2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Kızlar fırsat buldukça okuyorum alıntı yapamadım şimdi ama emzirmek konusuna şöyle çözüm buldum. Oğlum doğduğundan beri emerken uyuyakalıyor, kısa bir süre sonra ağlayarak uyanıyordu. Doymadığına karar verdim. Sütümün de yetip yetmeyeceğini görmek için emzirdikten sonra sağıyorum. İnternetten araştırdım BEBEĞİN KİLOSUNU 150 ile çarpınca günlük süt ihtiyacı bulunuyormuş. Benim oğlum 4 kilo yani günlük 600 cc içmesi gerekiyor. Emzirdikten sonra uyuyor bile olsa hafifi uyandırıp bir önceki sağdığım sütü biberonla veriyorum. (Fazla çaba sarfetmediği için yorgun olsa da içiyor onu) Oğlum uyuduktan sonra da memede kalanları sağıp bir sonraki seferde aynı şekilde veriyorum. Emerken 20-30 cc emiyor tahminen, ben de biberonla 50-60 cc falan veriyorum. Günde ortalama 8 defa besliyorum bu şekilde ve 2,5- 3 saat uyuyor. Doyduğundan emin olabiliyorum. Göğüs pompanız varsa yada alabilecek durumdaysanız mutlaka tavsiye ederim. Ağladığı zaman başka bir derdi olduğunu anlayabiliyorum en azından. Çünkü herkes doymamıştır ondan ağlıyordur diyor klasik!
Dr,un verdigi damla gaz konusunda ise yaradi cok sukur. Bir de egitim videosunda izlemistim, bebeginizi emzirdikten sonra memeyi kapatmak icin falan vakit kaybetmeden hemen omzunuza alip gazini cikartin cunku vakit gecince gaz sindirim kanalina geciyormus. Biz oyle yapiyoruz hizlica omuza alip poposuna vurunca hemen cikartiyor gazini.
2 gundur bebegim altini temizlerken agliyordu bugun bir baktim ki poposunun beze dokunan kismi tahris olmus cok kotu. 2 kez altini acinca farkettim ki bezin ustundeki file gibi olan doku kaka yapinca poposuna yapismis. Acaba bezi mi dgistirsek, prima yenidogan kullaniyorum. Pisik kremini poposuna surup bezin popoya degen kismina zeytinyagi damlatiyorum ama baska onerisi olan var mi? :(
Ki bezini 2-3 saatte bir degistiriyorum kaka veya cis farketmez. Suanda baktim tekrar bezin ambalajinda "sivi kakayi emen petek doku" yaziyor. Gercekten de cok iyi emmis cunku oglumun kakasi sivi ama bez emince kuru bir tabaka olusmus o da poposunu tahris etmis.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Canim pisik sorununu bizde kac gun cektik bepanthen kullansamda ise yaramadi sorun islak mendilmis:(mutlaka uni bayb nin yenidogan pamuk+saf su olanini kullan eryesi gune gecti pisigimiz kedin cozum tavsiye ederim ayrica gecincede sudokrem alip kullanirsan pisigi önlüyor bilgine..

Canim pisik sorununu bizde kac gun cektik bepanthen kullansamda ise yaramadi sorun islak mendilmis:(mutlaka uni bayb nin yenidogan pamuk+saf su olanini kullan eryesi gune gecti pisigimiz kedin cozum tavsiye ederim ayrica gecincede sudokrem alip kullanirsan pisigi önlüyor bilgine..

Uni baby 12 li paket almistim ama hic kullanmadim daha.. Oglumun cilt yapisi benimkisi gibiymis, cok beyaz tenli ve asiri hassas.. o yuzden ilk gunden beri ılık su+pamukla temizliyorum zaten. 1 kez bile usenip ihmal etmedim, gunde 7-8 bez kesin degisiyor bekletmeden ama neden oldugunu anlayamadim bir turlu :( bilgi icin tskler

Son düzenleme:
Kızlar nazara pek inanmam ama bugun cidden inandım. Kırkımız çıktı nasılsa diye oğlumun fotosunu face de paylaştım inanın o saatten beri bebek ne uyuyor nede susuyor sürekli ağlıyor hiç durmadan ağlıyor. Karnı tok altı temiz gazıda yok. Şaşırdım kaldım ne yapacağımı. Gelde nazara inanma şimdi.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar nazara pek inanmam ama bugun cidden inandım. Kırkımız çıktı nasılsa diye oğlumun fotosunu face de paylaştım inanın o saatten beri bebek ne uyuyor nede susuyor sürekli ağlıyor hiç durmadan ağlıyor. Karnı tok altı temiz gazıda yok. Şaşırdım kaldım ne yapacağımı. Gelde nazara inanma şimdi.

Felak nas ve ayetelkursi oku bebisine insallah duzelir

İyi geceler herkese,

Bugün kırkımızı çıkardık ve ben o kadar yorgunum ki...

Demir çok hasta, ateşi yokken iyi gibi ama aniden 40 derecelere ateşi çıkıyor ve çok kötüleşiyor... Dün gece resmen kriz yaşadık. Kustu titreme ve ağlama krizlerine girdi, annem de bugun gitti ve yardımcı da yarın izinli....
Deren'in burnu tıkanıyor ve bıraz kusuyor, ödüm kopuyor hastalanacak diye. Bize dua edin nolur, kuzularım iyileşsin, ben olayım onların olmasın hasta.....

İyi geceler kızlar nbrsiniz
Bana söyleyin Allah aşkına lohusa lohusa nasıl misafir ağırladınız. Yarın kahvaltıya arkadaşları davet ettik üç dört kişi. Alışverişti temizlikti çocuklardı yoruldum bacaklarım ağrıyo ayakta durmaktan.
Bi de bende sırt ağrısı var ilk doğumdan kalan. İş yaparken ağrıyo dinlenince geçiyo tam benim gibi tembele göre ;)
Off yoruldum sanki baklava börek açtım rutin işler yarın menemen kızartma o kadar yeter dimi :)

Kızlar bebişim acılara iyi dayanıyo walla ben olsam dayanamazdım sünnet ettirdik ya. Bugün klipsini çıkardılar. Biraz ağladı. Biraz da sayemde bez bölgesinde tahrişler oldu onlara da ağlıyodu. Bi de tırnaklarıyla yüzünü acıttı. İçim gitti şu kısacık ömründe ne acılar çektin be yavrum dedim e. Bi de az da olsa gazları var. Yaa işte böyle durumlar teyzeleri

Ne guzel sevindim bende kaynarca:) gec farkettim siteyi cok verimli oluyo simdi herkesin paylasimlarda bulunmasi cok guzel

Ahh ahh ne zamanlar gecirdik hamileliktede boyledi,cok sukur guzel arkadasliklarda oldu..Sende deneyimliymissin gec bulduk :)
Ne kadarlik oldunuz?

İyi geceler herkese,

Demir çok hasta, ateşi yokken iyi gibi ama aniden 40 derecelere ateşi çıkıyor ve çok kötüleşiyor... Dün gece resmen kriz yaşadık. Kustu titreme ve ağlama krizlerine girdi, annem de bugun gitti ve yardımcı da yarın izinli....
Deren'in burnu tıkanıyor ve bıraz kusuyor, ödüm kopuyor hastalanacak diye. Bize dua edin nolur, kuzularım iyileşsin, ben olayım onların olmasın hasta.....

Sen boyle yazdikca ben yoruluyorum..
Olsun diyorum ikiside buyuyunce hem kimseye ihtiyaci kalmayacak hemde keyifle gececek,insallah..
Sende hasta olma kuzucuklarina senn lazimsin :)
Gecmis olsunn..
Kayinvalide konusunada uzuldum..
Belki yalniz olacagini tahmin ediyordu ve annen supriz oldu,seni de annenden kiskanmis olabilir :)

İyi geceler kızlar nbrsiniz
Bana söyleyin Allah aşkına lohusa lohusa nasıl misafir ağırladınız. Yarın kahvaltıya arkadaşları davet ettik üç dört kişi. Alışverişti temizlikti çocuklardı yoruldum bacaklarım ağrıyo ayakta durmaktan.
Bi de bende sırt ağrısı var ilk doğumdan kalan. İş yaparken ağrıyo dinlenince geçiyo tam benim gibi tembele göre ;)
Off yoruldum sanki baklava börek açtım rutin işler yarın menemen kızartma o kadar yeter dimi :)

Ben giderken bile ya gittigim yerde hep meme istese diye dusune dusune gidiyorum..Gelenler yakinsa sorun olmaz da bebis surekli meme isterse sanki zor olur gb geliyor bana..
Acemiyim ben daha belki de ondan boyle dusunuyorum :)
Simdilik evde olmak sakin geliyor..dogum sonrasi kalabaliklardan sonra..

kızlarr bebeğim çook kusuyo sanki sizinkilerde durum nee acaba ne kadar kusması normal sayılıyoo :(
Dolu dolu kusmuyo. kasılırken genelde. Bazen şeffafa yakın bazen daha yoğun kıvamlı beyaz kusuyo. Büyük oğlum kusmazdı ben de tecrübesizim bu konuda

Uni baby 12 li paket almistim ama hic kullanmadim daha.. Oglumun cilt yapisi benimkisi gibiymis, cok beyaz tenli ve asiri hassas.. o yuzden ilk gunden beri ılık su+pamukla temizliyorum zaten. 1 kez bile usenip ihmal etmedim, gunde 7-8 bez kesin degisiyor bekletmeden ama neden oldugunu anlayamadim bir turlu :( bilgi icin tskler

Ben unibaby yenidoğan kullanmıştım resmen derisi göz göz oldu pamuğa geçtim düzeldi ben pudra kullanıyorum bi de. Nemini alıyor üyileştiriyor
İyi geceler herkese,

Nayır nolamaz seni bu halde bırakıp nereye gidiyorlar
Hem hastalık hem yorgunluk
Geçmiş olsun atlattınız mevlütü inş hastalıları da atlatırsınız uzun sürdü demirinki. Böyle mi oluyor hep. Sn de hasta olma anneleri. Anneler hasta olunca ev çocuklar hepten göçüyor Allah hepinize sağlık versin

Ahh ahh ne zamanlar gecirdik hamileliktede boyledi,cok sukur guzel arkadasliklarda oldu..Sende deneyimliymissin gec bulduk :)
Ne kadarlik oldunuz?

Olsun diyorum ikiside buyuyunce hem kimseye ihtiyaci kalmayacak hemde keyifle gececek,insallah..
Gecmis olsunn..
Belki yalniz olacagini tahmin ediyordu ve annen supriz oldu,seni de annenden kiskanmis olabilir :)

Ay uyumaya korkuyorum suanda, neye nasıl uyanacağım diye düşünüp.....Demir her ağladığında yüreğim hopluyor bu sefer atesını dusuremeyecegım dıye..... Oyle bısey olup hastaneye gıtmek zorunda olsak yavrumla gıdemem bıle dusunsene, cunku Deren babasıyla hıc kalamaz.... Demır ne hısseder acaba onunla gıdemesem, kapıdan oyle bakakalsam ardından......herhalde bır daha hıcbırzaman eskısı gıbı hıssetmez....suan dedıgımı sanırım en az ıkı cocugu olan cok acı bır sekılde anlar..........neyse iç karartmayayım....Hayırlara uyanalım diiyip gidip sızacağım birazdan... Allah'ım göstermesin öyle durumlar bize dua edin ne olur:(

Dolu dolu kusmuyo. kasılırken genelde. Bazen şeffafa yakın bazen daha yoğun kıvamlı beyaz kusuyo. Büyük oğlum kusmazdı ben de tecrübesizim bu konuda

Ben unibaby yenidoğan kullanmıştım resmen derisi göz göz oldu pamuğa geçtim düzeldi ben pudra kullanıyorum bi de. Nemini alıyor üyileştiriyor

Nayır nolamaz seni bu halde bırakıp nereye gidiyorlar
Hem hastalık hem yorgunluk
Geçmiş olsun atlattınız mevlütü inş hastalıları da atlatırsınız uzun sürdü demirinki. Böyle mi oluyor hep. Sn de hasta olma anneleri. Anneler hasta olunca ev çocuklar hepten göçüyor Allah hepinize sağlık versin

Bu sefer antibiyotiklik olduk feci bir virüs üzerine atlatamayınca mikrobik enfeksiyon gelmiş
Çok ama çok tatsız kuzum ufaldı sankı gozaltları bordo oldu:(((

Bu sefer antibiyotiklik olduk feci bir virüs üzerine atlatamayınca mikrobik enfeksiyon gelmiş
Çok ama çok tatsız kuzum ufaldı sankı gozaltları bordo oldu:(((

Çok üzüldüm şimdi seni çok iyi anlıyorum dua edeceğim senin için. İki çocuk ne zormuş böyle henüz kırk gün oldu ama bana kırk sene gibi geliyor. Yavrular hiç hasta olmasa keşke.

Çok üzüldüm şimdi seni çok iyi anlıyorum dua edeceğim senin için. İki çocuk ne zormuş böyle henüz kırk gün oldu ama bana kırk sene gibi geliyor. Yavrular hiç hasta olmasa keşke.

Her söylediğimi, her yaşadığımı çok iyi anladığını o kadar iyi biliyorum ki...... :((

Sağlıklı olsunlar da ben uykusuz her geceye herşeye razıyım....

Sağol duan için canım Allah razı olsun...

Son düzenleme:
İyi geceler herkese,

Sen de hasta olma annesi...yavrrularinda en yakin zamanda turp gibi olsunlar ins ;)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canim bu bizim gecimsiz oldugumuzu zaten gostermez.....demekki cocuk okadar acki top oynamaya park yerine ewde oynuo....misafir olan cay corba icilen bi yerde cocuga top mu pynatilir...kaldi ki en dogrusunu yapiosun bende sen gibi yapiom...hep yanlizim ama olsun kafam rahat o ne dedi bu nedmis nie yapmis yoruluyorum insanlardan...en ii si tek olim kafam rahat olsun diom...bu da gecimsizlik degil bitanem..

gelmis bana bi yigen dio ki buyuk ananem bizim bebek odamiz icin nelerine gerekti demis bak simdi bunu bana b.. mu war soluyon he ondan sonra annem bana dio takion insanlara yanliz kalcan hep kalim yaaa yanliz kalim ben bole insanlarla ugrascagima canim sikilsin cekirdek citliyim.....
.
Aynen canim bos kalabalik olacagina yanliz kalmak en guzeli... gurbetteyim kendi ailem yanimda olmadigi icin uzgun ve sikayetciyim ama yinede laf tasiyan insanlarla konusmak istemiyorum varsin yanlizlik yasayayim... hergun o arkamdan bunu dedi niye yalan söyledi gibi laflar duymaktansa bende senin gibi 2 cesit cekirdegimi citlatiyorum film izliyorum :)
Turkiyede hiz yanlizlik cekmedim cevrem genisti okuldan isten arkadaslarim akrabalarimiz kuzenlerim vardi ama burada kaderimde böyle yasamak varmis.

aldiniz mi kizlar
Ben dayanamayip aldim canm ama ingilizce bulabildim cok seker.

Canım benim kız hep öyle saatler geçiyor gözleri hala fildir fildir bakıyor ben gündüz hiçbir şey yapamıyorum akşam 9 olunca uyutma seansimiz basliyo 1 saat 2 saat memede uyuyor yatağa yatiriyorum uyanıyor tekrar devam..sonra pes ediyor onbucuk gibi falan uyuyor tabi ben de hemen uyuyorum..Eşim uyut gel de çay içelim cay koydum diyor ben ikimizi de uyutuyorum:) eşimle uzun uzun oturup çay içip sohbet ettigmiz günleri çok özledim ama kızımı da çok seviyorum onu bize bagislayana şükürler olsun ins düzene girecek her şey..
Bizde esimle her aksam cay keyfi yapardik film izlerdik hergun... bebis olduktan sonra ogunler bitti sukur ben 1 saniyeligine bile pisman olmadim ogunleri özlesemde ama benimki fena pisman bebek bizim neyimize gezip tozmak varken... nekadar salakmisim ben seni zorladim hep bebek olmasi icin demezmi bide sinir oluyorum Allah akil fikir versin insallah huyu duzelir.

Kızlar moralim cok bozuk sutum kacti kacacak incir hurma humana ne varsa yiyip iciyorum sut yok yok gelmiyo bebegimi gunde 3 kere emzirebiliyorum anca oda doymuyo yavrum 10 dk emiyo sut bitiyo ay cildircam moralimi yuksek tutmaya calisiyorum kafami dagitmaya calisiyorum bu sut nie gitti ya mecburen mama veriyorum mamayi yemeden uyumuyo cunku doymuyo cocuk sema veriyorum mama cok eski bir marka milupa veriyodum ama anne sutunu cabuk biraktiriyomus tatli oldugu icin bebekler onu daha severek iciyomus bu yuzden degistim ama semada icime sinmiyo haftaya 1 aylik olcaz goturcem doktoruyla konusucam bakalim mama oneriside alcam semayaya devam et derse devam etcem ... birde banyo yaparken cok agliyo benim minik paşa kızlarim bayilirdi hic sesleri cikmazdi bizimki sanki anliyo soyunur soyunmaz basiyo cigligi sanki cani yaniyomus gibi bi feryat figan cabuk cabuk yikiyoruz giyinirkende ayni sinir beyefendinin ustunde sora susuyo bakiniyo ay şaka gibi
Pozitif dusun canim sutu aklindan cikar kesilse bile mamalar var de gec....
Demek istedigim benimde sutum azaldigi zaman iste kesin kesildi diyorum yetmiyo diyorum panik haptikca cogalmiyo yumusak oluyo göguslerim ama bosverince kendimi zorlamayinca bide boool su ictigim gunlerde göguslerim sisiyor nerdeyse....
Bebisin basini nasil yikiyorsunuz kuvette mi?
Benim kizimda basini yikadigimiz esnada aglar durur kiyameti koparirdi....
simdi kucagimda oturtuyorum onu kollarimla sariyorum ve esimle yikiyoruz öylece seyrediyor aglamadan...
Kollarimin arasinda oldugu ve dusme refleksi kayboldugu icin sanirim kendini guvende hissediyor ve hic mi hic aglamiyor cokta hosuna gidiyor artik.

Teyzeler merhaba malum cok sık giremiyorum..kizim cok huysuzz uyku nedir bilmiyor birde gaz sancimiz varki kullanmadigim ilac bitki kalmadi cok caresisizim bu konuda:( yavrum can cekiyo resmen bi birtlicam diye..birde.kizlar hazir bezde ben.hala 1 numara kullaniyorum kucuk mu geliyo acaba allah korusn kalca cikikligi falan olmasin sz 2 ye gevtinizmi b arada 24 gunluk olduk 4300 kiloyuz fikirlerinize ihtiyacim varrr
Canm Bence hemen degistirmelisin bezi... 4 kiloyu gecmis 1 bebek icin 1 numara cok kucuk.

kızlarr bebeğim çook kusuyo sanki sizinkilerde durum nee acaba ne kadar kusması normal sayılıyoo :(
Cokmu sarsiliyor veya cokmu kucakta acaba?
Kizimi biraz pohpohlasak sevsek basliyor kusmaya bazen uykusunu bölmenek icin gazini almadigim zamanlar oluyor uyandiginda veya uykusunda yine kusuyor :(
En son arabayla 6 saatlik yolculuk yapmistik aksam kizim huzursuzluk cikardi en sonunda agzindan burnundan cikardi hepsini rengi degisti resmen korkudan oturup aglamistim.

Canm hergun ayetel kursi felak ve nas surelerini oku sabah aksam Allahin izniyle bisi olmaz malesef nazara gelen bebisler cok.... Rabbim korusun onlari facemde sadece 7 arkadasim olmasina ragmen ben kiyip paylasamadim resmini isteyenlere mecbur kalip yollamistim.
İyi geceler herkese,

sen moralini bozma canm dua et cocuklar cok hassas ve hemen hastalaniyolar insallah iyiye gider ve Demir bebis de Deren de iyilesirler annesi. 40 iniz hayirli olsun verdiginiz mevludun hatrina hep sapasaglam hep saglikli olur bebislerin insallah.

Kızlar bebişim acılara iyi dayanıyo walla ben olsam dayanamazdım sünnet ettirdik ya. Bugün klipsini çıkardılar. Biraz ağladı. Biraz da sayemde bez bölgesinde tahrişler oldu onlara da ağlıyodu. Bi de tırnaklarıyla yüzünü acıttı. İçim gitti şu kısacık ömründe ne acılar çektin be yavrum dedim e. Bi de az da olsa gazları var. Yaa işte böyle durumlar teyzeleri
Hayirli olsun canm Sünnetiniz...
Sanırım bebisler ilk zamanlar acilara karşı daha dayanikli oldugu icin sunnet öneriyolarlar tabi iyilesme sureleride daha kisa cocuklara göre... iyiki hemen yapip kurtulmussun insallah bi an önce iyilesir ve bu onun cektigi en buyuk aci olur annesi...

Ahh ahh ne zamanlar gecirdik hamileliktede boyledi,cok sukur guzel arkadasliklarda oldu..Sende deneyimliymissin gec bulduk

Gecmis olsunn..

33 günlük olduk biz:) 8 sene aradan sonra cok da tecrube kalmiyomus cnm buyuk kizim cok sakindi aglamqzdi bile herkes oyle hatirlar bu cadi biraz:)her cocuk kendine has hepsi farkli birine iyi gelen digeri icin etki etmeyebilir senin bebis ne kadarlik ismi ne?

Napcazz biz bu gaz sorununu yaa her sabah 5 te başlıyor uykusunda ikinip ağlamaya çıkaramiyor gazini kucağıma alıyorum ovuyorum sırtını falan nafile mecbur sakinleştirmek için bidaha emziriyorum:( zaten gazı var üstüne bidaha emiyor..büyük adam gibi ikiniyor:( 2 türlü damla kullandim fayda etmedi şimdi başka alalım dicem eşim zarar vercek çocuğa die kabul etmicek:(

Ay uyumaya korkuyorum suanda, neye nasıl uyanacağım diye düşünüp.....Demir her ağladığında yüreğim hopluyor bu sefer atesını dusuremeyecegım dıye..... Oyle bısey olup hastaneye gıtmek zorunda olsak yavrumla gıdemem bıle dusunsene, cunku Deren babasıyla hıc kalamaz.... Demır ne hısseder acaba onunla gıdemesem, kapıdan oyle bakakalsam ardından......herhalde bır daha hıcbırzaman eskısı gıbı hıssetmez....suan dedıgımı sanırım en az ıkı cocugu olan cok acı bır sekılde anlar..........neyse iç karartmayayım....Hayırlara uyanalım diiyip gidip sızacağım birazdan... Allah'ım göstermesin öyle durumlar bize dua edin ne olur:(

Tahmin bile edemiyorum..Su an Sezen'e kardes bile dusunmek uzak geliyor ondan ilgimi hic cekmemek icin..Bazen yuzune bakip acaba neler yasayacak uzulecek mi diye dusunup uzuluyorum..
Allah yardimcin olsuun..
Insallah geceniz sakin gecmistir yaninda kimse yokken daha da zorlanmazsin..

33 günlük olduk biz:) 8 sene aradan sonra cok da tecrube kalmiyomus cnm buyuk kizim cok sakindi aglamqzdi bile herkes oyle hatirlar bu cadi biraz:)her cocuk kendine has hepsi farkli birine iyi gelen digeri icin etki etmeyebilir senin bebis ne kadarlik ismi ne?

Ne kadar aradan sonra bi kardese karar verebilirim acaba :)
Bizimde 36. gunumuz 10 Mayista dogdu Sezen'im :)

Back
X