2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Canım büyüklerin bi bildiği elbette vardır
doğal olduğu sürece bebeğe ne zararı olacak ki hem zeytinyağının
canım sabun tozu ile yıkamanın bi zararı var mı peki?
bebek kıyafetleri hep 30 derecede yıkanıyor yaaa erir mi acaba ya da çıkar mı deterjan kalıntıları kıyafetlerinden

Başka bi arkadaş da bana gül suyu ve sıuyu karıştırın normal pamuğu içine atın onunla altını temizleyin yazdı
doktor bile ona kızmış ıslak mendil kullanıyor diye
bebeğe 7 aya kadar ıslak mendil kullanmayın diyor

zor iş ya yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal. Hem yumuşacık olsun istiyoruz hem de yumuşatıcı kullanmamamız gerekiyor be bilim ya. Elde yıkamak da hijyen açısından nasıl olur karar veremedim gitti.

Kızlar dün chikoya baktım bebek tulumları 70den başlıo.kışlıklar.Çok pahalı ya.
Şampuan hangi marka düşünüyorsunuz

Evet canım ben de 100'lük yaptırcam da bana doktorum şunu ye bunu yeme gibi şeyler söylemedi, normal beslenme düzenime devam etmem gerektiğini düşündüğü için böyle yaptığını düşünüyorum. Ben kendim dikkat etmem gerektiğini düşündüm ondan azalttım şekerli şeyleri.
Ama ben hala anlayamadım senin doktorunun amacını, sen bol şekerli şeyler yiyip bir de 100'lük şekeri içtiğinde test sonucunun yüksek çıkacağı çok belli, neye bakarak neye göre teşhis koyacak senin doktor?

Valla görümcem dedi ben onun yalancısıyım ben de denicem bakalım, bebiş kıyafetleri az oluyo ya az kullanılıyo demek ki. Yumoş'un bebiş için olan varsa alır denerim bakalım.

Onu ben de hep düşünüyorum bebek modu var makinamın, 30 derece gösteriyo, mikroplar falan ölür mü ki o kadar soğuk suda :44:

:)) Burda böle bebişim ya biz fakültede de veriyoz bu listeyi (hastanede çalıyom) benim gittiğim özel hastanede veriyo sana vermeyince şaşırdım bende neyse iyi çıkar inşallah ikimizinkide.

Canım ilk kez duydum bu kadar gittiğini açıkcası
yumoş bebek var da hiç sormadım nasıldır diye
kullaananlardan öğrenmek gerek
benim makine de 30u gösteriyo eşyalarda da 30 derecede yıkayınız yazıyor
ama hijyenik midir 30 derece için bilemiyorum
ama bebek modunu 30 derece yaptıklarına göre kesin işe yarıyordur

Kızlar ben gebelikten önce 4 kilo verdim.gebeykende 2 kilo verdim.toplamda 6 kilo verdim.şimdi tekrar eski kilomu alfım hızla.76 kiloyum çokmu fazla almışım.nefes almakta ve yürümekte şimdiden zorluk çekiyorum.siz kaç kg aldınız

Canım bebek modunda kaç dewirde yıkıyo makinan ?

Canim burda sular asiri kirecli. Bizim camasirlar icin bile toz deterjan kalintilari kalintilari kaliyor camasirlarin ustunde. Ben bu yuzden sivi aldim, erimez diye korktum. Iki durulama yapacagiz, sivi deterjan cikar diye umuyorum.
Sabun tozunun bir zarari yok diye biliyorum, hatta en zararsizi.

doktorun hangi doğuma yönlerdiği değil aslında sizin hangisini istediğiniz önemli."ben normalden korkuyorum aslında"yı doktorunuz hissederse sizi kesin son dk.sezaryana yönlerdirir.
diğer sorunuza gelince onların hepsi safsata.eğer öyle olsaydı annelerimiz ya da ananelerimiz zamanki nesilleri 2.3.... 5. gibi çocukları hiç olmazdı çünkü kocaları yanlarına hiç yanaşmazdı.
yaradılış gereği kadın yapısında en kolay iyileşen yerdir orası ve bunu bütün kadın doğumcular bilir aslında.idrar kaçırma ne zaman olur ancak 4 yada üzeri doğum yapmış ve genelde evde doğurmuş yani dikiş atılmamış müdahale edilmemiş hanımlarda doğru, mesane düşüklüğü idrar kaçırma olur.ama işin asıl ilginç tarafı hiç doğum yapmayan bir hanım da menepoza girdikten sonra veya çok ciddi bir şeker hastalığı varsa idrar kaçırma problemi gene oluyor.
ciddi bir sağlık problemi yoksa sizin ve bebek için sezeryan asla önermicem bir konu.ki ben de şuan 2.bebeğimi bekliyorum ve ilk doğumumu normal yaptım.doktorlar saati belli ve çok uğraşmıcakları doğumları seviyor.diğer türlü saatlerce yada gecenin bi vakti gelmek sinir bozucu ve daha az paralı.

Çok şükür eve yerleştim, ama daha işe başlayamadım, şimdi raporluyum....bayramdan sonra nasipse...

Bebek kıyafetlerini yıkamak konuşulmuş, ben makinede kullanılan sabun tozlarından kullanacağım... Bebek için başka hiç bir şeye güvenmiyorum... En azından altı ay, yumuşatıcı da kullanmam...kuruduktan sonra biraz elde çitiler gibi yapıyordum Güzelce ütüleyince gayet iyi oluyordu... Koku meselesine gelince bebek kokusunu hiç bür şeye değişmem... Bir kere giyince mis gibi yapar onu bebiş inş...

Kızımda da altı ay hiç ıslak mendil kullanmadım, altı aydan sonra da sadece dışarda ıslak mendil kullandım... Kimyasal şeylerle ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi..

Şimdi kaç aylıksın.

canım bende 24+ 3 üm. 10 kilo aldım. ama 4-5 kilo aldım diyenlerede şaşıyorum. olsun doğumdan sonra veririm şu an bunun için üzülmiyeceğim bebişim iyi olsunda. ama sen zorlanıyorsan dikkat et yürüyüşlerine falan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…