Kızlar fırsat buldukça okuyorum alıntı yapamadım şimdi ama emzirmek konusuna şöyle çözüm buldum. Oğlum doğduğundan beri emerken uyuyakalıyor, kısa bir süre sonra ağlayarak uyanıyordu. Doymadığına karar verdim. Sütümün de yetip yetmeyeceğini görmek için emzirdikten sonra sağıyorum. İnternetten araştırdım BEBEĞİN KİLOSUNU 150 ile çarpınca günlük süt ihtiyacı bulunuyormuş. Benim oğlum 4 kilo yani günlük 600 cc içmesi gerekiyor. Emzirdikten sonra uyuyor bile olsa hafifi uyandırıp bir önceki sağdığım sütü biberonla veriyorum. (Fazla çaba sarfetmediği için yorgun olsa da içiyor onu) Oğlum uyuduktan sonra da memede kalanları sağıp bir sonraki seferde aynı şekilde veriyorum. Emerken 20-30 cc emiyor tahminen, ben de biberonla 50-60 cc falan veriyorum. Günde ortalama 8 defa besliyorum bu şekilde ve 2,5- 3 saat uyuyor. Doyduğundan emin olabiliyorum. Göğüs pompanız varsa yada alabilecek durumdaysanız mutlaka tavsiye ederim. Ağladığı zaman başka bir derdi olduğunu anlayabiliyorum en azından. Çünkü herkes doymamıştır ondan ağlıyordur diyor klasik!
Dr,un verdigi damla gaz konusunda ise yaradi cok sukur. Bir de egitim videosunda izlemistim, bebeginizi emzirdikten sonra memeyi kapatmak icin falan vakit kaybetmeden hemen omzunuza alip gazini cikartin cunku vakit gecince gaz sindirim kanalina geciyormus. Biz oyle yapiyoruz hizlica omuza alip poposuna vurunca hemen cikartiyor gazini.
2 gundur bebegim altini temizlerken agliyordu bugun bir baktim ki poposunun beze dokunan kismi tahris olmus cok kotu. 2 kez altini acinca farkettim ki bezin ustundeki file gibi olan doku kaka yapinca poposuna yapismis. Acaba bezi mi dgistirsek, prima yenidogan kullaniyorum. Pisik kremini poposuna surup bezin popoya degen kismina zeytinyagi damlatiyorum ama baska onerisi olan var mi?

Ki bezini 2-3 saatte bir degistiriyorum kaka veya cis farketmez. Suanda baktim tekrar bezin ambalajinda "sivi kakayi emen petek doku" yaziyor. Gercekten de cok iyi emmis cunku oglumun kakasi sivi ama bez emince kuru bir tabaka olusmus o da poposunu tahris etmis.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi