamadım annenin yanında ben bişey alamam alma şimdi diycek dedim eşimde belki sen alırken oda bişeyler alır diyo safım benim:1:neyse aradım ama dua ediyom gelmesi diye:1: Allahtan yemek yapıyomuş keşke akşam haber verseydin gelirdim dedi:1::1: teli kapadım şükürler olsun Rabbim dedim

HEPSİ BİRBİRİNİN AYNISI CANIM. AL BİRİNİ, VUR ÖBÜRÜNE...
(anaaaam böyle bol keseden konuşuyom, bizde kaynana olcaz, Allah bize (bana) merhamet versin. gelinimi üzmeyeyim:)

Ben her insanoğluna insan diye saygı duyarım fikrini benimsemem gerekmez illa..bise degil canım..bunu demen yeterliydi kusur ne demek..

Back
X