2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Pilates sıkı bir kardiyodur. Yani kas yapar ve vücudu şekillendirir. Ama gebelikte karnımızın sıkılaşmasından çok gevşemesine ihtiyacı vardır. Bu yüzden doğum sonrası pilates daha uygun. Yogada hareketler çok basit ama etkisi büyük. Mesela, yere oturun, altınıza minden alın, beliniz dik olsun, iki bacağınızı da açabildiğiniz kadar açın, belinizden öne doğru hafifçe eğilin, iç bacak kaslarınız gerilecektir. Doğururken o bacak kaslarına çok ihtiyacımız olacak. Eğer iç bacak kasınız gerilmiyorsa hareketi yanlış yapıyorsunuz, bu arada nefes tutmuyoruz, burundan al, ağızdan ver:))

Keşke benimde yoga yapma şansım olsaydı

Hepinize iyi geceler kızlar biz yatıyoruz mecburen. Sabah 6.30 da kalkmam lazım :(( kendinize ve bebişlerinize iyi bakın :16:

endişelenme canım benim ilk kızımda 158 çıkmıştı 100 lük yaptırdım 100 lük te normal çıktı endişelenme

park yatak ben chicco lullaby almıştım içine yatak almadan kullandım içinde minder gibi diyeyim şiltesi var onu kullandım 2 katta da zaten 1 yaşından sonra kullanamadım kalkıp inmeye çalışıyorlar

bu arada zirsizdeli çok geçmiş olsun inşallah bir an önce herşey yoluna girer içini ferah tut
şeker yüklemesini ben sağlık ocağında yaptırdım 75 lik yaptı hemşire dr um kabuk etmedi dün 50 lik yaptırdım tekrar sağlık ocağına gidecek varsa dikkat etsin kızlar

Sağlık ocağına gittim yapamayız dedi canım
ne yapacam ben yaa
sadece kadındoğumcu mu yapıyo bunu yoksa dahiliye de falan da yapılabilir mi
[/QUOTE]

Canım ben laboratuvarda yaptırdım, doktorum gönderdi.

Bu aletleri nerden bulabiliyoruz canım
ve ne yapmam gerekir

canım hani şeker hastaları kullanıyor ya şeker ölçüm cihazı ondan bahsediyorum medikaller de var muhtemelen eczaneler de de ama çevrende tanıdığın birinde varsa rica edebilirsin 50 lik glikozuda 3 liraya aldım ben sabah aç karnına açlık kan şekerini ölçüp karışımı yani glikozu 1 bardak suyla karıştırıp içip 1 saat sonra tekrar ölçüyorsun o aletle de yaparsın hani parmak ucundan ölçüyorlar ya

Canım Türkiyedeyim ama Şırnakta yaşıyorum şu an
tam bir mahremiyet bölgesi
şu an dışarda olay var, evimin içi hep biber gazı
düşün halimi
bir tane devlet hastanesi var onun da bir tane kadın doğumcusu
onun da canına tak demiş istifa edecekmiş

Anladım canım hakikaten zormuş şartların nediyim inşallah atlatırsın bu günleri bebişine anlatırsın ileride :)

Umarım orada bulursun:)) Hiç canım istemiyor, nasıl yazacaksam?? Ama motivasyonumu yüksek tutmalıyım, tez jürisini izlemeye eşim de gelmek istiyor, ailecek gideriz artık:))

Bende yeterlilik sınavına hazırlanıyorum yani hazırlanmaya çalışıyorum sınav aralıkta herkes ne yap ne et ver şu sınavı bebiş doğunca bi süre bişey yapamazsın diyorlar bakalım kafamı topluyamıyorum bu arada sınav jurisinin karşısına tam 9 aylık çıkıcam acırlar belki :))

kızlar ben 25.haftamın ıcıne girdim sırt agrım var kaburgalar varya onlar sizin de oluyo mu
yere yüzüstü yatsam biri cignese çatır çutur etcek sanki o derece
neden olur ki bu agrı

Aynen senin gibiyim beni anlatmışsın her sabah sırt ağrısıyla uyanıyorum bel değil ama sağa sola dönemiyorum çok fena eşim biraz ovuyor ama yinede her sabah aynı bu çarşamba doktora gittiğimde sorucam inş

Hay Allah iyiliğinizi versin çok güldüm gece gece :9:
Ben de birgün böyle ıvır zıvırlar için çıkmak istiyorum da kıyafet almak daha zevkli :52:

Evet canım aynen öyle oldu, ankamall mağazasına baktım ben de, depo gibi mağazayı da hiç beğenmedim zaten ışıklar falan loş, bebek mağazası için bi tuhaftı :44: bi de chicco'dan sonra girince oraya iyice beğenmedim, hiçbirşey yoktu doğru düzgün, kapışılmış galiba :52:
Sonra kentpark'daki mağazaya gittim orası hem daha güzel hem de daha bol çeşit vardı, dediğim gibi yeni sezon çok hoştu ama birazcık pahalıydı :31:

Ben şimdi yazdıklarınızı okuyunca tekrar baktım ben hep 3 ay almıştım ya:( ama 56 cm yazıyo benim yeğenim 52 cm doğmuştu, 3 ayda 4 cm mi uzar çocuk?? Ben 0-1 ay bişeyler de alsaymışım keşke ya pişman oldum şimdi :(;

Canım hastane çıkışları yeni doğan oluyor 2 tane ondan alsan 1-2 tulum yeter bence çok alma hatta tulum yerine ayaklı akt üst takım daha iyi olur yenidoğanda benim yiğenimde 54 cm doğdu :)

Erkekler çok komik oluyor ya koptum :) Benim eşim de hiçbir şey bilmiyor, okumuyor, ne desem yüzüme bakıyor :1:

Gecen gececesim bana soruyor bebek icerde kakasini cisini nereye yapiyormus :))) dedim canim normal beslenmedigi icin kaka yapmiyor, kirli kan zaten bana geciyor, cisini de suya yapiyor. Baya dikkatle dinledi bu. Sonra sabah kalktigimizda diyor aksam burun gece ruyamda seni ve bebegi gordum. Sen dra bebek icerde kakasini yapti sezeryana alin diye israr ediyordun, ben de yalvariyordum lutfen almayin diye diyor. Oldum gulmekten :)))

Sormayın eşim bide bunu söylerken full duygusal bi şekilde iç geçirerek söyledi bende koptummm :)) Ama bi daha eşimle çıkmıycam annemle gidicem şöyle rahat rahat herşeyi incelemek istiyorum

Haha ben zaten bastan beri goturmuyorum, ne anlar ne de uzun uzun baktirir. Annemsoz de gitseydim sanirim ne zaman ne lazim olur bilemeyecektim. İyi oluyor annelerle gitmek, hem dayanamayip cogu seyi onlar oduyor :)) bir de esim bana diyor yetistiremediklerini 7. Aydan sonra ben alirim merak etme. Sterilizator diye buhar makinesi getirebilir :D

Canlarr cumartesi ilk kontrolümüze gittik. Kesemiz sat tarihimizle uyumlu ve olması gereken yerde görüldü. 15 Gün sonra kalp atışı için çağırdı. Şuan herşey yolunda çok şükür inşAllah böyle devam eder de bu defa sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım evladımı.

Bir kaç tane test istedi. Bazısını önceki hamileliğimde yapmıştı. 6 aylık testler olduğu için yenileyelim dedi.

Açlık şeketi sınırı 100 yazıyor testte. Doktorum hamilelerde sınırımız 95 dedi. Benim açlık şekerim 96 çıkmış. Doktorum şeker yüklemesi yaparız dedi. Bu konuda bilgisi olanlar beni bilgilendirebilir mi. Yüksek çıkınce ne yapılıyor. Nasıl bir tedavi süreci uygulanıyor. Bebeğe etkileri olurmu ???

Canım Türkiyedeyim ama Şırnakta yaşıyorum şu an
tam bir mahremiyet bölgesi
şu an dışarda olay var, evimin içi hep biber gazı
düşün halimi
bir tane devlet hastanesi var onun da bir tane kadın doğumcusu
onun da canına tak demiş istifa edecekmiş

Deliye bak, yapamiyorsa istifa etsin, bosuna herkesin hayatini tehlikeye atmasin, ettigi yeminin hakkini verecek biri gelsin yerine.
Canim senin icin en iyisi gidip doguma kadar ailenin yaninda kalmak olacak diye dusunuyorum. Rapor isini de ordaki drlar halleder, zaten ciddi bir neden var ortada.
Allah yardimcin olsun, dua ediyoruz hepimiz senin icin.

günaydın canlarım bu gece uyyamadım sola dönüyorum sol bacagım saga dönüyorum sag bacagım çok agrıdı dön dö uyyamadım

herkese günaydın sabah sabah mide yanmam var.. gaviskonu içtik bakalım inşallah hemen etki ederrrr

günaydın canlarım bu gece uyyamadım sola dönüyorum sol bacagım saga dönüyorum sag bacagım çok agrıdı dön dö uyyamadım

benimde vardı hala var aslında ama magnorm kullanıyorum kesintisiz 3 gün.... bayağı rahatladığını söyleyebilirim bundan sonra aksatmak yok gece ağlayarak uyanınca akıllandım.

Gecen gececesim bana soruyor bebek icerde kakasini cisini nereye yapiyormus :))) dedim canim normal beslenmedigi icin kaka yapmiyor, kirli kan zaten bana geciyor, cisini de suya yapiyor. Baya dikkatle dinledi bu. Sonra sabah kalktigimizda diyor aksam burun gece ruyamda seni ve bebegi gordum. Sen dra bebek icerde kakasini yapti sezeryana alin diye israr ediyordun, ben de yalvariyordum lutfen almayin diye diyor. Oldum gulmekten :)))

Haha Adamcağız nasıl etkilenmişse anlattığından rüyalarına girmiş :)) mantığına ters geldi demekki

Haha ben zaten bastan beri goturmuyorum, ne anlar ne de uzun uzun baktirir. Annemsoz de gitseydim sanirim ne zaman ne lazim olur bilemeyecektim. İyi oluyor annelerle gitmek, hem dayanamayip cogu seyi onlar oduyor :)) bir de esim bana diyor yetistiremediklerini 7. Aydan sonra ben alirim merak etme. Sterilizator diye buhar makinesi getirebilir :D

Bende aslında pek götürme taraftarı değilim ama gittiğim bi danışman var oda bebekle ilgili sürece eşini şimdiden dahil et babalığa hazırlansın filan dedi ama bu sefer o gelince alışverişe ben anneliğe hazırlanamıycam bu gidişle :))

Canlarr cumartesi ilk kontrolümüze gittik. Kesemiz sat tarihimizle uyumlu ve olması gereken yerde görüldü. 15 Gün sonra kalp atışı için çağırdı. Şuan herşey yolunda çok şükür inşAllah böyle devam eder de bu defa sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım evladımı.

Bir kaç tane test istedi. Bazısını önceki hamileliğimde yapmıştı. 6 aylık testler olduğu için yenileyelim dedi.

Açlık şeketi sınırı 100 yazıyor testte. Doktorum hamilelerde sınırımız 95 dedi. Benim açlık şekerim 96 çıkmış. Doktorum şeker yüklemesi yaparız dedi. Bu konuda bilgisi olanlar beni bilgilendirebilir mi. Yüksek çıkınce ne yapılıyor. Nasıl bir tedavi süreci uygulanıyor. Bebeğe etkileri olurmu ???

Canım hayırlı olsun beni tanımazsın belki ama ben seni forumdanhatırlıyorum benimde hamile kaldğımda ilk yapılan rutin testlerde açlık şekerim 100 çıkmıştı çok yüksek değil ama bu değerdede olmamalı dedi ve doktorumşeker yüklemesi yapturdı yine tüm değerler sınırda çıktı şekerlü şeyleri yemedim karbonhidratı ekmek makarna pirinç vs bi müddet az yedim tekrar açlığa bakıldı düşmüş şuanda hep kontrollü gidiyorum meyveni ye ama mutlaka. Bide canın pasta çekti ve yedin diyelim üstüne bol su iç kandaki şekeri seyreltiyor su. Bebeğe zararı olarak ileride erken doğum yada kilolu bebek doğumu olabilirmiş ama dikkat etmezsen inşallahnşeker yüklemesinin sonuçlarıda iyi çıkar.

Aysenaz hayirli olsun, ben de senin adina cok sevindim :) ayni haftadayiz hem de. İnsallah saglikli, sihhatli kucagimiza aliriz evlatlatimizi canim :)

amin canım amin inşallah tek derdim bu zaten.şimdilik hersey yolunda gidiyor.
protein kacagım var ne yazıkki.onun için sıkı takipteyim.
cinsiyeti ne senin?

günaydın kızlar nasılsınız? biz de dün bütün gün bebek için mobilya baktık modokoyu gezdik en son Çileğin baby cotton takımına karar verdik özellikle eşim çok beğendi.. ben malum kararsız kapora verdik ama iyi mi güzel mi diyip durdum.. çileğin mobilyaları bebek için sağlıklıymış CE sertifikaları her bişeyleri de var ama işte hormonlardan mıdır nedir kararsızlık çok fena :) iki tulum bide elbise aldım kızıma demstocktan bide.. aklınızda olsun mothercare ürünleri demstocklarda çok daha uygun ve çok kaliteli..

amin canım amin inşallah tek derdim bu zaten.şimdilik hersey yolunda gidiyor.
protein kacagım var ne yazıkki.onun için sıkı takipteyim.
cinsiyeti ne senin?

inşallah sonuna kadar da böyle yolunda gider canım. protein kaçağı neden oluyor? duymadım daha önce. çok geçmiş olsun. benim kızım olacak kısmetse, senin?

Back
X