2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Cok sagol canim, sen minnosuna sling almayi dusundun mu hic madem sensiz durmuyo, asarsin kendine takilirsiniz evin icinde kucak kucaga oyle cikolata dondurmayla olmaz, bebek alacagini her halukarda alir ama senin vucuduna yazik...esin kasap kofte falan alsin 5 dk da hazirlarsin oglenleri, protein ogunu olur en az bir kez

Ben unnadodan bi sling siparis ettim, gelsin deneyimlerimi yazarim insallah

Bu arada mekik falan demissin gaza geldim, dolabin kosesinde duran mekik aletimi yarindan tezi yok cikariyorum:)) arada da eliptik bisikletime ciksam super olur... Bende 3 kilo kaldi ama o eski gobekten belden eser yok simdi:((

Kızlar misafir geldi yine bana, içlerinden biri tutturmaz mı bu bebek kafasını tutamıyor hamur gibi D vitamini vermiyor musun bilmem ne. Arkadaşlar ben bilmiyorum ama bebekler kafasını ne zaman tutar?
Cumartesi doktordaydık bşr terslik olsa söylerdi herhalde diye düşünüyorum ama sizin bebekleriniz kafası tutuyor mu benim ki 40 günlük oldu uyanıkken arada kafasını tutuyor ama o da canı isterse sizinkilerde durum nedir?

İlk gunlerden beri bi tutuyo, bi hamur gibi omzuma gomuyo canim, daha erken zaten boynunu tutmak icin agzi olan konusuyo iste, hic sakinma bence kay azari bi daha curet edemesinler

Kızlar ben bizim bebişe gündüzleri 3 saatte bir 90 cc mama veriyorum.
Geceleri ise bu 4-5 saatte bire cıkabiliyor. Sürekli emziriorum ama malum sütümüz damla damla...
Dün sünnet oldu, hastanede tarttılar. 14 günde 1 kilo almış. Doktorumuzu aradım, çok fazla almıs dedi. Araları biraz daha uzat dedi. Uzatmaya calısınca bebiş ellerini kollarını emmeye baslıyo... Mama ile bu kdr hızlı kilo almak iyi değil yazıyor her yerde... Bizimki 45 günlük şimdi, acaba çok mu fazla mama veriyorum ben?

Canim mama kullanimini pek bilmiyorum ama arkadasimin kizi da anne sutuyle ayni senin bebis gibi hizla kilo almaya baslayinca, onun doktoru da saat araligini artirmasini istedi...bu arada benim bidik da 45 gunluk ayni gun dogurduk demek:)) hatta bahsettim tombul kus da ayni gun dogmustu:)
Bu arada sut macerani sonradan okudum, uzuntune cok uzuldum soylemeden gecemiycem, sen bebegin icin herseyin en iyisini istiyorsun hepimiz gibi ve sahane bi anne olacaksin:)

Cok sagol canim, sen minnosuna sling almayi dusundun mu hic madem sensiz durmuyo, asarsin kendine takilirsiniz evin icinde kucak kucaga oyle cikolata dondurmayla olmaz, bebek alacagini her halukarda alir ama senin vucuduna yazik...esin kasap kofte falan alsin 5 dk da hazirlarsin oglenleri, protein ogunu olur en az bir kez

Ben unnadodan bi sling siparis ettim, gelsin deneyimlerimi yazarim insallah

Bu arada mekik falan demissin gaza geldim, dolabin kosesinde duran mekik aletimi yarindan tezi yok cikariyorum:)) arada da eliptik bisikletime ciksam super olur... Bende 3 kilo kaldi ama o eski gobekten belden eser yok simdi:((

İlk gunlerden beri bi tutuyo, bi hamur gibi omzuma gomuyo canim, daha erken zaten boynunu tutmak icin agzi olan konusuyo iste, hic sakinma bence kay azari bi daha curet edemesinler

Canim mama kullanimini pek bilmiyorum ama arkadasimin kizi da anne sutuyle ayni senin bebis gibi hizla kilo almaya baslayinca, onun doktoru da saat araligini artirmasini istedi...bu arada benim bidik da 45 gunluk ayni gun dogurduk demek:)) hatta bahsettim tombul kus da ayni gun dogmustu:)
Bu arada sut macerani sonradan okudum, uzuntune cok uzuldum soylemeden gecemiycem, sen bebegin icin herseyin en iyisini istiyorsun hepimiz gibi ve sahane bi anne olacaksin:)

Canim sling düşünüyorum zaten de çıkınca almak istiyorum daha doğrusu önce denemek istiyorum.konforlu olduğu söyleniyor ama denemeden karar veremem.deneyimlerini paylasmani bekliyorum.mekik aklıma geldikçe 10 20 tane çekiyorum şimdilik zorlanmadan.eskiden 90 çekerdim hey gidi günler yavaş yavaş arttiracagim tabi eski haline gelecek o göbek...tabi çatlakları ne yapacağım bilmiyorum

canim benim benide panik ettin simdik bizim de kgmuz sinirda yani masallahi war dr.muz bisi demedi ama ben guzduzleri 1 yada 2 kez mama veriom gece 2 de kez weriom ayni senin olculerinde daha azini werirsem emmesine rahmen doymuo 38 gunluguz kac kg simdi oglan senin dr. bosuna panik yapmis olabilir mi acaba...
Geceleri ise bu 4-5 saatte bire cıkabiliyor. Sürekli emziriorum ama malum sütümüz damla damla...
Dün sünnet oldu, hastanede tarttılar. 14 günde 1 kilo almış. Doktorumuzu aradım, çok fazla almıs dedi. Araları biraz daha uzat dedi. Uzatmaya calısınca bebiş ellerini kollarını emmeye baslıyo... Mama ile bu kdr hızlı kilo almak iyi değil yazıyor her yerde... Bizimki 45 günlük şimdi, acaba çok mu fazla mama veriyorum ben?

Sende ceneni tutamiyon biz bisey diyomuyuz deseydin ... ben olsam derdim :)

cok ama cok guldum o kadar gergindim ki bitmis tel.sarzim musade edene kadar okim dedim aninda gulumsettiniz beni sizi sewiorum ya...

Ay evet ara ara yapıcam olur da hasta olursa allah korusun eşimin dilinden ve vicdanında kurtulamam diye korkuyorum ama badi düşünürsek alistirirsak öyle olurmuş

Asya'nın saçları da sırılsıklam oluyor hele 3 saat sonunda falan emiyorsa boguluyor kızım emerken.

Bugün iyi uyudu bizimki bense hiç uyumadim gece zor olacak gibi😨

cok is becermisler gibi terliolar bi de dimi ;;;))) ;;;))))

Merhaba artik tecrubeli anneler. Ben haziran annelesindenim ama size tecrubenize dayanarak birsey sormak istiyorum. Bebegim dogum kanalina girmemis henuz durusunu almis ama hala yukarda onu indirmek icin bana tavsiye edeceginiz seyler var mi? Siz bunlari coktan yapmissinizdir. Yuruyus? Hurma?

Kizlar benim sutummu yok acaba bebgim bugun 32 gunluk oldu 2 gun once takibe gittik 1.350 gr almis azmi sizcede.Neler sut yapio bugun esime humana still tea aldirdim uzerinde sicak soguk ilik falan yazio nasil daha etkili oluyor bide baska ne kullanabilrim?Oglum gece 11den ertesi gun aksam 7e kadar uyuyo ama cok sık birsekilde uyanio emmek istio nerdeyse 30dk aralik veya 1saat.Sutum yetmiyo galiba yaa ama dr kilosunu iyi almis dedi off kafami karistiriyor herkes.,.

canim benim benide panik ettin simdik bizim de kgmuz sinirda yani masallahi war dr.muz bisi demedi ama ben guzduzleri 1 yada 2 kez mama veriom gece 2 de kez weriom ayni senin olculerinde daha azini werirsem emmesine rahmen doymuo 38 gunluguz kac kg simdi oglan senin dr. bosuna panik yapmis olabilir mi acaba...

Bizimki şu an 4600 gr. 3kilo dogmustu. İlk 1 ayda 3600 oldu. Son 15 günde 1 kilo almıs. Bilemiyorum ki normal mi ya da cok mu veriyorum...Ama acıkıyo cocuk :)

Cnm sunnet ettirdik demissin.ben bisey sorcaktim.bebegin sariligi varken yapmiolarmis sunnet die duydum.siz de var miydi sarilik? Bizim cok az kaldi acaba derecesi falan mi onemli ki?? :what:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

cok ama cok guldum o kadar gergindim ki bitmis tel.sarzim musade edene kadar okim dedim aninda gulumsettiniz beni sizi sewiorum ya...
Stresten kurtarip gulumsetebildiysem ne mutlu bana :) cocuktu gaziydi geleniydi gideniydi resmen bogulduk :) arada gulmek lazim

Kizlar benim sutummu yok acaba bebgim bugun 32 gunluk oldu 2 gun once takibe gittik 1.350 gr almis azmi sizcede.Neler sut yapio bugun esime humana still tea aldirdim uzerinde sicak soguk ilik falan yazio nasil daha etkili oluyor bide baska ne kullanabilrim?Oglum gece 11den ertesi gun aksam 7e kadar uyuyo ama cok sık birsekilde uyanio emmek istio nerdeyse 30dk aralik veya 1saat.Sutum yetmiyo galiba yaa ama dr kilosunu iyi almis dedi off kafami karistiriyor herkes.,.
1350 almis opte basina koy canim :) benimki 800 almis genede iyi dedi doktor. Ama tabi ben durmadim az almis diye birkac gun mama verdim sonra malti kesfettim simdi ondan iciyorum mama vermiyorum

Merhaba artik tecrubeli anneler. Ben haziran annelesindenim ama size tecrubenize dayanarak birsey sormak istiyorum. Bebegim dogum kanalina girmemis henuz durusunu almis ama hala yukarda onu indirmek icin bana tavsiye edeceginiz seyler var mi? Siz bunlari coktan yapmissinizdir. Yuruyus? Hurma?
Canim ben doğumda ikna ikna indirdim valla

Canim yenidogan ilk 3 ayda günde ortalama 20-30 gr alıyorsa doğduğunda kanaat getiriliyor bildiğim kadarıyla bu da ortalama ayda 1 kg eder seninki fazla bile almiş maşallah sıkıntı yapma bence 3 saatte bir 15 20 dk emiyorsa yeterli geliyor bizde tabi uyanık hep istiyor dudak tiryakisi kızım benim😁

İyi geceler bebişlere annelere tatlı ıykular dilerim inş
Daha dünkü bulaşıklar makinede tezgahın üzeri bit pazarı. Gündüz abisi akşam kardeşi izin vermediler bi. Adam zaten pert geldi eve. Ana desen tırtlatmış hehee:27:
Bi uyumadı hep kucak istedi emzirdim kustu bikaç defa anlamadım gitti inş gece misler gibi uyuruz büyük oğlan kaynadı arada meyve falan yedi erkenden uyudular babasıyla
Ooy amaaan :)

Canim ben doğumda ikna ikna indirdim valla

Canim yenidogan ilk 3 ayda günde ortalama 20-30 gr alıyorsa doğduğunda kanaat getiriliyor bildiğim kadarıyla bu da ortalama ayda 1 kg eder seninki fazla bile almiş maşallah sıkıntı yapma bence 3 saatte bir 15 20 dk emiyorsa yeterli geliyor bizde tabi uyanık hep istiyor dudak tiryakisi kızım benim😁

O dudaklar ördek gübi olunca dayanamıyoz sokuveriyoz memeyi ;)) uyyy kıyamam

saat başı uyanıyor oğlum. gündüz bazen memede uyuyor 5 dk sonra uyanıyor, böyle 7-8 sefer uğraştığım oluyor, ne yapacağım bilemiyorum :(

Bizimki şu an 4600 gr. 3kilo dogmustu. İlk 1 ayda 3600 oldu. Son 15 günde 1 kilo almıs. Bilemiyorum ki normal mi ya da cok mu veriyorum...Ama acıkıyo cocuk :)

canim duru 3350 dogdu 1 hafta sonra 3460 ti 10 gun sonra 3820di bu ay 4580 yani 38 gunluk iken...seninkinden fazla siklikta almis duru ve hem emio geceleri mama takviyesi war hic te bisi demedi dr. ayrica bebek 40 gun kg aldi mi aldi bida ha toparlamaz dio cok bilmis tezeler bari 5 kg olaydi die uzuluorum bende....yani tabi ki dr.larin dediklerine kulak asmaliyiz fakat cok dikkate alma kafana takicak kadar bakalim takip et sen kendin 2. ay da bu kadar artis olmicaktir bencede....ayrica 4. ayda ek gidalara baslayabilirsin....anne sutu emmedigi icin ben emsede emmesede baslicam kemik sulu corbalar veya meyve purelerine falan kitabta ole yazio...bolece senin oglusta barsak duzeni de aliskanliklarida duzene girer....mamalar genelde kabizlik yaparmis cocugu birden sisirmis falan derler yazarlar ama her cocuk ayni degil ki...bak kglalari ayni duruyla oyle olsa duru 4 ken sizin 6 fala olmaniz lazim....cocuk yiyosa gazi yoksa ki duzenli rezene kullanimi cok faydali 20ml gunde iciriom ben hem rahat uyuo hem pirt yapio ozaman yedir doysun kuzucuk 90 ml aptamil kutuda oyle dio daha bu hafta yukseltmemiz gerekio ya yukseltme bakalim nasil tepki wercek oglan ....yeticek mi isticek mi...

Bol bol yürüyüş :) ben dogumhaneye girene kadar yurudum. 8 cm olmustu acilmam hala yürütüyorlardi beni bebek insin diye.cunku gunu gelene kadar inmedi bizimki aşağıya. Tam gunu gelene kadar sancim bile olmadi :)

Çok iyi kilo almış arkadaşım, sütüm yok deme çarpılırsınnn:)))))))

Bizim doktorumuz ilk üç ay için kilo başına 150 cc süt içmeli dedi. Kilosu 4600 olan bebek üç saatte bir 85-90 cc içmeli bu durumda yani normal görünüyor. Gel gör ki bizim kız da 100 cc biberondan içip üzerine de emiyor. Kilo alımımız da aylık 1.100 gr.
Senin doktorun verdiğin miktara değil de, kilo alım hızına göre düşür diyor belli ki. Buarada verdiğin mama miktarı normal olduğuna göre, ya senin damla damla sandığın sürün biraz daha fazla ya da o damlalar maaşallah çok yaramış içeriği kuvvetli demek ki. Bence 90'lık mamayla o kilo alınmaz;)

Ofertacım alıntıya yazamadım. Bebek ağladı. Biz gerildikçe geriliyo çocuklar ama desteksiz ben beceremiyom şimdilik bazıları çok dayanıklı sabırlı oluyor ben değilim malesef bugün komşu kurtardı baklım yarın kim kurtaracak :)

Annesi hic kiyilirmi böyle yakışıklı bir çocuğa.
Buyuyunce kötü bir anı olarak kalıyor hafızalarında..

Benim eşim küçükken çok dayak yemiş babasından hep anlatıp üzülür gerçi bende içimden ohh canıma değsin keşke bende ozaman babanın yanında olsaydım da beraber dövseydik seni diye iç geçiriyorum 😄

Bebegim ameliyat oldu bugun :( 30. Gunumuzdeyiz.. cok agliyordu bazen..ben gaz sancisi zannediyordum..meger kasik fitigiymis..dun doktora goturduk bugun ameliyat :( doktor dediki farketmeseydin hayati tehlike olurdu :( yavrum bembeyszdi ciktiginda inliyodu..narkozun etkisiymis :( Allaha emanet hepimizin kuzusu..siz de ihmal etmeyin hanimlar..gaz diyip gecmeyin kontrol edin/ ettirin mutlaka..

Back
X