homerton hastanesinde yaptiricam
İnşallah hayırlısı ile hamle kalırsın da bebiş topiğin uğur bocuğu olur...
Uzun zamandır, burada aktif olarak yazamadım. Aycen'im topikle ilgilendiğn çin çok teşekkür ederim... Kızlar biraz gerginim, sizinle paylaşmak istiyorum...
Ben anne olmak istediğim günden beri bu forumun takipçisiyim. Buradaki arkadaşlardan çok şey öğrendim, infertil konusunda ufkum genişledi diyebilirim. Allah razı olsun diye çok dua ettiğim de var. Rabb'im bildiğin gibi yap dediğim de...
Malum zor günler yaşıyoruz. Hiçbirimizin durumu diğerin daka katü veya daha iyi değil. Bu sürecin en kötü tarafı belirsizlk. Doktorlara göre en basit infertil hastasıyım. Sadece tüplerim kapalı... Olmaması çok garip ama olmuyor... Rabb'im henüz nasip etmedi... Neyse tedaviye yeni başlayan arkadaşlar bilmeyebilir belk ama tüp bebek tedavisinde malesef %40lık bir şansınız vardır. Durumunuz ne olursa olsun... Tedaviye bunu bilerek başlarsınız... Bunu bildiğiniz için olumsuz sonuçta doktoru suçlamazsınız... Ama tedavi esnasında gördüğünüz ve yaşadığınız olumsuzluklar sizin o doktor ve merkez hakkındakı kanılarınızı oluşturur. İnsanlara da bu doğrultuda tavsyede bulunursunuz. Bu noktaya kadar bana katılmayan var mı bilmiyorum....
Ama bakıyorum forumda çok farklı düşünen insanlar var. Bir merkez hakkında soru soruluyor. Sen de fikrini belirtiyorsun. Bir tanesi çıkıyor ordan "veren Allah merkezn suçu ne? Ben hamile kaldım, orası iyi merkez? vb" laflar ediyor. Veren Alla tabi o ayrı ama merkezin etkisi tosa sen neyi savunuyorsun. Sana uyguladıkları tedavi iyi gelmş sonuç almışsın. Bana iy gelmedi. Burada söylenenler tavsiye niteliğinde. Kimse kimseyi zorla bir merkeze götürmüyor veya alıkoymuyor... Yani birinin tedavi gördüğü merkezde ben olumlu sonuç almamışsam ve bazı olumsuzluklar yaşamışsam bu benim suçum mu? Ya da orası hakkında bilgi isteyenden saklayayım mı?
Bir cevap lütfen...
Uzun zamandır, burada aktif olarak yazamadım. Aycen'im topikle ilgilendiğn çin çok teşekkür ederim... Kızlar biraz gerginim, sizinle paylaşmak istiyorum...
Ben anne olmak istediğim günden beri bu forumun takipçisiyim. Buradaki arkadaşlardan çok şey öğrendim, infertil konusunda ufkum genişledi diyebilirim. Allah razı olsun diye çok dua ettiğim de var. Rabb'im bildiğin gibi yap dediğim de...
Malum zor günler yaşıyoruz. Hiçbirimizin durumu diğerin daka katü veya daha iyi değil. Bu sürecin en kötü tarafı belirsizlk. Doktorlara göre en basit infertil hastasıyım. Sadece tüplerim kapalı... Olmaması çok garip ama olmuyor... Rabb'im henüz nasip etmedi... Neyse tedaviye yeni başlayan arkadaşlar bilmeyebilir belk ama tüp bebek tedavisinde malesef %40lık bir şansınız vardır. Durumunuz ne olursa olsun... Tedaviye bunu bilerek başlarsınız... Bunu bildiğiniz için olumsuz sonuçta doktoru suçlamazsınız... Ama tedavi esnasında gördüğünüz ve yaşadığınız olumsuzluklar sizin o doktor ve merkez hakkındakı kanılarınızı oluşturur. İnsanlara da bu doğrultuda tavsyede bulunursunuz. Bu noktaya kadar bana katılmayan var mı bilmiyorum....
Ama bakıyorum forumda çok farklı düşünen insanlar var. Bir merkez hakkında soru soruluyor. Sen de fikrini belirtiyorsun. Bir tanesi çıkıyor ordan "veren Allah merkezn suçu ne? Ben hamile kaldım, orası iyi merkez? vb" laflar ediyor. Veren Alla tabi o ayrı ama merkezin etkisi tosa sen neyi savunuyorsun. Sana uyguladıkları tedavi iyi gelmş sonuç almışsın. Bana iy gelmedi. Burada söylenenler tavsiye niteliğinde. Kimse kimseyi zorla bir merkeze götürmüyor veya alıkoymuyor... Yani birinin tedavi gördüğü merkezde ben olumlu sonuç almamışsam ve bazı olumsuzluklar yaşamışsam bu benim suçum mu? Ya da orası hakkında bilgi isteyenden saklayayım mı?
Bir cevap lütfen...
Yazını gördüm, cevap vermeden geçmek istemedim.
Tüplerin tıkalı olduğu hsg ile anlaşılır. Ancak iltihaplı sıvı birikintisinin olup olmadığının kesinleşmesi ise yalnız laproskopik yolla kesinlik kazanır. Tecrübeli dr.lar rahim filmine bakmakla öyle bir şüphenin varlığını ya da yokluğunu göre bilirler. Hsg mutlaka bir belirti verir. Ancak bazen hsg de sıvı varmış gibi görünen tüpler sağlam, ve ya çok da önemli sorun yokmuş gibi görünen tüpler ise ciddi sorunlu çıka biliyor. Daha geçenlerde bir arkadaşda hsg'de az sorun varmış gibi görünen tüpler laproskopi zamanı çok ciddi sorunlu çıktı ve ikiside alındı. Şimdi 6. tedavisine hazırlanıyor.
Başka bir kaç arkadaş da laproskopik amelyatla tüpleri alındıktan hemen sonra hamile kaldı.
Eğer tüplerde iltihaplı sıvı birikintisi varsa embiriolar sağlıklı bile olsalar zehirli sıvının etkisi ile tutunamıyor, tutunsa bile gelişimi dururyor.
Laproskopiyi yapan dr.un sıvı birikintisi olsaydı, hemen fark ederdi, merak etme. Allah yardımcın olsun.
unbeliva66 .!.:Merhaba bu konu benimde ilgimi cekti..daha once ne hsg ne de laporoskopi cekildi , onumuzdeki ay tup bebek tedavisine baslayacagiz, doktor tuplerle ilgimiz yok bizim dedi ama simdi eger tuplerde sivi varsa etkiler yazildigini okudum,,kafam karisti...en iyisi gittigimde doktora sormak..
Canım bunu kime itafen yazdın bilmiyorum ama söylediklerinde kimsenin itiraz edebileceği birşey yok.Sıkma canını sen iyi niyetinden şüphe eden okumasın öpüyorum:))
Merhaba bu konu benimde ilgimi cekti..daha once ne hsg ne de laporoskopi cekildi , onumuzdeki ay tup bebek tedavisine baslayacagiz, doktor tuplerle ilgimiz yok bizim dedi ama simdi eger tuplerde sivi varsa etkiler yazildigini okudum,,kafam karisti...en iyisi gittigimde doktora sormak..
Bu topkle ilgili değil canım ya. Yani fikrini söylüyorsun. Abuk sabuk ithamlar... Ne bileyim okuyunca moralim bozuldu.
Teşekkür ederim desteğin için...
Kesinlikle en guzeli doktorunla gorusmek..insanin illaki kafasinda soru isaretleri olusuyorhsg cekilmese niye cekilmedi diye cekilse sonuc kesinmi diye sonra laparoskopi yapilsa baska baska bir suru soru..buradan birbirimize yardimci olmaya çalışıyoruz tabii ama eninde sonunda doktora danismali..
Merak ettigim seyler var?ne zamandir tedavi goruyorsun?neye gore tup bebege gecis karari aldiniz?mesela asilama denendi mi,erkek infertilitesi kanisiylami tup bebek denemesine geciyorsunuz?insallah ne hsg nin eksikligi nede laparoskopi yapilmamasi bi engel teskil etmezde ilk denemede gelir bebisin...sonuc da hersey kismet ne olacagini bilemeyiz..hayirlisini dilemeli..hayirli ugurlu bebislik olur inşallah
Cok da takilma olur oyle seyler..insan kendinden emin olsun;seni anlamak istemeyen yada işine geldigi anlamak isteyenleri cok da umursamamali...iyi niyet guzeldir:)))ve niyetinin iyi olduguda su götürmez..
Bir cevap lütfen...
evet arkadasim aynen oyle sorular bitmiyor..en iyi bosvermekkkkk herseyi akisina birakmak..asilama veya tup bebek daha once denemedik esimdde 6-7 yaslarinda indirilmis bir testis var diger taraftada 1. derece varikosel..sperm degerlerimiz normal yolla hamilelik icin uygun degil yani..1. derece varikosel icin ameliyat cok fazla degisiklik yaratmaz denildigi icin tup bebek tedavisinde karar kildik..suan dogum kontrol haplarinda son haftam ve adet olduktan sonra tup bebek ilaclarina basliycam insallah..senin durumun nedir? hepimize saglikli bebisler bol gunesler diliyorum:)
Nasil ozel gibi odeme mi yapacaksin? Acikcasi Istanbul'da deneme yapmak hem zaman hemde kalacak yer maliyetide eklenince bayagi pahaliya geliyor. Ustelik zamanlama acisinda da zor oluyor. Ama ote yandan da nedense Istanbul bu acidan daha ileri gibi geliyor bana. Fakat su ana dek hic londra'da deneme yapanlarin deneyimini de sahsen duymadim. Bakalim senin nasil gececek? Neden burayi sectin ozellikle, varmi tavsiye eden? Paylasirsan sevinirim.
evet arkadasim aynen oyle sorular bitmiyor..en iyi bosvermekkkkk herseyi akisina birakmak..asilama veya tup bebek daha once denemedik esimdde 6-7 yaslarinda indirilmis bir testis var diger taraftada 1. derece varikosel..sperm degerlerimiz normal yolla hamilelik icin uygun degil yani..1. derece varikosel icin ameliyat cok fazla degisiklik yaratmaz denildigi icin tup bebek tedavisinde karar kildik..suan dogum kontrol haplarinda son haftam ve adet olduktan sonra tup bebek ilaclarina basliycam insallah..senin durumun nedir? hepimize saglikli bebisler bol gunesler diliyorum:)
Kizlar araniza yeni katildim ve bu konular hakkinda hicbirsey bilmiyorum.bende kendimi anlatayim bana yardim ederseniz cok sevinirim.26 yasindayim 3,5 senelik evliyim.zeynep kamilde evrak tamamlamaya calisiyorum tup bebek icin derken dun uroloji doktoru esime ameliyatla sperm toplanacak yazmis.anlamadigim bu islem nedir ve zeynep kamilde yapiliyormu.benim durumumda olan yokmu.yetisirse ocakta bizde gecicez tupe
İronik merhaba seni eurofertil tüp bebek merkezi başlığından hatırlıyorum benimde orada 2 negatif denemem oldu sen tekrar deneyecekmisin ve konyada mı yaptıracaksın ?Uzun zamandır, burada aktif olarak yazamadım. Aycen'im topikle ilgilendiğn çin çok teşekkür ederim... Kızlar biraz gerginim, sizinle paylaşmak istiyorum...
Bir cevap lütfen...
Bu topkle ilgili değil canım ya. Yani fikrini söylüyorsun. Abuk sabuk ithamlar... Ne bileyim okuyunca moralim bozuldu.
Teşekkür ederim desteğin için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?