2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Merhaba arkadaşlar, bugün şeker yükleme sonucumu aldım ve canım sıkıldı.50 gr yükleme sonucum 182 çıkmış.doktor kontrolüm yarın.ne olacak bilmiyorum şuan.sanırım 100lük yükleme de yapılması gerekecek ona göre tanı koyulup diyet ya da insülin falan başlanacak.offff hiç tahmin etmiyordum çıkacağını.ben de çok kilo almıyordum,bebek de normaldi.sanırım polikistik over bunda etkili oldu.neyse bakalım yarın doktorum ne diyecek.umarım herşey yolundadır,bir problem oluşmaz..

kıyamam yüksek çıkmış ama sanırım diyetle filan hallolur diye düşünüyorum.. patates,pirinç,beyaz ekmek,şeker,hamur işi vs. bunlardan uzak durulacak.. insülin direnci yüksektir muhtemelen polikist,k over durumunda bu çok sık karşılaşılıyr çünkü ama üzme hiç kendini canımm

ay canım benim de 2 gndür midem çok feci yanıyor. ne yapacağımı bilemiyorum. süt içtim soda içtim pek bi faydası dokundu diyemicem :(

dr. ile konuş canım gaviskon kullanmıyorsan onu yazar sana tek işe yarayan şey o maleseff

kızlar bende de halsizlik ve baş ağrısı nüksediyor sizdede böyle birşey varmı bide mide yanması 1 hafta bir şurup bitirdim cokta kullanmak istemesemde dayanılacak gibi değil yemeklerime dikkat ediyorumda neden böyle bilmiyorum

canım tansiyonunu düzenli ölçtürüyor musun özellikle baş ağrısı tansiyon belirtisi olabilir..geçmiş olsun canım

çok geçmiş olsun canım pamuga kolonya dök suyunu sık ve agrıyan taraf kulagına koy iyi gelcek agrısı için allah yardımcın olsun

sagol canım denicem bırazdan. doktor gecici olarak rahatlama saglasın diye pamuk koymustu ılaclı. tekrar agrımaya baslayınca cıkardım demin. kalıcı cozum olarak illa ki kanal tedavisi yaptırmam gerekir mi acaba tam da uyusmadan yaparlar cok acı cekersin dediler. yaptırsam bebege bişi olur mu ondan da korkuyorum. neyi secsem kötü anlaşılan:43:

Merhaba kızlar,
İki gündür çok kötü şeyler yaşadım, size de anlatayım da dikkatli olun. Dün sabahtan beri mide bulantım vardı akşam üzeri gün boyu ne yedimse hepsini çıkardım, doktorumu aradım salgın olduğunu daha sonra ishal olacağımı söyledi birtakım önerilerde bulundu patates ye kola iç gibi. Daha kötü olursam tekrar aramamı istedi.Neyse yattık, gece bir kalktım ishal ne demek çok fenaydım anlayın siz yani.Klozette en son eşime seslendiğimi hatırlıyorum sonra halsizlikten bayılmışım. Eşimin dediğine göre dilim geri doolanmış nefessiz kalmışım on sn falan. Neyse ayıldığımda bebeğime bir şey oldu diye çok korktum ama kızım da ben endişelenmeyeyim diye o gece normalde olduğundan daha fazla hareketliydi. hemen hastaneye gittik bir kiloluk serum taktılar 5 saat serum yedim.hemen nst ye bağladılar kızım çok şükür iyiydi. Serum bittikten sonra da doktorum hemen bebeği inceledi amniyo sıvısına falan baktı hamd olsun bebeğim iyi. İnşallah o da ben de daha iyi olacağız.
Aklınızda bulunsun diye yazıyorum ani kusmalarınız olursa ki Allah korusun hemen drunuzu aarayıp belirtin. Ve lütfen kendinize de bebeğinize de çok iyi bakın.Hepinizi öptüükk :))
çok geçmiş olsun canım.. herkes grip herkes de salgın ne kadar dikkat etsek bi yerlerden birilerinden kapıyoruz..

ay canım benim de 2 gndür midem çok feci yanıyor. ne yapacağımı bilemiyorum. süt içtim soda içtim pek bi faydası dokundu diyemicem :(

Benimde bi kaç gündür midemde yanma var bende soda ılık süt içiyorum ama nafile. Annemde bebeğin saçı çıkıyor bu aylarda ondandır diyor :) bilemiyorum eskilerin vardır bi bildiği

Amannnn topidiğe yakalandım. Az önce çok fena midem kazındı ufak bi tost yedim ama tam buğday ekmeğinden :)) Bende konuştuğumuz günden beri dikkat ediyorum 2 haftada 1 kilo aldım yinede.

Haha yakalarım böyle :) tost masum bir atıştırmalık. sen benim neler kaçırdığımı bilsen :( ama ben akşam yemeğinden sonra acıkmıyorum hiç.

ben de hayret edıyorum daha az kılo aldım dıye.... 70le hamıle kaldım ıste 73 bucuktum ıkı hafta once..... demekkı kılo yapmadı bende... bır de ben hıc mıde bulantısı yasamadım. yalnız ılk 3 ay tatlıya agzımı suremedım. sanırım kılom sabıt kaldı...... 3. aydan sonra aldım ben kılo..... ama hep doktorunkınden tartılıyorum yoksa farklı tartılarda farklı cıkıyorum.....bu sıralar son 1 aydır cıkolata nutella falan cok yıyorum yaa sımdıden sısecem tutamıyorum kendımı.... ben de bır de pcos var nsallah seker yukleme testı ıyı cıkar

ben mide bulantısı yaşadım da ne oldu sabahmeltemi? senden kat kat fazla kilo aldım :( aynen benim de çikolata nutella ve dondurmaya karşı zaafım var.

Bende 71 le kaldım hamile. Bendede mide bulantısı olmadı ve ilk 8 haftada 4 kilo almıştım. Benim canım ilk günden beri hep karbonhidrat çekiyor mantı makarna börekler hiç bişey yoksa tost. İşte azaltabildiğim kadar azaltıyorum onuda ama napıyım bu kadar oluyo.
Offf canım su böreği çekti :(((

offffffffff Aysboz canım mantı çekti :( her gün olsa yerim. yiyordum da haftada 1-2 kez ama şimdi makarna, mantı, patates ve pilavı çok azalttım. olsa da yesek :(

Merhaba kızlar,
İki gündür çok kötü şeyler yaşadım, size de anlatayım da dikkatli olun. Dün sabahtan beri mide bulantım vardı akşam üzeri gün boyu ne yedimse hepsini çıkardım, doktorumu aradım salgın olduğunu daha sonra ishal olacağımı söyledi birtakım önerilerde bulundu patates ye kola iç gibi. Daha kötü olursam tekrar aramamı istedi.Neyse yattık, gece bir kalktım ishal ne demek çok fenaydım anlayın siz yani.Klozette en son eşime seslendiğimi hatırlıyorum sonra halsizlikten bayılmışım. Eşimin dediğine göre dilim geri doolanmış nefessiz kalmışım on sn falan. Neyse ayıldığımda bebeğime bir şey oldu diye çok korktum ama kızım da ben endişelenmeyeyim diye o gece normalde olduğundan daha fazla hareketliydi. hemen hastaneye gittik bir kiloluk serum taktılar 5 saat serum yedim.hemen nst ye bağladılar kızım çok şükür iyiydi. Serum bittikten sonra da doktorum hemen bebeği inceledi amniyo sıvısına falan baktı hamd olsun bebeğim iyi. İnşallah o da ben de daha iyi olacağız.
Aklınızda bulunsun diye yazıyorum ani kusmalarınız olursa ki Allah korusun hemen drunuzu aarayıp belirtin. Ve lütfen kendinize de bebeğinize de çok iyi bakın.Hepinizi öptüükk :))

canım çok geçmiş olsun, neler gelmiş başına böyle? :( çok şükür sen de bebek de iyisiniz. uyarıların için de çok teşekkürler.

sagol canım denicem bırazdan. doktor gecici olarak rahatlama saglasın diye pamuk koymustu ılaclı. tekrar agrımaya baslayınca cıkardım demin. kalıcı cozum olarak illa ki kanal tedavisi yaptırmam gerekir mi acaba tam da uyusmadan yaparlar cok acı cekersin dediler. yaptırsam bebege bişi olur mu ondan da korkuyorum. neyi secsem kötü anlaşılan:43:

valla bilmiyorum ama ben hamile oldugum bilmeden kaplama yaptırdım 3 tanede dolgu birde diş çekimi sonnra hamile oldugum anlasıldı doktora sordum bişe olmaz demişti ama sen yinede bir sor

merhaba.ben de Allahın izniyle bi Ocak 2014 annesi olucam inşallah:) başka bi konuda araştırma yaparken şans eseri denk geldim yazına,ben çok bunaldım,o yüDen paylaşayım dedim.benim de 75lik yüklemem biraz yüksek çıktı,hemen bi endoktrinci,peşine de bi diyetisyenle görüşmemi istedi doğum doktorum.endokrin dr ölçüm aletimi,diyetisyen de dietimi verdi.5günlük dietten sonra gün aşırı olmak üzere 3 günlük ölçüm yapıp not almamı istedi.bugün endokrin dr.la görüştüm diet işe yaramış,insüline gerek yokmuş,ara ara yine ölçüm yapıcam ve dr.göstericem.demem o ki çok endişe etme,elbette bebikler için temkinli olacağız ama çok can sıkmamak gerek,açlık şekerin 100lerin üzerine çıkmıyorsa dietle tokluk şekerin düzene giriyorsa ki senin de düzene gireceğinden eminim,insüline falan gerek kalmıo.diet fikri beni germişti,ama şimdi şükrediyorum,dietten önce hiç doğru düzgün beslenmiomuşum.abur cuburmuş hep yediklerim.
inşallah sağlıkla alırsın bebikini kucağına,geçmiş olsun.

umarım dediğin gibi olur canım.sadece diyetle hallolsun yeterki.3 ay dikkat ederim.zaten çok iştahla bişey yiyebildiğim yok.bebek için bir problem oluşmasın yeterki.sana da geçmiş olsun,sağlıkla alalım inşallah bebişleri kucaklarımıza.

kıyamam yüksek çıkmış ama sanırım diyetle filan hallolur diye düşünüyorum.. patates,pirinç,beyaz ekmek,şeker,hamur işi vs. bunlardan uzak durulacak.. insülin direnci yüksektir muhtemelen polikist,k over durumunda bu çok sık karşılaşılıyr çünkü ama üzme hiç kendini canımm

inşallah hallolur diyetle sağol canım..yasaklı bahsettiğin yiyecekler zaten çok sevdiğim şeyler değil belki sadece patates zor olur ama olsun.zaten tatlı namına hiçbirşey yemiyorum diyebilirim hamile kaldım kalalı.sorun bu polikistikten kaynaklı bence.hamile kalmama engel olmadı ne güzel diye seviniyordum ama şimdi de şeker çıktı.neyse sağlık olsun bebek sağlıkla doğana kadar herşeye razıyım.allahım kötü durumlardan saklasın bu hallolur diyorum artık bugün.dün kötüydüm ama bugün problem edip kendimi de bebeğimi de üzmüyorum :)

merhaba kızlar 50 cc şeker yüklediler bayıldım afedersiniz istifar ettim kan almadılar. neden acaba... bugün tekrarladılar çok şükür verdim kanı sonuç almaya gidicem 14:30 da bakalım ne çıkcak...bu arada sizce BERİL nasıl bir isim....

merhaba kızlar 50 cc şeker yüklediler bayıldım afedersiniz istifar ettim kan almadılar. neden acaba... bugün tekrarladılar çok şükür verdim kanı sonuç almaya gidicem 14:30 da bakalım ne çıkcak...bu arada sizce BERİL nasıl bir isim....

beril güzel isim benim kuzenimde beril ve idil arasında kaldılar ve idile karar verdiler

Kızlar herkese günaydın :16:
Biz hala hastalıkla savaş içindeyiz, ballı ılık sütümü yudumluyorum inşallah bugün daha iyi olcam :31:
Yarın benim de kontrolüm var 24. haftaya giriyorum yarın, aç karnına gidicem bakalım inşallah şeker yüklemesini yapar doktorum. Aç ve hasta gidicem inşallah ben de kusmam :44:
Doktora gidip güzel haberlerle gelenlerin gözü aydın, Allah hep güzel haberler aldırsın hepimize :31:

kızlar selam, ben de Ocak-2014 erkek annesi olacağım. allah herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almasını nasip etsin.

Hoşgeldin oğlan annesi :16:
Allah hepimizi kuzucuklarımıza sağ salim kavuştursun inşallah :31:

beril güzel isim benim kuzenimde beril ve idil arasında kaldılar ve idile karar verdiler

İnşallah güzel haberler alırsın canım doktorundan.
Beril çok güzel bir isim, benim bir akrabam var çok hoş ve kibar bir kız :16:

bende seviyorum beril'i eşime beğendiremedim ama =)) kusunca kanı almıyorlar canım şeker gitti diye =) ben kanı verene kadar dayandım sonra kustum :9: inşallah sonuçların güzel çıkar canım:16:

ben de beril ismini çok seviyorum çok güzel bir isim bence ama eşim istemiyor :) bizim ismimiz belli artık galiba :)

Güzel annişler hepinize selam :31:
Ben sonunda kendime nazar değdirmeyi başardım 2 gündür hastayım :43:
Pazar sabahı boğazım ağrıyarak uyandım pazarı öyle idare ettik ama bugün sabah çok fena kalktım yataktan, hastalığa yenilmeyi reddediyorum deyip hazırlanıp işe gittim ama daha ilk derste fenalaştım :25: duramadım okulda geldim. 2 gün rapor aldım dinlenip kendime gelemezsem daha uzun sürer hastalığım diye.
Burun akıntısı, hapşırık tıksırık boğaz ağrısı her şey var ama ateşim yok çok şükür. O yüzden şimdilik ballı limonu ıhlamurum, meyvelerim ve bir rulo tuvalet kağıdımla idare ediyoruz :31:
Aman diyim kendinize dikkat edin, gece de uyuyamadım, arada daldığımda da bebişimle ilgili kabuslar gördüm çok korktum :43: sağlığınızı koruyun, hamilelikte hastalık daha başkaymış :25:

geçmiş olsun, inşallah hemen iyileşirsin. kendine ve bebeğine çok dikkat et. şeker yüklemesini de dert etme. tek seferde dik kafana, kusmazsın, o kadar da kötü bi tadı yok. ben de endişelendim şeker kullanmıyorum tadı kötü gelecek diye ama çok da kötü değilmiş. içtikten sonra açık havada gez 1 saat, kanını ver gel. inşallah sonucun da iyi çıkar.

Back
X