2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Selam, post: 41290705, member: 268085"]merhaba arkadaşlar

koşturmaca ya devam
@Snowyy bizim ufaklıkta kumandaları götürüp çekmecelere koyuyor, iç çamaşırları alıp evin çeşitli yerlerine serpiyor :)[/QUOTE].

Selam kizlar.benim kiz da ayni şeyleri yapiyor.cekmecelere dadaniyor hep.içinegiriyor orada ooynuyor.bizim ki hala yürümüyor.hemen ellerini yere koyu veriyor.:) bekliyoruz heyecanla yurumesini

Selam guzeller;) Keyifli bir hafta olsun insallah;) Biz memlekete gidecegiz ramazan oncesi. Herkes cok ozlemis kuzuyu, israrlara dayanamadik. Bizi ozleyen soran yok tabi;)

Yaramazlik yapan, ortaligi birbirine katan tum kuzulari opuyorum;)

Selam guzeller:KK66: Mutfaktaki kap kacagi odasina tasiyip gardrobuna ozenle yerlestiren bir yaramazla ugrasiyorum. "Oglum suzgeci getirir misin lutfen" diyorum. Kosa kosa dolabindan ilk buldugu kabi getiriyor:KK66:

Ardaannesi gozun aydin canim. Bosuna siktin canini. Gozunde de birsey yoktur insallah. Op minigini yerime:KK66:
maşşallah Kerem paşaya...kendine oyuncak stogu yapıyor desene...

Aynen canım ya burun küçücük bu gün niyetliyim diye çıkamadım inşallah yarın günde 5 defa kaka yapiyor acaba azılar mi çıkacak bilemedim bu kız hep sorunlu yinede Rabbim pis hastalıklardan korusun
azılarıda çıkıyor olabilir... benim kız 5 gün ateş yaptı sonra diş çıkaracak dediler 1 ay oldu hala görünürde yok bir şey...canım benim yeğenede et var dediler 3 yaşında ameliyat yaptılar ... ama ben doktora sordum et olabilirmi diye daha bu yaşta et falan olmaz dediler bana.... hala tıkalı benimkinin burnu... nerden bulacağız işini bilen doktor bilemiyorum ki..

Allerjiye bagli odemde olabiliyor burumda canim o tikanikliga sebep veriyo olabilir.
alerjik diye düşündüm bende ama ne alerji yapıyor nasıl anlıycam...o kadar çok şey denedimki... anlayamadım...canım sana da çok geçmiş olsun... kalçasında bir şey çıkmamış şükür...üfürüm içinde üzülme çoğu bebek öyle doğuyormuş... sonra kapanıyor demişlerdi bana...

Selam guzeller:KK66: Keyifli bir hafta olsun insallah:KK66: Biz memlekete gidecegiz ramazan oncesi. Herkes cok ozlemis kuzuyu, israrlara dayanamadik. Bizi ozleyen soran yok tabi:KK66:

Yaramazlik yapan, ortaligi birbirine katan tum kuzulari opuyorum:KK66:
hayırlı yolculuklar canım... güle güle gidin gelin...

İlk trasi evet..ve inanilmaz akilli durdu..berberde sasirdi.buyuk adam gibi ensesalinirken bike basini oynatmadi..saci iyice saroya dondu ve kivircik..bide banyoda lif surerken acaip gidiklaniyo...tras olurken video cektim babasi telas yapmis surekli oglum diyip duruyo.izleyince ne guldum oglan istifini bozmuyo..li
bizimki kıyameti koparmış

Güldüm elaya sabah sabah,canım benim yaa :) her halleri bana sevimli geliyo. Bizimki de başladı ısırmaya, ama öyle sürekli değil akşam yatmadan hep birbirimizi ısırmaca oynuyoruz. Birbirimizi derken,o beni gerçekten ısırıyo tabii :) o beşiğinde oynarken ben kollarımı beşiğin korkuluğuna koyuyorum,gelip dirseklerimi ısırıyo,acıyo kızım deyince cici cici yapıyo,ben de seni ısırcam deyip kolunu tutup hafifçe ısırıyorum,hoşuna gidiyo kendisi tekrar ısırıyo. aramızda bir orantısız güç uygulama olayı var tabii :) balta gibi dişleri :KK70:
:)
ne zmndır yazacm yazamıyorum gözün aydın bak tatil geldi
kızın nasıl?meme&ek gıda&bakıcı?

Yesinler isirmayi pek seven nisan kuzularini:KK66: Benim sipanin yok oyle bir huyu. Ben surekli isiriyorum onu:KK66: Onun yerine firlatma huyu hat safhada. Oyuna donusturdu artik. Karpuzu eline alip yuzume yuzume atiyor:KK66:
pasta savaşı yapılabilir :)

Sıkıcı olur mu hiç sanım çok tatlı maşallah :) Allah hep güzel günlerini görmeyi nasip etsin hepimize.
Bu arada ben de emziriyorum. Bakara Suresi 233. ayette süt vermenin süresinin iki sene olduğu, Ahkaf Suresi 15.ayette de hamilelik ve emzirme süresi toplamının 30 ay olduğu yazıyor. Tabii bu bir zorunluluk değil,maksimum süre belirtilmiş bu ayetlerde.İşe başladım sütüm azaldı,eğer kesilmezse devam etmek istiyorum. Ramazanda sütten kesicem demişsin,senin kararın elbette en doğrusunu sen bilirsin ama eğer oruç tutabilmek için sütten keseceksen emzirmek de senin evladının senin üzerindeki hakkı diye düşünüyorum (bir rahatsızlığın yoksa şayet) Orucun kazası olur ama bugünler geri gelmeyecek canım. Ben de ne yapayım bilmiyorum,zaten sütüm azaldı,bu Ramazan oruç tutsam mı tutmasam mı bilemiyorum. Arkadaşlardan bu konuda fikri olan var mı acep?
ben de bir kesin tutacm diyorum sonra vazgeçiyorum
sanırım mantıklı ve doğru olan tutmak diğer seçenek kolay geldiği için bahaneyle tutmama fikri tatlı geliyor

merhaba kızlar herkese iyi pazarlar okullar kapanacak çok mutluyum :)gerçi 1 aydırtam gun gidiyorum 12 kadarken hiç anlamıyordum ama simdi özluyoruz birbirimizi :KK43:bu yıl oruç tutmayı planlıyorum ben Allah nasip ederse sizne düşünüyorsunuz kuzuları öpüyorum
az kaldı gözünüz aydın :)
ben de kararsızım

Hirsizi gozun aydin 75 olmussun;)

Mavi01 pasta degil ama mutamadiyen yastik savasi yapiyoruz;)

M mavis01 canım beni hatırlamana sevindim :)
Tatil geldi demişsin ama ben öğretmen değilim,karıştı sanırım :)
Canım meme&bakıcı&ek gıda olayına gelirsek... gece sürekli ağlayıp uyanıyor ve meme vermeden tekrar uyumuyor,yeri göğü inletiyor. Sabah işe gitmeden ve öğle arası eve gidip emziriyorum. Çok şükür emerek uyuma olayı sadece bana söküyo,bakıcı ayağında sallarken mışıl mışıl uyuyo,herkesin nazı annesine geçiyo işte :) Önceden yazdığım kendi kendime uyguladığım doğal yöntemler ve düzenli beslenme alışkanlığı çabamız sonuç verdi ve aylardır süren kabızlıktan kurtulduk; ek gıdaya karşı artık daha istekli;sevdiği bişey olunca götürüyo valla,sevmediği bişeyse de bikaç lokma alıp poposunu dönüp gidiyo :) Yine öğünlerde çok az yiyo ama bu miktar bana göre az tabii, çocuğumun bünyesi,ihtiyacı o kadar demek ki diyorum,zorlamıyorum hiçbişey için. Bakıcıyla da birbirlerine alıştılar tabii ama geliş saatlerimin farkında,ben gelmeye yakın kapıyı gösterip orada beklemek istiyormuş.Zaten kameradan onu oynarken,bana el sallarken ve özellikle ağlarken görünce içim bin parça oluyor,yanındayken bile ona hasretim yani. Pazartesi günleri tam sendroma dönüştü artık,haftasonu 24 saat beraber olunca zor geliyor yanından ayrılmak.
Sen nasılsın canım? Kuzun neler yapıyor? Haberleşelim böyle arada,mutlu oluyorum.

Bu arada Pedagog Adem Güneşin bazı kitaplarını okuyorum,çocuk psikolojisiyle ilgili her sayfaya üyeyim neredeyse :)
Çocuğumun psikolojisi bozulmasın,her daim mutlu olsun,üzülmesin ağlamasın,ilgiyle şefkatle büyüsün istiyorum,her anne gibi. O uyanık olduğu zaman asla tv açık olmuyor; eşim de ben de tüm akşam yerde beraber oyun oynuyoruz, istediklerini yapmaya mutlu etmeye çalışıyoruz. Tamamen ona odaklı yaşıyoruz,ona yemek yedirmeden ben yemiyorum,eğer onun yiyemeyeceği bişey yiyeceksek o uyumadan çıkarmıyorum çünkü elimde ne görse yardıra yardıra geliyo afacan :)) Bunları neden anlatıyorum, artık yaptıklarımın doğru olup olmadığıyla ilgili şüphelerim oluşmaya başladı. Yavrucağım istediği olmadığı zaman basıyor yaygarayı ama ne yaygara,sanırsınız dövüp işkence yapıyoruz öyle ağlıyor. Birşeyi istiyorsa o istediği olana kadar kesinlikle susmuyor. Arada bir onunla oynarken eşimle sohbet edelim diyoruz,bağıra çağıra her lafa karışıp dikkat çekmeye çalışıyor :)
Biz onu dünyamızın merkezine koyduk ve o şimdiden kendisini dünyanın merkezi olarak görmeye başladı bile. Hayatım boyunca çocuğu ne isterse yapan,sırf ağlıyor sussun diye çocuğun kölesi olan ebeveynleri kınadım. Ahan da başıma geliyo yavaş yavaş iyi mi :(
Sizde durumlar nasıl? Tecrübeli annelerden ve fikir sahiplerinden bilgi almak isterim ;)

Canım meme&bakıcı&ek gıda olayına gelirsek... gece sürekli ağlayıp uyanıyor ve meme vermeden tekrar uyumuyor,yeri göğü inletiyor. Sabah işe gitmeden ve öğle arası eve gidip emziriyorum. Çok şükür emerek uyuma olayı sadece bana söküyo,bakıcı ayağında sallarken mışıl mışıl uyuyo,herkesin nazı annesine geçiyo işte :) Önceden yazdığım kendi kendime uyguladığım doğal yöntemler ve düzenli beslenme alışkanlığı çabamız sonuç verdi ve aylardır süren kabızlıktan kurtulduk; ek gıdaya karşı artık daha istekli;sevdiği bişey olunca götürüyo valla,sevmediği bişeyse de bikaç lokma alıp poposunu dönüp gidiyo :) Yine öğünlerde çok az yiyo ama bu miktar bana göre az tabii, çocuğumun bünyesi,ihtiyacı o kadar demek ki diyorum,zorlamıyorum hiçbişey için. Bakıcıyla da birbirlerine alıştılar tabii ama geliş saatlerimin farkında,ben gelmeye yakın kapıyı gösterip orada beklemek istiyormuş.Zaten kameradan onu oynarken,bana el sallarken ve özellikle ağlarken görünce içim bin parça oluyor,yanındayken bile ona hasretim yani. Pazartesi günleri tam sendroma dönüştü artık,haftasonu 24 saat beraber olunca zor geliyor yanından ayrılmak.
Sen nasılsın canım? Kuzun neler yapıyor? Haberleşelim böyle arada,mutlu oluyorum.

Bu arada Pedagog Adem Güneşin bazı kitaplarını okuyorum,çocuk psikolojisiyle ilgili her sayfaya üyeyim neredeyse :)
Çocuğumun psikolojisi bozulmasın,her daim mutlu olsun,üzülmesin ağlamasın,ilgiyle şefkatle büyüsün istiyorum,her anne gibi. O uyanık olduğu zaman asla tv açık olmuyor; eşim de ben de tüm akşam yerde beraber oyun oynuyoruz, istediklerini yapmaya mutlu etmeye çalışıyoruz. Tamamen ona odaklı yaşıyoruz,ona yemek yedirmeden ben yemiyorum,eğer onun yiyemeyeceği bişey yiyeceksek o uyumadan çıkarmıyorum çünkü elimde ne görse yardıra yardıra geliyo afacan :)) Bunları neden anlatıyorum, artık yaptıklarımın doğru olup olmadığıyla ilgili şüphelerim oluşmaya başladı. Yavrucağım istediği olmadığı zaman basıyor yaygarayı ama ne yaygara,sanırsınız dövüp işkence yapıyoruz öyle ağlıyor. Birşeyi istiyorsa o istediği olana kadar kesinlikle susmuyor. Arada bir onunla oynarken eşimle sohbet edelim diyoruz,bağıra çağıra her lafa karışıp dikkat çekmeye çalışıyor :)
Biz onu dünyamızın merkezine koyduk ve o şimdiden kendisini dünyanın merkezi olarak görmeye başladı bile. Hayatım boyunca çocuğu ne isterse yapan,sırf ağlıyor sussun diye çocuğun kölesi olan ebeveynleri kınadım. Ahan da başıma geliyo yavaş yavaş iyi mi :KK43:
Sizde durumlar nasıl? Tecrübeli annelerden ve fikir sahiplerinden bilgi almak isterim :KK66:
selam canım...maşşallah kuzuna...
ben her dediğini yapmıyorum... ağlasa da dikkate almıyorum..sonuçta canı yandığı için değil inat ettiği için ağlıyor...çocukla oynanır istekleri yapılır ama kendisine zarar verecek yada uygun olmayan bir şey istedi diyelim..ağlamaya başlıyor etini koparmışsın gibi...ben dikkatini başka yöne çekiyorum.. ona hayır demeden onunla inatlaşmadan... sonra unutuyor tabi ağlıyor biraz ama alışacak zamanla...sonuçta canını yakmadım incitmedim..gözünden dökülen yaşlar canı acıdığı için akmıyor...

Merhaba guzeller guzellerin minik kuzulari
Uzun uzun hatta pek uzun zamandir yazmiyorum topige kismet buguneymis.topikte hala yaziliyor olmasi ne guzel.umarim hepiniz iyisinizdir.daha cok paylasimda bulunmaya calisicam bende artik ufakliktan first buldukca hepinizi cok cok optuk

Biz onu dünyamızın merkezine koyduk ve o şimdiden kendisini dünyanın merkezi olarak görmeye başladı bile. Hayatım boyunca çocuğu ne isterse yapan,sırf ağlıyor sussun diye çocuğun kölesi olan ebeveynleri kınadım. Ahan da başıma geliyo yavaş yavaş iyi mi :KK43:
Sizde durumlar nasıl? Tecrübeli annelerden ve fikir sahiplerinden bilgi almak isterim :KK66:
hatırlamaz mıyım hiç?
bu arada ben seni öğretmen biliyordum :)

kamera çok iyi fikir ne güzel hep gözünün önünde kızın
ben de oğlum merkezli yaşıyorum ve eşimi de yaşatıyorum.
Benim oğlum da isteğini bağırarak söylüyor ağlamıyor Allah'tan ve isteği olana kadar bağırıyor eşim sussun diye her isteğini veriyor.Ben verilebilecek şeyleri veriyorum.O da adam seçiyor babasına bağırıyor :)
ama dünyanın onun etrafında dönmediğini,hayatta her istediğinin olamıyacağını öğrenmesi gerek yoksa çok üzülür.Nasıl davranmamız gerekiyor bilemiyorum ama bence kurallar olmalı.

Merhaba guzeller guzellerin minik kuzulari
Uzun uzun hatta pek uzun zamandir yazmiyorum topige kismet buguneymis.topikte hala yaziliyor olmasi ne guzel.umarim hepiniz iyisinizdir.daha cok paylasimda bulunmaya calisicam bende artik ufakliktan first buldukca hepinizi cok cok optuk
hoşgeldin cnm nerelerdesin?

Kızlar
Çocuklarınızın gelişimine destek için takip ettiğiniz,okuduğunuz,üye olduğunuz kaynak var mı?
oyun,aktivite takip ettiğiniz birşeyler var mı?

Merhaba kizlar, bende zaman buldukca ugramaya calisiyorum... Cocuklarin gelisiminden, aktivitelerden, huylarindan soz edilmis. Bir iki de ben yazayim... Oncelikle yeni gelen kitaplarimi gostereyim. Pedagog Adem Gunes in kitaplari, herkese tavsiye ederim. Dogru bildigimiz, yanlislari farkettiriyor insana. Ornegin cocugu birakin aglasin yada anne babaya baglanmasina izin vermeyin, hatta ilk sene bebeginiz istese bile beraber yatmayin, soylenimlerinin dogru olmadigini savunuyor ve anlatiyor...Daha oncede okudugum kitaplarida var, bunlar dun geldi... Hikaye kitabi abileri icin... Genelde kucukle hayvanlarla ilgili kitaplar okuyoruz. Cok hosuna gidiyor. Cogu komutlari anliyor ve uyguluyor. Benim skca yaptigim sey her hareketinde bir anlam yukleyip dillendiriyorum. Mesela kafasini sallarken Non, non diyorum. Non de deyince kafasini salliyor, yada ellerini havaya kaldirinca, elle yukari deyince onu yapiyor. Goz ,kafa, burun, kulak.... nerde deyince gosteriyor. konusmasini desteklemek ve kelime dagircigini gelistirmek icin her eylemi sozle dile getiriyoruz. Kitap dustu, eve geldik, asansoru bekliyoruz,arabaya biniyoruz, coraplarini giydirelim gibi... 4. Ayin dan sonra çok sarki dinlemistik, Ari viz viz sarki sini soyluyorum, susuyorum viz viz viz kismini o soyluyor. Disarida cikmak isteyince ayakkabilarini kapip geliyor... Gecen gun komsuda geldi mutfaga gittim Kapiyi acik birakmis, eymen asafin aglaman sesini duyunca kostum. Merdivenlerden dustu, inanin Merdivenlerden inip oglumu Alana kadar kurmadigim senaryo kalmadi, AllahI'm a sukur hic bisey olmadi ama benden 5 yil omur gitti. Bende birde anksiyete var malesef, olmasa hersey dahada guzel olacak ama engel olamiyorum. Cok uzun oldu farkindayim, affiniza sini yorum.

Eklentiler

• IMG-20150609-WA0000.webp
    IMG-20150609-WA0000.webp
    63,8 KB · Görüntüleme: 71
  • 1433951765624-1592804135.webp
    1433951765624-1592804135.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 74
Birde aklima gelmisken, piskomotor gelisimini desteklemek icin parklara gidiyoruz, yagisli havalarda kapali alanlara gidiyoruz, merdiven cikmasini sagliyorum, kagit yirtamiyor, ona cabaliyoruz. Kalem veriyorum kagitla kafasina gore ciziyor. Size fikir olursa kullandigimiz oyuncaklarinda resmini atarim.

Birde aklima gelmisken, piskomotor gelisimini desteklemek icin parklara gidiyoruz, yagisli havalarda kapali alanlara gidiyoruz, merdiven cikmasini sagliyorum, kagit yirtamiyor, ona cabaliyoruz. Kalem veriyorum kagitla kafasina gore ciziyor. Size fikir olursa kullandigimiz oyuncaklarinda resmini atarim.

Çok geçmiş olsun canım. Yüce Rabbim korusun tüm yavrularımızı.

günaydııınn

Merhaba kizlar, bende zaman buldukca ugramaya calisiyorum... Cocuklarin gelisiminden, aktivitelerden, huylarindan soz edilmis. Bir iki de ben yazayim... Oncelikle yeni gelen kitaplarimi gostereyim. Pedagog Adem Gunes in kitaplari, herkese tavsiye ederim. Dogru bildigimiz, yanlislari farkettiriyor insana. Ornegin cocugu birakin aglasin yada anne babaya baglanmasina izin vermeyin, hatta ilk sene bebeginiz istese bile beraber yatmayin, soylenimlerinin dogru olmadigini savunuyor ve anlatiyor...Daha oncede okudugum kitaplarida var, bunlar dun geldi... Hikaye kitabi abileri icin... Genelde kucukle hayvanlarla ilgili kitaplar okuyoruz. Cok hosuna gidiyor. Cogu komutlari anliyor ve uyguluyor. Benim skca yaptigim sey her hareketinde bir anlam yukleyip dillendiriyorum. Mesela kafasini sallarken Non, non diyorum. Non de deyince kafasini salliyor, yada ellerini havaya kaldirinca, elle yukari deyince onu yapiyor. Goz ,kafa, burun, kulak.... nerde deyince gosteriyor. konusmasini desteklemek ve kelime dagircigini gelistirmek icin her eylemi sozle dile getiriyoruz. Kitap dustu, eve geldik, asansoru bekliyoruz,arabaya biniyoruz, coraplarini giydirelim gibi... 4. Ayin dan sonra çok sarki dinlemistik, Ari viz viz sarki sini soyluyorum, susuyorum viz viz viz kismini o soyluyor. Disarida cikmak isteyince ayakkabilarini kapip geliyor... Gecen gun komsuda geldi mutfaga gittim Kapiyi acik birakmis, eymen asafin aglaman sesini duyunca kostum. Merdivenlerden dustu, inanin Merdivenlerden inip oglumu Alana kadar kurmadigim senaryo kalmadi, AllahI'm a sukur hic bisey olmadi ama benden 5 yil omur gitti. Bende birde anksiyete var malesef, olmasa hersey dahada guzel olacak ama engel olamiyorum. Cok uzun oldu farkindayim, affiniza sini yorum.
ne affı cnm keyifle okuyorum şahsen
maşallah eymen asafa ve de geçmiş olsun

bizimki koltuk duvar sehpa çizmiş
cnm hangi ara kitap okuyorsun maşallah sana 3 çocukla
ben 1 taneyle perte çıktım kafayı attığım yerde uyuyorum

günaydın tatlış :)

M mavis01 HIRSIZI HIRSIZI Bir-Yolcu Bir-Yolcu teşekkürler kızlar cevaplarınız için.

Ben sosyal medyada Adem Güneş,Zenginleştirilmiş Okul Öncesi Eğitim ,Çocuk Psikolojisi sayfalarını ve deneyimli annelerin bazı bloglarını takip etmeye çalışıyorum. Kızımla yaptıklarımızdan aklıma gelenleri yazayım; Hava güzelse parka gidiyoruz,bazen salıncakta sallıyorum bazen kaydıraktan beraber kayıyoruz ya da elimde tutarak kaydırıyorum onu;bazen toprakla oynamasına izin veriyorum. Yürüyüşe çıktığımızda etrafta hangi ağaç varsa mutlaka 1 yaprak,1 çiçek eline veriyorum inceliyor,tanıyor. Kedi köpek her türlü hayvanı görünce sevinçten deliriyor,yaklaşmak istiyor;kendi korkumun elverdiği ölçüde izin veriyorum :) Geçen köpeğe ekmek verdik pek bi hoşuna gitti :) tek korkulu rüyası sinek,kelebek gibi uçan minik hayvanlar :D onun dışında topla oynuyoruz,ayakla vurduğunda goool diye sevinip alkışlıyoruz mutlu oluyo :) gözümün önünde olduğunda eline renkli kalemler ve kağıt veriyorum, çiziyo. Bazen kağıt yerine elini ya da eşyaları çiziyo tabii :) Neşeli Saklambaç kitabımız var,sayfalarda hayvanları bulmaya çalışıyoruz,sayfayı kaldırınca ve bulunca hayvan sesleri çıkıyor,tavsiye ederim. Ha kitap 1 ayda parça pinçik oldu ama yapacak bişey yok :) Onun dışında en büyük merakı kitaplığım. Canı sıkıldıkça kitaplarıma salça oluyo :) ben de izin veriyorum bakmasına,Adem Güneşin bir kitabında çocuk resimleri var,gösterip abi napıyo abla napıyo diyorum kendim gösteriyorum o da taklit ediyo,fotoğraftaki çocukları. Pencere önünde vakit geçiriyoruz,kursa gelen abla-abileri görünce el sallıyo,onlar da bunu görürse ve el sallarlarsa çok mutlu oluyo. Peçeteyi eline verip parça pinçik etmesine izin veriyorum,sonra da elime alıp üfleyip uçuruyorum,kendisi de aynısını yapmaya çalışıyo. Aklıma gelenler bu kadar :)
Bu arada Eymen Asaf'a geçmiş olsun,Rabbim hepimizin evlatlarını bağışlasın,düşmanımı dahi evladıyla sınamasın.
Hayırlı cumalar herkese,sevgiler ;)

Back
X