akşam varsa ona da bakarım.
eşimi aradım nerden buldun bu ismi diye kökeni arapça ve kuran da geçiyormuş akşam detaylı bakarız dedik.
bizim kız yahudi yada kürt falan olacak herhalde
balığı dün yedik,hem güzel hem de kolay oluyor böylece yemek yapmak zorunda kalmıyorum:)
kısss patatese dönceksiniz ailecek:)oturduğun yerde de mi yapamıyorsun güzelim??? hadi şimdi özel bir durumun var da hani ne bilim yemek yapmak çok vakit almıyor gibi geliyor bana,tabi önce senin ve bebeğinin sağlığı...bende de bugün nohut ve pirinç pilavı var bayılırım bu ikiliye,akşam erkek kardeşimde bizde olacak ev nohuttan ötürü atış alanına dönmesinanladınız siz onu:))))
illa kurandan bir isim mi koymayı düşünüyorsunuz? bir de neden arapça? ben açıkçası kökeni türkçe isim araştırmıştım haa tabi anlamı da güzel olacak,eşim biz arapmıyız arapça isim koyalım diyor....
evde pişince yemesi daha zor haklısınben 5-6 kere yedim canım aslında daha fazla yiyebilirim ama öle denk geldi.sevdiğimden değilde bebek için işte.evde kokar die yapmadım hiçte.gidip yiyebiliyoruz balık çiftliğinde mekan uyduruk oluyor ama uğraşmıyorsun işte canım
illa kurandan bir isim mi koymayı düşünüyorsunuz? bir de neden arapça? ben açıkçası kökeni türkçe isim araştırmıştım haa tabi anlamı da güzel olacak,eşim biz arapmıyız arapça isim koyalım diyor....
canım öyle bişiler yerken üzerine bolcana kimyon serp gazı büyük ölçüde alır bende bugün söylemesi ayıp öğlene nohut dürümü yedim bizim burda meşhurdurda size garip gelecek belki şimdi ama bizim burda herkes bilir bunu üzerine bolcana kimyon ekeledim öyle yedim yoksa rahatsız ediyor beni gaz açısından
ha birde kimyona şimdiden alış bebek doğduktan sonra tüm yediğin şeylerin üzerine atabilirsin çünkü
ben öyle yapıyordum bulgur pilavına bile kimyon atıp yediğimi bilirim hem lezzetlide kimyon ben çok severim en azından
evde pişince yemesi daha zor haklısın
bende arapça kökenli istemiyorum açıkcası ama bazı isimler varki bizim dilimizede girmiş sanki türkçe gibi
mesela NİL öyle arapça kökenliymiş hani kurandada geçiyorya nil nehri ordan sanırım
İLİMde arapça kökenli ama türkçedede yaygınca kullanılıyor o yüzden kulağa arapça gibi gelmiyor demi
Duru öz türkçe bir isim
o nedenle 2.isim kuranda olsun dedik olmasa da problem değil anlamı güzel olsun yeterli
bu isim için dedim yoksa illa olmazsa olmazımız yok
AZZE : kökeni arapça ve kuranda geçiyor
kızımın cani gece uykuda neler neler istedii...limonlu kek nutellali acma.sabah ilk isim yapmak oldu.guzelcee yidik kizkarimlaa :)))
butikbebeden kargom kargosuya gelmiş.
kargo benim karşı sokağım
ama ben üşenip gidip de almıom gelsin diye bekliom
tembelim tembel
atıyorum canım zaten bizim kültürümüzde var...çocukluğum adanada geçti benim de nohutçular vardı ve külahta satarlardı üzerlerine kimyon atıp,annem de mercimek çorbasına,kuru fasulyeye nohuta atar kimyonu ama kayınvaldemlerde yok bu baharat:) kültür farkı iştee:) nohut dürümü de ilk defa duyuyorum hanii:)
kızımın cani gece uykuda neler neler istedii...limonlu kek nutellali acma.sabah ilk isim yapmak oldu.guzelcee yidik kizkarimlaa :)))
canım şu saatte zaten kuryadedir o kargo şubede değildir getirirler birazdan
bu tarafa gelirsen yedireyim sana nohut dürümü
kekmi dedin ay ya bayadır canım şöyle güzel ev yapımı bir kek istiyor aslında geçenlerdede yaptım ama istediğim gibi olmadı
böyle çok güzel olsun istiyorum offffffffffffffff
evet duru öztürkçe bir isim araştırırken görmüştüm ama akrarabalarımızda olmasa çok düşündüğüm bir isimdi bence çok güzel inşallah ismi gibi dupduru bir kız olur....azze demek arap kökenli demek ki araplar kürtlere de el atmışlar:))) zaten kürtçenin nasıl bir dil olduğunu çözebilmiş değilim yaa neysee bazı kelimeleri türkçe bazıları arapça arası birşey neyse çok konuşmayım da yanlış anlaşılmak istemem aslaa....duru nisa da olabilir mesela:)
kekmi dedin ay ya bayadır canım şöyle güzel ev yapımı bir kek istiyor aslında geçenlerdede yaptım ama istediğim gibi olmadı
böyle çok güzel olsun istiyorum offffffffffffffff
gelirdim vallaKizlarr ist olsaniz gelinn ben yaparimm sizee :)) caninizmi cektii kiyamamm((
hehe getirmezse zaten akşama gideriz eşimleçıkmışken alışverişde yaparım iki iş çıkmasın d,ye çıkmıom şimdi:))
nohut dürümcüü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?