2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Arkadaslar simdi baktim da benim dokrorum 75 gramlik seker yuklemesi yazmis. Hepiniz 50 gramlik yaptirmistiniz, acaba benim niye 75 gr?

günaydın herkese......... ne kasvetli hava sevemiyorum kışı sözde sonbahar ama kış gibi =) ama bugün yüz asmak yok bugün benimm doğuuummm günümmmmmmmmmmmmm :16::16::16: şimdi karnımda olan kızım en büyük hediyem kesinliklee...........inşallah seneye kucağımızda olur sağlıkla da çok daha neşeli çok daha mutlu bi doğum günü yaşarımm:31::31:

İyi ki doğdun o zaman :) tatlı bebişinle nice yaşlar dilerim.

Arkadaslar simdi baktim da benim dokrorum 75 gramlik seker yuklemesi yazmis. Hepiniz 50 gramlik yaptirmistiniz, acaba benim niye 75 gr?

Canım benim doktorumda direk 75 lik istedi. Benim şekerim var ondan heralde derken burası koca göbişli hamişlerle dolu dizildik oturuyoruz :)) hepsine 75 lik vermiş. 50 likte yüksek çıkarsa ikinciye gerek olmasın diyeymiş bu 75 likle şeker var yada yok tanısı koyulabiliyornuş

Canim benim de normal gunum 14 ocak. Fakat ben sezeryan olacagim icin 38. Haftada aliyorlar.
Ekim annelerine baktim da, yarisindan cogu dogurmus bile. :)
yaa sezeryan olanları 38. haftada mı alıyolar ama ben kızım Ocak doğumlu olsun istiyorum.. iki hafta öncesi de yılbaşına geliyo en azından ocağın ilk haftası alsın doktorum mümkünse
Ben 3 yil once myom ameliyati oldum. Yani sezeryan gibi ameliyat kesigim var. normal dogumda dikislerde yirtilma riski varmis. Kendi doktorum ve gorustugum doktorlar normal dogumu tavsiye etmediler. Mecburi sezeryan yani canim.
Dogum tarahi konusunda ise ben de senin gibi dusunuyorum. Kizim sinifta cok kucuk kalip zorlanabilir.
ben de senin gibiyim canım ama aynı kesikten tekrar mı kesiyolar bunu bilmiyodum bi garip oldum öğrenince :) daha zor toparlanmaz mıyız ya o durumda.. bunu da doktoruma sorayım en iyisi
Bende yarın 24+1 im doktor direk 75 lik istedi. İnşallah iyi çıkar sonuçlar.. Bide kaç saat açlık gerekiyodu ben yarın sabah işe gitmeden 8 gibi yaptıracacağım. Bu akşam kaçtan itibaren bişey yememeliyim acaba
8-12 saat açlık istiyolar canım
Kızlar hastaneden eve giderken ve bebeği ilk haftalarda kontrole götürürken ne kullanacaksınız? portbebe mi yoksa oto koltuğu şeklinde ana kucağı mı? benim oto koltuğu var, ama oturma pozisyonu şeklinde pek yatmaya uygun değil sanki, içi çukur gibi yani, içini doldursam yastıkla, battaniyeyle falan bebişim rahat eder mi sizce?
portbebeyi kime sorduysam tavsiye etmedi.. bebekler zaten bi süre sonra düz yatmayı sevmiyomuş.. sadece hastaneden eve götürmek için masrafa gerek yok bence.. bulabiliyosanız birisinden ödünç alın bikaç sefer kullanmak için bence

Kızlar çok kötüyüm, bacak ve kasıklarıma krampla ağrılar giriyor. Yürüyemiyorum resmen. Dün tetanoz oldum ondanmı acaba. Halsizim baş ağrısı üşüme titreme bide tansiyonum büyük 89 küçük 49. Noldu bana ya :(( , sabah doktora gidicem
geçmiş olsun canım.. ben de pazartesi ikinci dozu vurulcam ikinci dozda daha fazla mı sıkıntı oluyo ki acaba :S
nasılsınız annişler görüşmeyeli kış geldi birden ama iyi oldu balıklar gelmeye başlar
balıklar gelir de ben montlarımın önünü kapatamıyorum :) o nası olcak :)
:))) sen de mi ekim annelerine baktin? :D
Benim enine 15 cmlik kesigim. Ayni yerden biraz daha buyuk kesecegini soyledi. Seninki de oyle mi?
ay sana da aynı yerden demiş bi dahaki kontrolde ben de kendi doktoruma soracağım bu durumu.. tam aksini düşünüyodm çünkü
Kizlar park yatak, uygun silte, egimli araba koltugu vs. konularini doktora danisacaktim ya, 2 hafta once bir ortopedi druna sorduk. Ben verdigi cevaba guvenemedim, esim bugun baska bir doktora daha sordu. Ikisi devauni seyi soyledi, artik guvenip guvenmemek bize kalmis.

Park yatakta yatmak sakincali drgilmis, cisko veya yari ortopedik silte fark etmez, ikisinin de zarari yok dediler. Hatta yere silte serin onda bile yatabilir dediler. Sadece sentetik, yun veya terleten malzeme olmasinmis. Egimli oto koltugunun veya egimli bebek arabasinin da sakinasi yokmus, onlar zaten ergonomik olarak uretiliyormus.
teşekkürler canım bilgilendirme için
günaydın herkese......... ne kasvetli hava sevemiyorum kışı sözde sonbahar ama kış gibi =) ama bugün yüz asmak yok bugün benimm doğuuummm günümmmmmmmmmmmmm :16::16::16: şimdi karnımda olan kızım en büyük hediyem kesinliklee...........inşallah seneye kucağımızda olur sağlıkla da çok daha neşeli çok daha mutlu bi doğum günü yaşarımm:31::31:
iyi ki doğduuun.. bebişinle sevdiklerinle nice mutlu yıllara
benim doktorum da 75lik yaptırdı.. o tamamen doktorun kararı canım.. endişelenme

amin canım çook teşekkürler:16:

mutlu yıllar canım. Rabbim hep yüzünü güldürsün (kasvetli havalarda bile :) )

=)) canımm çok teşekkürlerr

İyiki doğdunn, seneye benişinle üflersiniz mumlarını :))
AMİN inşallah heyecanlı önümüzdeki yaşımı bekliyorumm:16:

Dogum gunun kutlu olsun! Nice saglikli, mutlu yillar dilerim ailen ve kizinla birlikte :)

amin canım benimmmmmm çok teşekkürlerr:16:

İyi ki doğdun o zaman :) tatlı bebişinle nice yaşlar dilerim.

teşekkür ederimm o zaman =) amin inşallah canım..:16:

mutlu, huzurlu ömürler.. :)

en güzeli huzurrrr... çok teşekkürler canımm:16:

Son düzenleme:
Canım benim doktorumda direk 75 lik istedi. Benim şekerim var ondan heralde derken burası koca göbişli hamişlerle dolu dizildik oturuyoruz :)) hepsine 75 lik vermiş. 50 likte yüksek çıkarsa ikinciye gerek olmasın diyeymiş bu 75 likle şeker var yada yok tanısı koyulabiliyornuş

COkk tesekkur ederim, rahatlattin beni :))
Guzel sonuclari bekliyorum.

yaa sezeryan olanları 38. haftada mı alıyolar ama ben kızım Ocak doğumlu olsun istiyorum.. iki hafta öncesi de yılbaşına geliyo en azından ocağın ilk haftası alsın doktorum mümkünse

ben de senin gibiyim canım ama aynı kesikten tekrar mı kesiyolar bunu bilmiyodum bi garip oldum öğrenince :) daha zor toparlanmaz mıyız ya o durumda.. bunu da doktoruma sorayım en iyisi

8-12 saat açlık istiyolar canım

portbebeyi kime sorduysam tavsiye etmedi.. bebekler zaten bi süre sonra düz yatmayı sevmiyomuş.. sadece hastaneden eve götürmek için masrafa gerek yok bence.. bulabiliyosanız birisinden ödünç alın bikaç sefer kullanmak için bence

geçmiş olsun canım.. ben de pazartesi ikinci dozu vurulcam ikinci dozda daha fazla mı sıkıntı oluyo ki acaba :S

balıklar gelir de ben montlarımın önünü kapatamıyorum :) o nası olcak :)

ay sana da aynı yerden demiş bi dahaki kontrolde ben de kendi doktoruma soracağım bu durumu.. tam aksini düşünüyodm çünkü

teşekkürler canım bilgilendirme için

benim doktorum da 75lik yaptırdı.. o tamamen doktorun kararı canım.. endişelenme

Planli sezeryansa en gec 38. Haftada aliyorlar canim. Hersey normalse tabii. Daha bile erken olmasi gerekebiliyor, insallah olmaz. Benim arkadaslarima da hep normal gununden 15 gun kadar once yapildi.

Aci konusunda ise okudugum kitapta diyor ki ilk sezeryanda her zaman daha cok aci oluyormus (bizim durumumuzda bu ameliyat oluyor) ikincide o bolgede bir takim his kaybi oldugu icin daha az agrili geciriyormussun. Ayrica iki kez sezeryanla dogum yapan arkadaslarima da sordum merakli merakli :)) onlarin da ayni yerden kesilmis. Bakalim bizlerin de oyle olacak mi :)

Sana da 75lik yapildi demek. Ben de diyorum benim seker riskim mi var acaba :)

kızlar mrb günaydın
sezeryan muhabbeti, aynı yer mi falan derken onları okurken bile çok korktum bin. ilk doğumum ve innnşallah normal olur. bağırmaya hatta ağlamaya bile razıyım ama kesilme lafı çok feci geliyor kulağa. bi aksilik olmaz inşallah...

soğuğa ve kışa gelince, ya napcaz bilmiyorum. kilolu kadınları göre olan mont/palto mu almak lazım acaba, o da 2-3 ay için saçma geliyor ama ben hiçbişeye sığamadım önü açık giyiyorum şimdilik, de kışın napcaz?

pantolon almak isteyenler DeFactoya kışlık pant.lar gelmiş. dün gri kalın ve ütü istemeyen bitane aldım. kadife falan da vardı ama bedeni uymadı bana. bi bakın derim..

bi soru daha; boğazımda araara yutkunma problemi oluyor. alta doğru, sanki bişey var gibi hissediyorum boğazda. su içince geçiyor, çay falan içerken de midem yanıyo resmen, normalde de sıcak içerdim halbuki ama şimdi kaynar su yakıyo gibi, midemde ya da boruda bi sorun mu var acaba ne dersiniz, dr.uma 10ekimde gidince sorarım ama benzer sıkıntısı olan var mı?

bende bu ay gıtmedım doktora şeker yüklemesı de yaptırmadım normalde şeker problemı olmadıgı halde hamılelıkte yükselme mi oluyo?

Planli sezeryansa en gec 38. Haftada aliyorlar canim. Hersey normalse tabii. Daha bile erken olmasi gerekebiliyor, insallah olmaz. Benim arkadaslarima da hep normal gununden 15 gun kadar once yapildi.

Aci konusunda ise okudugum kitapta diyor ki ilk sezeryanda her zaman daha cok aci oluyormus (bizim durumumuzda bu ameliyat oluyor) ikincide o bolgede bir takim his kaybi oldugu icin daha az agrili geciriyormussun. Ayrica iki kez sezeryanla dogum yapan arkadaslarima da sordum merakli merakli :)) onlarin da ayni yerden kesilmis. Bakalim bizlerin de oyle olacak mi :)

Sana da 75lik yapildi demek. Ben de diyorum benim seker riskim mi var acaba :)

Ocak olsun da 1-2 farketmez :) aslında sağlıklı olsunlar da doktor ne derse onu yapcaz sonuçta :) ay iyi bari daha az ağrılı olmasına sevindim bebişlerle daha çok ilgilenebiliriz :)
galiba kimi doktor daha garanti olsun diye direk 75 istiyo..

kızlar mrb günaydın
sezeryan muhabbeti, aynı yer mi falan derken onları okurken bile çok korktum bin. ilk doğumum ve innnşallah normal olur. bağırmaya hatta ağlamaya bile razıyım ama kesilme lafı çok feci geliyor kulağa. bi aksilik olmaz inşallah...

soğuğa ve kışa gelince, ya napcaz bilmiyorum. kilolu kadınları göre olan mont/palto mu almak lazım acaba, o da 2-3 ay için saçma geliyor ama ben hiçbişeye sığamadım önü açık giyiyorum şimdilik, de kışın napcaz?

pantolon almak isteyenler DeFactoya kışlık pant.lar gelmiş. dün gri kalın ve ütü istemeyen bitane aldım. kadife falan da vardı ama bedeni uymadı bana. bi bakın derim..

bi soru daha; boğazımda araara yutkunma problemi oluyor. alta doğru, sanki bişey var gibi hissediyorum boğazda. su içince geçiyor, çay falan içerken de midem yanıyo resmen, normalde de sıcak içerdim halbuki ama şimdi kaynar su yakıyo gibi, midemde ya da boruda bi sorun mu var acaba ne dersiniz, dr.uma 10ekimde gidince sorarım ama benzer sıkıntısı olan var mı?
bende de oluyo ara ara yutkunma problemi canım herhalde hamilelikten..
ya kilolu kadınlar için olan paltoların kendileri de büyük ama hhem dediğin gibi birkaç ay için gereksiz.. önü açık da giysek hasta olmaz mıyız ya.. panço mu almak lazım acaba ki bilemedim

bende de oluyo ara ara yutkunma problemi canım herhalde hamilelikten..
ya kilolu kadınlar için olan paltoların kendileri de büyük ama hhem dediğin gibi birkaç ay için gereksiz.. önü açık da giysek hasta olmaz mıyız ya.. panço mu almak lazım acaba ki bilemedim

Benim geçen yıl aldığım bi pançom vardı hamilelere özel değil yani. Çok iyi oldu bu kış onu giyerim. 1 haftadır üstümde. bencede panço tarzı alın. Hamiş değilkende giyiyodum gayet şık duruyodu

pançoyla da hepten devasa durmayalım? :) zayıfken panço giyince güzel durur ama şişko olcaz:( gene de en iyisi panço galiba. gerçi o kadar kalını olmaz heralde, normal mont/paltomuzu giyip üstüne de önümüzü kapasın diye panço giymek en iyisi heralde. şişko gözükmek bebişleri ve kendimizi hasta etmekten iyidir:)

Kizlar seker yukleme testi yaptirip da sekeri sinirda yüksek çıkan var mi acaba. 75mg icin Glukoz aclik 81 <92
Glukoz 1.saat 189. <180.
Glukiz 2.saat 153. <150
Doktor pek ilgilenmedi 1 dk bile konusmamistir. Degerler ccok mu kotu acaba de diyet listesine uyup da sekeri dusen var mi:5:

pançoyla da hepten devasa durmayalım? :) zayıfken panço giyince güzel durur ama şişko olcaz:( gene de en iyisi panço galiba. gerçi o kadar kalını olmaz heralde, normal mont/paltomuzu giyip üstüne de önümüzü kapasın diye panço giymek en iyisi heralde. şişko gözükmek bebişleri ve kendimizi hasta etmekten iyidir:)

Canım benimki panço derken önü düğmeli keçe gibi bi kumaştan bişey modern duruyo. Dediğini anladım o pançolarla evet devasa durabiliriz :))

Kızlar bu 75 lik şeker yüklemesi için saat başı kan alırlerken her seferinde idrarda aldılar. Sizede de böylemi oldu idrar ne içindi acaba ?

selam kızlar bir arkadaş hamilelikte kaju yedim bebeğim 4 kilonun üstünde doğdu dedi ne kadar doğru bilmiyorum ama size de tavsiye ederim hatta int okuyun faydalarını hamilelikte birçok faydası var tabi kalorisi biraz yüksek olduğu için fazla yememek lazımış aşırı kilo yapabiliyormuş paylaşıyım dedim

kızlar mrb günaydın

Korkma canim ya, ne kadar rahat olursak o kadar sorunsuz atlatacagimiza inaniyorum. Normal dogumun da sezeryanin da zorluklari var. ama eskiye gore artik cok daha acisiz ve kisa surede atlatiliyor. 3 tane sezeryan, 5 tane normal dogum yasayan bir suru kadin var. biz de yapabiliriz :)

canım 75lik yaptırman daha iyiymiş zaten.ben sonradan doktorumdan öğrendim.benim doktor özel diye aile hekiminde yaptırdım yüklemeyi.onlar direkt 50lik yaptılar.ama 50lik sadece tarama anlamına geliyormuş,ya 75lik ya da 100lükle tanı koyulabiliyormuş.örneğin senin şimdi yüksek çıksa direkt gebelik şekeri var diyebilecek ama benim 50likte tanı koyamadığı için bir daha 75lik yaptırmam şart.bu da fazladan şeker demek.doğru olan seninki yani ilk seferde 75lik.

Back
X