2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Ben kızımda hiç balık yağı kullanmadım bu gebeliğimde de kullanmıyorum drumda vermedi. Hatta hiç vitamin kan hapı vsvsv hiç bir almıyorum. Vitaminlerin çok faydalı olduğunada inanmıyorum sağlıklı beslenin kızlar. Ayrıca kızımda hiç balık yiyememiştim. Valla o kadar akıllıki alternatifi semiz otu ve bol ceviz yedim her şeyi doğal yoldan alın

Evet canım haklısın doğal yollarla almakta fayda var aslında ama insanda bi garip oluyor ben almıyorum acaba ilerde evladım açısından vicdan azabı yaşar mıyım diye evhamlanıyorum, aman ne bileyim işte ama en güzeli herşeyin doğalı dediğin gibi maşallah balkabağına benim çevremde de bi sürü zeka fışkıran çocuk var anneleri hamileliklerinde vitamin kullanmayan ama çok ikilemli bir dönemde gebelik yaşıyoruz herşey her konu ikilemli mesela annelerimizin hiç vitamindi oydu buydu dertleri olmuş mu rahat rahat takmadan gebelik yaşamışlar aslında bizi böyle evhamlı yapan biraz da bu internet, heryer kolay bilgi dolu ,allah hiçbirimizi pişman etmesin umarım

Şimdi canlarım ciğerlerim bu balık haplarını hergün kullanmanın bi sakıncası yok di mi ben de Solgarınkini aldım da allaha emanet içicem valla hergün
Bir sakıncası yok canım ama balık yağı alırken karaciğerden yapılmamış olmasına dikkat et
omega 3 solgar (950) elevit kullanıyorum(gunde 1 er tablet), hamilelikten sonra da devam edicem. bu destekler bebek kadar anneye faydalı. yarın kemiklerim boşaldı, çok kansızım, aklım başımda değil, saçlarım dökülüyor, cildim matlaştı, tırnaklarım kırılıyor dememek ve sağlıkla emzirme dönemi geçirmek için çok iyi beslenmeli ve destekleri kullanmalıyız. ben kendim de farklılıkları görüyorum. ha şişmanım(109 kg31. haftada) ve çoğu insan için çirkinim ama sağlıksız olmaktan daha iyidir. bu işin hep sonrası var. evet belki ilk etepta bebek alamıyor hikayesi yapılıyor ama anneden alıyor bebek herşeyi nasıl tamamlanacak destek almadan iyi beslenmeden.
Çirkin falan değilsin o nasıl söz...
Dün gece karnımın alt kısmında aşırı sertlik, kasıklarda ağrı ve sanki bebek çıkacakmış gibi bir his olunca akşam akşam doğru acilin yolunu tuttuk. Son zamanlarda kendimi aşırı zorlayacak hareketler yapmamış olsaydım, bu kadar endişe etmezdim.
Hemen bebeğe bakıldı, kalp atışları, suyu iyi. Nst de sancı çıkmadı ama kuzucuk doğum kanalına girmiş.
Herhalde benim hissettiğim şiddetli ağrı ondandı. Bol su içip, artık dinleneceksin dedi doktor.

Sabah kendi doktorumu aradım. Resmen bacaklarımın arasındaki iki kemik ayrılacakmış gibi sızlıyor dedim. Bebek doğum kanalına gimiş, gerçekten de birkaç cm açılır o kemıkler ağrı yapar tabii dedi. Erken mi doğum kanalına girmesi için, ben şimdi erken doğum riski mi taşıyorum diye sordum. Yoo hayır, bu zamanlarda girebilir ama bizim için önemli olan kasılmalarının başlamaması dedi. Ostrejen jel verdi, kasılmaları önlermiş.

Oğlumda hatırlıyorum sanki daha geç dönmüştü aşağı kanala. Şimdi kilo alıp buyudukce ağırlaşacak, biliyorum taşımak çok zorlaşacak artık hareketlerim de kısıtlanacak her geçen gün:( Neyse kuzum 8-9 hafta daha dursun orada, kasılma filan olmasın da aman aman. Daha çok erkenn....
Canim önemli okan sağlığınız bundan sonra dağa dikkatli olman gerekecek.esine daha fazla iş düşüyor bundan sonra yardimcin da tez zamanda gelir de rahat olursun
kızlar bugun ılgınc bısey yasadım..

yıllardır anne ve babamdan duyarım "balık yagı mucızelerını"

ve bunun akabınde normal hayatımızda aılecek hergun 1000mg balık yagı tuketmekle beraber hamılelıkte de bu alıskanlıgıma devam ettım.. doktorum balık yagının lafını bıle etmedı (muhtemelen degerlerım cok ıyı cıktıgındandr bılemıyorum hıc sormadım)

derken bugun ılacımın bıttıgını farkettım (yıllardır hep aynı markayı kullanırım)

eczaneye gıttım ve (idareten) balık yagı ıstedım..

kızcagız bana ne dese begenırsınız "hamıleler her balık yagını kullanamaz, elımdekı balık yagları sıze uygun degıl vermıyım vebal almıyım" dedi.....!!! :53:

şok oldum!! yıllardır ALOE VERA nın 1000 mg lık Om3 Om6 Om9 unu kullanıyorum... onu bırakın hamılelgım boyunca da onu kullandım...

sonuc ne olur bılmıyorum.. ama uzun suredır boyle dumur olmamıstım!:53::53::53:

Tekrardan selamlar sekerler dr dan geldim. Minnosum gostermedi yüzünü elini alnina koymuş. Hic bişey anlamadım busefer birde 1ay sonra gel defi yine. Bnde dedim yinemi 1 ay nst ye faln nezaman gircem dedim. Acele eyme ben zamani gelince söylerim dedi. Bebiskomunda gelisimi iyimiş 1377 gr olmus 40 cm de boyu:)) biraz uzunca sanırım. 1hafta önden gidiyo ama dr onemsemedi. Bu adamin rahatligi beni oldurecek. Iste böyle kizlar isin yoksa 32. Haftayi bekle:(
28+2 yiz biz bugun bu günlerde bebisiniz nasildi kizlar.
Nasıl yani senin kullandığın marka mi uygun değilmiş...

Ben kızımda hiç balık yağı kullanmadım bu gebeliğimde de kullanmıyorum drumda vermedi. Hatta hiç vitamin kan hapı vsvsv hiç bir almıyorum. Vitaminlerin çok faydalı olduğunada inanmıyorum sağlıklı beslenin kızlar. Ayrıca kızımda hiç balık yiyememiştim. Valla o kadar akıllıki alternatifi semiz otu ve bol ceviz yedim her şeyi doğal yoldan alın

bende balık yağı kullanıyordum.doktorumu değiştirince kullanma balık yemen daha iyi olur demişti.Bende bıraktım balığı ayda bir kere annem gelince yiyorum çalıştığım için ve bulunduğum ilçede balığı temizleyip vermiyorlar.

Dr kalsiyum verdi on kalsiyum almazsan içersin dedi. Siz vitaminizi alırsanız ne gerek var sunnisine. Rusya soguk memleket günes az ama ona ragmen d vitamini verimezmiş çocuklara. Bizim burda sanki kutuplarda yaşıyormuşuz gibi hemen doğar doğmaz d vitamini veriyorlar. Bir grup var vitaminlere karşı olan hiperaktifliin artmasını hep ona bağlıyorlar banada mantıklı geliyor

Canim benim dikkat et kendine. Bak kötü birşey yokmuş. Merak etme sen bekler kuzucuk zamanını
İnşallah canım.
Canim dogum kanalina erken girmus denilen ve 40nli haftalarda dogan bisuru bebek var prensesine bisicikbolmaz rabbimin izniyle ben sana uzuldum rahat olman lazim bir cocukla zor olacak ama anne olmak kolay degil oda sana kavusmsk icin sabredememis annesi erkkenden yollaracdusmus:)
İnşallah canım amin.
Bişey olmaz canım inşallah.. Allah'a emanet kuzucuklar..
Öyle canım, dua edelim bırbırımıze.
Biran korktum okurken neyseki doktor olabilir demis. Insallah kalacak bebegin seninle.
Evet olabılır dedı. Onemlı olan kasılma ve acılma olmaması. Bır arkadasın doktoru asla agır kaldırma dogum baslayacak demıs. Ben bugun bıle oğlanı yıkarken kaldırdım ındırdım banyodan. Cok kızıyorum sonradan kendıme ama evde bır de kucuk bey olunca gel de yat dınlen, agır kaldırma:((

Benim 28+4 de 1305 gr di canim boyuda 38 cm. Banada bir ay sonra dedi ama ben giderim 31. Haftada yeni hastasiyim hatirlamaz zaten:)

canım asla moralini bozma bu aralar kendini çok yordun ondan olmuştur. Artık hepimizin dikkat etme zamanı geldi. zaman azaldıkça ufak tefek şeyler çıkıyor Allahım hepimizin kuzularını korusun.
Kesınlıkle cok dogru canım, bundan sonra ıns daha dıkkat edıcem ama yapacak cok ıs var, bebısın odası ardıye gıbı uzuluyorum:(

canım benim çok geçmiş olsun.. bu aralar da ne oluyo bize yahu? yat her fırsatta dinlenmeye çalış. ben 1,5 lt su şişelerini dizdim yanıma öylece yatıyorum çok fazla kalkmamaya çalışıyorum sende öyle yap Rabbim evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin..
Sağol canım. Ben bakalım yatmayı nasıl becereceğim:) su olayı bende de aynı:)
çok geçmiş olsun. nazar değiyor bize sanırım tek tek. yat dinlen ama stres yapma sakın.
Hepımıze bır haller oldu gercekten:(

doktorlar gibi bizde burda ikiye bölündük içilmesi gerekir diyenler gerekmez diyenler :) keşke bu işlerin bi prosedürü olsa kimi inanıyo balık hapına kimi faydasından çok zararı var dio :) bende alırsam bi gün kullanim bi gün kullanmim en iisi

peki kullandığın balık hapının prospektüsüne baktınmı bi başka eczaneye daha sorsaydın hemen panikleme bide internetten bak.

benim doktorumda bi ay sonra gel dedi iki hafta önceydi kontrolüm bende hiç nst ye girmedim. beklices demekki yapcak bişi yok ama bu hafta içi bi tıp merkezine gidip bebişimi görmek istiyorum :1::1::1::1:

doğum başlayınca onu suya koymak sıkıntı olmayacakmı :1::1::1::1:

çok fazla yıkamamak gerekiyormuş. nette okudur hele hele sampuan duş jeli zararlıymış. bana 1. dr akıntım için sebamedin insitive care diye o yerlerin temizliği için kokusuz bir temisliyici vermişti ama bilmiyoru. bir de rahimden kültür alıp baktırdım ben dr söyle istersen gizli enfeksiyon diye bişeyden bahsettiler ben uyardım tamam alıp yaptıralım demişti. ezbere fitil işi ilginç.
Ben de yıllardır aynı şekılde, sadece sebamedin o jeli ile temizlerim özel bölgeleri, banyo dahil. Cok faydasını gordum gercekten. Bır ıkı marka daha var eskıden yoktu, onlar da ıyı.

Dua okuyan ve bizi telkin eden tüm arkadaşlara teşekkürler, miraclemiracle fark ettiğim tek şey kasık sancısı o da bebek gelmeye çalıştığından baskı yapıyor sanırım. Doktor çok kasılman var karnında dedi, inanın hiç bilmiyorum karında kasılmanın nasıl olduğunu doktor söylemeseydi ben halen habersiz olurdum o kasılmadan. Onun dışında bir de sanırım enfeksiyon kaynaklı mide bulantım var. Sıvıyı normal hamilelikte artan sıvı zannettim, kokusuz ve akıntıdan daha az kıvamlı...
Yuregım agzıma geldı yazdıklarını okurken cok cok gecmıs olsun. Insallah bundan sonra dınlenme, bol su ve guzel gıdalarla hersey yolunda gıdecek, hıc kalkmaman ıcın sana yardımcı olacak yanında oacak bırı var mı cnm?
işte bizim cicişlerimizzzzzzzzzzz:16::16::16:

Arkadaslar bugun evkur da deco bianca markasinin bebek nevresim ve havlu setine baktim.cokkaliteli ve guzel buldum.12 parca icindekiler;
Yenidogan havlu
bornoz
canta
onluk
kundak
kirlent
yastik
nevresim
yorgan
yatak koruyucu
carsaf
kese
Fiyati pesin 210 tl, taksitlu 235 tl.
resim ekleyemedim.deco bianca 12 parca bebek seti diye cikiyor nette.
fiyati nasil.bana yardimci olurmusunuz rica etsem,
kalitesi son derece diyecek yok,

Ben Amerika'da yasiyorum ve burada ''bumper'' denilen, yataklarin yanina koyulan yatak koruyucularini hic onermiyorlar. Piyasada artik satilmasin diye ugrasanlar da cok... SIDS denilen yeni dogan ani olumlerini onleyebilmek icin yatagin uzerinde lastikli carsaftan baska hicbir sey bulundurmayin diyorlar. Bebek yatagin yanina yuvarlanip koruyucu yuzunden nefessiz kalabilir , ve kendinde geri cekilme gucu bulamayabilir diyorlar. Yorganlar da ayni sekilde.. Kesinlikle yorgan kullanilmamasi gerekiyor... Giydirilebilir yorganlardan satiliyor burada, herhalde Turkiye'de de vardir. Onlardan kullanilmasi gerekiyormus. Sizinle de paylasmak istedim. O yuzden bosu bosuna masraf yapmaya gerek yok bence... Bir de bebeklerin mutlaka sirt ustu uyumasi gerekiyormus... :nazar:

Son düzenleme:
Ben Amerika'da yasiyorum ve burada ''bumper'' denilen, yataklarin yanina koyulan yatak koruyucularini hic onermiyorlar. Piyasada artik satilmasin diye ugrasanlar da cok... SIDS denilen yeni dogan ani olumlerini onleyebilmek icin yatagin uzerinde lastikli carsaftan baska hicbir sey bulundurmayin diyorlar. Bebek yatagin yanina yuvarlanip koruyucu yuzunden nefessiz kalabilir , ve kendinde geri cekilme gucu bulamayabilir diyorlar. Yorganlar da ayni sekilde.. Kesinlikle yorgan kullanilmamasi gerekiyor... Giydirilebilir yorganlardan satiliyor burada, herhalde Turkiye'de de vardir. Onlardan kullanilmasi gerekiyormus. Sizinle de paylasmak istedim. O yuzden bosu bosuna masraf yapmaya gerek yok bence... Bir de bebeklerin mutlaka sirt ustu uyumasi gerekiyormus... :nazar:

düşününce çok mantıklı aslında.. gerçekten yatak koruyucuların tehlikesi olabilir.. ama ilk doğduğunda bebeklerin sırt üstü yatmaları önerilmez benim bildiğim. kusma ihtimaline karşı korumak için yan yatırılır belki ilerleyen zamanlar için öneriyolardır sırt üstü yatmayı..

var ben de de 28. hatta 27 de başlamış olabilir. ben önemsemedim karnım sertleşiyor top gibi oluyor dedim dr arada o önemli olabilir magnezyum başla gunde 1 doz şase dedi. sonra yine bir tel sırasında varmı kasılma dedi evet değince 2 şase sabah akşam iç dedi. ben 10 gundur 2 şase içiyorum. yine de aralarda sertleşiyor.

Ya anlamadim, bende bu kasilmalar olmuyor ama benim doktorum bu haftalarda artik kasilmalar baslar, saatte 4 defa fln olabilir demisti. Braxton Hicks deniyor bunlara da. Eger saatte 4'ten fazla oluyorsa yine de bir kontrol ettirin... Magnezyum flndan da bahsetmedi doktorum... Bu arada onceden de bahsetmistim, burada resmen metreyle karin olcuyorlar, yani ultrason fln yok eger hersey yolundaysa:) Toplam 3 kere fln giriyorsun ultrasona... Isvec'ten de bir arkadas vardi, orada da oyle oldugunu ogrendim de icim rahatladi biraz:)

düşününce çok mantıklı aslında.. gerçekten yatak koruyucuların tehlikesi olabilir.. ama ilk doğduğunda bebeklerin sırt üstü yatmaları önerilmez benim bildiğim. kusma ihtimaline karşı korumak için yan yatırılır belki ilerleyen zamanlar için öneriyolardır sırt üstü yatmayı..

Ya yok, bayagi arastirdim... Mutlaka sirt ustu uyusun diyorlar. Amerikan Pediatri Akademi'sinin websitesinden de kontrol ettim.
http://www.healthychildren.org/Engl...ep/pages/Sleep-Position-Why-Back-is-Best.aspx
''Onceden yan yatisin da uygun olacagi dusunuluyordu bazi doktorlar tarafindan ama arastirmalar yan yatisin da guvenlik nedeniyle uygun olmadigini gosteriyor'' falan yaziyor... Bazi ozel saglik durumlari olan bebekler icin bazi istisnalar olabilirmis, ama bunu doktorunuzla konusun diyor...

Turkiye'de yan yatma yastiklari satiliyor mesela, burada satilmiyor bulamadim...Belki o yastiklarla uyumak uygun olabilir ama hic bilemiyorum... Hatta halamlar o yastiklardan gonderelim sana cok isimize yaradi bizim diyorlar.. Kizlar siz de bir sorsaniza doktorlara, oradakiler ne diyor bu yan yatma yastiklari icin?

Ya anlamadim, bende bu kasilmalar olmuyor ama benim doktorum bu haftalarda artik kasilmalar baslar, saatte 4 defa fln olabilir demisti. Braxton Hicks deniyor bunlara da. Eger saatte 4'ten fazla oluyorsa yine de bir kontrol ettirin... Magnezyum flndan da bahsetmedi doktorum... Bu arada onceden de bahsetmistim, burada resmen metreyle karin olcuyorlar, yani ultrason fln yok eger hersey yolundaysa:) Toplam 3 kere fln giriyorsun ultrasona... Isvec'ten de bir arkadas vardi, orada da oyle oldugunu ogrendim de icim rahatladi biraz:)

burda istersen hergun ultrason var. dr lar bir suru sorun görüyor bebeklerde ve 1000 tane extra test yaptırıyorlar. aminosentezi neredeyse 35 ustu her kadından rutin istiyorlar.

kasılmam benim öyle zamanlı değil bazen sertleşiyor 10 dk sert kalıyor oturmazsam yada dinlenmezsem geçmiyor. ağrı olmuyor çokda göbeğim vucudumdan ayrılacak gibi oluyor. kas ağıları için veriliyor magnezyum normalde, kramplar, kas gerilmeleri kas ağrıları için veriliyor. yani tam çözemedim ben de. burda 32. haftadan sonra nst ye bağlanıyorsun kasılmalar ayrıca orda da kontrol ediliyor.

Ya yok, bayagi arastirdim... Mutlaka sirt ustu uyusun diyorlar. Amerikan Pediatri Akademi'sinin websitesinden de kontrol ettim.
http://www.healthychildren.org/Engl...ep/pages/Sleep-Position-Why-Back-is-Best.aspx
''Onceden yan yatisin da uygun olacagi dusunuluyordu bazi doktorlar tarafindan ama arastirmalar yan yatisin da guvenlik nedeniyle uygun olmadigini gosteriyor'' falan yaziyor... Bazi ozel saglik durumlari olan bebekler icin bazi istisnalar olabilirmis, ama bunu doktorunuzla konusun diyor...

Turkiye'de yan yatma yastiklari satiliyor mesela, burada satilmiyor bulamadim...Belki o yastiklarla uyumak uygun olabilir ama hic bilemiyorum... Hatta halamlar o yastiklardan gonderelim sana cok isimize yaradi bizim diyorlar.. Kizlar siz de bir sorsaniza doktorlara, oradakiler ne diyor bu yan yatma yastiklari icin?

yan yatırdım ben 1. yi senin dediğin gibi de hiç örtu kullanmadım 18 aya kadar, uyku kesesi, tulumu kullandım. ilk 1-2 ay yarım kundak yaptım zaten.

kaşıntımda oldu o daha beter bişey :( artık pedi az olursa bi gece çok olursa sabahtan akşama kadar kullanıyorum. kuru tutmak önemli. bu gittiğimde doktordan fitil yazdırcam yada hamileliğe zararı yoksa bakım şampuanı alıcam :17:

Canim ped kullanmayin kesinlikle cok tehlikeli dedi doktorum bana onun yerine eski atletlerden kes koy ilik suya sirke karistirip yika yoksa kurtulamazsin enfeksiyondan

Günaydın Kızlar geçmişi okuyamadım baya kötü günler geçirdim malesef. Cuma günü kontrolüm vardı, ultrasona girmeden önce doktora söyledim sağ kasığımda müthiş bir ağrı var tek ayak üstüne basıp çorap bile giyemiyorum diye, önemsemedi hamileiğin normal süreci genelde görünen bir sancı türü dedi. Sonra odaya geçtik beraber, doktor çok panikledi ne zamandır ağrın var? neden aramadın ? neden daha önce gelmedin vb. sorular sormaya başladı. Ben de bilemedim arada ağrıyor zaten her seferinde aramak istemedim dedim. Bebek doğum kanalına girmiş, bebeğimin suyu çok azalmış ve rahimde 3 cm açılma varmış. Suyun geldi mi dedi, ilk hamileliğim bilemiyorum ki dedim ayırt edemem normal akıntıdan dedim. Hemen amnisure diye bir test verdi amniyo sıvısının gelip gelmediğini anlamak için, çeşitli kan ve idrar tahlilleri verdi. Çok panikledim hemen hastaneye gittik testlerimizi verdik, diğer testimiz Gaziantep'te yokmuş Adana'dan gönderdiler bize gece 23.00 gibi elimizde oldu hemen yaptık Allah'a şükürler olsun ki negatif çıktı. Verdiğimiz diğer test sonuçlarına bakarak bağışıklık sistemimin çöktüğünü ve çok fazla idrar yolu enfeksiyonu olduğunu söyledi. Yine ilaçlara başladım fakat bebeğim çok hareketsiz ve hareket ettiğinde de çok halsiz. Doktor istirahat verdi ve sana 2 hafta veriyorum bebeğine iyi baktın baktın, bakamadın almak durumunda kalacağım beslenemiyor dedi. Bunu da atlatacağımızı biliyorum, lütfen dualarınızı bizden esirgemeyin….

Arkadasim cok g.olsun Allahin izniyle birsey olmaz aklina kotu seyler getirme bol bol dinlen ve beslenmene d.et umarim bir an once hersey yoluna girer dualarim seninle

KÖSEDEN
Gecmis olsun..Aklımdasın,dualarımdasınız miniginle..İnsallah ikiniz icinde hayırlı bi zaman var sonucta,Rabbim neylerse güzel eyler..Saglıkla iyi haberlerinizi duyacaz insallah,sakın cok cok canını sıkıp daha sıkıntılı bi duruma düsme..
LİLACSOFİE
gecmis olsun canım sana da..Tahmini dogum aynı bizim ve dün gece bende cok kötü bi sancı yasadım kısa sürünce gitmedim,abdest alırken yanlıs bi hareket yapmıs olabilirim diye de düsündüm cünkü o zmn girdi sancı,neyse ki minigin hareketler iyi randevumda yarın,insallah güzel haberler alırız..
Sende kendini yorma artık,yardımcıyı ayarlayamıyorsanda mümkünse günlük birini düsün en azından su islerin icin..Hayırlısıyla sizin icin en iyi zaman neyse minikte sabredecektir..
NESH
Minigin anneannesi döktürmüs :) iyi günlerde kullanın insallah..
İsmini hatırlayamıyorum özür dilerim ama esyaları yükleyen bi arkadas vardı,masallah,saglıkla iyi günlerde kullanın insallah..

Sabah kızımı görecem insallah,kontrolümüz var :) İyi haberler icin kendim gb szlerde dualarımda aklımdasınız..Artık siteye girerken tedirgin oluyorum,kötü haber olmasın Allah korusun diye..

Dogum yaklastikca korkularda yaklasiyor ki ben korkmuyordum pek bebegim zor geldi cunki dogumu hic dusunmezdim en son gittigimiz dogum kursundan beri aklimdan cikmaz oldu dogum ani :))
Seninle asla doguma girmem diyen esim bile anlatilanlardan sonra o kursun cikisinda : -yapamam sana karsi bunu seni orada yanliz birakamam her an yaninda olmam lazim ama bakmiycam sadece bas ucunda durup sana destek olucam dedi cok sasirdim tabiki cokta sevindim:32:
bide ekliyor gulerek dogum kursunda erkeklere dusen camasir bulasik evi supur sil bebek acikinca anneye ver amzirsin giib seyler anlattilar bunlar neki sizin o yaptiginizin cektiginizin yaninda erkeklere dusen hicbisey dedi tabi o bile 2 saatlik kursta doguma girmeye razi olunca ne kadar ciddi bir is oldugunu anladim normalde keci inadir vardir onda :1:
genelde amaan bi kac saatlik sanci diye gecistiriyordum ama öyle degilmis :))Epiduralin ne oldugunu bile bilmiyordum ki :51: normal dogumla ilgili arastirmaya bile basladim artik
az önce epiduralle yapilmis normal bir dogum videosunu izledim kesinlikle cok motive edici rahatlatici insallah öyle bir dogum hepimize nasip olur yeterki korkmayalim nede olsa mucizelerimizi getiricek o sancilar
izlemenizi tavsiye ederim :34:
bu 1. http://www.youtube.com/watch?v=pUVVi7XH-NM
bu 2. http://youtu.be/5jhGeCY-gY8

Back
X