2014 Ocak-Şubatta Tüp Bebek Tedavisi Yaptıracak Müstakbel Anneler... Hadi Toplanalım.

:)ensuece hamile misin şuan tedavide misin?

elmaturka tedavimden yeni ciktim 2 ay sonra yine olacagim belkide esin haklidir internet zarar verebilir bende gizli giriyordumda hep suclu hissederdim. pozitif ol mutlu ol kafani rahat tut sikinti dert dinleme canim. Melekler seninle olsun.

Ben doktorunu dinle detik canim..doktorun en iyisini bilit sonucta herhangi bir anormallikte olsa ultrasondan suphelenirdi.ne bileyim insan umit ediyor ama ben olsam doktoru dinlerdim

Canim gebelik olsa kanda çıkması lazımdı adetin gecmeden bile kanda çıkıyor ama seni etkilemek istemem sen bilirsin
ben geçen martta yaptırdığımda bir ay raporluydum
benim şubatta opu yapılıp donduracam
haziranda hitereskopi temmuzdada transfer olacam inşallah bakalım
yani uzun bir yol benimki
benimki en son belli olacak

Canim neden o kadar ara veriyorsun bende histeroskopi olmayi düşünüyorum sana doktorunmu önerdi

Ben doktorunu dinle detik canim..doktorun en iyisini bilit sonucta herhangi bir anormallikte olsa ultrasondan suphelenirdi.ne bileyim insan umit ediyor ama ben olsam doktoru dinlerdim

içtim ilacı bu akşam.artık düşünmicem başka birşey belki hasta olmamamın nedeni de bu kadar kafama takmam

Merhabalar...çok sık giremiyorum bu ara foruma cogu iletiyi okumaya calistim..tedavi sureci baslamak uzere olan arkadaslar var,aramiza yeni katilanlar var..hepimizin tedavisi hayirli olsun guzel baslasin mutlu sonuclarimiz olsun insallahh...ben hala toparlanip normal hayatima donme cabasindayim iyiyim aslinda ayaga kalkali cok olduda su minnak dikislerimdende kurtulsaydim bir an once ne guzel olacakti:))
Tup tikanikligi sebebiyle tedaviye baslayan arkadaşlar benim aklıma takılan bişey var..gerci taniniz hsg ye goremi yoksa laparoskopiye goremi kondu bilemiyorum ama..ben lap ile tescilliyim maalesef
Simdi tuplerimin tikanik oldugu kesin acilma cabasi pek fayda etmemis..bi kac yerde okudum,deniyor ki; sayet tikanik tuplerde sivi birikimi varsa tup bebek tedavisi oncesi tupler alinmali yada tuplerin rahimle bagi engellenmeli aksi takdirde bi sivi embriyonun tutunmasini olumsuz etkiler..peki bu sivi olayini nasil anliyorlar ki benim doktorum hiç bahsetmedi var yada yok diye...
Laparoskopi yaptirip boyle bi sonucla karsilasan yada doktorundan bu konuyla ilgili bilgi alan var mi acaba?

Yazını gördüm, cevap vermeden geçmek istemedim.

Tüplerin tıkalı olduğu hsg ile anlaşılır. Ancak iltihaplı sıvı birikintisinin olup olmadığının kesinleşmesi ise yalnız laproskopik yolla kesinlik kazanır. Tecrübeli dr.lar rahim filmine bakmakla öyle bir şüphenin varlığını ya da yokluğunu göre bilirler. Hsg mutlaka bir belirti verir. Ancak bazen hsg de sıvı varmış gibi görünen tüpler sağlam, ve ya çok da önemli sorun yokmuş gibi görünen tüpler ise ciddi sorunlu çıka biliyor. Daha geçenlerde bir arkadaşda hsg'de az sorun varmış gibi görünen tüpler laproskopi zamanı çok ciddi sorunlu çıktı ve ikiside alındı. Şimdi 6. tedavisine hazırlanıyor.
Başka bir kaç arkadaş da laproskopik amelyatla tüpleri alındıktan hemen sonra hamile kaldı.

Eğer tüplerde iltihaplı sıvı birikintisi varsa embiriolar sağlıklı bile olsalar zehirli sıvının etkisi ile tutunamıyor, tutunsa bile gelişimi dururyor.

Laproskopiyi yapan dr.un sıvı birikintisi olsaydı, hemen fark ederdi, merak etme. Allah yardımcın olsun.

arkadaşlar ben dün başladım çok şükür haftaya salı randevum var inşallah herşey güzel sonuçlanır

Cevabin icin cok tesekkur ederim..benimde 2012 temmuzda cekilen hsg de bi tupum kapali biri acik cikmisti hatta kapali olanin da cok ciddi hasarli olmadigini soylemisti hsg yi ceken doktorum..ama simdi ikisinin de kapali oldugu kesinlesti..doktora ilk gittigimde bunu soracagim zaten,lap sonrasi hastanedeyken sormak hic aklima gelmedigerci dedigin gibi oyle bisey olsa doktorum anlardi herhalde...tekrar tesekkur ederim...allah hepimizin yardimcisi olsun

merhaba, elimde tedavimden kalana puregon iğne bulunmakta. ilaçları aldığım günden beri buzdolabında saklıyorum. ihtiyacı olan arkadaşlar özelden iletişime geçebilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…