2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Hayirli cumalar allah bu mubarek gunde dualarimizi kabul etsin bizi ve yavrularimizi kazadan beladan korusun sabah ortaligi toparliyordum sehpanin ustindeki tepsiyi aldim sehpa ayagima takildi ve dustum ahsap sehpa kirildi tepsideki bardaklar kirildi bana birsey olmadi insallah bebegimde iyidir hareketlerini hissediyorum cok sukur

çok çok geçmiş olsun. Allah epimizi de bebekleri de görünür görünmez kazalardan korusun.

Kızlar bebegin hareketlerinde bariz bi şekilde azalma oldu. sürekli elim karnımda ıyıce strese girdim. Doktor bebegin suyunda azalma var bol su iç dedi sürekli içmeye calısıyorum da hareket etmedikce stres oluyorum bebek iyice hareket etmiyor. daha 2 gün önce doktora gitmiştim hareketlerini az hissetmeye yeni baasladım. Doktora kesinlikle gitmeli miyim:5: Ne yapmalıyım:18:

Canım, merhaba topıkte gezınırken yazın dıkkatımı cektı yazmak ıstedım.. oncelıkle bebıgının suyunun azalması bebegın hareketlerını daha az hıssetmene neden oluyor bu suyuyla ılgılı bı durum,o yuzden cok kafana takma:34: ama sen yınede takıpte ol en az gunde 3kere hıssetmen gereklı kıpırdadıgını (doktorum ole soylemıstı) boll ıstrahat ve booooooooool su ıc canım bebısın de sende Allah a emanet olun.. bıseycık olmaz merak etme, sıkıntı yapıp bebısınıde uzmee:16:

Merhabalar hamiş anneler ve sevimli bebişleri
biz geldik oğluşumla
bir haftayı daha bitirmiş olmanın verdiği huzurla haftasonunu karşılayacağız inşallah
herkes iyidir umarım

Selam Darkwolf,

Sekerli bir seyler ic - meyve suyu olur ve sol tarafına yat.. saga don, sola don.. bak bir bakalım.

2 gundur benimki de az hareket ediyor ama ediyor.. hissediyorum. sanırım bebeğin pozisyonu ile de ilgili, sırtının karnıma doğru olduğunu düşünüyorum.

mrb canım, benim de 2 gündür az hareket ediyor. normalde cok güçlü hissediyodum ama şimdi elimi koyunca anca 2 3 zayıf hareket. Seker yuklemesi sınırda yüksek çıktı diyet uygulamam gerekiyor. şekerli şeyler de tuketmemeye calışcam. normalde sola dönünce direkt hareket ederdi şimdi ne yapsam hareket etmiyor.suyunda azalma varmıs umarım dediğinz gibi pozisyonunun da etkisi vardır:44:

Canım, merhaba topıkte gezınırken yazın dıkkatımı cektı yazmak ıstedım.. oncelıkle bebıgının suyunun azalması bebegın hareketlerını daha az hıssetmene neden oluyor bu suyuyla ılgılı bı durum,o yuzden cok kafana takma:34: ama sen yınede takıpte ol en az gunde 3kere hıssetmen gereklı kıpırdadıgını (doktorum ole soylemıstı) boll ıstrahat ve booooooooool su ıc canım bebısın de sende Allah a emanet olun.. bıseycık olmaz merak etme, sıkıntı yapıp bebısınıde uzmee:16:

mrb canım; peki su içmeyi artırdıgımızda kısa zamanda artıyor mudur tekrar suyu. 2 gündür çok içmeye calışıyorum. internette en az 10 hareket diyor ama 3 ise zayıfta olsa hareket ediyor ama ancak elimi koyunca anlıyorum maalesef. stresten de etmiyordur ama dusunmeden yapamıyorum:50:

selamlar bütün annelere :))
bir kaç sorum olacak
1- Ne sıklıkla doktora gidiyorsunuz-toplamda kaç kere gittiniz?
2- oyun parkı almayı düşünenler var mı benim gibi hangi markayı neden tavsiye edersiniz?
3- benim sık sık içim daralıyor bebeğin sağlığı ile ilgili endişelerim oluşuyor sizde de bu oluyor mu? gece bir saatte kalkıp dua ediyorum aklıma getirmemeye çalışıyorum ama gene de olmuyor

alış veriş yaptım tesadüfen tahtakaleye yaın bir yerdeydik sonra gittik oradan 2 adet pijama takımı(10tl) hastane çıkışı için 10 parça set(40tl) bir de üç tane kokulu çorap (8 tl ye eşim aldı Bence kazık yedi ama neyse :) )

bebişiniz için hazırlık yapmaya başladınız mı yoksa daha erken mi

canım ben hazırlık yapmaya başladım, yani bayadır yapıyorum aslında, eksiklerim var ama. önümüzdeki haftalarda bebeğin kıyafetlerini yıkayıp ütülemeyi düşünüyorum. çünkü ablamın tavsiyesi 7.aydan sonra ağırlaşırsın, zor gelebilir diyor. şu anda iyiyim çok şükür, yavaş yavaş yapayım diyorum.

bir kaç sorum olacak
2- oyun parkı almayı düşünenler var mı benim gibi hangi markayı neden tavsiye edersiniz?
3- benim sık sık içim daralıyor bebeğin sağlığı ile ilgili endişelerim oluşuyor sizde de bu oluyor mu? gece bir saatte kalkıp dua ediyorum aklıma getirmemeye çalışıyorum ama gene de olmuyor

alış veriş yaptım tesadüfen tahtakaleye yaın bir yerdeydik sonra gittik oradan 2 adet pijama takımı(10tl) hastane çıkışı için 10 parça set(40tl) bir de üç tane kokulu çorap (8 tl ye eşim aldı Bence kazık yedi ama neyse :) )

slm canım,
1- ben 2 haftada bir gidiyorum doktora, şu ana kadar en başından beri 3 haftada bir gitmiştim, şimdi 2 haftaya düşürdü doktorum.
2- oyun parkı aldım ben de. hatta kurulu bir biçimde duruyor yan odada:16: kraft stadium modelini aldık. ben severek aldım, öncesinde baya araştırmıştım. diğerlerinden bana göre en önemli farkı kumaşının çadır kumaşı gibi naylon olmayışı. pamuklu bir kumaştan yapmışlar, dokununca yumuşacık. tavsiye ederim. ayrıca kurulumu da çok basit. yalnız kurunca kapıdan geçmiyor. odadan odaya yani. ama geniş isterseniz hepsi o şekilde.
3- endişelerin konusunda ise çevrende yakında doğum yapmış bi yakının varsa onunla konuşmak çok ii gelecektr. benim ablam 8 ay önce doğum yapmıştı. her şeyde ona danışıyorum. senin nasıl olmuştu die soruyorum. öyle birisi yoksa kk'dan bulmaya çalış. diğer internet sitelerindeki kötü senaryoları okuma. nacizane tavsiyelerim.

Son düzenleme:
Uyuz mesaj silinmiyo :1: yanlışlıkla yarım yolladım, tamı aşağıda :9:

Son düzenleyen: Moderatör:
bir kaç sorum olacak

Ben ilk aylar 15de bir gidiyordum son 3 aydır ayda bir gidiyorum toplam 8 defa falan gittim.
10lu setleri çok uyguna almışsın ben 90-100 tl arası aldım

Herkese selam güzel annişler :16:
Yarı hasta yarı sağlam bir haftayı daha devirdik geldik çok şükür, ben artık izne gün sayıyorum, bugün şafak 88 :52: :52:
Bu su ve bebeğin hareketleri hakkında yazılanları okudum ve hak verdim çünkü son bir haftadır hastayım biliyosunuz fazla su içemedim, 2 lt civarı anca içmişimdir günde, normalde 3lt yi bile geçerdim ben. Boğaz ağrısı olunca çay çorba ılık sıcak şeyler içiliyor ama su boğazını yakıyo insanın :( işte bu suyu az içmemden dolayı 1-2 gündür eskisi kadar şiddetli hissedememiştim kuzumu ama dünden beri normal düzenine döndürdüm su olayını, uzanırken yatağı titretiyo valla benim zilli :9: aman diyim canınız istemese de suya zorlayın kendinizi. Besinleri vitaminleri sizin depodan da alır ama su öyle bişey değil, az içince bebiş susuz kalır. Kuzucuğunuzun tek su kaynağı sizsiniz unutmayın :16:
Bu arada kızlar benim memelerimden sarı-mat renkli süt geliyo :44: çok tuhaf hissediyorum kendimi :1:

Herkese selam güzel annişler :16:
Yarı hasta yarı sağlam bir haftayı daha devirdik geldik çok şükür, ben artık izne gün sayıyorum, bugün şafak 88 :52: :52:
Bu su ve bebeğin hareketleri hakkında yazılanları okudum ve hak verdim çünkü son bir haftadır hastayım biliyosunuz fazla su içemedim, 2 lt civarı anca içmişimdir günde, normalde 3lt yi bile geçerdim ben. Boğaz ağrısı olunca çay çorba ılık sıcak şeyler içiliyor ama su boğazını yakıyo insanın :( işte bu suyu az içmemden dolayı 1-2 gündür eskisi kadar şiddetli hissedememiştim kuzumu ama dünden beri normal düzenine döndürdüm su olayını, uzanırken yatağı titretiyo valla benim zilli :9: aman diyim canınız istemese de suya zorlayın kendinizi. Besinleri vitaminleri sizin depodan da alır ama su öyle bişey değil, az içince bebiş susuz kalır. Kuzucuğunuzun tek su kaynağı sizsiniz unutmayın :16:
Bu arada kızlar benim memelerimden sarı-mat renkli süt geliyo :44: çok tuhaf hissediyorum kendimi :1:

ben izin konusunda kararsızım, ne zaman ayrılırım bilmiorum. 32. haftam dolsun o zaman karar vercem artık. ama ben de çıkmak istiyorum sanki artık. su konusunda ise maaşallah diorum:nazar: ben 3 litre su içsem tuvaletten çıkamam herhalde. zaten içer içmez başlıyorum gitmeye.
benim kızım da 2 gündür sanki sığamıyor karnıma:1: kafasını diremeye başladı. yani kafasıdır diye tahmin ediyorum:16: hele bugün ders anlatıyorum, karnımın sağ tarafında bir sivrilik elimi götürdüm taş gibi, sert. baya zorluyor o anlarda ama uzun sürmüyor, 5-10 sn.

ben izin konusunda kararsızım, ne zaman ayrılırım bilmiorum. 32. haftam dolsun o zaman karar vercem artık. ama ben de çıkmak istiyorum sanki artık. su konusunda ise maaşallah diorum:nazar: ben 3 litre su içsem tuvaletten çıkamam herhalde. zaten içer içmez başlıyorum gitmeye.
benim kızım da 2 gündür sanki sığamıyor karnıma:1: kafasını diremeye başladı. yani kafasıdır diye tahmin ediyorum:16: hele bugün ders anlatıyorum, karnımın sağ tarafında bir sivrilik elimi götürdüm taş gibi, sert. baya zorluyor o anlarda ama uzun sürmüyor, 5-10 sn.

Benim saydığım tarih 36+ ya göre, inşallah daha önce ayrılmak zorunda kalmam :44:
Tuvalet konusuna gelince de zaten salonda oturduğum zamandan daha çoğunu tuvalette geçirir oldum hamileliğim başladığından beri :1: sadece işte fazla içmiyorum okuldaki tuvaletleri fazla kullanmayayım diye, eve geldiğim gibi başlıyorum su-tuvalet faslına :9:
Şundan 1-2 hafta önce sadece tekmelerini hissediyodum ama artık dediğin gibi sanki sığamıyomuş da geriniyomuş gibi hareketler hissediyorum:44:
bi de en komiği, artık uyuduğu uyandığı zamanı ayırt edebiliyorum, uzun süre sessiz kalıp içimde birden bi çırpınıyo, aha uyandı benim kuzu diyorum :52: beni de korkutuyo öyle sakin sakin uyanmak yok, karnım hopluyo valla :9:

Benim saydığım tarih 36+ ya göre, inşallah daha önce ayrılmak zorunda kalmam :44:
Tuvalet konusuna gelince de zaten salonda oturduğum zamandan daha çoğunu tuvalette geçirir oldum hamileliğim başladığından beri :1: sadece işte fazla içmiyorum okuldaki tuvaletleri fazla kullanmayayım diye, eve geldiğim gibi başlıyorum su-tuvalet faslına :9:
Şundan 1-2 hafta önce sadece tekmelerini hissediyodum ama artık dediğin gibi sanki sığamıyomuş da geriniyomuş gibi hareketler hissediyorum:44:
bi de en komiği, artık uyuduğu uyandığı zamanı ayırt edebiliyorum, uzun süre sessiz kalıp içimde birden bi çırpınıyo, aha uyandı benim kuzu diyorum :52: beni de korkutuyo öyle sakin sakin uyanmak yok, karnım hopluyo valla :9:

hhaaahaaa maşallah bebişine:46: :46: benimki de pat diye uyanıyor sanki içimde boks maçı var :41: korkutuyor beni :)

çok güzel anlatıyorsunuz bebişlerin hareketlerini ya çok güldüm bende hissediyorum ama daha çok sağ göğsümün altında takılıyor paşa :D

ya ben toplasam 5 kere en fazla gitmişimdir doktora ama her gittiğimde sağlıklı cevabını aldım

benim endişem doğum esnası değil arkadaşlar engelli doğacak diye korkuyorum (eminim hiç biriniz detaylı ultrasonda yarık dudak var mı diye sormamışsınızdır ama o kadar çok sıkıntı yapıyorum ki (yarık dudak bu arada ırsi ve ailemde yok) böyle saçma sapan düşünceler oluşuyor kafamda)

bebek kıyafetleri piyasaya göre tahtakalede çok uygun arkadaşlar hemde kumaşı falanda iyi

(daldan dala uçtum sanırım)

çok güzel anlatıyorsunuz bebişlerin hareketlerini ya çok güldüm bende hissediyorum ama daha çok sağ göğsümün altında takılıyor paşa :D

ya ben toplasam 5 kere en fazla gitmişimdir doktora ama her gittiğimde sağlıklı cevabını aldım

benim endişem doğum esnası değil arkadaşlar engelli doğacak diye korkuyorum (eminim hiç biriniz detaylı ultrasonda yarık dudak var mı diye sormamışsınızdır ama o kadar çok sıkıntı yapıyorum ki (yarık dudak bu arada ırsi ve ailemde yok) böyle saçma sapan düşünceler oluşuyor kafamda)

bebek kıyafetleri piyasaya göre tahtakalede çok uygun arkadaşlar hemde kumaşı falanda iyi

(daldan dala uçtum sanırım)

Dewrann zaten detayli uktrasonlarimizda yarik dudak dahil tum organlara bakildi, bizim sormamiza gerek yok. Bazi arkadaslarimiza doktorlar bulgularini soylediler. Birsey gorseydi doktorun soylerdi zaten. Biz ilk hamilelik kontrolu icin gittigimizde esim beni doktora sikayet etmisti internette jotu hikayeler okuyor kafasina takiyor diye, bana en basindan beri internet yasak :) sadece doktorumun onetdigi kitaplari ve bu siteyi okuyorum. Sana da tavsiyem kotu dusunceleri kafandan uzaklastirman.

Hayirli cumalar allah bu mubarek gunde dualarimizi kabul etsin bizi ve yavrularimizi kazadan beladan korusun sabah ortaligi toparliyordum sehpanin ustindeki tepsiyi aldim sehpa ayagima takildi ve dustum ahsap sehpa kirildi tepsideki bardaklar kirildi bana birsey olmadi insallah bebegimde iyidir hareketlerini hissediyorum cok sukur

Geçmiş olsun canım, Allah görünür görünmez kazalardan seni de bebişini de korusun...

En korktuğum şey hamileyken düşmek, dengemiz bozuluyor haliyle bir de kırık riski fazlalaşıyor ya kalsiyum azalmasından...

Kızlar bebegin hareketlerinde bariz bi şekilde azalma oldu. sürekli elim karnımda ıyıce strese girdim. Doktor bebegin suyunda azalma var bol su iç dedi sürekli içmeye calısıyorum da hareket etmedikce stres oluyorum bebek iyice hareket etmiyor. daha 2 gün önce doktora gitmiştim hareketlerini az hissetmeye yeni baasladım. Doktora kesinlikle gitmeli miyim:5: Ne yapmalıyım:18:

Bebeğin pozisyonundan, suyundaki azalmadan, senin bu stresinden, yorgunluktan her şeyden kaynaklanabilir, Dr telefon edebiliyorsan bir sor, o sana yol gösterecektir...

Kendi kendini dinleme canım başka şeylerle uğraş... Yoksa iyice stres oluyor insan...

Back
X