merhaba, hizimizi cok iyi hatrlamiyorum acikcasi ama cok parlak olmadigi kesin..hizin bir onemi yok diye biliyorum tup bebekte eger mikroenjeksiyon yaptirisan..sonucta direk yumurtanin icine enjekte edilince hiz faktoru ortadan kalkar???ama yinede hareketsiz olmasi spermin sagligini nasil etkiler bilemiyorum arkadasim..kurlere vitaminlere devam etmenizi oneririm..son tetst bizim hiz biraz yukselmisti keciboynuzu ve muhtelif vitaminlerden sonra
İronik merhaba seni eurofertil tüp bebek merkezi başlığından hatırlıyorum benimde orada 2 negatif denemem oldu sen tekrar deneyecekmisin ve konyada mı yaptıracaksın ?
ıronıkkkkk nerdesınn :)) ne yaptın hulusi hocyla görüştün mü neye karar verdın ben daha karar veremedım yaa offffff
teşekkür ederim cevabın için rahim filmi daha öncesinden mevcut zaten 30 eylülde de rahimde çöküklüğü düzeltiler histereskopi ile ne bileyim işte insan telaşlanıyor bazen kendi kendinin doktoru olman gerekiyor ilk denememde tahmin edebildiğim bütün tedbirleri alıp riski sıfıra indirmek istiyorum gerisi rabbime kalmış allahım yolunu açık etsin anneliğide çok beklettirmeden sana tattırsın.
Pimpirikli olmaya her zaman karşıyım ve doktora güvenmekten yanayım. Ancak rahim filmi biraz farklı. Mesela bir arkadaş eşi azospermi olduğu için tüp bebek yaptıracaktı. Rahim filmi istendi ve yarım rahimli olduğu ortaya çıktı. Bu durumda hamilelik oluşsa bile düşük riski göz önünde bulundurulmalı. Ve ya bir başka arkadaş çift rahimli transfer her iki rahime yapıldı. Bir başkası 3 kere aynı yerde tüp yaptırmışdı, sağlıklı embriolar transfer edilmesine rağmen gebelik oluşmadı. Başka bir dr.a gitmiş ve çok ciddi sorunlar olduğu, bir dizi amelyat gerektiğini öğrenmişdi (8 dr.a göründü) Demek istediğim rahim filmi bir çok büyük sorunu kolaylıkla ortaya çıkara biliyor. Dilerim hiçbir sorunun olmamış olsun. Sadece bir nasihat benimkisi.
Ben de 6.tedavi için hazırlanıyorum. Ana sorun erkek inferlitesi. Belki aralık, belki de ocak ayı. Bu yolun ne kadar zorlu olduğunu iyi bilirim. Ve yola ne kadar tedbirli çıkarsan o kadar iyi olduğunu. Tüp bebek işin en kolay yanı. Zor olan sorunların belirlenmesi.
Eski Eurofertil şimdiki Novafertil
merhaba, hizimizi cok iyi hatrlamiyorum acikcasi ama cok parlak olmadigi kesin..hizin bir onemi yok diye biliyorum tup bebekte eger mikroenjeksiyon yaptirisan..sonucta direk yumurtanin icine enjekte edilince hiz faktoru ortadan kalkar???ama yinede hareketsiz olmasi spermin sagligini nasil etkiler bilemiyorum arkadasim..kurlere vitaminlere devam etmenizi oneririm..son tetst bizim hiz biraz yukselmisti keciboynuzu ve muhtelif vitaminlerden sonra
merhaba arkadaşım bir şey danışmak istiyorum, bizim de hemen hemen aynı durumlar söz konusu sizinle..sayımız 1milyon altında ve hareketli hiç yok,doktor ısrara tüp b.olur diyor , hareketsiz hücreye nasıl can verirler ki diyerek güvenemiyorum, şu an 1 ay sonraki testimize kanalize olduk,dau ilebekliyoruz ama sizin sayı ve hareket nedir bana bilgi verebilir misin rica etsem? belki de ben çok telaş ediyorumdur ama bir çok doktor hareketsiz hücrelerle tüp b. yapılmaz diyor forumlarında..
teşekkürler şimdiden.
Belkide doktorun erkek faktoru bu kadar baskin oldugu icin diger yontemlere simdilik gerek duymamistir..hakkinizda hayirlisi olsun..
Benim bir negatif asilamam var subat ayindan..hsg de bir tup tikanik cikmisti zaten gecen hafta laparoskopi ve histereskopi yapildi iki tupun de tikanik oldugu anlasildi,asilamada rahim agzinda darlik olgunuda fark etmisti doktorum histereskopiyi de o darligi cozmek icin istedi sukur o kisim halloldu allahin izniyle..benim esimde 2008 de varikosel ameliyati oldu degerleriimiz iyi ancak morfoloji % 1..oylee iste...kismetse aralik sonu tup bebek tedavisine basliyoruz. ..rabbim hepimizin gonlune gore versin insallah
kac kez negatif sonuc aldim ne tedaviler yaptirdim ama iki doktorumda rahim filmi istemedi belki tuplerim kapali belki bendede bir sikinti var ama haberim bile yok, bu ay radyomarda film cektirmeye karar verdim.
Canim benim doktorumda ayni ne oldu ozel degilse anlatabilir misin?cedrus senin doktorun kimdi?Ben Ali Sami bey'de tedavi oldum. İlk iki sefer neyse de sonuncuda çok üzdü beni....
Canim rahim filmi tuplerin acik olup olmadigini anlamak için rahim filmi yani HSG cekilir ben cektirdim ve tuplerimin tikali olduğu ortaya cikinca tup bebege yonlendim yani tup bebek tedavisinin amaci tupkeri tikali olup dogal yolla hamile kalamayanlsr icin yardimci bir üreme teknigi ama histeroskopiyi soruyorsan o da rahimin icine bakip bir sorun varmi diye tetkik etmek ve rahim içini temizlemek bunu bende düşünüyorum.kac kez negatif sonuc aldim ne tedaviler yaptirdim ama iki doktorumda rahim filmi istemedi belki tuplerim kapali belki bendede bir sikinti var ama haberim bile yok, bu ay radyomarda film cektirmeye karar verdim.
Birde nadiren rahim filminde tikali tupler acilabiliyormus
yanımda çok yakın arkadaşım var şu an beraber okuduk illa ki yaz dediği için yazıyorum :) der ki 2tüpüm de yapışık diye korunmadım neredeyse işten atılacaktım , 1buçık sene de art arda 2 gebelik :):):)
teşekkür ederim cevabın için rahim filmi daha öncesinden mevcut zaten 30 eylülde de rahimde çöküklüğü düzeltiler histereskopi ile ne bileyim işte insan telaşlanıyor bazen kendi kendinin doktoru olman gerekiyor ilk denememde tahmin edebildiğim bütün tedbirleri alıp riski sıfıra indirmek istiyorum gerisi rabbime kalmış allahım yolunu açık etsin anneliğide çok beklettirmeden sana tattırsın.
dogru bir karar vermisisn bence..cektir muhakkak..bugun bu konu benimde cok kafami karistiriyor..rahim filminden sonra dogal yolla hamile kalinabiliyor diye duydum..insallah oyle olur..
insallah arkadasim..hepimiz guzel haberler veririz kisa zamanda insallah..dedigin gibi doktor erkek faktorunden oturu es gecti ve tuplerin bu islemde rol oynamayacaginiz dusunuyor ama yinede cektirmkete fayda goruyorum ben cunku hic cekilmedi..yumurta toplanmasi 20 gun sonra olacak ama transfer ocak ayinda gerceklesecek acaba o arada cektirsemmi diyorum bende..kararsizimmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?