2014 Ocak-Şubatta Tüp Bebek Tedavisi Yaptıracak Müstakbel Anneler... Hadi Toplanalım.

Uzun zamandır, burada aktif olarak yazamadım. Aycen'im topikle ilgilendiğn çin çok teşekkür ederim... Kızlar biraz gerginim, sizinle paylaşmak istiyorum...
Ben anne olmak istediğim günden beri bu forumun takipçisiyim. Buradaki arkadaşlardan çok şey öğrendim, infertil konusunda ufkum genişledi diyebilirim. Allah razı olsun diye çok dua ettiğim de var. Rabb'im bildiğin gibi yap dediğim de...
Malum zor günler yaşıyoruz. Hiçbirimizin durumu diğerin daka katü veya daha iyi değil. Bu sürecin en kötü tarafı belirsizlk. Doktorlara göre en basit infertil hastasıyım. Sadece tüplerim kapalı... Olmaması çok garip ama olmuyor... Rabb'im henüz nasip etmedi... Neyse tedaviye yeni başlayan arkadaşlar bilmeyebilir belk ama tüp bebek tedavisinde malesef %40lık bir şansınız vardır. Durumunuz ne olursa olsun... Tedaviye bunu bilerek başlarsınız... Bunu bildiğiniz için olumsuz sonuçta doktoru suçlamazsınız... Ama tedavi esnasında gördüğünüz ve yaşadığınız olumsuzluklar sizin o doktor ve merkez hakkındakı kanılarınızı oluşturur. İnsanlara da bu doğrultuda tavsyede bulunursunuz. Bu noktaya kadar bana katılmayan var mı bilmiyorum....
Ama bakıyorum forumda çok farklı düşünen insanlar var. Bir merkez hakkında soru soruluyor. Sen de fikrini belirtiyorsun. Bir tanesi çıkıyor ordan "veren Allah merkezn suçu ne? Ben hamile kaldım, orası iyi merkez? vb" laflar ediyor. Veren Alla tabi o ayrı ama merkezin etkisi tosa sen neyi savunuyorsun. Sana uyguladıkları tedavi iyi gelmş sonuç almışsın. Bana iy gelmedi. Burada söylenenler tavsiye niteliğinde. Kimse kimseyi zorla bir merkeze götürmüyor veya alıkoymuyor... Yani birinin tedavi gördüğü merkezde ben olumlu sonuç almamışsam ve bazı olumsuzluklar yaşamışsam bu benim suçum mu? Ya da orası hakkında bilgi isteyenden saklayayım mı?
Bir cevap lütfen...

homerton hastanesinde yaptiricam

Nasil ozel gibi odeme mi yapacaksin? Acikcasi Istanbul'da deneme yapmak hem zaman hemde kalacak yer maliyetide eklenince bayagi pahaliya geliyor. Ustelik zamanlama acisinda da zor oluyor. Ama ote yandan da nedense Istanbul bu acidan daha ileri gibi geliyor bana. Fakat su ana dek hic londra'da deneme yapanlarin deneyimini de sahsen duymadim. Bakalim senin nasil gececek? Neden burayi sectin ozellikle, varmi tavsiye eden? Paylasirsan sevinirim.

ironik sana sonuna kadar katiliyorum, bende 4 defa tedavi gordugum doktor icin acilan topikte hic kirici birsey yazmadan asla kimseye gitmeyin demeden sikintili bir animda son tedavimde doktorumla yasadigim uzucu bir konuyu paylasmistim. Ozelime bir cok arkadas kirici seyler yazdi ve konunun altinada tonla bana hitaben uzucu seyler yazmislardi. Bu kulube doktorlari ne kotulemek icin nede methetmek icin giriyoruz, yasananlari yazariz gitmek yada gitmemek herkezin kendi tercih ve dusuncesi.

İnşallah hayırlısı ile hamle kalırsın da bebiş topiğin uğur bocuğu olur...

inşallah canım rabbim nasip etsin yavrum sizede şans getirsin

çok haklısın herkes yaşadığını bilir bende olumsuz tecrübe yaşadım ilk denememde ihmal çoktu ama şimdiki merkezde olmasada ellerinden geleni yaptılar ama nasip değilmiş derim görünen köy kılavuz istemez takma öyle şeyleri kafana canım sıkma tatlı canını

Canım bunu kime itafen yazdın bilmiyorum ama söylediklerinde kimsenin itiraz edebileceği birşey yok.Sıkma canını sen iyi niyetinden şüphe eden okumasın öpüyorum:))

Merhaba bu konu benimde ilgimi cekti..daha once ne hsg ne de laporoskopi cekildi , onumuzdeki ay tup bebek tedavisine baslayacagiz, doktor tuplerle ilgimiz yok bizim dedi ama simdi eger tuplerde sivi varsa etkiler yazildigini okudum,,kafam karisti...en iyisi gittigimde doktora sormak..

Tüpler tedavide gereksiz ola bbilir. Ancak rahim filmi mutlaka çekilmeli. Hem hsg yalnız tüpleri göstermez ki. Rahimle bağlı da bir sürü bilgi verir. Bazen ilk tedavide istenmeye biliyor, ancak sen dr.na mutlaka sor, hatta iste. Bir ay geç başlaya bilirsin belki, ancak işini sağlama alman en iyisi. Bazen çok önemli sorunlar filimsiz gözren kaça biliyor.

Allah yardımcı olsun.

Canım bunu kime itafen yazdın bilmiyorum ama söylediklerinde kimsenin itiraz edebileceği birşey yok.Sıkma canını sen iyi niyetinden şüphe eden okumasın öpüyorum:))

Bu topkle ilgili değil canım ya. Yani fikrini söylüyorsun. Abuk sabuk ithamlar... Ne bileyim okuyunca moralim bozuldu.
Teşekkür ederim desteğin için...

Kesinlikle en guzeli doktorunla gorusmek..insanin illaki kafasinda soru isaretleri olusuyor hsg cekilmese niye cekilmedi diye cekilse sonuc kesinmi diye sonra laparoskopi yapilsa baska baska bir suru soru..buradan birbirimize yardimci olmaya çalışıyoruz tabii ama eninde sonunda doktora danismali..
Merak ettigim seyler var?ne zamandir tedavi goruyorsun?neye gore tup bebege gecis karari aldiniz?mesela asilama denendi mi,erkek infertilitesi kanisiylami tup bebek denemesine geciyorsunuz?insallah ne hsg nin eksikligi nede laparoskopi yapilmamasi bi engel teskil etmezde ilk denemede gelir bebisin...sonuc da hersey kismet ne olacagini bilemeyiz..hayirlisini dilemeli..hayirli ugurlu bebislik olur inşallah

Bu topkle ilgili değil canım ya. Yani fikrini söylüyorsun. Abuk sabuk ithamlar... Ne bileyim okuyunca moralim bozuldu.

Cok da takilma olur oyle seyler..insan kendinden emin olsun;seni anlamak istemeyen yada işine geldigi anlamak isteyenleri cok da umursamamali...iyi niyet guzeldir:)))ve niyetinin iyi olduguda su götürmez..

evet arkadasim aynen oyle sorular bitmiyor..en iyi bosvermekkkkk herseyi akisina birakmak..asilama veya tup bebek daha once denemedik esimdde 6-7 yaslarinda indirilmis bir testis var diger taraftada 1. derece varikosel..sperm degerlerimiz normal yolla hamilelik icin uygun degil yani..1. derece varikosel icin ameliyat cok fazla degisiklik yaratmaz denildigi icin tup bebek tedavisinde karar kildik..suan dogum kontrol haplarinda son haftam ve adet olduktan sonra tup bebek ilaclarina basliycam insallah..senin durumun nedir? hepimize saglikli bebisler bol gunesler diliyorum:)

ironık merhaba canım,bosver bu tur ınsanları,burası genele acık bır forum ,canı ıstemeyen hosuna gıtmeeyen aksı fıkrı olan yazar bıter gıder. kımsenın kımseye ustunlugu yok .kımse kusura bakmasın....

sadece biz bu annelık yolunda yolu uzun ve taslı olanlardanız. taşlar bazen bacaklarımıza bazen kolumuza bazen basımıza bazen kalbımıze denk gelıyor.bazen sızlatıyor bazen kanatıyor...

evet yola esıt baslasak belkı aynı dusunebılır, belkı daha alttan alabılırdık,ama cogumuzun buna gucu yok..sadece allaha havale et ve kımsenın senı ıncıtmesıne ızın verme bosver gıtsın:)

Belkide doktorun erkek faktoru bu kadar baskin oldugu icin diger yontemlere simdilik gerek duymamistir..hakkinizda hayirlisi olsun..
Benim bir negatif asilamam var subat ayindan..hsg de bir tup tikanik cikmisti zaten gecen hafta laparoskopi ve histereskopi yapildi iki tupun de tikanik oldugu anlasildi,asilamada rahim agzinda darlik olgunuda fark etmisti doktorum histereskopiyi de o darligi cozmek icin istedi sukur o kisim halloldu allahin izniyle..benim esimde 2008 de varikosel ameliyati oldu degerleriimiz iyi ancak morfoloji % 1..oylee iste...kismetse aralik sonu tup bebek tedavisine basliyoruz. ..rabbim hepimizin gonlune gore versin insallah

benim tedavim free yani odeme yapmiyoruz sen eger burda yasiyorsan biliyorsundur devletten odenirsen bedava oluyor eger cocugunda yoksa benim bir tanidigim var o yaptirdi ilkinde tutmadi ikincide hamile kaldi onun disinda kimseyi bilmiyorum aslina bakarsan benim tercihim hep istanbuldan yanaydi burada yaptirmak hic istemiyordum ama esim burayi istedi benim ailemde istanbuldaydi benim icin daha iyi olurdu ama nasip Rabbim ol derse olur ama burda negatif olursa ki olmaz insallah o zaman istnbulda deniycem senin ilk tup bebeginmi olacak burda nerede yasiyorsun?

Pimpirikli olmaya her zaman karşıyım ve doktora güvenmekten yanayım. Ancak rahim filmi biraz farklı. Mesela bir arkadaş eşi azospermi olduğu için tüp bebek yaptıracaktı. Rahim filmi istendi ve yarım rahimli olduğu ortaya çıktı. Bu durumda hamilelik oluşsa bile düşük riski göz önünde bulundurulmalı. Ve ya bir başka arkadaş çift rahimli transfer her iki rahime yapıldı. Bir başkası 3 kere aynı yerde tüp yaptırmışdı, sağlıklı embriolar transfer edilmesine rağmen gebelik oluşmadı. Başka bir dr.a gitmiş ve çok ciddi sorunlar olduğu, bir dizi amelyat gerektiğini öğrenmişdi (8 dr.a göründü) Demek istediğim rahim filmi bir çok büyük sorunu kolaylıkla ortaya çıkara biliyor. Dilerim hiçbir sorunun olmamış olsun. Sadece bir nasihat benimkisi.

Ben de 6.tedavi için hazırlanıyorum. Ana sorun erkek inferlitesi. Belki aralık, belki de ocak ayı. Bu yolun ne kadar zorlu olduğunu iyi bilirim. Ve yola ne kadar tedbirli çıkarsan o kadar iyi olduğunu. Tüp bebek işin en kolay yanı. Zor olan sorunların belirlenmesi.

Kizlar araniza yeni katildim ve bu konular hakkinda hicbirsey bilmiyorum.bende kendimi anlatayim bana yardim ederseniz cok sevinirim.26 yasindayim 3,5 senelik evliyim.zeynep kamilde evrak tamamlamaya calisiyorum tup bebek icin derken dun uroloji doktoru esime ameliyatla sperm toplanacak yazmis.anlamadigim bu islem nedir ve zeynep kamilde yapiliyormu.benim durumumda olan yokmu.yetisirse ocakta bizde gecicez tupe

Allah yardımcınız olsun. Genellikle azospermli erkeklere yapılıyor. Menide sperm olmadığı için testisten sperm arıyolar. Bizde ise hiç haraketli sperm olmadığı için şansı artırmak açmacıyla eşim tese amelyatı oldu. Erkek açısından sonrası bir az zor bir amelyat. Malum en hassas yerlerinden oluyor. Ancak korkulacak bir şey değil. Testisden küçük parçacıklar alınıyor, içerisinden sperm bulunuyor. Zeynep Kamil de yapılıyormu bilmiyorum. Size niye yazmışlar ki?

Eşim sabah amelyat oldu. Öğleden sonra taburcu oldu. Aynı gün iki saatlik işe uğradı, gece de 2 saat 40 dakikalık uçak yolculuğu yaptık.

Son düzenleme:
İronik merhaba seni eurofertil tüp bebek merkezi başlığından hatırlıyorum benimde orada 2 negatif denemem oldu sen tekrar deneyecekmisin ve konyada mı yaptıracaksın ?

Herkes duymak istediğini duyuyor:)) Sen güzel bile söylesen o kötü duymak istiyorsa öyle duyar.O yüzden hiiiiiç canını sıkma.Her ne kadar her bu foruma girdiğimde ağlasam da birçok anlamda yeni bilgiler ediniyorum.Ben bu forumu hani grup terapileri vardır ya herkes kendi derdini anlatır diğerleri destek olur ve insanların hayatı değişir işte öyle görüyorum.Her topic kendi grup terapisini yapıyor bence.Ben sizlerle olduğum için çok mutluyum.Biliyorum ki dualarınızdayım sizlerin benimkinde olduğu gibi.Güzel dilekler duymak,derdime ortak olduğunuzu bilmek pahabiçilemez.Hani eşşekten düşenin halinden eşşekten düşen anlar yaaa:)))

Ha tabi ki olumsuz şeylerin de olduğu zamanlar da var ama ben artılarını görmek istiyorum:)))Sen de güzel şeyleri gör ve diğerlerini görmezden gel.Öpüyorum seni kıymetlimiz:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…