2014 Şubat Anneleri

kızlar keçeden yapılan rengarenk kapı süslerine bayılıyorum, yalnız fiyatları abartı 80 TL dediler. keçeden yapılma bebek magnetleri de tanesi 3-4 TL.
sizce keçe temin edip yapabilir miyim, ocak annelerinden yapan vardı.malzemelerle filan hemen hemen aynı rakama denk gelirse de satın almak mantıklı gibi.aşağıda bir resim paylaşıyorum, googl da görsellerde "keçe kapı süsü" diye aratınca çok şeker süsler çıkıyor, hepsini yiyesim geliyor valla:)Eki Görüntüle 827044 Eki Görüntüle 827043 Eki Görüntüle 827045

cnm sen çalışıoyrdun değil mi? izne çıkınca ya da o aylara doğru hafta sonları yapabilirsin birşeyler, belki keçe yapmazsın başka şey yaparsın. şu meşhur emiönünden alırsın malzemeleri..
80 tl lik masrafı oldugunu ben de sanmıyorum. kızımda kapı süsü hediye gelmişti, hala duruyor kapısında :) gerçi artık odaları ortak olacak büyüdüğünde..
bir de ben kzıımda özel hediye dağıtmamıştım, güzel bir kutu çikolata yaprımıştım figürlü içi de çok lezzetli, onda işte ben geldim yazıyordu, tabi kutusunu yiyen yeyip atmıştır..

24. Hafta yakınında ve sonrasındaki bayanlar buyrunz;
24-28. haftalar arasında anne adayında bu haftalarda sık sık yorulma, sık sık acıkma, çatı kemiklerinin genişlemesi nedeniyle bel ağrıları, mide yanmaları gibi belirtiler ortaya çıkabilir.
Basur ve varis gibi belirtiler ise özellikle çok ayakta duran anne adaylarında oluşmaktadır.

Karında çatlakların en fazla oluşmaya başladığı dönem bu haftadan itibaren başlar. Bol bol su içmek, uygun kilo almak ve doktorun önerdiği çatlak önleyicileri kullanmakla çatlak oluşumu en aza indirgenebilir.

Selamlar canlar..
Yarin saat 4'de doktordayiz allah nasip ederse:108:
Kerem taha'mı görüceeemmmm:8:
Bakalım benim minik erkekim kaç gr olmuş, yediklerim yaramış mı, sağlığı keyfi yerinde mi?..
İnsan nasıl da merak ediyor:108:
Sizler de bebişleriniz de iyisinizdir insallah.

Selamlar canlar..
Yarin saat 4'de doktordayiz allah nasip ederse:108:
Kerem taha'mı görüceeemmmm:8:
Bakalım benim minik erkekim kaç gr olmuş, yediklerim yaramış mı, sağlığı keyfi yerinde mi?..
İnsan nasıl da merak ediyor:108:
Sizler de bebişleriniz de iyisinizdir insallah.

hadi bakalım , bende cuma günü göreceğim cücüğümü :) aynı meraklar içerisindeyim :nazar:

benim belden kaynaklı sanırım bacak ağrım çok fazla , siyatik gibi bazen hareket edemiyorum :/

Selamlar. Tam iki saat önce geçmişi okurken uyuyakaldım.nasıl tatlı bir uyku bu allah ım. Mis gibi de uyumuşum mışıl mışıl:52: gece 12 de yatağa girdim sabah erkenden hastaneye gidecem diye. 2,5 ta sağ kaval kemiğimin sızlamasından uyuyamamıştım daha :43: nasıl kötü bi ağrı bu? Sonra da 7 de zar zor açtım gözlerimi. Aylar sonra ilk defa eşimle gittik :) ayaklarını, ellerini, gözlerini , yüzünü parmaklarını gördük, saydık. İlk defa bu kadar uzun süre baktı. Yaklaşık 10 dk filan. Sonra da ayrıntılı ultrason için bişey demediniz, yapacak mıyız yapmayacak mıyız dedim. O da işte ayrıntılı ultrason bu, ben burda her şeyine bakıyorum zaten. Şüphelendiğim bi şey olursa gönderiyorum. Aynı aletle aynı şeylere bakıyorlar. Biz de bakıyoruz onların gördüğünü görüyoruz dedi. Görmediğimiz tek şey kalp dedi. Ona baktırmak istiyorsan baktır dedi.Ben de tamam dedim. Sonra bana 3 dr ismi söyledi. Birini önerdi ve git dedi. Üçü de çocuk kardiyoloğu.Ben gitmek istediğim için gitmemi istedi, sonra sorumluluk almamak için.:47::27: Sonra yüzünün fotoğrafını çekip verdi bize :52::34::23: kızımız 20 cm ve 376 gr olmuş. Dr yüzünü incelerken o da aşagıdan tekmeliyordu beni canım benim:54::54::54:

Son düzenleme:
tmm annecim akşam eve gidince çoraplarımı giyicem :30: terlik olunca unutuo insan bari çorap olsun, hırka da giymiorm ev sıcak oluyor.
Amin cnm hepimiz iiçin sağlıklı, güzel bebişler olsun .
Ceviz ile akça pakça bebeği ilişkilendiremedim ama omega açısından ye git sen boşverrr :34:
Esmerin de sarışının da tadı ayrı :)
Her ne kadar Adally bacım biz sarıları sevmesede ben sarı olmaktan dolayı mutluyum :) kızıma da bayılıyorum sapsarı saçlarına da, ama bir gerçek var ki çok sarı erkek biraz çiğ durabiliyor, eh kıvanç'ın yeri ayrı çocukken sarı çiyanmış o da tam
hayalimdeki bebiş kumral, lacivert renk gözlü, buğday tenli, uzun boylu

Elbette ki esmerin de sarışının da hatta kızıllarında tadı ayrı ama canımben sarışın erkek sevmiyorum genel olarak sarışın bebek sevmiyor değilim ki sarışın kadınlara da lafım yok orjinal ise tabi :)

Selamlar. Tam iki saat önce geçmişi okurken uyuyakaldım.nasıl tatlı bir uyku bu allah ım. Mis gibi de uyumuşum mışıl mışıl:52: gece 12 de yatağa girdim sabah erkenden hastaneye gidecem diye. 2,5 ta sağ kaval kemiğimin sızlamasından uyuyamamıştım daha :43: nasıl kötü bi ağrı bu? Sonra da 7 de zar zor açtım gözlerimi. Aylar sonra ilk defa eşimle gittik :) ayaklarını, ellerini, gözlerini , yüzünü parmaklarını gördük, saydık. İlk defa bu kadar uzun süre baktı. Yaklaşık 10 dk filan. Sonra da ayrıntılı ultrason için bişey demediniz, yapacak mıyız yapmayacak mıyız dedim. O da işte ayrıntılı ultrason bu, ben burda her şeyine bakıyorum zaten. Şüphelendiğim bi şey olursa gönderiyorum. Aynı aletle aynı şeylere bakıyorlar. Biz de bakıyoruz onların gördüğünü görüyoruz dedi. Görmediğimiz tek şey kalp dedi. Ona baktırmak istiyorsan baktır dedi.Ben de tamam dedim. Sonra bana 3 dr ismi söyledi. Birini önerdi ve git dedi. Üçü de çocuk kardiyoloğu.Ben gitmek istediğim için gitmemi istedi, sonra sorumluluk almamak için.:47::27: Sonra yüzünün fotoğrafını çekip verdi bize :52::34::23: kızımız 20 cm ve 376 gr olmuş. Dr yüzünü incelerken o da aşagıdan tekmeliyordu beni canım benim:54::54::54:

Maşallah size gözün aydın canım :)

Merhaba arkadaslar uzun zamandir yazamiyorum malum okul basladi kosusturma:((
Normalde bacagim popomda catlak dolu ergenlikten dolayi.hep diyordum catliycak bi yerim yok gobegim gogsum catlamasin.dustan sonra bebe yagi suruyorum gunde 1 defa da lierac krem ama bugun basenimin iki yaninda ikiser kirmizi cizgi gordum catliyorum galiba:((ins karnim gogsum catlamaz benim gibi catlayan var mi:((

yaaaaa, şimdiye kadar ben hiç ismi çınar olan bir kız duymamıştım o yüzden kızda biraz garip geliyor

hayır canım.tam tersine kıza daha çok yakışıyor bence.yada ilk bu ismi arkadaşımın kızında duyduğum için bana öyle geliyor ama ben kıza daha çok yakıştırıyorum...:16:öyle tatlı ve akıllıki ismini bir söyleyişi var çııııııyay diye tam ısırmalık cimcime:16:

Ne çok hastamız olmuş şubat annelerinden. :( Kızlar ben de çok ve çabuk hasta olurum hatta ilk dört ayım hastalıkla, öksürükle geçti maalesef. Şimdi kalsiyum için hergün iki üç bardak süt içiyorum. Daha doğrusu (kahvesi az, zira süt içemiyorum) sütlü kahve. Tavsiye ederim. :)

Ben de durumlar şöyle; Dün sağlık ocağında tetanoz aşımı oldum. 20. haftanın son gününde. Sizden bir haftaya kadar ağrıyor diye duyduğum için hemşire bir iki ağrır deyince fazlasında endişelenmeli miyim? dedim, Hayır bir hafta ağrıyabilir. Beze sarılmış buz tutabilisin dedi. Zaten başka bir cevap beklemiyordum :)

Cuma günü detaylı ultrasonum var. İnşallah cinsiyetini gösterir. Dua edin. Cuma gününü güle oynaya beklemem gerekiyor aslında, keza bekliyorum da. Ama akşamına kayınvalidemlere yolculuk var. 5-6 gün kalmalı. Dönüşü hatırlayıp mutlu olmaya çalışıyorum. Allah aynı evde yaşayanların eşlerine bol akıl, fikir ve kazançlar nasib etsin. Kendi evlerinde çekirdek aileleriyle de mutlu olsunlar. O zamana kadar da bol bol sabır ve geçim versin, diye can-ı gönülden dua ediyorum valla :)

havalar malum canım ya geçen hfta dizime kadar çizmeyle gezdim bu hafta hep babet giydim çok tuhaf bende salgına yakalanmışım bundan sonra doğuma kadar kimseyle tokalaşmıcam uzaktan merhabalaşıcam başka türlü geçmiş olamaz doktor eşimde olup olmadığını sordu onda yok ya o taşıyo yada ben fazla haşır neşir oluyorum insanlarl a:27::27:

bende öyle diyorum bayramda severiz bol bol gelsin artık diyorum ama yok :1::1::1:
belki çıkar sancısı doktor alır ihihihiih:49:

Bana Bugün doktor öle dedi şikayetlerimi saydım acilden gidince ultrasonda bakıyordu bende oram ağrıyo buram ağrıyo diyince çok sıkıldıysan hazırlatayım doğumhaneyi dedi :1::1:

aman didim mimitciğim durr :1::1:

yeni uyandım daha ne serumsa bu saate kadar uyumuşum 3te yattım :25:

laannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :47::47::47::47::47:

Nerdesiniz kalkın uyumayın yaaa canım sıkılıyoo :9::9::9::9:

şiiii hanımlar ne işler görüyosunuz :23::23::23:

:46::46::46::46::46:

Kimse Yok Bende Gdiyom Hıhhhh Yarın da ben öğlene kadar yatücümmmm :54::54::54:
İyi Gecelerrr :38::38::38:

Elbette ki esmerin de sarışının da hatta kızıllarında tadı ayrı ama canımben sarışın erkek sevmiyorum genel olarak sarışın bebek sevmiyor değilim ki sarışın kadınlara da lafım yok orjinal ise tabi :)

Maşallah size gözün aydın canım :)

Saol tatlm sıze de maşallah. :nazar::1:

selam kizlar napiyonuz? ben de bayadir giremiyorum kk ya.
1 hafta tatil yaptik geldik simdi de tekrar is basi.
cok sukur, bebisimiz buyuyor Allahim yaratiyor iste kendilginden buyuyor orda, canim bnm ins iyidir rahati yerindedir.

bu arada ben de buyuyorum tabi, simdiye kadar 6.3 kg almisim, napicam ben yaa.. doktor da normal filan diyor anlamadim.
hadi bakalim hayirlisi..

kizima bi de yelek ordum, baya zorlandim ama nako tv videolari saolsun. bi de patik orucem ins.
yani tabi cok profesyonel olmadi ama bitince resmini eklerim yine de.
bi tane anne cantasi aldim resimlerine surdan bakabilirsiniz (siyah noktali olani aldim), turkiyede ne diye geciyor bilemedim, burda bebek bezi cantasi diyolar.
bebek arabasi ve araba koltugu takimina karar verdik, bi de besik ve cekmeceli dolap. bunlar tabi burda satilan markalar, turkiyedeki gibi cicili bicili seyler yok burda malesef. napalim oldugu kadar. :)
onlari da yavas yavas alicas bakalim.
umarim herkesler iyidir, cok cok opuyorum sizleri!!

hadi bakalım , bende cuma günü göreceğim cücüğümü :) aynı meraklar içerisindeyim :nazar:

benim belden kaynaklı sanırım bacak ağrım çok fazla , siyatik gibi bazen hareket edemiyorum :/

Allah saglik sihhat nasip etsin yavrularimiza insallah hayirli haberlerle döneriz canim..
Benim de bacak agrilarim oluyor geceleri. Ksbus gibi uyuyamiyorummm. Bir de yaniyorlar.. :(
Doktora sorucam ben, sen de sor mutlaka unutma emi..

Arkadaşlar bende bu aralar ders çalışmak zorundayım ama her masaya eğildiğimde bebişimin alttan tekmelediği hissetmeye başladım şimdiiden böyle ise ilerleyen haftalarda neler olacak merak ediyorum

Günaydın minnoşlarrrr:3::3:

ya ben sabahları nefes nefese kalıyorum.bi şey yaptığımda yok halbuki....:31:

totom yer arıyo hemen.oturmazsam düscem sanki:31:

bu arada aşı yerim yine ağrımaya başladı ve ben nedenini buldum...dus alınca agrıyo:31::31:

bugün öğleden sonra doppler için hastaneye gidicem...3 te randevummm:16::16:

Günaydın minnoşlarrrr:3::3:

ya ben sabahları nefes nefese kalıyorum.bi şey yaptığımda yok halbuki....:31:

totom yer arıyo hemen.oturmazsam düscem sanki:31:

bu arada aşı yerim yine ağrımaya başladı ve ben nedenini buldum...dus alınca agrıyo:31::31:

bugün öğleden sonra doppler için hastaneye gidicem...3 te randevummm:16::16:

Bende öyleyim maalesef :14::14::14: Sabah tramvaya yetişeyim diye koştum biraz hangi akla hizmetse 10 dk kendime gelemedim nefessiz kaldım :27::27::27:

Duştan sonra neden ağrıyor acaba :26::26::26: Bir doktoruna sor bakalım bugün ne diyecek :31::31::31:

Back
X