Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sagol cnm, benim bunye alismis galiba. Gunumun bir kismi okul yollarin da geciyor, uyku saatine denk geliyor kucugun o arabada uyurken okurum, dr beklerken, aksam cocuklar uyurken, firsat buldukca okurum... Gercekten insan yogunluga da alisiyor. 5 dk bos kalip oturunca suç isliyormusum gibi geliyor. 54 kiloya dustum kosusturmaktan.Benim 3 oglan cocugum var ama bir tane oglan cocugu olan arkadaslarim biz biriyle basedemiyoruz sen napiyorsun diyorlar. Ben sunagünaydııınn
ne affı cnm keyifle okuyorum şahsen
maşallah eymen asafa ve de geçmiş olsun
bizimki koltuk duvar sehpa çizmiş
cnm hangi ara kitap okuyorsun maşallah sana 3 çocukla
ben 1 taneyle perte çıktım kafayı attığım yerde uyuyorum
günaydın tatlış :)
Masallah cnm kuzucuguna, ne mutlu ona her detayi dusen annesi var.M mavis01 @HIRSIZIBir-Yolcu teşekkürler kızlar cevaplarınız için.
Ben sosyal medyada Adem Güneş,Zenginleştirilmiş Okul Öncesi Eğitim ,Çocuk Psikolojisi sayfalarını ve deneyimli annelerin bazı bloglarını takip etmeye çalışıyorum. Kızımla yaptıklarımızdan aklıma gelenleri yazayım; Hava güzelse parka gidiyoruz,bazen salıncakta sallıyorum bazen kaydıraktan beraber kayıyoruz ya da elimde tutarak kaydırıyorum onu;bazen toprakla oynamasına izin veriyorum. Yürüyüşe çıktığımızda etrafta hangi ağaç varsa mutlaka 1 yaprak,1 çiçek eline veriyorum inceliyor,tanıyor. Kedi köpek her türlü hayvanı görünce sevinçten deliriyor,yaklaşmak istiyor;kendi korkumun elverdiği ölçüde izin veriyorum :) Geçen köpeğe ekmek verdik pek bi hoşuna gitti :) tek korkulu rüyası sinek,kelebek gibi uçan minik hayvanlaronun dışında topla oynuyoruz,ayakla vurduğunda goool diye sevinip alkışlıyoruz mutlu oluyo :) gözümün önünde olduğunda eline renkli kalemler ve kağıt veriyorum, çiziyo. Bazen kağıt yerine elini ya da eşyaları çiziyo tabii :) Neşeli Saklambaç kitabımız var,sayfalarda hayvanları bulmaya çalışıyoruz,sayfayı kaldırınca ve bulunca hayvan sesleri çıkıyor,tavsiye ederim. Ha kitap 1 ayda parça pinçik oldu ama yapacak bişey yok :) Onun dışında en büyük merakı kitaplığım. Canı sıkıldıkça kitaplarıma salça oluyo :) ben de izin veriyorum bakmasına,Adem Güneşin bir kitabında çocuk resimleri var,gösterip abi napıyo abla napıyo diyorum kendim gösteriyorum o da taklit ediyo,fotoğraftaki çocukları. Pencere önünde vakit geçiriyoruz,kursa gelen abla-abileri görünce el sallıyo,onlar da bunu görürse ve el sallarlarsa çok mutlu oluyo. Peçeteyi eline verip parça pinçik etmesine izin veriyorum,sonra da elime alıp üfleyip uçuruyorum,kendisi de aynısını yapmaya çalışıyo. Aklıma gelenler bu kadar :)
Bu arada Eymen Asaf'a geçmiş olsun,Rabbim hepimizin evlatlarını bağışlasın,düşmanımı dahi evladıyla sınamasın.
Hayırlı cumalar herkese,sevgiler![]()
Sagol cnm, Allah razi olsun.Çok geçmiş olsun canım. Yüce Rabbim korusun tüm yavrularımızı.
Masallah yaramazina, o gemi yuzdurmeye calisan minnak ellerinden op yerime annesiSelam guzeller, keyifli hafta sonlariKisa aile ziyaretimiz yogun ve guzel gecti. Buraya gelince bosluga dustu cocuk, alisti tabi kalabaliga
Hala olacagim Allah kismet ederse
Ogrenen, ogrendikce bizleri de eglendiren tum yavrulari opuyorum. Benim yaramaz da tum gun kosusturma halinde. Hayata gec kalmis gibi bir hali var. Acelesi ne iseMuzik aletlerine asiri ilgili. Davul ve piyano caliyor surekli. Tum kuzular gibi disarida kendini kaybediyor. Evcil kedi ve kopekleri kucaginda tasiyor. Ileride eve almak icin israr edeceginden eminim. Yemege ilgi ve istegi azaldi. Meyveleri tercih ediyor. Sicaktan bizlerin bile cani istemiyor, hak veriyorum ona da. Allah tan cesit bol, farkli meyveler sunabiliyorum. Havuz keyfi gunluk rutini oldu. Suda oynamaya bayiliyor
Ucurtma yaptilar babasiyla. Aksam ustleri parkta ucuruyorlar. Evde de kagittan ucak yapip egleniyorlar. Kagittan gemileri suda yuzdurme girisimi basarisiz olsa da israrla denemeye devam ediyor
![]()
Günaydın hayırlı haftalar kızlar.
Bebişler büyüdü artık neredeyse 1,5 yasinda çocuk oldular. Ama bizim topik azaldı. Bazen bakıyorum geçmişteki annelere en az 3 yaşına kadar yazışmışlar. Sanki bizimki o kadar sürmeyecek
Canlanalım kızlar. Esmer bayağı oldu görünmüyor. Çoğu annemiz kayıp.
İlan verdirmek istiyorum Kazen'e..
mutlu oldum :)Maviş01
sen nerelerdesin tatlım ya özleniyorsun arkadaşım:)
bu sene deniz sezonunu açamadık hala siz baya erkencisinizMerhaba herkese ben artık iş yerinde not.kapandığından eve gelince de kuzucugumla oynamaktan göremiyorum. Benim kiz Uzikle oynamayı çok seviyor artık isimleri söylüyor annesini şikayet ediyor kalk kendin diyormuş düşünce onu söylüyor fıstığı top görünce top deyip ağladı şaşırdık evde olduğundan almadık benim kızında bazen aglayaraknyaptirmakistoyor ama hayır diyip ilgisini dagilinca unutuyor artık isteklerini iyi kötü anlatıyor park ve denize bayiliyor özellikle kuzenleriyle.
süprsiniz cnmMerhaba güzellikler
Kuzulara hamileydik ,o kadar meraklıydık, herşeyi yazardık,şimdi öyle bir dönem yok şahsen hafızamda,doğunca ay emdi mi,gazı çıktı mı,şimdi ay yürüdü mü derken,ortalığı yıkmaya başladılar bile
Maşallah hepsine
Aktiviteler yazılmış,ben de geçenlerde ilk oyun grubuna gittim kızımla,paylaşayım dedim.
45 dk kadar sürdü,çok hızlı geçtiler aktiviteleri,önce hikaye okudular ama tiyatro yapar gibi,bütün çocuklar dinledi,yaş aralığı da 15-36 aydı,en küçüğü kızımdı
Önce fotokopi kağıdı büyüklüğünde bir kağıt getirdiler,gökyüzü ve çimenler yapıcaz dediler,bunun içinde yeşil kağıt,pamuk ve bikaç şekilli etiket verdiler.
Yeşil kağıtları yırtarak kağıda yapıştırmaları gerekiyordu prit uhuyla,kızım küçük olduğu için çok istemedi ,bir de uyku saatine az kalmıştı,mızmızdı,ordaki kadın,kağıdı yırtsın o da yeterli dedi,çok normal zaten ilgili olmaması,çok küçük dedi,o yüzden birkaç duyuya hitap eden aktiviteler yapıyoruz mutlaka birine ilgi gösterirler dedi.
Kağıdı yırttı bizimki.pamukları bulut diye yapıştırdı diğer kuzular,etiketleri de öyle,etiket dediğim mesela arı,çiçek vb,onları da yapıştırdılar.
Sonra boş kağıt geldi,siyah sulu boyayla ve sulu boya fırçası,hadi dediler geceymiş gibi gökyüzü yapın,dila boyayı ağzına götürmeyi tercih etti
Sonra da yüklediğim fotoğraftaki gibi boyanmış mavi pirinç getirdiler,kızımın en çok bayıldığı aktivite o oldu,plastik renkli bardaklar,kaseler ve kaşık verdiler,ordan oraya döke döke oynadı pirinçle.eliyle farklı dokuları hissetmesi içinmiş bu da.
Sonra tahta çubuk verdiler doktorun aç bakiyim ağzını derken tuttuğu çubuk gibi,daha kalını,ona da çiçek gibi etiket yapıştırdılar,dila ilgilenmedi
Sonra bitti,dışarıya kocaman leğende kum havuzu koydular,fotoğraftaki.onu evde yapabilirmişiz,tarifi çok basit.ayçiçek yağıyla un karışımıİçine de kum oyun seti,muffin kek kalıbı falan koymuşlar.
Elle karıştırdıkları şeylere genel olarak hepsi bayıldı.dila da dahil.
Bir de fotoda yok,dışarda boş bir kaba bulut yapın elle yoğurun dokunun diye beyaz bişey sıktılar,o da meğer tıraş köpüğü ve nişasta karışımıymış,çocuklar yemesin dikkat dediler,evde yaparken krem şantiyle nişasta da olur,yerse sorun olmaz dediler.
Bugün ilk kez evde pirinç verdim kapta,hakkaten baya oynadı.kum havuzunu da yapmak kolay,onu da yapıcam mutlaka,tabi pirinçte de etraf batıyo ama olsun.kadın yıkandığı küvette de altına örtü serip pirinç kabını içine koyabilirsiniz,çocuk içinde oynayınca etraf daha az batar dedi.ben salonda örtü serip yaptım,etrafı da süpürdüm bitti gitti.
Evde yapılacak aktiveteler diye yazınca çıkıyor birsürü şey internette de,uygulayan oldukça paylaşalım bence,fikir ediniriz.
Başka bişey olursa eklerim yine![]()
Günaydın hayırlı ramazanlar bu gün orucluyum süt emmeleri azaldi tutulabilir herkesin kendi tercihi tabiki benim kız erkenden uyaniyor ve çok dağıtıyor bu yüzden zorlanacam gibiramazan geldi emziren anneler oruç tutacak msnız tutmayacak msnız?
son kararınız nedir?
Allah kabul etsin cnm tutamadım korktumGünaydın hayırlı ramazanlar bu gün orucluyum süt emmeleri azaldi tutulabilir herkesin kendi tercihi tabiki benim kız erkenden uyaniyor ve çok dağıtıyor bu yüzden zorlanacam gibi
ramazan geldi emziren anneler oruç tutacak msnız tutmayacak msnız?
son kararHayirli ramazanlar..bende cok giremiyorum oglanlar okul bitti basimda..ben tutuyoru inadinada daha cok emiyo..zorlanmadim cok sukur..ilginctir sutumde var cok sukur..rabbim yardim ediyo gercekten cok istiyodum bu sene tutmayi..itice yaramaz oldu benim ufaklik..surekli bahce..onbirde eve cikiyoruz uyuyo..uyaniyo yine bahce..
canim ben calimiyorum ama baen yaziyorum kise olmayinca kaliyo oyle..azilar maasalah..bizde ustte uc altta iki tane sadece cook tembeliz cok.ama yurumekte fisek gibi..artik tirmaniyoda..bencede kizlarr kapanmasin geri donun kizlaaarrrMerhaba arkadaşlar, hayırlı ramazanlar. Sanırım koşturmacadan artık çoğumuz giremiyoruz. Yaramazlar büyüdüler iyice, evde hep bir koşturmaca var. E bide çalışınca sanırım hiçbişeye yetişemiyoruz. Ama canlandıralım konuyu, kapanmasın. Ben çoğu zaman giremedim fakat girip hepinizin yazılarını okuduğumda çok mutlu oldum hatta merak eder oldum nasılsınız diye.
Bu aralar bizim oğlan biraz huzursuz, iştahsız, uykuları bölük bölük. Sanırım azı dişlerini çıkartacak. Artık zorlamıyorum yemek konusunda ben de. Yediği kadar. Sizlerde de var mı benzer durumlar? Azı dişleriniz çıktı mı?