2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
arkadaşlar 31 haftalık gebeyim ve çatı kemiklerim çok ağrıyor nerdeyse yürüyemiyorum benimle aynı sorunu yaşayan varmı? sizce normalmi? önümüzdeki 2 ay ne yapcam bilmiyorum:25:

Arkadasim valla benimde oyle gecen hafta dr gittim normal dedi simdiden boyle sonrasini dusunemiyorum nasil olacak...

İstanbulda yasayan arkadaslar sezeryan dogum ucreti 1000tl altinda olan bildiginiz hastane var mi ? Arkadasim normalde hep devlete gidiyordu durumu iyi olmadigi icin, sadece doguma emsey hospitale gidecekti orasi kabul ediyor normalde gelmese bile sadece doguma gelen hastayi, dogumhaneye hic erkek girmedigi icin sehirdisindan falan gelenlere alisiklar. Neyse arkadas 1000tl yi gecmedigi icin oraya gidecekti ama ikiz oldugu icin daha yuksek fiyat vermisler, dogumu da yaklasti simdi baska hastane ariyo. Gecenlerde birisi dogum ucreti 450 olan bi hastaneden bahsetmisti, istanbulda miydi o acaba ?

hmm guzel olmuş..:nazar:

ben bir kapı susu alıcam ada tam karar verince, bir de çikolata işte bebek şekilli bişiler. çok gelen olmaz zaten. kurabiyeler zaten genelde görüntü oluyor nerde yesem tatları çok kötü idi:) belki öyle 20-30 tane alırım...
ben kısmet olursa 1. yaşa bişiler yapmayı hayal ediyorum. kısmet...

İstanbulda yasayan arkadaslar sezeryan dogum ucreti 1000tl altinda olan bildiginiz hastane var mi ? Arkadasim normalde hep devlete gidiyordu durumu iyi olmadigi icin, sadece doguma emsey hospitale gidecekti orasi kabul ediyor normalde gelmese bile sadece doguma gelen hastayi, dogumhaneye hic erkek girmedigi icin sehirdisindan falan gelenlere alisiklar. Neyse arkadas 1000tl yi gecmedigi icin oraya gidecekti ama ikiz oldugu icin daha yuksek fiyat vermisler, dogumu da yaklasti simdi baska hastane ariyo. Gecenlerde birisi dogum ucreti 450 olan bi hastaneden bahsetmisti, istanbulda miydi o acaba ?

Cnm emseye baslamistim ama yilbasinda zan gelmis duydugum kadariyla 1500 normal dogum olmus ben tuzlada gisbire.gidiyorum sezeryan 1250 olmasi gerek bide tuzlada ozel tuzla hastanesinde normal 450 sezeyan 850 cnm bilgine

çok masraflı şeyler değil bence hepsi tülden ibaret örn. geçenlerde bi arkadaşımız pembe keçeden bebek arabası modeli kesmiş arkasınada tül yapıştırmış sanırım içine bebek şekeri yada naftalin sabun vb. koyacak çok masraf çıkardığını düşünmüyorum. ama emek istiyor o ayrı.

Canım Mevlüt için bebek şekerlerini ben yaptım 100 tane. Güzel olsun diye biraz fazla malzeme almıştım ama 200 lira tuttu. Kapı süsleme işini hastanede eşim yaptıracak ben doğumdayken. Çikolata Ersen kilosu 90 lira dediler uu bence yeter. Bayağı masraf oldu :50: daha Mevlüt'de pilavı var tatlısı var.

Canım Mevlüt için bebek şekerlerini ben yaptım 100 tane. Güzel olsun diye biraz fazla malzeme almıştım ama 200 lira tuttu. Kapı süsleme işini hastanede eşim yaptıracak ben doğumdayken. Çikolata Ersen kilosu 90 lira dediler uu bence yeter. Bayağı masraf oldu :50: daha Mevlüt'de pilavı var tatlısı var.

Masallah ya boyle bebek sekerini falan kendi yapanlara bayiliyorum.benimde yetenegim var ama hic isime gelmiyor valla.tembelim ben sanirim

Canım fotografını yüklemiş miydin bebek şekerinin, görebilir miyiz?

Nasilsiniz arkadaslar ? Uzun suredir yazmiyorum ama takip etmeye calisiyorum . 28+1 olduk biz bebegim 1100 gr 3 gundur lekelenmem var yatisim istendi erken dogum riskinden hastanelerde yer yok.dun aksamdan sabaha kadar hastanedeydim nst ye bagladilar cok sancim cikmadi ama muayenede cook ufak bi aciklik oldugunu gordu dr. Cok zor biseymis o muayene :( hala lekelenmeler dewam ediyo suan ewdeyim ve cok korkuyorm erken dogumdan dualarinizda beni unutmayin nolur :(
canım geçmiş olsun Allah yardımcın olsun sakın stres yapma kardeşimde yaşamıştı dikiş atıyorlar gerekirse inşallah senin için buna gerek olmaz

ya kızlar uzun zamandır ilk defa bilgisayardan girdim buraya. adlarımızın altında kalpler var kiminde 1,3 ya da 5 tane neye göre derecelendirildik acaba.ben bir almışım :((

kızlar doğum hazırlıklarıyla ilgili kafam karıştı yok hastane çantası yok bebek ihtiyaçları derken şimdide doğuma gelecekler olan için hazırlıklar var. eğer bu hazırlıkları yapan arkadaşlar varsa fikir verir misiniz neler yapmalıyım nasıl yapmalıyım. kendim şeker hamuruyla kurabiye ve cupkek yapıcam peki ya onun dışında ???
kızlar merak ettim sezeryan yapılacaksa bu hazırlıklar normalde , normal doğum olcaksa zaten 1-2 saat içinde hastaneden çıkılmıyo mu o arada ne kadar kişi gelcekki zaten gelen eve gelmez mi hastane iççin bu hazırlıklar fazla değil mi :)

kızlar merak ettim sezeryan yapılacaksa bu hazırlıklar normalde , normal doğum olcaksa zaten 1-2 saat içinde hastaneden çıkılmıyo mu o arada ne kadar kişi gelcekki zaten gelen eve gelmez mi hastane iççin bu hazırlıklar fazla değil mi :)

normal 2 gun (1 gece 2 gun en az)
sezeryan 3 gun dedi benim hastane.

merhabaa kızlar pek giremedim bu aralar ama sürekli takipteyim sizleri ;) ben 29+3 oldum kızımla 30. haftama girince doktor kontrolune gidicem bir ayı geçti kontrole gidemedik eşimin kurs işi çıktı o bitti gündüze döndü derken zaman geçti ... neyse bende 30. haftama girince gideyimde bebeğim nasılmış öğreneyim bari merak içindeyim en son gittiğimde 23 haftalıktım ve bebeğimin kilosu 410 gr dı şimdi ne kadar olmuştur kızlarr çok merak ediyorumm yaa kilo almıştır demi 29+3 de bebeklerin kilosu kaç grm oluyoo :))

arkadaşlar bu gece resmen ruyamda dar bir yerden geçmem gerekiyor ben surekli oraya sıkışırım diyorum. bir uyandım nefes alamıyorum. offfff. midem falan bulanıyor. kendime gelemedim hala. 31.0 dayım nasıl dayanıcam 9 hafta daha bu nefes olayı çok kötü. var mı formülünüz. bebek dönmüş başı ağaııdaydı bugun kontrolde sevindim şimdi şaşkınım böyle geçmez 2 ay daha...Allah yardımcımız olsun. gerçekten zor sınavlar bunlar...

arkadaşlar bu gece resmen ruyamda dar bir yerden geçmem gerekiyor ben surekli oraya sıkışırım diyorum. bir uyandım nefes alamıyorum. offfff. midem falan bulanıyor. kendime gelemedim hala. 31.0 dayım nasıl dayanıcam 9 hafta daha bu nefes olayı çok kötü. var mı formülünüz. bebek dönmüş başı ağaııdaydı bugun kontrolde sevindim şimdi şaşkınım böyle geçmez 2 ay daha...Allah yardımcımız olsun. gerçekten zor sınavlar bunlar...
Napicaz dayanicaz arkadaşım . Ben zor zamanlarimda cocuk sahibi olamayan insanlari dusunuyorum offf bile dememiz lazim aslinda ama tabi bazen bir yere kadar dayaniyor insan :/

Masallah ya boyle bebek sekerini falan kendi yapanlara bayiliyorum.benimde yetenegim var ama hic isime gelmiyor valla.tembelim ben sanirim

Valla zormuş gerçekten sona doğru çok sıkılmıştım. Ama 20 günlük bi izin dönemim vardı o ara yaptım. Annem falan alma malzemeleri yapmazsın sen sıkılırsın dedi ama yaptım inadına:46: bide hazır alsam benimkinin daha basiti tabi ama daha ucuza bile geliyordu. Ama ben kızım için bişeyler yapmak istedim:16:

merhabaa kızlar pek giremedim bu aralar ama sürekli takipteyim sizleri ;) ben 29+3 oldum kızımla 30. haftama girince doktor kontrolune gidicem bir ayı geçti kontrole gidemedik eşimin kurs işi çıktı o bitti gündüze döndü derken zaman geçti ... neyse bende 30. haftama girince gideyimde bebeğim nasılmış öğreneyim bari merak içindeyim en son gittiğimde 23 haftalıktım ve bebeğimin kilosu 410 gr dı şimdi ne kadar olmuştur kızlarr çok merak ediyorumm yaa kilo almıştır demi 29+3 de bebeklerin kilosu kaç grm oluyoo :))

hayırlı sabahlar canım. büyümüştür bebeğin canım. hatta duyunca sen bile şaşırırsın benim 24 haftalıkken 475 gram dı 28 de750 gramdı 29 da bir anda 1350 grm dedi doktor çok şaşırdım. ama artık böyle hızlı büyümeleri normal dedi doktor. bende pazartesi gidecem bakalım ne diyecek meraktayım. güzel bi mucize rabbim herkese nasip etsin inşallah.

arkadaşlar benim ki biliyorsunuz tüp bebek. her dr sankı başka doğum sekli yokmuş gibi sezaryan diyor.ben hep epidural normal istiyorum ama hiçbir zaman agzımı acamadım.tamam sıkıntılı bir gebelik yaşıyorum ama herşey kötü olcak değil ya.. Dün eşim yemekte canım sen keşke normal doğurabilsen dedi epidural normal varmış dedi.hem hemen ayağa kalkılıyor hem süt erken geliyor hem de 2. için 2 yıl beklememize gerek olmaz dedi:))))çunku benı takıp eden her dr neden tüp bebek yaptınız ki sizin normal olabılır acele etmıssınız dedı. ama bızım stresten olmadı.. ben gözlerimi kocaman açtım adam oturmuş bunları araştırmış.çünkü eşim birsey olcak diye çok korkuyor. eğer zaten sıkıntı olursa dr zaten sezaryanle alır dedi.hem epidural olunca doğum sancılarını fazla hissetmıyormuşsun dedi.. Bir konuşalım mı dr randevumuzda dedi. ben çok mutlu oldum hemen sarılıverdim.çunku yaş 31.. ikinci için 2 yıl beklemek istemiyorum.zaten hamile yaşamaya alıştım..:)))) hayatımda hiç bu kadar sağlıklı beslenmemiştim:)))

cok sevındım bu kararı almana.. doktorun yok ılla sezeryan derse baska bı doktora danıs.. eğerki bi problem yoksa mutlaka normal yap derim.. henuz ben dogum yapamadım ama Allah ın da ıznıyle yuksek ıhtımal normal dogum yapmayı dusunuyorum.. arastırmalarıma gore epidural normal doğum için "altın fırsat" dıyorlar..daha az sancı daha kolay dogum.. ama sancıyı hıssetmedıgın ıcın ıkınmak zor oluyomus sanırım..baskasının gobegıne bastırarak cocugun cıkmasına destek olması da rahımdekı yırtıgı arttırıyormus..
falan fılan :) bırını ıstıyorsan dıgerınden vazgececeksın vs vs.. karar vermek mi gerek yoksa oluruna bırakmak mı.. bilemiyorum.. hakkımızda hayırlısı.. :)

Back
X