2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Selam annişler,
bebişlerinizin eşyalarını hangi marka çamaşır deterjanı ile yıkamayı düşünüyorsunuz??

Selam annişler,
bebişlerinizin eşyalarını hangi marka çamaşır deterjanı ile yıkamayı düşünüyorsunuz??

Ben dLinin sıvı çamaşır deterjanı ve yumuşatıcısını almıştım ama kanzdan alışveriş yaparken ordaki görevli kızlar granül sabun al ve elde yıka dedi bende hacışakirin granül sabununu aldım ama daha kullanmadım

Benim yukleme sonuclarim 75 mg icin aclik kan sekeri 81
2.saat glukoz 189
3.saat glukoz 153 canim. Doktor sinirda Yüksek dedi. Normalde istahi olmayan bi insandm 1 aydir tatlı şeyler yemeye başlamıştım deli gibi. Simdi de pastalar tatlılar geciyo gözümün önünden sürekli yemek istiyorum. Az da olsa kurabiye tatli yense problem oluyor yani:s

Benim değerlerim seninkilerden yüksek ama seninde sınırda dikkat etmen lazım. Alabiliyosan parmaktan şeker ölçen aletlerden al yada birinde varsa bi dene. Tatlı bişeyler yedikten tam 1 saat sonra ölçüm yap 130 un üstüne çıkıyor direk zaten görürsün. Ama diyelim normal yemek salata yoğurt vs olan bi akşam yemeği ye yada tatlısız bi kahvaltı sonrasında 1 saat ölçtüğünde 110 larda çıkıyor. Yani benim böyle. Bazılarında diyet yemekleri yeselerde yüksek çıkıyor işte o zaman insülin gerekiyor. Ama sana zaten sadece dikkat et demiş herhalde.. Ölçüm yap filan dememiş. Bence dinle doktorunu dayanalım üç ay daha doğumdan sonra geçiyormuş. Dikkat etmezsek bebeğimiz de solunum problemi yada iri bebek doğma gibi sorunlar oluyomuş doktor dedi Allah korusun. Canım tatlı bişey istediğinde bunlar geliyo aklıma. Tatlı ihtiyacını meyve ile gidermeye çalış. Bide evde bulundurma eşinde yemesin yoksa dayanamıyor insan.

Selam annişler,

Ben dalinin sıvı deterjanı ve toz sabununu aldım bide yumuşatıcısı. Henüz kullanmadım..yumuşatıcı pek önerilmiyor ama aldım çok sert olursa çamaşırlar kullanırım yumuşatıcıyı. İki durulama filan yaparım

Ben dLinin sıvı çamaşır deterjanı ve yumuşatıcısını almıştım ama kanzdan alışveriş yaparken ordaki görevli kızlar granül sabun al ve elde yıka dedi bende hacışakirin granül sabununu aldım ama daha kullanmadım

yıkadığım zaman yumuşacık olsun istiyorum ama elde mi yıkasak acaba daha mı iyi olur ki :)

Bizim de benzer durum ne yazik ki. Evlenirken onlardan desten gormedik. Guya soz verdikleri seyler dahi yapilmadi. Simdi de hic dahil degiller hazirliklara. Maddi destegi gectim. Mesela benim annem hirka, patik oruyor. Kvmin o bile icinden gelmiyor. Gecen haftalarda da kv bana anlatiyor eltime bebek yatagi ve arabasini almis, kp de dogum masraflarini odemis. Bana da diyor yatagi da biz aliriz. Hi hi dedim gectim, alinmayacagini biliyorum. Yapnayacagi seyi soyleme huyundan nefret ediyorum zaten. Altin konusunda ise ben de ailemden istemiyorum, cunku esimin ailesi takmatacak. Ailelerimiz de yapinca mutlu oluyorlar canim, ben bu yuzden yapsinlar diyorum :) ben tek cocugum zaten, kizim da ilk torunlari olacak. Oyle mutlu oluyorlar ki birsey alinca :)

Tamamlarsiniz canim ya, Allah yardimciniz olsun. Cok gerekli olanlari alirsin, digerleri ihtiyac olursa alinir. Bazi seyler de zaten pazarlama taktigi, gerekli degil. Bebisler saglikli olsunlar da, hersey zamanla hallolur :)

Tatlım öncelikle yazdıklarını okurken kendimi gördüm sanki
görümcemin biri örgü örüyor, diğeri de ayakkabı alıvermiş öyle söylüyor ama bilemiyorum
bu kadarına şükür diyorum şu an
benim annemde babamda evin en büyüğü, bende oların en büyük çocuğuyum
doğal olarak ilk torun olacak, çok kıymetli olacak
ama canım sıkılıyor
niye hep benimkiler yapsın ki, kardeşim birşeyler alacakmış bebişe liseye gidiyor düşün harçlıklarını biriktirecek
diğer kardeşim eksikleri birlikte tamamlarız sıkma canını diyor
annemler sen reddetmesen beşik falan alıcaz da inatsın inat diyorlar
karşı taraf hala bizden para isterken ben bizimkilere hadi şunları da alın demek istemiyorum
sinir oluyorum herşeye

canım gogus pompası ben alayım dıyorum ne bılım sonra bebek emmez falan acıl lazım olur hemen erden bulacagız? phılıps aventı okudum hep burda manuel olanından alayım dıyorum elektırıklı olanı cok pahalı cunku.......manuelı de ıs gorur yorumlarda oyle yazıyor pekı gogus kalkanı ya da gogus ucu alacak mısın? ben hepsı dursun dıyorum ama bılemedım ıste........ lansıoh gogus kremı ve pedlerını de alacagım en azından....ama arkadasım lansıoh lanolın kremı kullanmıs ama kokusu cok kotu bebek sevmedı hıc kullanamadım duruyor dedı adından emın degıl ama lansıoh dıyor

Lansioh göğüs kremi az önce en güzel krem diye okudum canım
zeytinyağını da kullanmalıymışız emzirirken , yara olmasın diye
özellikle sızma zeytinyağı çok faydalı diyorlar doğum çatlakları için bile
bak hemen kopyalıyorum

İtalyan kadınları emzirme dönemlerinde göğüs uçlarına mutlaka zeytinyağı uygularmış. Carol Firenze’in ‘Zeytinyağı Tutkusu’ isimli kitabındaki anlatımına göre, bir İtalyan kadınına zeytinyağını yemek dışında nerede kullanırsın diye sorarsan akla gelen ilk yanıt bu olurmuş. Üstelik hiç de zor bir formülü yok.

Emzirenler için göğüs ucunu yatıştırıcı formül:
Eşit miktarda sızma zeytinyağı ve suyu iyice karıştırın. Emzirmeden hemen sonra göğüs uçlarına uygulayın. Emzirmeden önce her zaman göğüs ucunu su ile nemlendirmeyi de unutmayın. Bu arada eğer isterseniz su yerine gül suyu da kullanabilirsiniz.

Zeytinyağının sadece göğüs ucunu iyi ettiğini düşünmeyin. doğum çatlakları için de epey faydası var. Her gün uygulanacak bir formülle doğum izlerini azaltabilirsiniz.

doğum çatlaklarını azaltan formül:
Eşit miktarda karıştırılmış sızma zeytinyağı ve saf Hindistan cevizi kremini karın, kalça ve göğüs bölgesine uygulayın.

Zeytinyağı bebek bakımı için de rahatlıkla kullanılabilir. Mesela bebeğinizin poposundaki pişik için çok basit bir formül var.

Pişik formülü:
2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağını 1 tatlı kaşığı su ile karıştırın. Bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Bebeğin poposuna sürün.

Bebeğinizin bakımında ıslak mendil kullanıyor musunuz? Peki, bu ıslak mendilleri tamamen doğal yollardan yapabileceğinizi biliyor musunuz?

Islak mendil yapmak için:
2 bardak ılık su, 2 çorba kaşığı bebek şampuanı, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağını karıştırın. Kalın, yumuşak, beyaz kağıt havluları bu karışıma batırın. Fazlalık sıvıyı sıkıp güzelce katlayın. İşte ıslak mendilleriniz hazır. Bunları boş bir ıslak mendil kutusunda veya plastik bir kutuda saklayabilirsiniz.

Bebeğinize masaj yapmak için de zeytinyağını kullanabilirsiniz. Ellerinize sızma zeytinyağını sürün. Yumuşak ve dairesel hareketlerle bebeğinizi okşayarak masaj yapın. Bebeğinizin el ve ayak parmaklarını da unutmayın. Yapılan bir araştırmaya göre yeni doğan bebekler yağlı masaj yapıldığında yağsız masaja göre daha az stres belirtileri göstermişlerdir

Canim gogus pompasi, saklama kabi/poseti almayacagim. Dogumdan sonra ilk an sut gelmezse hastanede varmis. Sonra eger yeterli sutum olursa zatrn bebegi birakip disaro cikmayacagim, ise baslayana kadar ihtiyacim olmaz. Arkadaslarima sordum hicbiri isr baslamadan once kullanmamis. Bazilarinin da zaten sutu az, mama da veriyorlar. Alacaksam da lansinoh manual pompa alacagim. Bizim hastanenin yanindaki eczanede bile var, acil ihtiyac olsa bile esim ordan alir. Fiyatina da baknadim ama simdi bosuna alnayim dedim. Ya hic kullanmazsam?

Lansinoh gogus kremi ve herhangi bir narkanin gogus pedlerinden bir paket alacagim ama, cantama koyacagim. Herkes bana lansinohun kremini tavsiye ediyor, bir tane aliriz, kullababilirsek devamini alirlar bize. :)

Canim ben bez dahil herseyden bir paket alacagim, stok yapmayacagim. Memnun kaldigimiz urunleri esimiz de gider alir, ama memnun kalmazsak elimizde kalacak.

Sampuan ve benzeri urunleri hangi marka alacaksiniz? Sebamed veya Mustela dusunuyorum. Ama markette dalin ve johnson's da gordum, bunlar yenidogana kullanilit mi? Sampuan alacagiz, yag krem vb. de alacak miyiz?

Canım bende göğüs pompasını doğumdan sonraya bırakmayı düşünüyorum
vardır hastanede diye düşünüyorum açıkcası
ama manuel mi elektrikli olanalrdan mı bilemiyorum
eğer başarabilirsem 2. dönem hiç çalışmak istemiyorum
eğer çalışmazsam bebişi sütüm geldiği sürece emziririm diye düşünüyorum
bez konusunda da kararsızım, doktorum dedi ki bazı bebişler iri doğuyor yenidoğan bezi sığmıyor 2. boyut olan kullanmak gerekiyor dedi
ne yapsak ki bu bez işini
şampuanı falan daha düşünmedim bile, off offf ne çok şey var düşünecek

yıkadığım zaman yumuşacık olsun istiyorum ama elde mi yıkasak acaba daha mı iyi olur ki :)

Canım bende yumuşacık olsun mis gibi koksun çok istiyorumda yumuşatıcı konusunda derin tereddütlerim var kafanı karıştırmak istemem ama! Şimdi bu yumuşatıcı makinede son suyuna katılıyoya ii durulanmıyomuş sonuçta kimyasal diyo çalıştığım hocam o evinde çocuğuna kullanmıyomuş napcaz bilmem !

Ben anlayamadım, şeker testi yapmadan önce bol bol şekerli şey yememizi mi söylüyo o diyet nasıl oluyo o iş anlayamadım :44:
Ben aksine kuru üzüm, kuru incir gibi şeyleri yememeye çalışıyorum yüksek çıkar testim diye, şimdiden sardı zaten stresi :(

Canım ben sana aldıklarımı yazayım, ilk bebişim olduğu için deneyimli sayılmam ama aldım ben bişeyler :)
Kısa kollu, uzun kollu, kolsuz çıtçıtlı badi:4'er tane
Kollu üst- ayaksız alt: 2'şer tane
Ayaklı pantolon: 4 tane
Ayaklı tulum: 4 tane
1 tane 10'lu, 1 tane 5'li hastane çıkışı
Bornoz
Battaniye- tek tarafı kadife, diğer tarafı penye H&M'den aldım 25tl çok beğendim, varsa çevrenizde mağazası tavsiye ederim. (1 tane aldım, 1 tane de 10'lu sette var çünkü)
Penye hırka-1 tane
2 şapka (2 tane de hastane çıkışlarında var)
4 penye önlük
Ağız mendili
10 çorap:)
0 ay emzik,tırnak makası, burun temizleme şeysi:)
Bu ana kadar yazdıklarım hep 0-1 ay grubu. Bunlar haricinde kolsuz, kısa kol, uzun kol çıtçıtlı badilerden, ayaklı pantolon, kollu üst, ayaklı tulum gibi şeylerden 3-6 ay grubu da stokladım bazılarından 2'şer 3'er 4'er tane.
1 paket prima yeni doğan bez ve 3'lü unibaby ıslak mendil aldım. Bez daha başka almam ama ıslak mendil bol bol alcam.
Şimdiye kadar aldıklarım 1000 civarı tuttu ve ortada bir avuç eşya var :44: bebiş malzemeleri çok pahalı onu anladım ama napcan hepsi lazım. Feda olsun kuzuma :16:

Geçmiş olsun canım inşallah iyileşirsin en kısa sürede, biz de yamulduk yalnız değilsin :)
Şeker yüklemen iyi çıkar inşallah biz yırtamadık 50'liğe yakalandık bakalım 100'lük ne olcak:44:
Bebişin de ne güzel büyümüş maşallah :16:

Şimdi benim 50 lik yüksek çıktı 100 lük yaptırcam ya bu cuma işte cuma dan üç gün önce yani salı çarşamba perşembe bi diyet verdi içinde reçel tatlı şekerli şeyler var bol bol onları yiyince şekerin çıkacak ya bi de 100 grlık şekerli su içicen bakalım kaça kadar fırlıyo ona bakıcak sana vermedilermi bu ddiyetten sende 100 lük yaptırcan dimi?

bak hemen kopyalıyorum

İtalyan kadınları emzirme dönemlerinde göğüs uçlarına mutlaka zeytinyağı uygularmış. Carol Firenze’in ‘Zeytinyağı Tutkusu’ isimli kitabındaki anlatımına göre, bir İtalyan kadınına zeytinyağını yemek dışında nerede kullanırsın diye sorarsan akla gelen ilk yanıt bu olurmuş. Üstelik hiç de zor bir formülü yok.

Eşit miktarda sızma zeytinyağı ve suyu iyice karıştırın. Emzirmeden hemen sonra göğüs uçlarına uygulayın. Emzirmeden önce her zaman göğüs ucunu su ile nemlendirmeyi de unutmayın. Bu arada eğer isterseniz su yerine gül suyu da kullanabilirsiniz.

Zeytinyağının sadece göğüs ucunu iyi ettiğini düşünmeyin. doğum çatlakları için de epey faydası var. Her gün uygulanacak bir formülle doğum izlerini azaltabilirsiniz.

Eşit miktarda karıştırılmış sızma zeytinyağı ve saf Hindistan cevizi kremini karın, kalça ve göğüs bölgesine uygulayın.

Zeytinyağı bebek bakımı için de rahatlıkla kullanılabilir. Mesela bebeğinizin poposundaki pişik için çok basit bir formül var.

Pişik formülü:
2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağını 1 tatlı kaşığı su ile karıştırın. Bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Bebeğin poposuna sürün.

Bebeğinizin bakımında ıslak mendil kullanıyor musunuz? Peki, bu ıslak mendilleri tamamen doğal yollardan yapabileceğinizi biliyor musunuz?

2 bardak ılık su, 2 çorba kaşığı bebek şampuanı, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağını karıştırın. Kalın, yumuşak, beyaz kağıt havluları bu karışıma batırın. Fazlalık sıvıyı sıkıp güzelce katlayın. İşte ıslak mendilleriniz hazır. Bunları boş bir ıslak mendil kutusunda veya plastik bir kutuda saklayabilirsiniz.

Bebeğinize masaj yapmak için de zeytinyağını kullanabilirsiniz. Ellerinize sızma zeytinyağını sürün. Yumuşak ve dairesel hareketlerle bebeğinizi okşayarak masaj yapın. Bebeğinizin el ve ayak parmaklarını da unutmayın. Yapılan bir araştırmaya göre yeni doğan bebekler yağlı masaj yapıldığında yağsız masaja göre daha az stres belirtileri göstermişlerdir

kesinlikle katılıyorum ama unutmadan hemen ekleyim zeytin yağını kullanmadan önce çok az ısıtıp soğutun ve öyle kullanın...
asidi çıkıyormuş..bebeğimin vücudu piyasada satılan yağlardan sertleşince z. yağı kullanmaya başladım...bebeğim pişti de pişti...
bir arkadaşım biraz ısıtıp soğut asidi gitsin dedi...
mucize...pişiklerine ve tüm vücuna çok iyi geldi...
yeni doğacak bebeğimi sadece z.yağı ile yağlamayı düşünüyorum

Selam annişler,

Canım bende yumuşacık olsun mis gibi koksun çok istiyorumda yumuşatıcı konusunda derin tereddütlerim var kafanı karıştırmak istemem ama! Şimdi bu yumuşatıcı makinede son suyuna katılıyoya ii durulanmıyomuş sonuçta kimyasal diyo çalıştığım hocam o evinde çocuğuna kullanmıyomuş napcaz bilmem !

Ben amway'in bebek deterjanını aldım 80 tl 3 kilo. Görümcem kullanıyo, 8 ay gittiğini söyledi, bakalım deneyip görcez.
Yumuşatıcı olayını ben de düşünüyorum, almak istiyorum taş gibi olmasın bebişin kıyafetleri :44: ekstra durulama var makinemde onu kullanırım hep, bu şekilde yumuşatıcının da pek kalıntısı kalmaz heralde çamaşırlarda.
Ayrıca bu göğüs pompası falan gibi şeyleri asla almayı düşünmüyorum, herkesin dediği gibi eczane her hastanenin yanında var gerekirse çıkıp alınır, öyle çok ucuz şeyler de değil çünkü iyisini alırım diyo herkes. O Avent falan gibi markalar pek ucuz değil, hiç gerek yok, belki de hiç ihtiyacımız olmayacak.

bak hemen kopyalıyorum

Pişik formülü:

Katiliyorum zeytinyagi konusuna :)
Beni de bebekken ilik zeytinyagi ile ovuyorlarmis. Gazli bir bebekmisim, rahatliyormusum.
Ben ameliyat olup eve ciktiktan sonra ameliyat gazimi cikaramamistom, wc ye de cikamamistim. Karnim oyle sisti ki dikislerim patlayacak diye korkuyordum. Annem ilik zeytinyagi ile karnimi ovdu. Gazimi cikardim ertesi gun de wc sorunu ortadan kalkti.
Vardir eskilerin bir bildigi :))

Bu arada ben de dakin sivi deterjan ve yumusatici aldim. Yumusatici eger cok sert olursa cok cok az eklemeyi dusunuyorum. Sabin tozu erimeyebilir. Elimizde yikarsak da yuksek isida yikamayinca makine kadar hijyenik olmayabilir.

ilk bebekten tecrübelerim ile yazıyorum bir hatırlatma daha ıslak mendil dışarda işimizi kolaylaştırıyor doğru ama evde ılık su ve pamuk kullanın...hatta bir bayan çocuk doktoru bana bebeğimin altını havlu peçeteyi ıslatıp temizlememi söyledi...ama mutlaka kurulayıp kapatın...bir baş havlunuzu (bambu havlu olması tercih) bunun için feda edip altına açın yıkayın kurulayıp kapatın...pişiği varsa kremleyip yağlayıp kapatın :16:

Benim değerlerim seninkilerden yüksek ama seninde sınırda dikkat etmen lazım. Alabiliyosan parmaktan şeker ölçen aletlerden al yada birinde varsa bi dene. Tatlı bişeyler yedikten tam 1 saat sonra ölçüm yap 130 un üstüne çıkıyor direk zaten görürsün. Ama diyelim normal yemek salata yoğurt vs olan bi akşam yemeği ye yada tatlısız bi kahvaltı sonrasında 1 saat ölçtüğünde 110 larda çıkıyor. Yani benim böyle. Bazılarında diyet yemekleri yeselerde yüksek çıkıyor işte o zaman insülin gerekiyor. Ama sana zaten sadece dikkat et demiş herhalde.. Ölçüm yap filan dememiş. Bence dinle doktorunu dayanalım üç ay daha doğumdan sonra geçiyormuş. Dikkat etmezsek bebeğimiz de solunum problemi yada iri bebek doğma gibi sorunlar oluyomuş doktor dedi Allah korusun. Canım tatlı bişey istediğinde bunlar geliyo aklıma. Tatlı ihtiyacını meyve ile gidermeye çalış. Bide evde bulundurma eşinde yemesin yoksa dayanamıyor insan.

Geçici olarak bi doktora gitmiştim o da ilgilenmedi. O yüzden ölçüm aleti falan da al demedi. Bu problemlerin yasanmamasi için en iyisi sabretmek o zaman uygulaya uygulaya aliskanlik haline gelir herhalde diyet de:emir_bebek:

Geçici olarak bi doktora gitmiştim o da ilgilenmedi. O yüzden ölçüm aleti falan da al demedi. Bu problemlerin yasanmamasi için en iyisi sabretmek o zaman uygulaya uygulaya aliskanlik haline gelir herhalde diyet de:emir_bebek:

Kaçamak yaptım makarna yedim Eşimin 95 çıkarken benim 143 çıktı :((( Yemiycem daha. Ya bu diyete uyucam yada uyucam başka yolu yok

kesinlikle katılıyorum ama unutmadan hemen ekleyim zeytin yağını kullanmadan önce çok az ısıtıp soğutun ve öyle kullanın...
asidi çıkıyormuş..bebeğimin vücudu piyasada satılan yağlardan sertleşince z. yağı kullanmaya başladım...bebeğim pişti de pişti...
bir arkadaşım biraz ısıtıp soğut asidi gitsin dedi...
mucize...pişiklerine ve tüm vücuna çok iyi geldi...
yeni doğacak bebeğimi sadece z.yağı ile yağlamayı düşünüyorum

Yeni birşey daha öğrendim canım yaaa
teşekkür ederim bu bilgiler için
bende bebeğimde denerim

Ben amway'in bebek deterjanını aldım 80 tl 3 kilo. Görümcem kullanıyo, 8 ay gittiğini söyledi, bakalım deneyip görcez.
Yumuşatıcı olayını ben de düşünüyorum, almak istiyorum taş gibi olmasın bebişin kıyafetleri :44: ekstra durulama var makinemde onu kullanırım hep, bu şekilde yumuşatıcının da pek kalıntısı kalmaz heralde çamaşırlarda.
Ayrıca bu göğüs pompası falan gibi şeyleri asla almayı düşünmüyorum, herkesin dediği gibi eczane her hastanenin yanında var gerekirse çıkıp alınır, öyle çok ucuz şeyler de değil çünkü iyisini alırım diyo herkes. O Avent falan gibi markalar pek ucuz değil, hiç gerek yok, belki de hiç ihtiyacımız olmayacak.

Bu deterjanın bu kadar gittiğini ilk kez duydum
sen bi dene canım gerçekten o kadar gidecekse bende alayım
8 ay da 80 lira demek aylık 10 liralık deterjan masrafımız olur
:1:
yumuşatıcı da yumoşunkini dediler bana ama bilemiyorum

Back
X