2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
niye bozuk moralin ne olduki?

mrb kızlar bende mayıs annesiyim size bişey danışmak istiyorum özellikle deneyimli annelerden kızım 27 günlük anne sütü alamıyor bazı nedenlerden dolayı baştan beri aptamil kullanıyor ama kilo almıyor şimdide haberde gdo lu dedi toplatıldı dedi acaba hangi marka mama kullanmalıyım bir öneriniz varmı acil cevap lütfen
 
Ne demek cnm basımızın uzerınde yerın var. Topğimizin ilk ve son annesi unutulmayacak muhakkak
İlki bedevii, sonuncusu da sen olacaksın sanırım:))


Canim benim sagolasıııınn..
Başınızın üstü degil , o güzel yüreğinizin içinde olmak isterim..
Sonuncu olma olayına üzülsem de unutulmazlar arasında olmak azıcık sevindirsin hadiii.
Garip tesellisi olsun artık bu da bana :))


Yok biz onu hazirana alicaz sizden transfer edicez 😄😄

Aman aman amaaann. Bak seennn..:KK33:
Dost bildiklerimiz kara günümüzde ne planlar yaparmış.. :KK53:
Haziranaa kocaaa 4 gün vaarr. Kızımm annesini üzmiyecek biliyorum ben biliyoruuumm biliiyooruumm:KK36:
 
Oyy herkeste sut muhabbeti :KK43: Ilk gunden beri sutum var cok sukur. Hatta akiyor bile ama sipam doymuyor galiba. Surekli araniyor. Kustugu bile oluyor. Bugun sagayim dedim yirmi cc zor cikardim in dk ugrastim manuel pompayla canim yandi biraktim. Iki gun once mama vermedim hic huzursuz olmadi uyudu rahatca. Ama dun aksam uyumadi bi turlu annem mama verdi uc saat uyudu. Bugun de sekiz gunluk olduk saglik ocagina gittik. Orada gobegi dustu. Kilosu da 3100 olmustu. Dort gunde 80 gram almis. Az mi acaba? Sutum aktigina gore yeterlidir diyodum ama degil mi ki. Offf basladi kilo takipleri :/
 
slm kızlar sizlerle dertleşmeye geldim. çok sıkıntılar cektim hemen başlıyorum anlatmaya. 12 mayısta normal doğum yaptm sağlıklı bir pamuk kızım oldu biraz iri bebekti o sebeple dikişlerim çok oldu. doğumdan sonra ayakta hiç duramadım tansiyonum düştü (sözde beni doğumdan önce gebelik zehirlenmesi nedeniyle 3 gün hastanede yatırdılar tansiyon 13 ü geçmemesine rağmen ). eve geldim mümkün değil oturamıyorum popo üstüne resmen işkence üstüne kabızlık yaşadım olmadı bir türlü tuvalet işkence oldu sürekli ağladım sızladım suratım bembeyaz oldu ayakta dahi dikilmek benim için mucizeydi ne kendime bakabildim ne de bebeğime sürekli yatıyorum. dayanamadım 5. gün acile gittim birsey demediler ertesi gün doğum yaptığım hastaneye tansiyon düşmüş 9 lara dikişlerim açılmış yetmezmiş gibi enfeksiyon kapmış hemen yatırdılar kan değerim 6 ya düşmüş 2 ünite kan verdiler enfeksiyon için sürekli damardan antibiyotik ve pansuman ama yine de canım çok yanıyordu tuvaltte artık dayanamayıp lavman istedim ve o beni kurtardı. enfeksiyon gecince tekrar dikiş attılar aynı seyi iki kez yaşadım 9 gün hastanede yattım bugün çıktım şükür şimdi iyiyim.
fakat bu süre zarfında bebeğimle tam ilgilenemediğim özelliklede emziremedim için (ilk zaman yaşadığım sıkıntılardan sütüm gelmedi) şimdi bebeğim beni emmiyor zaten de sütüm de çok az mama veriyoruz ilk günden beri sütüm geldi silikon meme ucu da aldım bebek ağzına alıyo ama süt gelmiyor ki şimdi sizlerden ricam bana sütümü getirecek daha doğrusu bollaştıracak mucizevi seylere ihtiyacım var herseyi yapmaya hazırım yeterki bebeğim emsin anne sütünden mahrum kalmasın...
Geçmiş olsun canım zor zamanlar atlatmışsın. Humana stil tee çay, galaktago damla, promalt içecek al bunları dene sütün için ve bol bol emzir
 
Dogumlardan,
Bebegin kilosu, aşısı, gazı, uykusu, sütün yetip.yetmemesi gibi gibi gibi bahsedilen konularin arasina girereeekkk hamile muhabbeti sıkıstırayım araya bi tanee :KK33: :KK60:

Maalum bu kızın gelmeye niyeti yookk is yapaym belki hareketlenir diyee Evimi sildim supurdum yürüyüşe cikcam şimdiii..
Hamilelik takvimine göreeee bebeğimi kucagıma almama 1gun kalmısmıs.. Nedense bunu bir tek ben hissedemiyorum:KK37:
Simdilik bu kadar hamile muhabbeti yeter. :KK49:
Bebisleri anlatmaya devam güzel annelerr:KK16:
Ama bize dua etmezseniz gelip gelip araniza girerim ona göreee :KK33:

senin dr nededi canım bekliycekmisiniz 40. haftadan sonra
 
senin dr nededi canım bekliycekmisiniz 40. haftadan sonra

Gününü doldurmadan bisey diyemeyiz, şimdilik sıkıntı yok bekleyelim dedi canım.. Yarın günüm doluyor perşembe randevum var o zamana Allah kerim artık. Sende durumlar nasıl ne kadarlık oldunuz :)
 
Gününü doldurmadan bisey diyemeyiz, şimdilik sıkıntı yok bekleyelim dedi canım.. Yarın günüm doluyor perşembe randevum var o zamana Allah kerim artık. Sende durumlar nasıl ne kadarlık oldunuz :)

bende bugün gittim bebekte bi sıkıntı yok 2 gün sonra günün dolunca tekrar gel ozaman karar vericez dedi bakalım neolacak, büyük ihtimal suni sancıyla doğumu başlatıcaklar bende iyice stres yaptım belkide sezeryan isterim
 
birbirinden güzel anneler herkese hayırlı akşamlar, iyisinizdir umarım . bugün ara ara girip okumaya çalıştım ama vakit bulup yazamadım.....
bugün kardeşim sağlık ocağına gitti (topuk kanı için, 1 haftalık oldular bu arada) neyse, işleri bitmiş çıkarken hemşire demiş ki bu bebeğin sarılığı çok fazla hemen hastaneye götürün demiş . ondan önce de kendi aile hekimleri görmüş gayet iyi demiş (kg si de iyiymiş . 3.320 gr doğmuştu 3.700 gr olmuş) tabii bizimkiler düşmüşler yola aldırmışlar kanı falan dr normal görünüyor ama demiş , 2 saat sonra sonucu almışlar değerler normal demiş dr korktukları yanlarına kar kalmış anlayacağınız:KK47: bir karları da bebeğin kan grubunu öğrenmişler:KK1:
tabii macera burda bitmiyo , bugün arabaya kaç sefer in bin den sonra sabahtan çok iyi olan dikişlri acı acı hissettirmiş kendini, saat 6 gibi beni ara dı .abla dikişlerimden kötü kokular geliyor diye birde kanaması falanda iyice kesilmişti bu arada , wc ye oturduğu anda arkasından bildiğin kan boşalmış çok korkmuş bende hemen gidin hastaneye dedim gitmişler dr bakmış rahim gayet iyi toparlamış kendini demiş , usg ilede bakmış ondada her şeey iyiymiş, korkmana gerek yok demiş dr normal de cuma günü gidecekti dr a gerek yok tekrar gelmene demiş :nazar: biden böyle işte şimdi geçmişe döneyim de tekrar okumaya başlayayım bariii :KK1:
 
bende bugün gittim bebekte bi sıkıntı yok 2 gün sonra günün dolunca tekrar gel ozaman karar vericez dedi bakalım neolacak, büyük ihtimal suni sancıyla doğumu başlatıcaklar bende iyice stres yaptım belkide sezeryan isterim

Bekleme taraftarı değil yani doktorun? Peki sen beklemeyi istemiyomusun?
40haftayı bitirip hala beklemenin ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum gerçi ama bana günüm dolunca yine sıkıntı yok derse biraz beklemeyi düşünüyorum..
Suni sancıdan neden korkuyosun ki canım?
Burada suniyle doğum yapip hic sıkıntı çekmeyen de var kendi sancısıyla saatlerce doğum yapamayan da.
O biraz nasip isi. Sezaryen gerekirse oluruz tabi ama baştan kendini hiçbirine korkutma.. Hepsinin sonu çok ama cooookk güzeel..:KK16:
 
Canim benim sagolasıııınn..
Başınızın üstü degil , o güzel yüreğinizin içinde olmak isterim..
Sonuncu olma olayına üzülsem de unutulmazlar arasında olmak azıcık sevindirsin hadiii.
Garip tesellisi olsun artık bu da bana :))




Aman aman amaaann. Bak seennn..:KK33:
Dost bildiklerimiz kara günümüzde ne planlar yaparmış.. :KK53:
Haziranaa kocaaa 4 gün vaarr. Kızımm annesini üzmiyecek biliyorum ben biliyoruuumm biliiyooruumm:KK36:

Tabii öylesin arkadasım senın de ne guzel yuregın var.
Yakında anne yuregı de oluyorsun ınsallah.
 
canım içimizi kim yada kimler acıtırsa acıtsın sen yine de kendince en doğru olanı yap. yapmalısın . tabii ki çevre faktörü çok önemli bu kimi zaman bir komşumuz kimi zaman gözümüzün içi dediğimiz en yakınlarımız.... doğanın kanunu mudur nedir hayat hep böyle . yine de günümüze ömrünüze hamd olsun :KK34:
bak sen mesela; ne yaşarsan yaşa sonunda ki 2 satırın mutluluk veriyor okuyanlara :KK16: inişli çıkışlı günlerinin sonuna geldiğin şu zamanlarda bile iyi niyetini ve tebessümünü hiç bir yere bırakma arkadaşım... bak avatarında ki gibi uçuş uçuş etekli meleğine kavuşmana belkide saatler kaldı onu düşün :KK34: yalnızca meleğin ve sen başka dünya yok :128::119:
Allah razi olsun çok tesekkur ediyorum hepinize..
Alinti yapamadim telefondan olunca tek tek zor oldu..
Çok şükür ki cok önemli bisey değildi ama iste herkesin verdiği öncelik ve hassasiyet seviyesi farkli olunca uyusmazlar kirginliklar oluyor ..
Şakayla karisik da olsa yapilan şeyleri, söylenen sözleri kaldırmak zor geliyor bazen..
Yada ben karsi tarafi kirmayayim aman üzülmesin diye çok dikkat ettiğim için karsi taraftan kirici bisey duyunca ve arada da dolunca duygu patlamasi oluyor.. Bende bu patlama sadece ağlayarak oluyor..(Ve bunlari kimseyle paylasmadigim için atamiyorum icimden)
Sanirim hicbir gelin, gelin olmaktan öteye gecemiyor.
Kayinvalideler de ne kadar iyi olursa olsun illa beklentileri oluyor ve sen kendini ne kadar parcalarsan parcala dokunduruyorlar iğneyi arada ...
Bari bu hassas dönemde olmasa ama,, oluyor işte..
Halbuki yaptigin fedakarliklarin gösterdiğin anlayisin haddi hesabi yokken..
Büyüklük yaşla alakali değil, tamamiyle olgunluk seviyesiyle ölçülen bisey..
Olgun olmak, bazen çok agir bazen çok dayanilmaz ama bu meziyeti verene sonsuz şükürler olsun.

Neyse hayat herşeye rağmen devam ediyor.
Ve ben herşeye rağmen hala dogurmadıımmm canlar yaa :KK37: :KK52:
 
ooo senin ki bildiğin yavru tosuncuk olmuş yaww maşaAllah ona :KK9:
Kızlar nbr nasıl keyifler oğlm sağlık ocağı a götürdüm sabah. Merak ediyodum kilosunu. Doyuyo mu emin olamıyodum ama artık eminim yuppiii çünkü oğlancık 2900den 4500 olmuş maşallahhh. Ben büyüdüğünü anlamamıştım annemler geldi elimizi dolduruyo artık dediler :)
 
tam beni anlattın vallahi , bende her yıl en çok denizi özledim der dururum girdiğim yoğun 2 3 gündür sonra gezmek isterim hemde eciğini cücüğünü :KK1:
Selamlar doğum yapan arkadaşlar Allah analı babalı büyütsün. Henüz yapamayanlarda Allah kolaylık versin. 40 ımız bitti bizim kızda sanki hafif değişiklikler var. Geceleri uyumama, huysuzluk yapma gibi inş daha çok değişmez :) 40 tan sonra değişir derlerdide inanmazdım:KK1: ama çok tatlı :)

Yazın tatile gidecekmisiniz? Biz gidemeyiz sanırım çok borcumuz var. Üç ayda ücretsiz izin alacağım gidemeyiz sanırsam aslında bunaldım biraz ama geçen senelerdeki gibi gideyim otele havuz deniz açık büfe yemek falan canım istemiyor. Huzurlu kafa dinlemek istiyor canım. Aradada gezmek tabi :)
 
ayy sen çok yaşa emi :-)48: vallahi yapıştım bir yerden ama nanaktandır inşaAllah ) :KK1:
emin ol bu tatlı halinle tüm ilgi senin üzerin de :KK52:
Dogumlardan,
Bebegin kilosu, aşısı, gazı, uykusu, sütün yetip.yetmemesi gibi gibi gibi bahsedilen konularin arasina girereeekkk hamile muhabbeti sıkıstırayım araya bi tanee :KK33: :KK60:

Maalum bu kızın gelmeye niyeti yookk is yapaym belki hareketlenir diyee Evimi sildim supurdum yürüyüşe cikcam şimdiii..
Hamilelik takvimine göreeee bebeğimi kucagıma almama 1gun kalmısmıs.. Nedense bunu bir tek ben hissedemiyorum:KK37:
Simdilik bu kadar hamile muhabbeti yeter. :KK49:
Bebisleri anlatmaya devam güzel annelerr:KK16:
Ama bize dua etmezseniz gelip gelip araniza girerim ona göreee :KK33:
 
Merhaba kızlar bende doğurdum.24 mayıs saat 00:15 te spinal sezeryan ile. 49 cm ve 2960 gr. 40+2 de. Sütüm bugün geldi daha. Öncesinde çok az su gibi bişeyler geliyodu. Şu an cimcime kızımın uyanıp artık sancılanmaya başlayan göğsümü boşaltmasını bekliyorum. yarın kontrolümüz var. bakalım bakalım
 
X