2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
kızlar bişey sorcam

ben şuanda 80 kıloyum .. hamılelıkte 10 kılo aldım..
31. hafta 9 - 13 kılo arası almak normalmış..
hersey norml gıdıyor ama hamıle kalmadan once kıloluydum.
normal dogum yapabılmem ıcın kılomun bı onemı var mı acaba..
yanı "75in ustundeysen normal dogum yapamazsın" gbı bısey var mı?

Boyun 150 ise normal dogum zor olabilir ama 160 tan uzunsa yapabilirsin cunki normale giriyor

kzılar bir yere toplanması normal sırtı felandır kasılma tüm karnın kasılırsa diye biliyorum gecen bizimkide ayaklarıydı sanırım ittiriyor sevdim hemen geçti :)) bu arada rahmimde hissediyorum ben hareketlerini aşağıda olması normalmi karıştırıyor sanki cok tuhaf geliyor :)

günaydın kızlar,
bende 1 haftadır uyuyamıyorum, gece durup dururken 2-3 defa kalkıyorum sabahları erken uyanıyorum, eskiden 11-12 saat uyuyan ben 7-8 saat uyuyabiliyorum,

7-8 de iyi benim 4 saat uyudugum gunlerde oldu ama gecti sukur hamilelikte surekli uyku duzeni degisir ve bozulur ilk zamanlar 12-15 saat yatarken 10 a 9 a derken 4 e kadar dusmustu simdi sirtim filan acimazsa 10 saat uyuyabiliyorum

kzılar bir yere toplanması normal sırtı felandır kasılma tüm karnın kasılırsa diye biliyorum gecen bizimkide ayaklarıydı sanırım ittiriyor sevdim hemen geçti :)) bu arada rahmimde hissediyorum ben hareketlerini aşağıda olması normalmi karıştırıyor sanki cok tuhaf geliyor :)

canm biyere toplanma gibide değil benmki sadece karnıma baktığımda bi taraf daha tümsek oluyo ama tüm karnım sert oluyo bu esnada ..bebek toplanması olduğunu sanmıyorum öyle olsa diğer taraf yumuşak olur ama kontrol ediyorum ben tüm karnım sertleşiyo allahım sen koruu ..benmki bide yüzüstü yatıyo acaba ondanmı en iyisi dokotra gitmek en kısa sürede

Canm yani sende baya yusyuvarlak oluyo her tarafi esit sertlikte oluyo yani..bnmki bi taraf daha tumsek oluyo ama yinede heryeri semsert oluyo yani tas kesiyo acaba minigimin pozisyonundanmi ya yuzustu yatiya hanfendi :) bide kasiklarim geriliyo osertlesmeler olurken allah yardmcimiz olsun senin az kalmis ins saglikla kucaklarsin

Bendede sertlesme var gobegim ve ustunde ama kasiklarda birsey yok doktora sordum az yemek ye dedi pozisyonla alakasi varmi bilmem ama benimki pozisyon degistirdi hala ayni durum gecerli duzenli magnezyum kullandim bi ara duzelir gibi oldu ama yine devam ediyor maalesef 20. Haftadan beri var.

Bendede sertlesme var gobegim ve ustunde ama kasiklarda birsey yok doktora sordum az yemek ye dedi pozisyonla alakasi varmi bilmem ama benimki pozisyon degistirdi hala ayni durum gecerli duzenli magnezyum kullandim bi ara duzelir gibi oldu ama yine devam ediyor maalesef 20. Haftadan beri var.

cnm maşallah 10 hafta magnezyumla idare etmişsin benm 2 haftadır falan var çok sinir bozucu korkuyorumda ilk gebeliğim..doktor da normal diyo üstünde durmuyo dahada sinir oluyorum..bende magnezyumu içeyim bari işe yaramıyo gibi ama bide benm yatarken daha sık oluyo onu farkettim genelde ayaktayken yorulunca olması gerekmiş ben nerdeyse hep uzanıyorum yinede oluyo..doğuma hazırlık kasılmalarıyla erken değilmi daha?

cnm maşallah 10 hafta magnezyumla idare etmişsin benm 2 haftadır falan var çok sinir bozucu korkuyorumda ilk gebeliğim..doktor da normal diyo üstünde durmuyo dahada sinir oluyorum..bende magnezyumu içeyim bari işe yaramıyo gibi ama bide benm yatarken daha sık oluyo onu farkettim genelde ayaktayken yorulunca olması gerekmiş ben nerdeyse hep uzanıyorum yinede oluyo..doğuma hazırlık kasılmalarıyla erken değilmi daha?
Canim.benimde ilk bende cok korkmustum burda sagolsunlar arkadaslaradan kasilmayi tarif etmelerini falan istemistim bende agri falan yok gergin duruyor ama benim yatinca geciyor yahu ikimizinki farkli seyler sanirim

Canim.benimde ilk bende cok korkmustum burda sagolsunlar arkadaslaradan kasilmayi tarif etmelerini falan istemistim bende agri falan yok gergin duruyor ama benim yatinca geciyor yahu ikimizinki farkli seyler sanirim

kasılma elini karnına koyduğunda toplanma hissi değilmiydi?bende çok şükür öyle değilde daha çok aniden semsert olma ve gerilme oluyo sanırım o gerilme rahatsız ediyo kasıklarımı bazen artıyo bugünkü gibi bazende azalıyo ama hergün oluyo neyse doktorun ne diceğini biliyorum normal dicek ama ben yinede soracam inşallah geçer gider bu sertleşmelerde kurtuluruz..

kasılma elini karnına koyduğunda toplanma hissi değilmiydi?bende çok şükür öyle değilde daha çok aniden semsert olma ve gerilme oluyo sanırım o gerilme rahatsız ediyo kasıklarımı bazen artıyo bugünkü gibi bazende azalıyo ama hergün oluyo neyse doktorun ne diceğini biliyorum normal dicek ama ben yinede soracam inşallah geçer gider bu sertleşmelerde kurtuluruz..

Insallah canim kotu birsey degildir ve gecer.

kızlar benden ara ara ufak ufak sıcak sular gelıyor..

bugun basladı.. öle ıdrar kacırma falan degıl.. bıldıgın ıcımden bıseyler akıyor.. renksız kokusuz falan..

neler oluyor? şaşırmış durumdayım ... :53:
Canım mutlaka bi test yap allah korusun amniyon sıvısı olmasın da akintiysa onemli degil..
Kizlar selam hepinize..27 haftalik hamisim buara karnimda cok sık sertlesmeler oluyo kasilmami onuda bilmiyorum..bnmle ayni haftalarda olup ayni problemi yasayan varmi?doktora solemistim 2 hafta once magnezyum ic dedi ama fayda etmiyor cok korkuyorum bu sertlesmeler tehlikelimi?gobek cevrem semsert oluyo aniden ve kasklarimdada bi gerilme hissediyorum ayni anda:(( yardimci olun lutfenn
Dedigin şeyi sonraki mesajlarından da anladıgım kadarıyla ben adına kasilma diyorum 24 haftadan beri yasıyorum ama bi fark var ben ikiz gebe oldugum için bu durum doktorumda telaşa neden oldu ilk..cunku bi aksam düzenli aralıklarla yasadım bunu 20 dk da bir..2 hafta nidilat diye bi ilac kullandım ikiz gebe arkadaslarım bu ilaca aşinadir bilirler..simdi hala var ama düzensiz seyrediyo bu yüzden ehemmiyet vermiyoruz..gunde 10 kere olması normal kabul ediliyor panik yapma..eger cok sık aralıklarla olursa veya düzenli aralıklarla olursa tehlikeli olabilir..eger rahim ağzında kısalma yoksa onemli degildir..bunlara yalanci kasilmalar deniyor..tek gebelikte pek tehdit olarak düşünülmüyor..ins yardımcı olabilmisimdir..

Canım mutlaka bi test yap allah korusun amniyon sıvısı olmasın da akintiysa onemli degil..

Dedigin şeyi sonraki mesajlarından da anladıgım kadarıyla ben adına kasilma diyorum 24 haftadan beri yasıyorum ama bi fark var ben ikiz gebe oldugum için bu durum doktorumda telaşa neden oldu ilk..cunku bi aksam düzenli aralıklarla yasadım bunu 20 dk da bir..2 hafta nidilat diye bi ilac kullandım ikiz gebe arkadaslarım bu ilaca aşinadir bilirler..simdi hala var ama düzensiz seyrediyo bu yüzden ehemmiyet vermiyoruz..gunde 10 kere olması normal kabul ediliyor panik yapma..eger cok sık aralıklarla olursa veya düzenli aralıklarla olursa tehlikeli olabilir..eger rahim ağzında kısalma yoksa onemli degildir..bunlara yalanci kasilmalar deniyor..tek gebelikte pek tehdit olarak düşünülmüyor..ins yardımcı olabilmisimdir..

Cnm cvbin icin cok tesekkurler.ama anlattiklarin beni cok endiselendirdi:( sertlesme kasilmami demek oluyo ben farklidir diyordum..brnm duzrnsiz oluyo sukurler olsun yalniz sık araliklarla oldu bugun mesrla 15 dk sonraki 1 saat sonra en sonda 3 saat oldu olmadi bidaha suan duzensiz ama ilerde duzenli olursa diye korkuyorum.peki bumdan sonra nasil.bir yol izlemeliyim.

iyi akşamlar hamişler.. hepiniz iyisinizdir umarım... doğumlarımıza çok az bi zaman kaldı:18: ben çok korkuyorum. siz doğum şeklinize karar verdinizmi

Back
X