Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar
bugün itibarıyle tam 9 kılo almıs durumdayım!
ve de ılk defa fıtıgım sabah kalktıgımda sıkıntı yarattı.. sol ayagımın ustune bastıgım anda sinir sıkısıyor..
bende hamılelıkten once de 3 yerde fıtık 2 yerde dısk kayması vardı zaten..
normal dogum ıstıyorum ama fıtıgı ve hemoroıdı olanlar yapamaz dıyor ınternette.. bende ıkısıde var ama yıne de yapmak istıyorum.. nasıl olur acaba..
varmı bıldıgınız bu halde normal dogum yapan ?
cnm benimde belim fena ağrıyor hamile kaldığımdan bu yana bende fıtıktan süpeheleniyorum doğumdan sonra baktırcam bende basur ilk doğumumda hortladı resmen bide cok dikişim vardı bide basur ne popomun ne ön tarafa oturamıyordum 15 gün boyunca yatarak yada yan durarak yemek yedim cok zor geçti şimdi bile az kabız olsam hemen azıyor basur bende dr bu konuyu konuşcam yine normal istiyorum ama daha kötü olcaksa etkileyecekmi acaba demektende kendimi alamıyorum bi dahaki kntde konuşacağım sen grş dr haber verirsin ne diyecek acaba
Kızlar,
Size anlatmam ve danışmam gerek. Yardımcı için bir sürü kişiyle görüşüyorum birkaç gündür. Son yardımcıyı çok sevmiştim, içimden çok üzüldüm her geleni onunla kıyaslıyorum, bu sefer güvenebileceğim biri olmasını çok istiyorum.
Tam böyle karamsar bir şekilde düşünüp üzülürken, ezan okunmaya başladı. İçten bir şekilde dua ettim; Allah'ım suanda birilerinin kalacak eve, yere ihtiyacı var, iyi bir insan zor durumda ama karsısına ıyıler cıkmıyor. Benım de guvenecegım ıyı bırıne ıhtıyacım var ama o da benım karsıma cıkmıyor. Bır vesıle et bızı karsılastır Yarabbı dıye dua ettım...
Bırkac saat sonra telefon caldı, bana yabancı bırını gonderecektı aracı kurum, onun aılevı bır sorunu cıkmıs baska bırı gelse olur mu dedıler, tamam dedım. Gelen kız Turk'tu... (Turk yatılı yardımcı bulmak cok zor nerdeyse ımkansız) esınden yıllar once ayrılmıs, buyuk bır oglu var (13 yasında) memlekette anneanneyle kalıyormus. Bu kızcağız, bırkac sene yatılı calısıp para bırıktırıp oglunu buraya almak ıstıyor. Kalacak sureklı bır yerı, aılesı yok, cok ıhtıyacı var calısmaya... Gozlerınde okudum halını...Çok uzuldum.
Sonradan aklıma geldı acaba bugun ettıgım duanın karsılıgı mıydı gelen bu kısı? Tek sorunu, seker hastası olması, muhakkak gunde bır kez ınsulın vurulacak derecede hem de. Esım bıraz buna takıldı, calısmasını etkıler dıyor. Sızın bır bılgınız var mı bu tıp seker hastalarının yorucu bır ıs yapmaması mı gerekli acaba, bu tur ıslerde calısma durumları nasıl oluyor?
kızlar doğum ücretleriniz ne kadar benim 950 normal doğum sezeryan 1250 dediler eşimin is yeriyle anlaşması varmış normal bize 720lira sezeryanda 1000 lira oluyormuş epidural ekstraya giriyor sanırım onu sormadım drlada görüşmedim sizin fiyatlar nasıl normal geldi bana muayene normalde 45 ama bize 28 lira ntsyede 15 lira aldılar
Annesi bunlar çok tatlı ve şeker şeyler, yerim ben onu bunun içinde :)kızlar bakınnn oğluma neler aldımmmm :)
cok heyecanlıyımmm hemencık dogsunn
Eki Görüntüle 998388 Eki Görüntüle 998387 Eki Görüntüle 998386 Eki Görüntüle 998384 Eki Görüntüle 998385
Hayırlı olsun canım, Allah evladını zamanında sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.selam kızlar bende eylül annesi olacagım nasipse güzel şeyler yaşıyorum hafilf mide bulantıları aşermeler olsa da cok keyif bir sürece tadını cıkartıyorum 6 yıl sonra geldi bebegim alla hherkese nasip etsin inşallahhh
Heehehehe benim günlük iğnemi vururken çok komik oluyor panikliyor adeta karnımda açık oluyor o an bakıyorum coşmuş çıldırmış :)Gunaydin guzel annelerr.bebegim eskiden sadece tepme atiyordu.dun itibariyle karnim yamulmaya basladi.cok hos duygu
Annesi bunlar çok tatlı ve şeker şeyler, yerim ben onu bunun içinde :)
cnm cok sekerler güle güle giysin oğlusun nerden aldın internetten mi kız olanları merak ettim bakayım bende kızımateşekkür ederiz teyzesi.. bende yicem onu Allah nasip ederse :)
hamileliğimin başından beri özele gidiyorum.hiç devlet hastanesine gitmedim.ama doğumumu hep devlette yapmayı düşündüm.zaten doğumu yapan benim her şekilde çıkar bebeğim deyip özeli fizuli görüyordum ama dün gece kayınvalidem kararımı değiştirdi.eskiden doğum yapan bayanları kesmezlerdi şimdilerde çok aşırı büyük kesilerden bahsediliyor.kesinlikle senin özelde doğurmanı istiyorum dedi.orda daha anlayışlı oluyolar rahat edersin dedi.tabi ben bi yandan beni düşünmesine sevindim bi yandan da şu kesi meselesine takıldım.korktum açıkcası.hakikatende haklı kayınvalidem.son zamanlarda normal doğum yapıp kesi almayan çok az insan var.özellikle devlet hastanelerinde.kolayamı kaçıyolar ne?kafam çok karışık ama sanırım bende başşından beri gittiğim özel hastanede doğuracam.hem yakın arkadaşlarımda var o hastanede.doğumumda söz vermişti yanımda olacağına.belki moral olurda rahat bi doğum nasip olur.ücretide bişey değil.450tl normal doğum.
Günaydın kızlar bu sabah daha iyiyiz sanki ağrım yok şimdilik yatmaya devam tabi..hepinize tek tek teşekkür ederim yazdıklarınızı okudukça güçlendiğimi hissettim inancım arttı sabredecek bebeğim diye..Allah hepimizin evlatlarına sağlıkla doğmayı nasip etsin..![]()
ben de central hospıtal da olcam normal dogum ıstedıgımı ozellıkle ustune basa basa her randevuda soyluyorum..
korkuyorum cunku ben sancı cekerken eşimi sezeryan dıye ıkna edebılırler .. bende can havlıyle bısey dıyemıcek duruma gelırsem hemencık kesıp bıcerler valla.. kolaylarına gelıyor cunku sezeryan yapmak.. beklemek yok anneyle ugrasmak yok.. basıolar anestezıyı hop bıttı gıttı..
20 subatta gıttıgım randevumda kesiyle ilgili bılgı aldım bıraz.. cok ufak bı kesı atılacak dedı doktorum..popoya dogru kesıyolarmış.
ben kesmenızı ıstemesem boyle bı talebım olabılırmı dıye sordum.. egerkı kesmezsek rahmın nereden yırtıldıgını goremeyız ve rastgele bı dıkıs olur zor toparlanır dedı..
durum bu..
canım kalbin temizmiş bak ne güzel duan kabul olmuş. her işte bir hayır vardır mutlaka bence iş yapabilir genç kadın sonuçta yaşı olsa anlarım ama birbirinize yardımınız olur diye düşündüm ben.
fiyat çok iyi canım bence hiç düşünme daha rahat edersin, devlet hastanelerinde benim en çok korktuğum kalabalık,hastane enfeksiyonu ve göreceğim muamele. bir de tersliyormuş hemşireler falan. devlette bile tanıdık olması lazım rahat edebilmek için.
haklısın ama anlayamıyorum şu devlettekileri.mesleğin gereği işin neyse onu yapmak zorundasın.onun paranı alıyorsun.nasıl bi minnetsizlik şu ebelerde anlamıyorum.ama ahdım var.hele bi bana en ufak psikolojik baskı olsun mahvederim onları.gidebildiğim yere kadar gider burunlarından getiririm.ama inş öyle bişeye hiç gerek duymam
çocuk eğitmek çok zor olacak gibi geliyor çok korkuyorum ben çok yaramaz haşarı ve inatçı bir çocuktum annemi çok zorluyordum hatırlıyorum 3 yaşında karyolanın üstüne çıkıp kolumu kırmışım 7 yaşında vitrin devirdim tepemden aşağı ki ben bunları yaparken çok sert bir bakışından korkulacak ve devamlı peşimde olan annem vardı iki ablamda çok uslu sessiz sakin gayet aklı başındalardı şimdi benim çocuğum erkek olacak ve bana benzerse diye ödüm kopuyor kendi annem bile dua ediyo inşallah sana çekmez çekerse işin çok zor diyo :18:
kızlar dr magnezyumu 2 çıkarmamı söyledi dün gece karın ağrısıyla uyandım ishal olmuşum magnezyum ishal yaparmı acaba yasayan var mı
kesinlikle öyle bişey yok.büyük bi yalan.rahim niye yırtılsın.işlerine geldiği için kesiyolar.ufak dedikleride bazen 40 dikişi bulabiliyor.ablam ilk doğumunda rahattı sadece hafif iç kısma3 dikiş attılar.kesi filan yoktu.sürtünmeden zorlanmadan hafif bi dikişlik olmuştu.ikincide resmen parçaladılar kızı.20dikiş aldı ve 40günden fazla sürdü iyileşmesi.mahvetmişlerdi ablamı
Canım kesi yani dr dilinde epizyotomi, yırtık ihtimalinin olduğu doğumlarda, düzensiz ve kontrolsüz yırtıklar oluşmasın diye yapılan bir müdahaledir. Yalnız artık dediğin gibi normal doğumlarda rutin bir müdahale olarak hemen hemen herkese uyguluyorlar. Sana tavsiyem doktorunla öncesinde bu konuyu konuşman, gerekmedikçe istemediğini belirtmen olabilir. ama yırtık olmasının en büyük sebebini de unutmamak lazım. Bebeğin kafası göründüğünde, perine çevresinde ciddi bir yanma hissi de oluşur, bununla beraber, gebede de yoğun bir bebeği fırlatma isteği oluşur. Hatta buna fırlatma refleksi derler. İşte tam o esnada, gebe kuvvetli bir şekilde ani ıkınma yaparsa, yırtık ihtimali artıyor. O sebeple hızlı küçük nefesler ile ddinlene dinlene ıkınmak önemli. 3 mum, 1 tüy üfleme diyoruz biz. :)
Bir de bebeğin kafası cıktıktan sonra, tekrar bir rotasyon yaparak içerde omuzlarını çeviriyor. O rotasyona da izin vermek lazım, azıcık ıkınmadan, bir sonraki dalgayı beklemek yani..Korkmayın bebeğe birşey olmuyor o esnada, oksijenini hala kordon vasıtası ile alıyor.
Sevgiler