2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
bize kuzenim kendi çocuğunun arabasını verdi.graco marka ve dümdüz yatıyor.gracolara bir bak istersen

Onu yazacaktim ben de :) bizim araba graco mosaic travel system, bildigim kadariyla tam yatiyor.
Landoflove puset dedigin hangisi canim? Benimkinin 2 parcasi var, 1 araba bir de anakucagi. Anakucagini 1 yasina kadar kullanabilirsin.

Sana katılıyorum. Üç tane çocuk doğur demeyi biliyorlar, bebeklerinizi 2 yıl emzirin demeyi biliyorlar ama çalışan anneye 6 ayı çok görüyorlar. Ne oldu izne, iki hafta oldu, şahsen ben kendimi aptal yerine konmuş hissettim aylarca 6 ay diye diye dolaştılar. Bebeklerimizi inşallah 6 ay emzirebiliriz :(((

Canım anneye kısaca diyor ki üç tane doğur, çalışma, ücrestsiz izin al, sonra geçineme , borç batağına düş, cinnet geçir , beş kişi azalsın Türkiyeden

sana sonuna kadar katılıyorum. bunun için bişeyler yapılmalı diyorsan fikir verirsen destek olur eminim herkes. millet 3 ağaç için sokağa dökülüyor ama çocuğa gelince 6 ay olsa diyip duruyoruz da kimse birşey yapmıyor. mail kampanyası, ya da başka birşey bile yok bildiğim kadarıyla. karşı taraftaysa işverenlerin engel yapıcı bisürü çalışmaları var. dede nine paketi olur esnek çalışma olur herneyse bişeyler yapılıyor. eskiden bu da yoktu. yetersiz mi? yetersiz evet ama bişeyler olsun demekle olmuyor bişeyler yapmalı ki bişeyler olsun, ne yapıyoruz?

Arkadaşım bu konuda sen mesela ne yapıyorsun ??? hani mesela ben bir şeyler yapılmalı demişim ya oturduğum yerden......sen ne yapıyoırsun???
tomurcuk zaten ben de aynı şeyi diyorum, çocukların o kadar değeri mi yok derken az önceki soruma 6 ay izin olsun dedenine paketi neymiş diyene cvp yazmıştım. bakıver. yetersizlikten şikayet eden birine eylemsizlikten şikayet etmiştim ben de. o olsun bu olsun diyeceğimize bişeyler yapalım önerin varsa demiştim. çünkü ben paketle ilgili soru sorunca, bu yetmez diyorsak ki yetmez... bunu diyenlerin bir araya gelmesi lazım değil mi? onu diyen naptıku sonuç yok diyelim. ağlamayana meme yok katılıyorum. ben 6 ay iznin kapitalist düzen ve baskı unsuru çevrelerce engellendiğini ve olmayacağını tahmin ettiğimi söyledim ve o çevreler kadar bişey yapmazsak zaten olmaz.

evet gene diyorum nine dede paketi de neymiş!!!! buna da şükür mü diyelim!!!Gençleri hayatlarından bezdir nineleri dedeleri sosyalleştir???????

herneyse ben 6 ay iznin zor olduğunu düşünüyorum paket için birşeyler bilen/yapan var mı? nedir bu dede nine paketi artı 69aya kadar esnek çalışma vs deniyor bilgisi olan var mı?

hala daha nine dede paketini soruyorsun ya pes.....

Ben de bir iki kez tuvalete kalkıyorum. Son aylarda yatmadan altımızı bağlayalım bence :1:

Gece koşarak tuvalete gider mi bi insan yaaaa
Koşmasam bırakacam resmen, yetişemeyecem bu gidişle
öyle bi sıkışıyorum ki anlatamam
tuvaletin önüne yatak atacam bu gidişle diyorum eşime
git git gel zorluyo sabaha kadar

slm kızlar bugün biraz canım sıkıldı çamaşırımda 2 damla siyah leke vardı öğleden sonra gördüm o zamandan beri bir şey gelmedi silince falanda bir şey yok 3 gündür biraz fazla yorulmuştum bugünde okula giderken geç kalıyoruz diye çok hızlı yürüdüm ondan mı oldu bilmiyorum inşallah bir daha görmem şu an takipteyim bakalım

slm kızlar bugün biraz canım sıkıldı çamaşırımda 2 damla siyah leke vardı öğleden sonra gördüm o zamandan beri bir şey gelmedi silince falanda bir şey yok 3 gündür biraz fazla yorulmuştum bugünde okula giderken geç kalıyoruz diye çok hızlı yürüdüm ondan mı oldu bilmiyorum inşallah bir daha görmem şu an takipteyim bakalım

canım acaba yorgunluktan olabılır mı? takıp et bakalım

Kızlarrrrrrrr kimse yok bu aksam nerdesınız? bu arada dun gordugum bı magazada idilbaby nın urunlerı vardı? bu urunlerden alan var mı kalıtelı mı nasıldır? cok fazla cesıt vardı. pahalı bırazcık bazı seylerı tulumları falan vardı...bır de mını damla urunlerı bu urunler hakkında ne dusunuyorsunuz?

Canım yorma kendini, yorgunluğun kanamanın da su gelmesinin de erken doğumun da tetikleyicisiymiş

Kızlarrrrrrrr kimse yok bu aksam nerdesınız? bu arada dun gordugum bı magazada idilbaby nın urunlerı vardı? bu urunlerden alan var mı kalıtelı mı nasıldır? cok fazla cesıt vardı. pahalı bırazcık bazı seylerı tulumları falan vardı...bır de mını damla urunlerı bu urunler hakkında ne dusunuyorsunuz?

Ben hiçbir şey almadım henüz cicim , bişey diyemeyeceğim o yüzden

ben ilk bebeğimde kullanmıştım.kesinlikle kalitesi harika.yıka yıka bişey olmuyor.en azından benim aldığım zamanki kalitesi öyleydi.

6 aya çıkmayacak muhtemelen doğum paketi
Ama bunun için çalışma yapan var mı diyen arkadaş , hiçbirşey yapılmasa bile dile getirilmesi bile insanların duymasını sağlıyor
Bunun dışında bimere kaç kişiye yazı yazdırdım ama yapılabilecek bir şey değilmiş 6 ay
Türkiyedeki kadınların işten çıkarılmasını engelmmek adına 2 hafta artıyormuş
sadece devlette değil özelde çalışanlarda bu haklardan faydalanacak sonuçta
ve eğer doğum izni 6 ay olursa kadının hamile olduğunu öğrenen işveren çeşitli bahanelerle onu direk işten çıkarır diyorlar
milletvekilleri , milletvekilinin sekreteri gibi pek çok kişiyle irtibata geçtim ama söylenen bana da mantıklı geliyor
çocuk doğursun diye kadını işinden etmemeli sistem

Tabiki 6 ay olsa süper olurdu, ilgilenirdik bebişlerimizle rahat rahat
ama sadece devlette olduğu için maaaş alacağı, işten çıkarılmayacağı kesin olan kişileri mutlu edecek bu haber
özeldeki kadınların işsiz kalmasına ve belki de ekonomik krize girmelerine neden olacak

Anladım canım hakikaten zormuş şartların nediyim inşallah atlatırsın bu günleri bebişine anlatırsın ileride :)

Bende yeterlilik sınavına hazırlanıyorum yani hazırlanmaya çalışıyorum sınav aralıkta herkes ne yap ne et ver şu sınavı bebiş doğunca bi süre bişey yapamazsın diyorlar bakalım kafamı topluyamıyorum bu arada sınav jurisinin karşısına tam 9 aylık çıkıcam acırlar belki :))

Aynen senin gibiyim beni anlatmışsın her sabah sırt ağrısıyla uyanıyorum bel değil ama sağa sola dönemiyorum çok fena eşim biraz ovuyor ama yinede her sabah aynı bu çarşamba doktora gittiğimde sorucam inş

Canım hastane çıkışları yeni doğan oluyor 2 tane ondan alsan 1-2 tulum yeter bence çok alma hatta tulum yerine ayaklı akt üst takım daha iyi olur yenidoğanda benim yiğenimde 54 cm doğdu :)

Şimdiden bol şans, sevin avanajın yüksek, en cici kıyafetini giyersin, bebiş de jüriye bir tekme attı mı:)) oldu bu iş:))

kızlar ben de bişi sorucam.. eşimle bebekle ilgili kitap alıp okumayı düşünüyoruz ama ne alacağımızı bulamadım henüz.. var mı önerebileceğiiniz kitaplar?

Arkadaşım bir kitap okumuştu ve bebeğine bir düzen oturtmuştu, gülerek pavlovun köpekleri gibi şartladım diyordum. Acıkma ve uyuma saatleri belliydi, sen unutsan o unutmuyordu. En güzeli de, hiç sallamadı bebeği, uyuturken, bebeği yan çeviriyor, arkasına yastık koyuyordu, ağzına emzik, emziği de sadece uyurken veriyordu, ellerini tutuyor ya da yüzünü seviyordu, bizim kız mışıl mışıl uyuyordu. Hepimiz püf noktayı öğrenmiştik, onu uyutacağımız zaman yan yatırır yatırmaz hemen elimizi tutuyordu, gözlerini kapıyordu:)) Şu an burada yok, gelmesini bekliyorum kitabın adını almak için.

Biz eşimle "Aramzda Bebek Var" isimli filmi izledik, film gebelik, doğum ve doğum sonrası süreci konu almış, izledikten sonra tartıştık, güzel oldu:))

Serraz geçmiş olsun, iyi misin?
benim basıma 1 ay kadar once geldi. İc camasirimda 2-3 damla koyu renkte kan vardı ,acileeeen doktora gittim. Hamilelik dneminde fazla ostrajen salgılanımından dolayı rahim veya rahim yolunda et beni oluşabilirmiş . Alttan jinekolojik muyanede 3 tane oluştuğunu gordu bende. Ismine polip diyorlar. Seninde muhtemelen oyle bir seydir.1 aydır 3. kez geldi bende 1-2 damla , sonra duruyor.. Bebek ile bir alakası yok. Artık sende bebeğinin hareketlerini duyabiliyorsun di mi? Onu da muhakkak takip et, Allah'a emanet olun yavrunla

Back
X