- 7 Ağustos 2013
- 1.010
- 838
- 123
sor da bizi de bilgilendir canım unutmayasın :)
hayırlısıyla bı dogurmak nasıp olsa artık ..![]()
inşallah canım inşallah.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sor da bizi de bilgilendir canım unutmayasın :)
hayırlısıyla bı dogurmak nasıp olsa artık ..![]()
ben de kendimce iyi olduğunu dusunuyorum oğlumun dengesinin. ama bakalım neler olacak. ben çok içgüdülerimle hareket ederim yine aynen devam. okuyorum araştırıyorum ama sonuçta her anne farklı. kendi psikolojimiz herşeyin üstünde. zaten mukemmel olmayan çocuk yok. ablama göre çocuklarda hiç sıkıntı yor örneğin. mukemmeller. bana göre benimki öyle, herkese kendi bebeği çocuğu mukemmel. oğlanın okulundaki psikologa sordum herkes çocuğu mukemmel zor oluyordur işiniz dedim oda dediki ya kusursuz çocuklar yahut berbat, herşeyi yetersiz problemli ebeveyne göre. önemli olan bir çerçevenin dışına çıkabilmek ve verileri doğru değerlendirmek. 2.si bu verilerle çocuklara kendine ailene uygun bir seneryo ile çocuğu yetirştirmek. bir çok anne çocuklarını bir proje gibi görüyor mukemmelliklerine mukemmellik katmak için çocuklarını tanımadan onlarca seye surukluyorlar, muziye karşı hiç ilgisi olmayan çocuğa piyano dersi aldırmak, henüz normal kas gelişimini tamamlamamış çocuklara uygun olmayan sporlara zorlamak. ilkokul 2 den itibaren etütler, özel derslere boğmakki toplasan 200-300 kişinin sıvavla girdiği okullara girmesi için zorlamak vs...
aklıma bir olay geldi. dalko geç konuştu, yani 2 yaşından sonra derdini anlatıyordu falan ama 3 den sonra cumleler bağlanmaya ve uzamaya başladı. neyse ben kontrol altında tuttum ama telaş da etmedim. zamanla konusur dendi konuştu. neyse. kreş çıkısı bir anne ile yan yanayız, oğlu 3 yaş civarı anne rus, çocuğa rusca birşeyler söylüyor çocuk kafa sallıyor. ben de nese ile "benim oğlan 3 de turkçeyi çözdü sizinki maşallah rusca biliyor" dedim. kadın "aaa oda bişeymi hem turkçe hem rusça hem de ingilizce konusuyor" dedi(bu ara ben çocuktan 1 tek kelime duymadım 20 kere karşılaşmışızdır) neyse tam o ara öğretmeni geldi cocuğun, "ya oğlunuz sürekli ağlıyor ve uyumak istiyor sanırım uyku sorunu var" dedi 2" saat uyku yetmiyor öğlen uyanmak istemiyor uyanıyorsa ağlıyor" dedi. kadına "ben de kaçta yatıyor ki çocuk" dedim. kadın "11den sonra" dedi "sabah 8 de okul için kalkıyor." ben de "çok geç değil mi" dedim "benim oğlan 7-8 ay buyuk 8-9 en geç 9.15 uyur." kadın sinirlendi "açmı uyusun çocuğum, lapasını yiyor 11 de sonra uyuyor". şimdi ben ne diyebilirim benim doğrum başka onun ki bam başka. 3 dil bilen bir çocuk ama uyku sorunu var zayıf ve mutsuz görünüyor ve gerçekten hep ağlıyor. benimki kalemi yeni tutuyor duzgun yeni konuşuyor ama gunde 14 saat uyuyor ve yemek seçmiyor bence sakin ve uyumlu.
benim arkadaşım ve komşularım var 2-3 çocuklu ve hepside iyikide doğurmuşum iyiki olmuş evde 2 kadeş başka diyor, 1 kıskançlık yapıyorlarsa 2 oynuyorlar, biri bir yere gitse diğerini özlüyor diyor. Bence şimdiden bunları düşünme, benim de ailem yardımıma gelecek kimse yok, eşimde pazarlamacı ve pazartesi gittiği zaman cuma gece dönüyor. yani 2 çocuk ve bir anne evde yalnız :)
olumlu bakıyorum, onların 1 yıl sonra oynadığını görmek inan çok çok mutlu edicek bizleri...
M L alabilirsin canım keşke deneme Şansın olsa benim arkadaşım 90 la doğuma gitmişti L beden aldı ama firma farkı olur mu bilemiyorum dagi değildi...Normalde kaç beden giyiniyordunkızlar mayıs başı benim doğumum belkide daha erken şimdi gecelik ve pijama bakıyorum dagide %50 indirim var int sitesinde bakın derim şimdi ben 71 kiloyum dahada alırın tabi 5 kilo daha alsam diyorum çünkü 5 kilo aldım daha cok alacağımı sanmıyorum kaç beden alayım bide kısa kollumu uzun kollu mu tercih edecğim cok karışığım fikiri olan varmı yada alanalar kaç beden aldınız![]()
Canim bebeğin suyu kokulu oluyormuş diyorlar ama yine de Dr a danış derim turnusollu kağıt veriyorlar bebektense renk değişiyorkızlar benden ara ara ufak ufak sıcak sular gelıyor..
bugun basladı.. öle ıdrar kacırma falan degıl.. bıldıgın ıcımden bıseyler akıyor.. renksız kokusuz falan..
neler oluyor? şaşırmış durumdayım ...![]()
Ben de severim kalabalık bol kardeşli aileleri şimdiden ikinci kızın diğer iki erkeğin isimleri bile hazır... eger vatanın milletine hayırlı evlat yetiştirebileceksem olsun isterim...İnşallah canım. Ben o kadar çok seviyorum ki çocukları; bana kalsa 4 olsun:))) 3 erkek ve 1 kız, babaları dahil 4 erkekğin biricik prensesi, aslan gibi 4 oğul mesela:))) ama mumkun değil tabii artık:)
Canim bebeğin suyu kokulu oluyormuş diyorlar ama yine de Dr a danış derim turnusollu kağıt veriyorlar bebektense renk değişiyor
ameliyat falan dusunmedınmı? ufak bı lazer operasyonuyla hemen alınıyomus..
HEMOROİD sorunu yasayan arkadaslar, once okuyun sonra bana dua edin![]()
Abimde cok cekti hemoroidden ama coookk kolay kurtuldu.
Tek ihtiyaciniz saf zeytinyagi ve pamuk
Bir hafta boyunca her gece yatarken pamugu saf zeytinyagina iyice batirip hemoroidin oldugu yere koyun, bir hafta sonra yumusayip kayboldugunu gorunce ellerinizi acip bana dua edin normal ve kolay dogum icin![]()
Camasiriniza bulasmamasi icin kagit havlu falan koyabilirsiniz
benim canım annem oğluşuma alt açma zımbırtısından yapmııışşşşş
Eki Görüntüle 1003893
çok tatlı değil mi? herseyı baykuslu oluyor.. :) e ne de olsa bır bay-kuş geliyor aramıza
nevresım takımı da yapmış
Eki Görüntüle 1003894 Eki Görüntüle 1003895
bır de tabiki beşiktaşlı olacağı için yavru kartala formaaa :)
Eki Görüntüle 1003898
Bendede basladi ya vurdukca geliyor korkuyorum az az gelmez yani oylemiMerhaba kızlar..
Bu aydan sonra sıvı gelmesi cok normal akıntı cok ama cok olacak kiloy dayanmayacak korkulacak bir şey yok. Suyumuz öyle az az gelmez idrar kacırmdan da farklı olur foşurttt ne var ne yok gelir.
hepsi çok tatlı annenin diktiği alt açma örtüsü penyedenmi içinde sünger falan bişey varmı bende dikmeyi düşünüyorumda
Merhaba kızlar..
Bu aydan sonra sıvı gelmesi cok normal akıntı cok ama cok olacak kiloy dayanmayacak korkulacak bir şey yok. Suyumuz öyle az az gelmez idrar kacırmdan da farklı olur foşurttt ne var ne yok gelir.
yarın saglık ocagına bı sorayım kızlar.. inşallah bısey yoktur dıye dusunuyorum.. :18:herkezin suyu öyle foş diye gelmez kızlar, benim alt komşum 8 aylıkken sızıntı şeklinde gelmişti, eltisi bekletti ama su keslmeyince doktora gittiler acil sezeryanla aldılar. anormal durumlarda kendinizi dinleyin kızlar, rabbim hayırlı olanı versin...
Kizlar selam hepinize..27 haftalik hamisim buara karnimda cok sık sertlesmeler oluyo kasilmami onuda bilmiyorum..bnmle ayni haftalarda olup ayni problemi yasayan varmi?doktora solemistim 2 hafta once magnezyum ic dedi ama fayda etmiyor cok korkuyorum bu sertlesmeler tehlikelimi?gobek cevrem semsert oluyo aniden ve kasklarimdada bi gerilme hissediyorum ayni anda( yardimci olun lutfenn
yarın saglık ocagına bı sorayım kızlar.. inşallah bısey yoktur dıye dusunuyorum.. :18:
canım gecen gun aynı mevzu olmuştu burada yıne ertesı gun doktor randevum vardı. sordum normal dedı.. ama bnm dktorum herseye normal dıyen bı dr... bılmem ne kadar ıcın rahatlar..
Canm aynen benm doktorumda oyle notmal dedi.magnezyum.ic. rahatlarsin dedi..iyide onrmli olan anlik rahatlama degilki ya tehlikeliysr..nst ye bile baglamadi belkide sancidir allah korusun illa yumurtanin kapiyami dayanmasi gerek bastan onleminin alinmasi gerekmezmi?ya bnm rahatlamam.icin bu haftalarda bnmle ayni seyi yasayip sonucunda bisey olmamis arkadaslarin fikri lazim kizlar nolur bildiklerinizi. Soleyin
var ben de de 28. hatta 27 de başlamış olabilir. ben önemsemedim karnım sertleşiyor top gibi oluyor dedim dr arada o önemli olabilir magnezyum başla gunde 1 doz şase dedi. sonra yine bir tel sırasında varmı kasılma dedi evet değince 2 şase sabah akşam iç dedi. ben 10 gundur 2 şase içiyorum. yine de aralarda sertleşiyor.
Anladim.cnm saol.ya bnm top gibi degilde mesela gobegimin sol tarafi hafif tumseklesiyo sag tarafa dokunuyorum orasida sert ama ya nasil anlatsam karnim yamuluyo ama tas gibi oluyo ayni andadabende gunde bir manezyum iciyorum acaba ikiye cikartsami bugun asiri sık oldu sertlesmeler moralimi bozuyo ya bnm 25 haftalardan beridir var ve birde karnim hep sert o sertlesmeler disnda..canm peki srnin magnrzyum disinda kullandigin bi ilac varmi sertlesmeler icin? Magnrzyum yeterlimi acba? Doktora gidicrm sanirim buhafta yine
pek ilacım yok magenzyum diasporal, elevit ve omega 3 kullanıyorum. gunde 2 doza hiçbir zararı yok mag. un dedi dr. benim karnım yamulmuyor sert top gibi oluyor.bebek yaslanıyor da olabilir sen de.