2014 Şubat Anneleri

merhaba, canım tatildeyiz derken ben de öğretmenim senin gibi onu kasdettim.. evden cıkamıyorum ki ben, bulantılar cok fena hergecen gün artıyor.. canım benim 4 gün önden gidiyor, iki doktora gittim ikiside aynı şeyi söyledi erken döllenme dedi..yani 7+5 te gittim, 8+2 cıktı dün.. 15 gün önce gittigim ilk doktor 3 mm demişti.. dün kalp atışları için yeni doktoruma gittim, 18 mm olmuş.. ilk hamileleiğim, herseyi fazla fazla yasıyoruz biz.. dua ediyorum bulantılarımız gecsin diye..
birde ailelerimizden uzaktayız diye üzülen arkadaşlar; yakın olup ilgi görmemek daha kötü.. gecen hafta anneme gittim uzak bana biraz, çok güzel yedim içtim.. eve geldim eşim yemek yapaya çalışıyor, hiç beceremiyor sağolsun.. kayınvalidem üst katta, daha bir kez sormadı var mı istegin vs.. hiçbirsey getirmedi.. üstüne birde diyor ki evde cok durup hastalık hastası olursun kendini dinleme, benle komsulara gel! ben bulantıdan kapı dışarı cıkamıyorum ki

maşallah canım ne güzel darısı başıma benimkinin ne olduğunuda bilmiorum dün 6+6 dı bugün 7+0 olmuştur inş inşallah boyuda uzamıştır kuzumun.bazı kaynanalar çok iiii oluyor ama bazılarıda öle işte.seninkide kendini nazlamana bile dayanamıyor baksana boşver sallama ALLAH kimseye muhtaç etmesin bak rabbim bakmış bbeğine

o zaman son adete göre değilde yumurtlama gününe göremi hesaplanıyor anlamıyorum bi türlü

o zaman son adete göre değilde yumurtlama gününe göremi hesaplanıyor anlamıyorum bi türlü

canım son adetinin ilk günü 0. gün kabul ediliyor.. sende en son 12 mayısta adet olmuşsundur diye düşünüyorum..yani ilk adet kanamanın basladığı gün önemli.. bugün 7+6 yız adete göre.. erken veya geç döllenme bebeğin gelişiminde cok etkili, birkaç gün bile etkiler yani.. bide biz eşimle uzun sayılırız.. esim 1.85 ben 1.70.. bilmem sonra nasıl devam eder.. sağlıklı olsunlar da.. sen kalp atısını duydun değil mi?düşük riskim var yazmışsın ,kanaman mı oldu?geçmiş olsun

ilk bebeğine bişi olmamıştır inşallah

35.haftada doğdu.ne yapayım pek yerimde duran bir tip değilim.bazıları düşsün diye zıplar atlar birşey olmaz,bizler çok titiz olunca başımıza gelmeyen kalmaz.aslında çok pimpirikliyim de nasipten ötesi yok.eşim sen kk okuyunca seninde başına geliyor diyor.hiçbir şey bilmeden hamileliğin tadına varsak ne mutlu.ilkinde hamilelik kitabında preklamsiyi okudum dr.preklamsi olmuşsun deyince şok oldum tabiki.hastaneye yatırdılar ama ben ayakta gezince hemşirelerin pek garibine gitti.valla yatabiliyorsanız yatın dinlenin.naz yapın.ben yapamadım.ilki ciddiyetinin farkına varmadım ama şimdi evde çocuk olunca insan ona da kıyamıyor işte.dinlenme imkanı sıfır.senin kanaman hala var mı peki?

o kadar iyi anlıorum ki seni... mutsuz mutsuz geziorum aynen cunku zevk almıorum hiç bişyden.. en sevdiğim şeylerden bile uzak duruyorum bilerek tiksinmeyeyim de ilerde sorun olmasın diye.. artık bulantılar geçince rahat rahat bakıcaz sıpamıza yararlı şeyleri o zaman yiyeceğiz..

canım aynen 12 mayıs ölemi oluyor 7+6 o zaman bizimki 6 gün geride çok kafam karışık:)küçük biyerdeyim iii bi doktora gidip bişi öğrenemedim kusura bakma o yüzden sorup duruyorum düşük riskim var yola çıkamıyorum.malesef kanamam oldu evet progestan ve iğne kullanıyorum.benim boyumda 172 eşimde 80 civarı ama evet sağlıklı olsunda .duymadım doktor atıyor diyor ultrasyonda sadece evet pazartesi kanama için gittiğimde atıyor dedi dünde atıyor dedi başkada haftasını bile cımbızla çeke çeke öğrendim kağıttada dün için boyu crl den bakılıyor galiba:) 0.91 yazıyordu tüm bilgim bu.geriden gelmesi acaba bebeğe bakamıyor muyum bi sorunmu var die endişelendiriyor beni

pazartesi 2 kere oldu işte şimdide sarı akıntı var canım kan yok şükürler olsun ama zaten hiç kalkmıyorumki lütfen sende dikkat et

peki beli benim gibi koparcasına ağrıyan bacakları sızlayan var mı kızlar:)

seni o kadar iyi anlıyorum ki..bende malum eş durumu tayini bekliyorum zaten 2 kıştır kayınvaldemle yaşıyorum okula yakın diye. evime gitmiştim şimdide eşim hasta diye yine buradayım.. annem olsa benle ilgilenir uzakta diye bişey yapamıyor.. kayınvaldede anca yemek hazırlanacak misafir geldi kalk yatma meyve hazırlanacak çay koyulsun vs vs ... açıkça söylüyorum yemekten tiksiniyorum ben yapınca hazırlayınca yiyemiyorum diye ama kimin umrunda.. o da çok çekmiş gebelikte olurmuş mecbur dokuz ay katlanılıyormuş bisürü şey... evime geçmek istiyorum burada mutsuzluğum artıyor. saygı yok çünkü...güya herkes torun için çok mutlu ama herkes üstümde....ben kusuyorum dalga geçer gibi suyu gitmiştir bebeğe bişey olmaz diyo... kimseyi kırmak bana göre değil şimdiye kadar da kırmadım ama bilmiorum sanırım sabrım yok şu sıralar

ama ben cok korkuyorum bişey olacak diye, balık yeyin diyorlar.. en son 10 gün önce zorla yedim.. o kadar severdim ki biz her cuma balık günü yapardık eşimle.. simdi yemeklerin adını duysam (( bugün pendik pazarına gittik, meyve sebze kısmına geçtim, habire midem bulanıyor.. esnaf başladı ters ters bakmaya, onların ürünlerinden tiksindim sandılar herhalde.. eşime dedim eve hemen.. bi yere de gidemiyorum 4 gündür.. ben herseyden tiksiniyorum canım ya.. inş 3. aydan sonra gecer..

ALLAH sabır versin canım çok zormuş ve gcıkmış uzak olsunda bişide yapmasın aman

aynen canım dayanamıyorum bazen bende sevdiğiö seyleri yiyemiyorum.. ama yapacak bişey yok genelde 13. hafta civarı çok azalıyor hatta bitiyormuş bu sıkıntılar.. sekiz bitiyor az kaldı diye rahatlamaya çalışıyrum sadece.. bende bir yere gitmek istemiyorum hoşlanmıoyurm çünkü bazen evler bile kokuyor yada dışarıda bişeyler kokuyor gb geliyor.. hele araba kullanmak bazen azap oluyor..

ah canım ne cok ortak yönümüz var senle.. biz aptallık ettik alt katını yaptırdık kredi cekip, evleneli 2 yıl olmadı daha borcu bitmedi kredinin.. inan bin pişman oldum.. şimdi bebege bakmaya bile nazlanıyor.. bana cocugunuza baktırıp baska yere giderseniz bozusuruz dedi ilk hamile oldugumu öğrendiğimde.. böyle davranma sebebi de seminer dönemi başladı su komsu cagırdı sende gel, bu komsu cağırdı sende gel.. hepsi 60 lı yaslarda kadınlar, bide inan öğretmenim diye taa cocuklarının okul dönemini anlatıp öğretmenlerini kötüleyenler, birseyde diyemiyorsun.. ben de kibarca dedim anne sen git ben sıkılırım diye.. ona gücendi bu.. o gün bu gündür laf carpıtıyor esime, siz cocugunuza baktırıp biz yaslanınca gidersiniz , bakmazsınız diye.. ben kendi derdime düşmüşüm o hala beklenti içinde.. Gün olur devran döner ne deyim..

off aynen aynı olaylar. 60 lı yaşların günlerine gel diyor bana.. bi de eve habire gelin artık tatil diye birilerini çağrıyor. bugün o kadar kötüydüm ki uyumuşum tam misafir gelmiş geldi uyandırdı tabi kalkar kalkmaz kustum yine olur olur diyo... bizimkide bakıcı tutarsınız bakıcı dövmesin diye yanında dururum bakıcıya bırakmam diyor..inan kendine hizmetten zevk alıyor.. ya benimde annem var diyorum o da anne ayrım yapılmaz diyorum seslenmiyorum ama bu havada bi de sıkıntılarım varken zor geliyor inan..

hayret bişi baktırma sende kendini bişi sanmasın ver bakıcıya ay sinir oldum ya benim kayınvalidemde bakamayacağının sinyallerini daha hamile bile değilken veriodu zaten istemem gelip burda kalmasını.akşam oldumu eşimle yalnız kalmak uzanmak isterim.keşke oturmasaydın dibine güzelim ya bunu yapıp mulu olan görmedim ya ne kadar uzak o kadar iii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…