2014 Şubat Anneleri

park yatak alan arkadaşlar içine sünger yatak mı yoksa daha kalın olan yataklardan mı tercih ettiniz acaba??

kızlar bebeklerimizi nasıl giydirecez bazıları iki kat falan dio kış olduğu için ev içinde gereklimi o kadar 0-3 ay kaç takım aldınız

kızlar yaaaa akşam üzeri eltim aradı kafasınaa göre benim kızımın odasına avize almış bide paspas gibi halılar var 100 e 120 cm onlardan alıcam pembe diyor.gelde cıldrma ben herşeyine okadar özenirken al başına alakasız ürünler odada.ne diyeceğimi şaşırdım he saolsun düşünmüş ama keşke bi fikir alsaydı.biz ki kızımızın odasını kırmızı beyaz yapmak için uğraşıyorduk nasıl cıkıcam işin içinden yardım edin

kızlar bebeklerimizi nasıl giydirecez bazıları iki kat falan dio kış olduğu için ev içinde gereklimi o kadar 0-3 ay kaç takım aldınız

eviniz çok soğuk değilse bence 2 kat giydirmeye gerek yok. Ben daha yeni yeni alıyorum kıyafet 3 lü patikli zıbın aldım hastane çıkışı aldım alt üst takım alıcam bi kaç tane de o şekilde. Yelek örmüştü annem bir sürü onlardan giydiririm üşütmemek için evin içinde

zaten içine zıbın olucak altınada mutlaka iç ayaklılar var ondan giydirmeyi düşünüyorum üzerinede takım ve yelek.sonuçta anne karnı dış dünyadan daha cok cok daha sıcak.bebeklerinde yağ dokusu cok az olduğu için üşürler diye içlerinede giydirmek lazım diye düşünoyorum ilk zamanlar

canm biyerde okumuştum sen ne giyiyosan o anda bebşinede 1 kat fazlası yeterliymş ayrıca üşüdüğünü burnuna dokunarak anlayabilirmişiz burnu soğuksa üşümüş oluyo yani

kendiniz mi yaptınız yaptırdınız mı canım nerden bulabiliriz yün yatak yorgancılar falan yapıyodur heralde
Kv halledecekti canım, zaten ne kadarcık olacak yatağı az bi yün yeter demişti. Ama kendi mi halledecek yaptıracak mı bilmiyorum bizden ölçü bekliyor.

Canım bunu söyleme şansın yok mu? Kırmızı beyaz yapacağız biz odayı diye.
yün yatak allerji yapmazmı ama bebeğe???*
Hiç bilmiyorum canım ama kemik gelişimleri için daha sağlıklı diye duymuştum.

Ben şuan çalışmıyorum ama çok geç kalkmamak için saat kuruyorum işe gider gibi 1 gibi yatıp-ki çok geç ama erken yatamam ezelden beri-10 gibi kalkıyorum..benim bi arkadaşım hamileyken çok uyuduğu için 40 kg almıştı tırsıyorum o yüzden çok uyumaktan:)

şimdi tecrübeli biri olarak çocuğa giyddirecekler için
1kat içzıbın bu atlet gibi oluyor yumuşak olacalk düğmesi yok zaten sadece yeni doğanlar için
2.kat uzun kollu badi varya altan çırtlı
2.kat alta şu ayaklı pantolan gibi olanlardan
3.kay bu hastane çıkışı zıbın takımlardan altlı üstlü giydirir
elleri çok üşür mümküne 2kat eldiven ayağa penye yada yün patik birde duruma göre hastaneler kadın doğum odaları çok soğuk oluyor enfeksiyon olmasın diye ama oda katı hamam gibioluyor üşümesin diye çok kışlık pijama almayın yanınızdaki kalnlar bile terliyecek

bunlar hastanede giyilecek eve gelince ben kundak yapmamıştım onun için bunların üstüne yelek anne örgüsü olanlardan kullandım
birde mutlaka takım alırken şapka olsun el ayak kafası çok üşüyor

kıyafetler nerdeyse günde 4 kere değiştirilir bir tanıdığım günde 1 kere değiştirdi keçi gibi kokuyordu çocuk çocuğu görünce daha hala öpemiyorum siz günde 4 kere değiştireceğinizi düşüşnün yani her gün mak yıkarsanız bile mutlaka 6 tane olması gerekir

ayrıca yeni doğana hep hastane çıkışı olacak diye kural yok o zamanda
1.kat iç zıbına
2.kat uzun kollu badi alta patikli pantolon
3. kat bu kadife yeni doğan tulum a
eldiven şapka patik yine olacak

birde hanımlar ihtiyaç yani sabahlık gerçi hastanede yatanlar için iç çamaşır giydirmiyorlarya 2 günlük hastane için 75 tl verdim içim sızladı
benim bebiş uzunnnnnnnnnnn bir aradan sonra zorla oldu onun için kıyafette görgüsüz davrandım birde anne
m muhtaç olmayayım diye yorulmasın annem diye ..

bu arada çok konuştum bu saatte 6 ay topik takibinden sonra

yün yatak mevzusu olmuş sağlıklı ama ben o yün yrgan yaptırdım ama döşek offf onu yaptırsam sonra nereye koyacağım o olmaı benim gibi yün yatırmayan lar için ben şöyle yaptıracağım hazır döşek üstüne alez üstüne şu has yünün battaniyesi satılıyor 100de 100 yün olanlardan tek kişilik ikiye katlayıp hazır döşeğin üstüne sereceğim üste çarşaf ama yorganlar yün olacak

Kesinlikle öyle.. Onlar bizim için bu hayattaki en mühim varlıklar..
İnşallah geçecek canım korkma.
Aynı şey mi bilmiyorum ama benim ilk hamileliğimde gebeliğe bağlı hipertansiyonum vardı.
19'lara kadar çıkardı tansiyonum. İdrarda protein kaçağı da vardı.
Hatta bu nedenle 36. hsftada doğdu kızım.
Fakat sonra yani doğumdan sonra tansiyon problemi yaşamadım ben.
Elbette ki her insan gibi tuzu fazla kaçırınca hafif yükselirdi okadar.
Seninki de gebelik şekeri yani gebeliğe bağlı. Bebişin doğunca sağlıcakla; geçecek inşallah.
Aslında ben hamileliğimin başı ve ortalarında senin gibi tatlıya hiç ihtiyaç duymaz normal beslenirdim fakat ne olduysa şu son 3 aya girince oldu.
Neredeyse her saat başı canım tatlı çekiyor ama kendimi tutuyorum.
Sabahları aç karnına pekmez içiyorum( sevdiğimden değil, hem kan yapsın hem de bebeğe kilo aldırsın diye)
Ama bal ve çikolata vazgeçilmezim.. Nekadar az tutsam da yine de ne olduysa bilmem bu aralar tüketiyorum işte..
Sağlıkla atlatalım şu son ayları da inşallah..

Merhaba canim. Sakin korkma. Allah saglikla kucagina verecek yavrunu.. Hep bunu düsün..
Erken dogum tehliken mi var?
Ben de hamileligimin basinda düsük tehlikesinden dolayi bir ay yatmistim hep..
Haplar icmistim wc harici kalkmamistim yataktan..
Neyse ki hersey yoluna girdi..
İnsallah senin de yoluna girecek..
Asla stres yapma. Canin sıkılırsa yaz buraya paylas kafani dagit..
Cok dikkat et kendine..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…