• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

canm geçen hafta sağlık olcağının bana verdiği ebe geldi doğum hakkında bilgilendirdi
anne çantasında:
3 pijama takımı
1 hırka
kalın çorap( doğumdan sonra üşütme gelebliliyormuş)
3-4 alt ve üst iç çamaşırı
yüz havlusu
kağıt peçete
1 terlik(su geçirmeyen olursa iyi olur dedi)
ıslak mendil
dedorant,diş fırçası-macunu(doğumdan sonra kadınlar kendini kötü hissedebiliryormuş)
yüz havlusu
hasta bezi
bebişin çantasında:
3-4 tane zıbın
3-4 patik,eldiven,şapka
1 temiz küçük çarşaf(bebeği yatırdıkları yatağın üstüne serersin daha hijenik oluyormuş)
biberon
battaniye(ben 1 kalın 1 ince battaniye koydum)
10 tane bebek bezi
ıslak mendil

şimdilik bu kadar eksik bişeler olursa eklerim yine
Tesekkurler bilgiler için
Arkadaşlar, aranızda kan uyuşmazlığı olup da 28. haftada iğne olanlar var mı?
Bizdede kan uyuşmazlığı var ınterect combosmu ne oyle bi test için benden kan aldılar negatif çıktığı için aşıya gerek yok dediler bide kanamanda yoksa bi sıkıntı yok demektir dediler

arkadaşlar ben henüz aldıklarımı yıkamadım. bugün hacı şakir lavantalı sabun tozu aldık. 15 gün sonra yıkayayım diyorum. geç mi olur ? :49:

Kacinci haftan ? Sonra zor oluyoda ondan sordum valla coktavbeklememek lazim ben o fasli bitirdim dün bebegin valizini yaptim o Bile yordu beni 35. Haftam benim iyiki yaptim valla her gecen gün un cuvali gibi oluyorum ;)

Kizlarrrrr bizde carsi pazar karistiiii.4 yasindaki kizim park yatagini vermiyorrr:(sana oda alalim prenses odasi onda yat kardesinde bunda yatsin diyoruz banane deyip oyun odasina kilitliyor kendini:(ve kesin kardesi gelince bizim oda da yaticak e ben minnak kuzumu nerde yatircam?4 kisi ayni oda da nasil olcak?offfff be zor ya ilk gozagrimada kiyamiyorum.gidip bi park yatak daha mi alsam acaba?akil verin bana yaaaa.

Ben de oldum aynen. Bazı doktorlar doğum sonrasına bırakıyor, bazısı yapıyor, kafam karıştı, ondan sordum, benim gibi olanlar var demek ki...Cevap için teşekkür ederim. Sağlıklı bir doğumlar...

Son düzenleme:
Kizlarrrrr bizde carsi pazar karistiiii.4 yasindaki kizim park yatagini vermiyorrr:(sana oda alalim prenses odasi onda yat kardesinde bunda yatsin diyoruz banane deyip oyun odasina kilitliyor kendini:(ve kesin kardesi gelince bizim oda da yaticak e ben minnak kuzumu nerde yatircam?4 kisi ayni oda da nasil olcak?offfff be zor ya ilk gozagrimada kiyamiyorum.gidip bi park yatak daha mi alsam acaba?akil verin bana yaaaa.

canım aynı sorun bizdede var..benimde 25 aylık oğlum var..yatak odasında bizle yatıyor..dördümüz nasıl yatcaz bilmiyorum..sanırım ben oturma odasında kızımla,babasıda oğlumla yatak odasında yatacak..oğlanın beşiği var ama bizim aramızda yatıyor genellikle..kızada oyun parkı aldım..inşallah oğlum kızı kabullenir :(

Arkadaşlar, aranızda kan uyuşmazlığı olup da 28. haftada iğne olanlar var mı?
canım ilk gebeliğimde 16.haftada ve doğumdan hemen sonra oldum..bu gebeliğimde ise yine 16.ve 28.haftada oldum..toplamda 4 kez oldum yani :(

Canim zor bir durum kolay gelsin ama kücük bi fikir geldi aklima ; mesela kizinin cok istedigi bi oyuncak vs varsa bebegin dogdugunda eve geldiginde bak kardesin sana ne getirmis falan desen ne biliyim belki alisir biraz ama iste bu ikinci cocuk olayi simdiden korkutuyor beni benim ilk bebegim olucak umarim hallddersin durumu park yatak almaya gelince bence alsanda onada yatirmaz belliki cok kiskaniyo yazik oda hakli zor durum

Yaa bisey sorucam kizlar internette hareketler daha az hissedilir artik diyo haftama göre 35 teyim ama azalcagina artti iyice ( masallah) ama herkezin böylemi yaa cvp verirsniz sevinirim iyi bisey heralds yoksa kötümü anlamadim :s

Yaa bisey sorucam kizlar internette hareketler daha az hissedilir artik diyo haftama göre 35 teyim ama azalcagina artti iyice ( masallah) ama herkezin böylemi yaa cvp verirsniz sevinirim iyi bisey heralds yoksa kötümü anlamadim :s

Canim benim kizim hareketliydi beni geceleri uyutmiyordu..ama bu ücgündür hareketleri azalmis..

Canim benim bebis de artik vurmayi birakti. 10 gun oncesinde sag boslugumu vura vura curutuyordu resmen. Simdi vurmuyor ama surekli poposunu sirtini yasliyor. Kipir kipir icerde.

Herkese iyi geceler kizlar. Ya artik yatip uyumaya korkar oldum. Midem giderek kotulesiyor. Yatmak iskence. Rahatca uyumayi ozledim ben yaaa.

canım aynı sorun bizdede var..benimde 25 aylık oğlum var..yatak odasında bizle yatıyor..dördümüz nasıl yatcaz bilmiyorum..sanırım ben oturma odasında kızımla,babasıda oğlumla yatak odasında yatacak..oğlanın beşiği var ama bizim aramızda yatıyor genellikle..kızada oyun parkı aldım..inşallah oğlum kızı kabullenir :(

canım ilk gebeliğimde 16.haftada ve doğumdan hemen sonra oldum..bu gebeliğimde ise yine 16.ve 28.haftada oldum..toplamda 4 kez oldum yani :(

ay canim inan kafayi yedirtti bize.kizim bizim odada ama asla bizimle yatmaz en fazla senede 2 defa ortamiza gelir.oda begendik alalim dedik alin ama yatagimi vermem diyor.gecende oyle bir laf ettiki sastik kaldik.valla diyor oyuncaklarimi paylasmam ona gore iki tane olanlardan belki veririm ona gore dogsun:)esime kalsa kizinla kendine yeni yatak odasi alicak,sizde ikiniz yatin diyor:)

Canim zor bir durum kolay gelsin ama kücük bi fikir geldi aklima ; mesela kizinin cok istedigi bi oyuncak vs varsa bebegin dogdugunda eve geldiginde bak kardesin sana ne getirmis falan desen ne biliyim belki alisir biraz ama iste bu ikinci cocuk olayi simdiden korkutuyor beni benim ilk bebegim olucak umarim hallddersin durumu park yatak almaya gelince bence alsanda onada yatirmaz belliki cok kiskaniyo yazik oda hakli zor durum

İnanki cok cok zor ikinci:(kiyamiyorum ilk gozagrim:(alisveris e onuda goturuyoruz begendigi bisey olursa muhakkak aliyoruz kiskanmasin diye.dedigin gibi kesin yatirmaz yeni yatakta.oda daha kucuk 4 yasinda.bana gore bebek:)dr a kontrole gittigimizde de goturuyoruz cok hevesleniyor:)ustelik hamile oldugumu bilmeden o icine dogmus gibi annemde bebek var kardes geliyor diye dolaniyordu ortalikta:)rabbim vericek kolayligini eminim ama insallah cok yipratmaz beni.....

kendime bu geceliği aldım hala gelmedi

soran arkadaşlar için paylaşmak istedim. iki tane de önden düğmeli pijama aldım yeter herhalde...

https://www.id.com.tr/minna-lohusa-gecelik-mavi.html :49:
AA valla iyi fikir vermiş oldun :) fiyatlar çok uygun geldi bana, senin aldığının önü açılıyor değil mi.
Kaç gün oldu bu arada sipariş vereli, ve güle güle giyy ;)
günaydın anneler uzun bir pazar kahvaltısı keyfinden sonra :) nasılsınız bakalım hastalar iyileşti mi ben bugün de iyileşmezsem doktora tekrar gideceğim 4 gün içinde geçmezse mutlaka gel demişti aman ha dikkat edin bu grip salgını geçen yıllardakine göre farklıymış özellikle hamileler için
Geçmiş olsun sana, benim o boğucu öksürük bi derece azaldı ama resmen ben dayak yemiş gibiyim, öksürmekten yorgun düştüm sanki, karnım acıyor hala bir de üzerimde kırıklık var hala aşırı aşırı halsizim :(
ohh ne güzel ozaman. ben bu son 10 gündür falan uyuyamıyorum artık. hem sık lavaboya gidiyorum hem de soluma sağıma yatmaktan zevk almıyorum artık. fırsat buldukça uyu insan uykunun kıymetini anlıyor şimdi
Bende uyuyamıyırum...öksürük de çok etkiledi bir de yatış şekli malum..geçen hafta tek bir gün (raporluken) kızla uyumuşuö 11 e kadar o gün de hiç ayıla adım ama bünye alışık değil

Bizde de kız bizle yatıyor, her gece bi odasına yatırıyoruz sonra gece yarısı pıtı pıtı gelip yanıma giriyor, sarılıveriyor kıyamıyorum da benim de hoşuma gidiyor onla yatmak ama sığmıyoruz da artık, bebek gelince neler olacak...
Canim benim bebis de artik vurmayi birakti. 10 gun oncesinde sag boslugumu vura vura curutuyordu resmen. Simdi vurmuyor ama surekli poposunu sirtini yasliyor. Kipir kipir icerde.

Herkese iyi geceler kizlar. Ya artik yatip uyumaya korkar oldum. Midem giderek kotulesiyor. Yatmak iskence. Rahatca uyumayi ozledim ben yaaa.
Oy bende yüz üstü ve sırt üstü yatmak istiyorum ..benimkide içerden boksör gibi çalışıyor :)

Kızlar ya belim, kalçam çok ağrıyor yahu..sıradan ev işleri bile beni çok yoruyor artık..acaba ek vitamin mi alsam ne yapsam..sonuçta daha iki ay var önümde..
Bu arada yarın işe gidiyorum :) :(
Haftam 32 de çıkmadı, ben yanlış hesaplaşmışım ..bu önümüzdeki hafta son yani..inşallah bi sıkıntı yaşamam işte, patronla çok zıtlamıştım ya ..
Yılbaşı tatile de Çarşamba günü iyi oldu :)
Cumartesi Dr kontrolüm vardı, bebeği iyi gördü çok şükür . Boyunu söylemedi ama kilosu iyi dedi, boya takılı kaldım şimdi :)
Bi de beni 2 hafta sonraya çağırdı ..kan testi filan dedi hemşireye..ben çok yorgunum dedim diye mi bilmiyorum..

ohh ne güzel ozaman. ben bu son 10 gündür falan uyuyamıyorum artık. hem sık lavaboya gidiyorum hem de soluma sağıma yatmaktan zevk almıyorum artık. fırsat buldukça uyu insan uykunun kıymetini anlıyor şimdi

Bende lavaboya çok kalkıyorum ama hemen uyuyorum allahtan... Ben normalde de soluma yatardım çoğunlukla o yüzden çok sıkıntı yaşamıyorum ama sol kolum çürüdü sürekli sola yatmaktan...Sırt üstü yatmayı özledim :31::31::31:

Yuh anasının gözü bende kendimi çok uyuyorum sanıyorudum :52:

:35::35::35::35: Sen kaç saat uyuyorsun... Ben normalde bu kadar uyumuyorum ama :26::26::26:

Ben geldimmm.nabersiniz :34:

Kızkardeşimin ani bi karariyla sok olduk.17 ocakta istemeye geliyolar agvadan.18 ocakta da nisan var hayirlisiyla:52:

:9::9::9: Hayırlısı olsun jackim...Ocak ayı baya atraksiyonlu geçecek sizin açınızdan

ikincisinde niye iki kez yaptirdi ki cnm, kanaman filan mi oldu?

Back
X