2014 Mayıs Annelerinin Tecrübeleri

laraca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2014
215
47
43
35
İstanbul
Hanımlar merhaba;

28.05.2014te dünyalar güzeli kızımı kucağıma aldım. O zamandan beri varsa yoksa kızım. Doğumuyla birlikte de bir sürü mevzusu kafamızı mesgul ediyor . Acaba yeteri kadar emiyor mu, uyku düzeni normal mi, kaka rengi nasıl olmalı . En ince ayrıntısına kadar düsünüyoruz .

İstedim ki doğum yaptıktan sonra bebisimizle ilgili soru ve sorunlarımızı tecrübelerimizi bu baslıkta paylasalım . Paylasımlarımızın biz yeni annelere çok yardımcı ve faydalı olacağını düsünüyorum . Baslığımız hayırlı uğurlu olsun :* :*

İlk ben yazayım :) 28.05.2014te kızımı kucağıma aldım 49 cm ve 2660 gr dı. 5 gün sonraya ilk muayenesi için çağırdılar gittik bebisim 2600e düsmüs . İlk hafta düsüyorlar zaten dedi doktor :) sarılık testi yapıldı normal değerler 0-11 arası bizimkisinde 15.6 çıktı . Hafif sarılığı var dedi doktor iki gün sonra tekrar gelin yükselebilir dedi . Bugün yine gittik tekrar test yapıldı 14.5 e düsmüs çok sükür :)

Ama mümkün olduğu kadar bol emzirdim ve doktorlar su vermeyin diyor ama ben hafif sekerli su kaynatıp soğutup verdim hemen hemen her gün :) :) :) çok sükür azalmıs sarılığı çıkmaz artık dedi doktor :)

Bu arada benim bebisim sol göğsümü emiyor sağ göğsümü göğüs ucumdan dolayı ememiyor ben de sağ göğsümü sağıp ta veriyorum simdilik

Sizlerde durumlar nasıl

2014 Mayis anneleri topiginde yok musun?
Hepimiz hamileligimizi orada yazarak gecirdik simdide devam ediyoruz..
Buyurr :)

Aa ben orda sadece hamilelik süreci paylasılıyor diye düsünmüstüm. Doğum sonrası için bir baslık baktım fakat yoktu o yüzden yeni konu açmıstım sadece doğum sonrası paylasımlar için :) 2014 mayıs anneleri baslığına bakayım öyleyse :)

2014 Mayis anneleri topiginde yok musun?
Hepimiz hamileligimizi orada yazarak gecirdik simdide devam ediyoruz..
Buyurr :)

Herkese merhaba ,
Allah'a sukur dogumda hersey yolunda gitti 17 Mayıs 2014'te 3560 gr 50 cm uzunluğunda oğlum dünyaya geldi .
Ilk günler sütüm yeteri kadar olmadıgından malesefki bebeğim biberona alıştı . Şuanda sütüm var ve azalmamasi icin sagip biberon ile içiriyorum . Doktorum ısrarla sağmamam gerektiğini emme konusunda ısrarcı olmamı söylüyor . Emmesi icin zorladığım zamanlarda Ağlama krizlerine girip sinirleniyor ve kendini sıktığından rengi değişiyor . Malesef şuanda yaşadığım sorun beslenme konusunda ..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba canım, bu emme konusunu ben de tam düzene oturtamasam da ilk günlerdeki hallerimizden çok daha iyiyiz suanda. Benim sütüm sezeryan olmasına rağmen çok sükür geldi . :) yalnız benim kızım sol göğsümü emebiliyordu fakat sağ göğsümü göğüs ucundan dolayı ememiyordu. İlk günlerden beri sağ göğsümü sağıp ta vermeye baslamıstım. Ama suan 2-3 gündür ben zorla da olsa iki göğsümü de emziriyorum. Sağarak basa çıkılck gibi değil çünkü.

Bir de canım sana tavsiyem memeyi tutamıyorsa ya da emmiyorsa meme ucuna biberonuyla ya süt ya hafif sekerli kaynatılmıs su damlat o zaman bebekler daha çok çekmeye baslıyorlar aa geliyo diye :) ben bebeğim tutamayınca mememin oraya damlatıyorum çok daha çabuk kavrıyor.

Masallah sütün de çokmus oğluna da sana da masallah Dr. Brown'ın anne göğsü seklinde biberonları var ondan temin etmeni öneririm. Bebek biberondan daha kolay aktığı için onu tercih ediyor çünkü. Göğüsle ne uğrasıcam diyor. Herseye rağmen emmemekte diretirse de biberonla vericeksin sütünü. Sonuçta her harükarda anne sütü alıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…