2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Gunaydin hanimlar.
Ara sira okuyorum yazdiklarinizi.
Benim oglum haziranda dogacakken nisanda dogmustu hatirlatayim dedim☺️ Umari sizler ve bebekleriniz iyidir.
12 ay kontrolunde boyu 74 cm di. 11. Ay da 74tu. Bu hafta tekrar goturecegim kontrole. Bakalim uzamis mi. Uzamamissa tahlil yapilacak. Bebegi uzun olanlar ne yedirip ne iciriyorsunuz? Gercekten merak ediyorum. Gunde ne kadar sut, yogurt veriyorsunuz? Genetik diyecegim ama ben1.70 babasi 1.80 boyunda.

İki haftadir anneme goturuyorum okula giderken. Onceden annem bize gelip bakiyordu. Kardesimin de bebegi oldu. İkisine birden bakiyor yigit anam.

Bizim yeme seklimiz de hic degismedi. Hergun iki kofteyi corba icinde ezip yediriyorum. Meyveyi de pure yapiyoruz. Eline verince parcalayip atiyor. Kucuk parcalari da agzindan cikariyor. Ugrastirmayi seviyor kuzum. Bu arada ustten iki dis vardi. Dun alttaki iki dis patladi.

Yukarida birisi yazmis yerde ne bulursa agzina atiyor diye. Al bizden de o kadar.

Simdilik bu kadar hanimlar. Hepinize iyi gunler. Boy konusunda tavsiyelerinize ihtiyacim var.
Bizimkide iki ay uzamadi sonra birden dort santim uzadi hemde istahsiz doneminde..yemeyle alakali degil sanirim buyume hormonlari arada devreyemi giriyo ne..78oldu normalde yani..kilomuz onikiyuzde kaldi..

Merhaba kizlar, firsat bulmusken biraz yazayim... Eymen Asaf yemesine ragmen çok kilo almiyor 10 kilo civarinda hala, bu aylarda bayagi aktiflesti. Kapiyi kapat, tvyi kapat, isigi yak, bana getir, otur, kalk, ayakkabilarini getir vs. gibi isteklerimizi anliyor hemen yapiyor. Telefonla konusmaya bayiliyor, gunde bir kac sefer babasiyla telde konusuyor bicir bicir. En çok sasirdigim buyuk cocuklarin 23 nisan calismalarina giderken bir kaç sefer benimle gelmisti. Sarkiyi actigimizda ayni hareketleri yaparak oynuyor. Bazen ogle uykusunda kendi yatagima koyuyorum, uykusu bitince kendisi inip geliyor... Cok cabuk ogrenen bir çoçuk, en kotu huyumuz cok isiriyor burnunu , gozlerini, saclarini, kulak ve agzini sorunca gosteriyor. Bir kac aydir bezini acinca pipisini farketti seccadeyi gorunce namaz kilmaya calisiyorum, amin deyince elinize yuzune suruyor... Bayagi anlattim skici gelmemistir umarim. Saclar iyice uzadigi kivircik birde Cocuklugumda trt de cikan rescan vardi kivircik sacli ona benzedi iyice
Bana gelince kizlar 55 kiloya dustum.zorla yiyorum sirf biraz tavlanmak icin. Kizlar fazla zayiflik gercekten iyi degil, caninizi sikmayin, 60, 65 arasi iyi bence... Ramazanda kismetse emzirmeyi birakmayi dusunuyorum. Ben oruc tutarkende kaybediyorum
Allah kolayliklar versin hepinizi canlar..
Bizimkide o kilolarda..bizimkide cok isiriyo helede bulasik yikarken almiyorum diye bacaklarim isirik icinde kaliyo..

Bizim oglanin da saclari cok uzuyor iki kere kestirdik mecburen cunku kulak arkalarini kasiya kasiya yara yapti

bizim bu çocukların ısırma huyu nedir acaba yaaa.....
sormayın çok muzadaribiz bu konuda..nereyi bulsa kapıyor.. mahvoldu göğüs uçlarım kollarım burnumu yakaladı bir kere...suratımızı... koparacak derecede ısırıyor burnunu sıkıyorum bıraksın diye daha çok ısırıyor...parkta bir kadın seviyordu... bende ısırır demişim kadın güldü şaka yapıyorum sandı.. ...ne bilim ağzımdan öyle çıktı...sonra kadının kolunu kaptı ela...zor bıraktırdık...

sormayın çok muzadaribiz bu konuda..nereyi bulsa kapıyor.. mahvoldu göğüs uçlarım kollarım burnumu yakaladı bir kere...suratımızı... koparacak derecede ısırıyor burnunu sıkıyorum bıraksın diye daha çok ısırıyor...parkta bir kadın seviyordu... bende ısırır demişim kadın güldü şaka yapıyorum sandı.. ...ne bilim ağzımdan öyle çıktı...sonra kadının kolunu kaptı ela...zor bıraktırdık...
Benim ortancam hic isirmadi..buyuk oglan isirirdi hala sekiz yasadi sinirlendimisavunma mekanizmasi isirmak..encokta ortancayi isiriyo..nasil kavga esiyolar bir gorseniz sanki can dusmani..onlar kavga ederken alparslanda katiliyo ehh ehh diye onlara vuruyo..

Benim ortancam hic isirmadi..buyuk oglan isirirdi hala sekiz yasadi sinirlendimisavunma mekanizmasi isirmak..encokta ortancayi isiriyo..nasil kavga esiyolar bir gorseniz sanki can dusmani..onlar kavga ederken alparslanda katiliyo ehh ehh diye onlara vuruyo..
sen nasıl oldun canım yaaa. iyimisin...

Snowyy insallah dedigin gibi uzar. Gunluk ictigi sutu sormamin nedeni kadir tugcu da okumam.
Ardaannesi3 umarim bizimki de birden uzar cunku persentile gore kisa kaliyor. Kilomuz 10.7 gecen aydan beri ayni. Sabahlari bir yumurtayi zor yiyor. Yaninda hicbir sey yemiyor. Her seyi isirip atiyor. Onun disinda her gun iki kofte, biraz corba, yarim bardak yogurt, bir mryve zorla da olsa yedirmeye calisiyoruz. Muhallebi hic vermedim. Anne sutu aliyor bir de. Inek sutu verdim almadi. Keci sutu arayisindayim. Sut sagmak zor geliyor artik. Sute alisirsa birakmak istiyorum. Cok uzun yazdim ama boyle=)

merhaba kızlar ıyı aksamlar bızde saclarını kestık mırza yusufun agladı kuzum..boy konusunda benım oglumda uzamamıstı sonra uzadı12 aylıkken 74cm ıdı kılosu 11.5 dı yemegıde kendı capında yıyor ıstemezse hıc yemıyor

Güldüm elaya sabah sabah,canım benim yaa :) her halleri bana sevimli geliyo. Bizimki de başladı ısırmaya, ama öyle sürekli değil akşam yatmadan hep birbirimizi ısırmaca oynuyoruz. Birbirimizi derken,o beni gerçekten ısırıyo tabii :) o beşiğinde oynarken ben kollarımı beşiğin korkuluğuna koyuyorum,gelip dirseklerimi ısırıyo,acıyo kızım deyince cici cici yapıyo,ben de seni ısırcam deyip kolunu tutup hafifçe ısırıyorum,hoşuna gidiyo kendisi tekrar ısırıyo. aramızda bir orantısız güç uygulama olayı var tabii :) balta gibi dişleri :D

Yesinler isirmayi pek seven nisan kuzularini;) Benim sipanin yok oyle bir huyu. Ben surekli isiriyorum onu;) Onun yerine firlatma huyu hat safhada. Oyuna donusturdu artik. Karpuzu eline alip yuzume yuzume atiyor;)

Merhaba kizlar, firsat bulmusken biraz yazayim... Eymen Asaf yemesine ragmen çok kilo almiyor 10 kilo civarinda hala, bu aylarda bayagi aktiflesti. Kapiyi kapat, tvyi kapat, isigi yak, bana getir, otur, kalk, ayakkabilarini getir vs. gibi isteklerimizi anliyor hemen yapiyor. Telefonla konusmaya bayiliyor, gunde bir kac sefer babasiyla telde konusuyor bicir bicir. En çok sasirdigim buyuk cocuklarin 23 nisan calismalarina giderken bir kaç sefer benimle gelmisti. Sarkiyi actigimizda ayni hareketleri yaparak oynuyor. Bazen ogle uykusunda kendi yatagima koyuyorum, uykusu bitince kendisi inip geliyor... Cok cabuk ogrenen bir çoçuk, en kotu huyumuz cok isiriyor burnunu , gozlerini, saclarini, kulak ve agzini sorunca gosteriyor. Bir kac aydir bezini acinca pipisini farketti seccadeyi gorunce namaz kilmaya calisiyorum, amin deyince elinize yuzune suruyor... Bayagi anlattim skici gelmemistir umarim. Saclar iyice uzadigi kivircik birde Cocuklugumda trt de cikan rescan vardi kivircik sacli ona benzedi iyice
Bana gelince kizlar 55 kiloya dustum.zorla yiyorum sirf biraz tavlanmak icin. Kizlar fazla zayiflik gercekten iyi degil, caninizi sikmayin, 60, 65 arasi iyi bence... Ramazanda kismetse emzirmeyi birakmayi dusunuyorum. Ben oruc tutarkende kaybediyorum
Allah kolayliklar versin hepinizi canlar..

Sıkıcı olur mu hiç sanım çok tatlı maşallah :) Allah hep güzel günlerini görmeyi nasip etsin hepimize.
Bu arada ben de emziriyorum. Bakara Suresi 233. ayette süt vermenin süresinin iki sene olduğu, Ahkaf Suresi 15.ayette de hamilelik ve emzirme süresi toplamının 30 ay olduğu yazıyor. Tabii bu bir zorunluluk değil,maksimum süre belirtilmiş bu ayetlerde.İşe başladım sütüm azaldı,eğer kesilmezse devam etmek istiyorum. Ramazanda sütten kesicem demişsin,senin kararın elbette en doğrusunu sen bilirsin ama eğer oruç tutabilmek için sütten keseceksen emzirmek de senin evladının senin üzerindeki hakkı diye düşünüyorum (bir rahatsızlığın yoksa şayet) Orucun kazası olur ama bugünler geri gelmeyecek canım. Ben de ne yapayım bilmiyorum,zaten sütüm azaldı,bu Ramazan oruç tutsam mı tutmasam mı bilemiyorum. Arkadaşlardan bu konuda fikri olan var mı acep?

Son düzenleme:
Sıkıcı olur mu hiç sanım çok tatlı maşallah :) Allah hep güzel günlerini görmeyi nasip etsin hepimize.
Bu arada ben de emziriyorum. Bakara Suresi 233. ayette süt vermenin süresinin iki sene olduğu, Ahkaf Suresi 15.ayette de hamilelik ve emzirme süresi toplamının 30 ay olduğu yazıyor. Tabii bu bir zorunluluk değil,maksimum süre belirtilmiş bu ayetlerde.İşe başladım sütüm azaldı,eğer kesilmezse devam etmek istiyorum. Ramazanda sütten kesicem demişsin,senin kararın elbette en doğrusunu sen bilirsin ama eğer oruç tutabilmek için sütten keseceksen emzirmek de senin evladının senin üzerindeki hakkı diye düşünüyorum (bir rahatsızlığın yoksa şayet) Orucun kazası olur ama bugünler geri gelmeyecek canım. Ben de ne yapayım bilmiyorum,zaten sütüm azaldı,bu Ramazan oruç tutsam mı tutmasam mı bilemiyorum. Arkadaşlardan bu konuda fikri olan var mı acep?
Sagol cnm, dedigin dogru elbette. Anne sutu sivi altin tabiri caizse. Artik buyudukleri icin gununun cogunlugunu ek gidalarla gecirdigi icin oruc tutmamam biraz yanlis olur benim icin. Benim sutumde azaldi ki bu normal saniyorum yaslarina gore, benimkisi artik doyurmaliktan çok gunluk vitamin, ilaç veriyormusum gibi oldu...Zaten iyice aktiflesti, gun icerisinde çok aramiyor emmeyi aksam ve gece duskun ama, ramazanda birakiyorum diyorum ama birazda ona bagli bakalim...Allah kolaylik guzellikler versin cnm :)

Snowyy insallah dedigin gibi uzar. Gunluk ictigi sutu sormamin nedeni kadir tugcu da okumam.
Ardaannesi3 umarim bizimki de birden uzar cunku persentile gore kisa kaliyor. Kilomuz 10.7 gecen aydan beri ayni. Sabahlari bir yumurtayi zor yiyor. Yaninda hicbir sey yemiyor. Her seyi isirip atiyor. Onun disinda her gun iki kofte, biraz corba, yarim bardak yogurt, bir mryve zorla da olsa yedirmeye calisiyoruz. Muhallebi hic vermedim. Anne sutu aliyor bir de. Inek sutu verdim almadi. Keci sutu arayisindayim. Sut sagmak zor geliyor artik. Sute alisirsa birakmak istiyorum. Cok uzun yazdim ama boyle=)
İnsaalh bizim cok istah sorunumuz yok gunluk bi kase yogurt yiyo..gece bikezde 150cc nazen ikikeresut iciyo..yumurta yoyo..ayran iciyo..meyve yiyo..et yiyo..baba 188 ben 160 belki bana cekti bilmiyorum..abiler hep izundu persentile gore..u

Bizimkid
Güldüm elaya sabah sabah,canım benim yaa :) her halleri bana sevimli geliyo. Bizimki de başladı ısırmaya, ama öyle sürekli değil akşam yatmadan hep birbirimizi ısırmaca oynuyoruz. Birbirimizi derken,o beni gerçekten ısırıyo tabii :) o beşiğinde oynarken ben kollarımı beşiğin korkuluğuna koyuyorum,gelip dirseklerimi ısırıyo,acıyo kızım deyince cici cici yapıyo,ben de seni ısırcam deyip kolunu tutup hafifçe ısırıyorum,hoşuna gidiyo kendisi tekrar ısırıyo. aramızda bir orantısız güç uygulama olayı var tabii :) balta gibi dişleri :KK70:
Yatadan isirmaca oynuyo..ama asla memeyi isirmiyo..buaksam agladim isrdin seem bemi diye allahim bir dudak buktu yatti goz ucuyla bana bakiyo sonra aglamya basladi saka yaptim dedim oda gulmeye basladi sonrada o yalandan agliyo beni guldurmeye calisiyo..icim gitti.yapmasaydim keske uzuldu kuzum..

Bizimkid

Yatadan isirmaca oynuyo..ama asla memeyi isirmiyo..buaksam agladim isrdin seem bemi diye allahim bir dudak buktu yatti goz ucuyla bana bakiyo sonra aglamya basladi saka yaptim dedim oda gulmeye basladi sonrada o yalandan agliyo beni guldurmeye calisiyo..icim gitti.yapmasaydim keske uzuldu kuzum..

Sakayi da bilirmis masallah;) Gozumuzun icine bakiyorlar, dunyayi&iliskileri sayemizde anliyorlar. Rol model olarak kimi aliyor?

Benim minigim babasini taklit ediyor. Benim soylediklerimi yaptiklarimi her ne kadar gozlemlese de ogrendigini gosterir bir davranis sergilemiyor. Babasinin bir defa soylemesi yetiyor. Papagan gibi tekrarlayip ilgisini kazanmaya calisiyor. Takiliyorum arada "bak biri seni gozetliyor, nefes alirken bile kontrollu ol" diye;)

Back
X