2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Bende doktoruma grip asisini sordum hanımlar, malum grip aşısı sezonu başladı. Hamilelere tavsiye etmiyorlarmış.. Dolayısı ile bize sıkı giyinmek & bol vitamin almak ve pek insan içine karışmamak düşüyor.

Liseden beri her sene yaptıran biri olarak ben de çok niyetlenmiştim ama eşim aile hekimimiz dahil birsürü doktora sordu, doktor 'ben eşime hamileyken yaptırmadım yaptırmam da, sen karar ver artık' deyince biz de vazgeçtik. Dediğin gibi çok dikkatli olmak lazım da okulda pek işe yaramıyo dikkat. 40 kişilik sınıfta muhakkak hasta birileri oluyo, çocuklar da sağolsun havaya, suratımıza rahat rahat hapşırıp tıksırdıkları için hastalık kapmamak mucize oluyo, Allah'a kaldı işimiz :44:

selam kızlar.. hasta olan herkese çoook geçmiş olsun.. ben de ıhlamur içiyorum bugün malum hava da soğudu hasta olmayız inşallah.. şeker yüklemem benim de iyi çıktı çok şükür.. 75lik yaptırdı doktorum limon suyu da koydular laboratuardan sağolsunlar gene de çok zor içtim.. bide tekrar toksoplazma baktırdı doktorum bu haftalarda baktırıyorum ben dedi ha bide idrar :)

mrb kızlar herkese geçmişler olsun bendede ishal ve mide bulantısı var malesef salgınmış bol su içiyorum patates haşlaması kola muz bunlarla ishali kesmeye çalışıyorum ama ne çare liman kahve ve kahve yogurtta denedim kesmedi başka fikri ola varmı

mrb kızlar herkese geçmişler olsun bendede ishal ve mide bulantısı var malesef salgınmış bol su içiyorum patates haşlaması kola muz bunlarla ishali kesmeye çalışıyorum ama ne çare liman kahve ve kahve yogurtta denedim kesmedi başka fikri ola varmı

geçmiş olsun canım.. soğuk suya bal koyup karıştırıp içersen de ishale iyi gelir diye biliyorum.. bi dene istersen zararı yok nasılsa..

hafta olan tüm arkadaşlara çok acil şifalar diliyorum. kış zor geçicek bizim icin bu açıdan. inşallah çok zorlanmayız...
biz de tadilata başladık, benim bekarken oturduğum ev ve biraz dardı... şimdi balkona oda falan ekleyip mutfağı vs yaptırıp oraya taşınıcaz. tam da o arada eşimin işyeri açma olayı oldu. adam orayla uğraşmaktan tadilata koşturamıyor bile. sağolsun babam ilgileniyor ama ben de gidip geliyorum minibüsle iş çıkışı oraya.. çok yoruluyorum, eşime de bişey diyemiyorum zaten işi başından aşmış, bakalım taşınsak da dinlensek ama anca bayram sonrası... o da yetişirse. bu arada bursada acayip yağmur var, iki hamile pantolonu almıştım, açık renler ve koyu renk lazım:(( işten çıkışta çok yorgun olmazsam lc.ye falan bakayım diyorum:(

Merhaba guzel anneler ve tonton bebeler :)

Hasta olan arkadaslara gecmis olsun, acil sifalar.
Lexcim senin de tasinmaba srvindim. Gule gule oturun yeni evinizde.

Biz de bugun doktora gittik. Kizim 642 gram olmus, bugun 24. Haftayi doldurduk, 24+0 mi yazmam gerekiyor? Gecen ayki gibi bu ay da bas asagi duruyor. Doktor daha cok yer degistirecek onumuzdeki aylarda dedi. suyum normalmis.

6.8 kg aldim, yani 7 diyelim. Dr bu sefer iyi gidiyorsun kilon iyi dedi :) esim de diyetisyene gidiyoruz dedi :) seker yuklemem bayramdan hemen sonra.

Dogim icin 30-31 aralik veya 2 ocak dedi. Eger daha once gelmezse tabii diye ekledi :) biz simdilik ocakta diye dusunuyoruz, sinifinin kucugu olursa zorlanir mi diye endisemiz var. ozellikle winebir cim, sen psikologsun, bu konuda ne dusunuyorsun?

Ben vitaminleri azalttirmaya calistim ama drum aksine kalsiyumu artirdi. Ben bayramdan sonra yuksek ihtimalle ise gitmeyecegim, rapor almak icin ugrasiyoruz. Bendrn son haberler boyle :)

hafta olan tüm arkadaşlara çok acil şifalar diliyorum. kış zor geçicek bizim icin bu açıdan. inşallah çok zorlanmayız...
biz de tadilata başladık, benim bekarken oturduğum ev ve biraz dardı... şimdi balkona oda falan ekleyip mutfağı vs yaptırıp oraya taşınıcaz. tam da o arada eşimin işyeri açma olayı oldu. adam orayla uğraşmaktan tadilata koşturamıyor bile. sağolsun babam ilgileniyor ama ben de gidip geliyorum minibüsle iş çıkışı oraya.. çok yoruluyorum, eşime de bişey diyemiyorum zaten işi başından aşmış, bakalım taşınsak da dinlensek ama anca bayram sonrası... o da yetişirse. bu arada bursada acayip yağmur var, iki hamile pantolonu almıştım, açık renler ve koyu renk lazım:(( işten çıkışta çok yorgun olmazsam lc.ye falan bakayım diyorum:(

Aydinimren

nasılsın? bir de bu halinle tasinma isleri ile uğraşacaksın heh? Valla bravo diyorum sizlere :)

1 Ekim geldi , mübarek kış ile birlikte geldi.. bende 1-2 pantolon aldım, paçalarını yaptırmam lazım. Simdiden donuyorum

Biz de bugun doktora gittik. Kizim 642 gram olmus, bugun 24. Haftayi doldurduk, 24+0 mi yazmam gerekiyor? Gecen ayki gibi bu ay da bas asagi duruyor. Doktor daha cok yer degistirecek onumuzdeki aylarda dedi. suyum normalmis.

6.8 kg aldim, yani 7 diyelim. Dr bu sefer iyi gidiyorsun kilon iyi dedi :) esim de diyetisyene gidiyoruz dedi :) seker yuklemem bayramdan hemen sonra.

Dogim icin 30-31 aralik veya 2 ocak dedi. Eger daha once gelmezse tabii diye ekledi :) biz simdilik ocakta diye dusunuyoruz, sinifinin kucugu olursa zorlanir mi diye endisemiz var. ozellikle winebir cim, sen psikologsun, bu konuda ne dusunuyorsun?

Ben vitaminleri azalttirmaya calistim ama drum aksine kalsiyumu artirdi. Ben bayramdan sonra yuksek ihtimalle ise gitmeyecegim, rapor almak icin ugrasiyoruz. Bendrn son haberler boyle :)

Maşallah kuzuna annesi :16:
Ben demir hapımı her gün, vitamin ve balık yağımı da gün aşırı alıyorum, bir gün birini öbür gün diğerini. Doktoruma da sordum, beslenmene dikkat ediyorsan vitamini her gün almana gerek yok dedi. Vitaminin de kilo aldırdığını duymuştum. Yemene dikkat ediyorsan bence de gereksiz hergün hap almak.
24 bitince 24+.. Oluyor artık 25. Haftadasınız. Benden 1 hafta öndesin sen tam, ben de evdeki tartıda 5 doktorda 6 kilo almışım görünüyor :9: neyse canım 1 kilo bişey değil, 1 akşam yemeği :1: doktoruma sordum iyi mi kilo alışım diye, normal bir sıkıntı yok dedi. Keşke hep böyle gitse ama gitmeyecek biliyorum, son aylarda bebişler de büyümeye başlayınca 3'er 5'er alcaz kiloları :44:

Gözün aydın canım bebişler büyyo maşallah, bende bugün 24+0 ım ve benimde 1 hafta önden gidiyo maşallah. Benim doktorum 15 ocak dedi doğum için seninki niye daha erken dedi acaba ?

Kızlar dün gece 2 defa sol baldırıma kramp girdi. Sabahtan beri sol kasığımada 30 sn de bir girip çıkan bi sancı var. Bacağım magnezyum eksikliğinden sanırım yarın doktora söyliycem ama kasığımdaki ağrı korkutuyo ne olabilir ? Lütfen fikri olan varmı, doğum samcısı yada kötü bişey olabilirmi ?

Aydinimren

nasılsın? bir de bu halinle tasinma isleri ile uğraşacaksın heh? Valla bravo diyorum sizlere :)

1 Ekim geldi , mübarek kış ile birlikte geldi.. bende 1-2 pantolon aldım, paçalarını yaptırmam lazım. Simdiden donuyorum

sağol tomurcuk iyiyim bu aralar, koşturmaca arasında yorgunluk dışında kandimi dinlemeye vakit olmuyor ama bebişin kıpırtılarını 1 haftadır dinliyorum:)) geç hissettim ben de, oduh olduğumdan şüphelenmeye başlamıştım;P
ben de arkadaşları okudukça kıştan korktum. ama hamileyken yaz da ayrı dertti, bebişleri alsak kucağımıza da rahatlasak hepimiz:)
sen nasılsın, neler yapıyosun? buraya da nadiren bakıyorum iş yoğunluğu mesaide de aynı...

Kızlar şimdi doktorumu aradım, 60'lık şeker yüklememin sonucu 188 çıkmış, yüksek çıkmış dedi doktorum :43: haftaya 100'lük yapılacak. Çok mu kötü bişey bu çok canım sıkıldı benim :43:

sağol tomurcuk iyiyim bu aralar, koşturmaca arasında yorgunluk dışında kandimi dinlemeye vakit olmuyor ama bebişin kıpırtılarını 1 haftadır dinliyorum:)) geç hissettim ben de, oduh olduğumdan şüphelenmeye başlamıştım;P
ben de arkadaşları okudukça kıştan korktum. ama hamileyken yaz da ayrı dertti, bebişleri alsak kucağımıza da rahatlasak hepimiz:)
sen nasılsın, neler yapıyosun? buraya da nadiren bakıyorum iş yoğunluğu mesaide de aynı...

Sorma aydinimren,

Kıs mevsimi geldi ,tam geldi. Hastalıklar başladı. Istanbulda mıydın sen? Ben bugun Anadolu yakasındna Avrupa yakasında 2,5 saatte geçtim :) Kabus anlayacağın.

bende 3-4 haftadır var. buğun daha az hareketli , sanırım pozisyonundan .. biz bu evhamdan oluruz : )

Cok sevgiler

Kızlar şimdi doktorumu aradım, 60'lık şeker yüklememin sonucu 188 çıkmış, yüksek çıkmış dedi doktorum :43: haftaya 100'lük yapılacak. Çok mu kötü bişey bu çok canım sıkıldı benim :43:

canım günümüz aynı ve ben daha yaptırmadım tecrübesizim ama okuduklarıma göre yüksek gibi. yeni yüklemeye kadar tatlı falan yeme, hastayken bala yüklendiysen o da artırmıştır belki.. inşallah diyete falan gerek kalmaz, ben de korkuyorum bakalım hayırlısı demek lazım. herşey bebişler için. katlancaz sonuçta bakalım....

Kızlar dün gece 2 defa sol baldırıma kramp girdi. Sabahtan beri sol kasığımada 30 sn de bir girip çıkan bi sancı var. Bacağım magnezyum eksikliğinden sanırım yarın doktora söyliycem ama kasığımdaki ağrı korkutuyo ne olabilir ? Lütfen fikri olan varmı, doğum samcısı yada kötü bişey olabilirmi ?

Aysbozz,

Hic doğum yapmadım bilemem ama anlattıklarındna doğum sancısının coooook ağrılı bir sey olduğunu duydum. Oyle bir sey olsaydı duramazdın yerinde. Allah korusun , doğum sancısı değildir. Rahimin buyuyordur, yavrular buyuyorlar artık , kolay değil annesi..

Kısa bir iki yuruyus yap ,bak bakalım geçiyor mu?

canım günümüz aynı ve ben daha yaptırmadım tecrübesizim ama okuduklarıma göre yüksek gibi. yeni yüklemeye kadar tatlı falan yeme, hastayken bala yüklendiysen o da artırmıştır belki.. inşallah diyete falan gerek kalmaz, ben de korkuyorum bakalım hayırlısı demek lazım. herşey bebişler için. katlancaz sonuçta bakalım....

Hastayım diye son 3 gündür ballı süt, ballı ıhlamur ve çay içtim ara ara ondan olmuştur inşallah :43:
Kuru incir ve kuru üzüm falan yiyorum hergün o da etkilemiştir belki.
12 saat aç kalıp üstüne o şeyi içip 3 saat daha aç kalırsam ben kesin bayılırım o hastanede :44:

Aysbozz,

Hic doğum yapmadım bilemem ama anlattıklarındna doğum sancısının coooook ağrılı bir sey olduğunu duydum. Oyle bir sey olsaydı duramazdın yerinde. Allah korusun , doğum sancısı değildir. Rahimin buyuyordur, yavrular buyuyorlar artık , kolay değil annesi..

Kısa bir iki yuruyus yap ,bak bakalım geçiyor mu?

Saol canım bende şimdi netten bakıyorum kasık sancısınada magnezyum eksikliği olabilir diyor inşallah bsşka bişey yoktur

güzel görünüyor, ben de özelcan bebeden aldım büyük eşyaları. mağazadan almak daha iyi çünkü pazarlıkla baya bi indirim yapıyorlar.
bu arada şeker olayını şimdiden kafana takma. 100lük yüksek bile çıksa biraz dikkat ederek, yürüyüş falan yaparak atlatılıyor,insülüne genelde gerek kalmıyor.

sezaryana mı karar verdiniz? ben normal istiyorum kısmetse, o yüzden tahmini olarak 10 ocak dedi doktorum, ama en erken tarih olarak da 19 aralık dedi. inşl ocağa kadar bekler kızım. beklemezse de ocak doğumlu yazdırmak için nüfusta elimden geleni yapıcam inşl. büyük şehirlerde yapmıyorlarmış oynama, ama küçük yerlerde oluyormuş. aralık doğumlu olmak bi çocuk için çok kötü bişey. 2013 doğumlularla okula gitse çok küçük kalacak. erkeklerde askerlik açısından da sorun olabilir. yani ortamda küçük olmak iyi bişey değildir, benim gözlemim.

Back
X