2014 Şubat Anneleri

akşam varsa ona da bakarım.

eşimi aradım nerden buldun bu ismi diye kökeni arapça ve kuran da geçiyormuş akşam detaylı bakarız dedik.

bizim kız yahudi yada kürt falan olacak herhalde

illa kurandan bir isim mi koymayı düşünüyorsunuz? bir de neden arapça? ben açıkçası kökeni türkçe isim araştırmıştım haa tabi anlamı da güzel olacak,eşim biz arapmıyız arapça isim koyalım diyor....

ya canım valla söleyince değişik geliyorda yok yapamıyorum yani olmuyor ben öle bi değişik haldeyim.bazen olurya eşimin bilmediği bişiyse mutfakta oturup ona tarif ediyorum 3 yada 4 kere yemek yaptım 4 aydır .en son pazar akşamı börek yapmıştım pazartesi malumunuz hemen hastalandım.kız ama çok yoruluyordum ben okuldan ölü gbi geliyordum kocama çeşit çeşit yemekler yapıyordum fazla alışmıştı :) gerçekten yapabilsem yaparım çünkü çok severim yemek yapmayı birde kocan işten gelince muntazam bir sofrayla karşılamak başka biş..bide herkesten annesindende çok senin yemeğini beğenince keyfinden geçilmiyordu:)napıyım zaten bebiş doğunca çekecek elini eteğini napayım birazda ben keyif yapayım çünkü yapamıyorum

Duru öz türkçe bir isim

o nedenle 2.isim kuranda olsun dedik olmasa da problem değil anlamı güzel olsun yeterli

bu isim için dedim yoksa illa olmazsa olmazımız yok

AZZE : kökeni arapça ve kuranda geçiyor

evde pişince yemesi daha zor haklısın

bende arapça kökenli istemiyorum açıkcası ama bazı isimler varki bizim dilimizede girmiş sanki türkçe gibi
mesela NİL öyle arapça kökenliymiş hani kurandada geçiyorya nil nehri ordan sanırım

İLİMde arapça kökenli ama türkçedede yaygınca kullanılıyor o yüzden kulağa arapça gibi gelmiyor demi

atıyorum canım zaten bizim kültürümüzde var...çocukluğum adanada geçti benim de nohutçular vardı ve külahta satarlardı üzerlerine kimyon atıp,annem de mercimek çorbasına,kuru fasulyeye nohuta atar kimyonu ama kayınvaldemlerde yok bu baharat:) kültür farkı iştee:) nohut dürümü de ilk defa duyuyorum hanii:)

ya zaten dilimizde türkçeden çok arapça farsça terimler ve isimler var,öz türkçeyi biz bile anlayamayız şuan haa bir de zamanında fransızca ve ingilizceden de çok etkilenmişiz ama naparsın....

butikbebeden kargom kargosuya gelmiş.
kargo benim karşı sokağım
ama ben üşenip gidip de almıom gelsin diye bekliom
tembelim tembel

Duru öz türkçe bir isim

o nedenle 2.isim kuranda olsun dedik olmasa da problem değil anlamı güzel olsun yeterli

bu isim için dedim yoksa illa olmazsa olmazımız yok

AZZE : kökeni arapça ve kuranda geçiyor

evet duru öztürkçe bir isim araştırırken görmüştüm ama akrarabalarımızda olmasa çok düşündüğüm bir isimdi bence çok güzel inşallah ismi gibi dupduru bir kız olur....azze demek arap kökenli demek ki araplar kürtlere de el atmışlar:))) zaten kürtçenin nasıl bir dil olduğunu çözebilmiş değilim yaa neysee bazı kelimeleri türkçe bazıları arapça arası birşey neyse çok konuşmayım da yanlış anlaşılmak istemem aslaa....duru nisa da olabilir mesela:)

kızımın cani gece uykuda neler neler istedii...limonlu kek nutellali acma.sabah ilk isim yapmak oldu.guzelcee yidik kizkarimlaa :)))

kızımın cani gece uykuda neler neler istedii...limonlu kek nutellali acma.sabah ilk isim yapmak oldu.guzelcee yidik kizkarimlaa :)))

uzun süredir ağzıma tatlı hiçbirşey sürmedim ama sanki böle güzel bir kek benim canımda çekiyor gibiama hazır gelcekde yiycem yapmam mümkün değil.anam en çürüğünüz benim hiçbişeye halim yok

butikbebeden kargom kargosuya gelmiş.
kargo benim karşı sokağım
ama ben üşenip gidip de almıom gelsin diye bekliom
tembelim tembel

canım şu saatte zaten kuryadedir o kargo şubede değildir getirirler birazdan

bu tarafa gelirsen yedireyim sana nohut dürümü

kekmi dedin ay ya bayadır canım şöyle güzel ev yapımı bir kek istiyor aslında geçenlerdede yaptım ama istediğim gibi olmadı
böyle çok güzel olsun istiyorum offffffffffffffff

canım şu saatte zaten kuryadedir o kargo şubede değildir getirirler birazdan

bu tarafa gelirsen yedireyim sana nohut dürümü

hehe getirmezse zaten akşama gideriz eşimle çıkmışken alışverişde yaparım iki iş çıkmasın d,ye çıkmıom şimdi:))
nohut dürümcüü

aynen canım
eşim de duru nisa ismini çok beğendi onuda yazdım listeye bi ara oturup içinden seçicez
odası gelene kadar isime karar vermiş olalım diyoruz artık kızıma ismi ile hitap etmek istiyorum

kürtçeyi bende çözemiyorum çözmesem de olur karışık bir dil

kekmi dedin ay ya bayadır canım şöyle güzel ev yapımı bir kek istiyor aslında geçenlerdede yaptım ama istediğim gibi olmadı
böyle çok güzel olsun istiyorum offffffffffffffff

evet bende nasıl istiyorum böle çikolata volkanı vardı bende tarif böle hem ıslak hem çikolatalar akıyor üstünden ama mümkün değil şu an yapamam :) kocalarımız yapabilseydi keşke:)aslında tarif etsem yapabilirde yapmaz o kadarınıda gcıklanabilir:)

Kizlarr ist olsaniz gelinn ben yaparimm sizee :)) caninizmi cektii kiyamamm ((
gelirdim valla

hehe getirmezse zaten akşama gideriz eşimle çıkmışken alışverişde yaparım iki iş çıkmasın d,ye çıkmıom şimdi:))
nohut dürümcüü

valla hayatınızda denemeniz gereken değişik bir tat canlar söyleyince garip geliyor ama birde ucuz mesela bir dürüm 2 TL 2 tlye doyarsın burda antep o bakımdan ucuzdur

benim aslında böle gün tarzı bir oturmaya gidesim var böle çeşt çeşit olsun gelsin önüme:) kısmetime ben kayserideyken komşum aradı çağırdı ağlayasım geldi:)şans işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…