2014 Şubat Anneleri

Arkadaşlar merhaba,

Yahu benim bebeğim bu aralar yan dönüp uyumak istiyor, yan dönüyo ama sonra bi ara yüzüstü dönmüş oluyo istemeden ve geri dönemediği için henüz ağlayıp uyanıyor. Sizin bebelerde böyle yapan var mı? Ne yapsam bilemedim, uykuya dalana kadar yavrucağızım debelenip duruyo, yanına yastık koydum dönemesin tam diye ama o da kar etmedi zira yastığı eliyle bi şekilde atıyo başka taraflara. Hayır her şeyi yapıp sırt üstü dönmeyi becerememesi de cabası :) Bi de benim hatun henüz emeklemiyo da agu bugu dışında ses denemeleri de pek yapmıyo, varsa yoksa dişini kaşıyo :)

Ya hanımlar,Zeren,yasakhayal,cnmkzm beni yanlış anlamayın lütfen akıl vermek haddime değil ama şunu tavsiye etmek isterim yılmayın.zaten uğraşıyorsunuz biliyorum.daha da üstüne gidin olayın.demek istediğim zorla ağzına tıkın değil de yavaş yavaş bekleye bekleye yedirin.o hiçbir şey yemediği günlerde annem kızıma hep öyle yaptı.yoksa midesi iyice küser daha da azalır dedi.sana benziyor sen kendinden bilirsin dedi.gerçekten de öyle değil mi,yemedikçe iştahım kapanır benim mesela.ben de elimde tabak kaşık bekliyorum ki ağzını açacak.şarkılar türküler oyunlar,artık şarkıları tiyatro gibi canlandırıyorum o derece.ama kendime bir hedef belirleyip onu bitirmeden kalkmıyorum başından.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım biliyorsun benimki de yemeyen bir bebek,hergünüm moral bozukluğuyla geçiyor,iki kaşık fazla yediğinde yada biraz uzun emdiğinde dünyalar benim oluyor...
Benimki zorlasam da yemek istemiyorsa yemez,hele bir de ağlamaya başladı mı tamam,imkansız boğazından bişey geçirmek,
Bu sebeple daha kötü olmasın diye çok zorlamıyorum,emerse emer,emmezse diğer öğüne kadar bekler ve ilginç olan bişey yemediği halde hiç huzursuz olmaz keyfi hep yerindedir...
Galiba sen biraz fazla zorlamışsın yesin diye, bu sebeple kaşığa tepki gösteriyor,bencede bir süre ara vermen daha iyi olacak
Biberonu da yine uykuda vermeye devam et ona da tepki geliştirmesin...
Malesef biz bu yavruları büyütene kadar çok yıpranacaz ama çok şükür ki anneyiz herşeye dayanacağız

Benim bebe de oturunca iki büklüm hiç endişelenme. Hatta n'olur hiçbişey için endişelenme, tek başına olmak eminim çok çok yorucudur ama kendini hiçbir şey için suçlama. Senin çabaların onun için yeterlidir çünkü zaten bu aylardaki bebeklerin bir şey öğrenmesi için ekstra çabaya gerek yok, sen kafanı rahatlatmaya çalış, bebeğini zaten yeterince seviyosundur eminim, gerisini de halledersin. İstemeden pimpirikleniyosun, elinde değil eminim ama kendini yordukça hissettiğin yetersizlik artacaktır, kendine yapma bunu. Bebeğini sev, yardım alabiliyosan bakım için o yardımı al, kendine zaman ayır arada sırada. Ben de bi süre böyle hissettim ve haftada bi gün bi kaç saati sadece kendime ayırarak kendime gelebildim biraz. Bakamıyorum, yetersizim deme sen onun annesisin, ona olan sevgin bile o kadar önemli ki..

Canım çok haklısın,ben de öyleyim bütün bir günü sabah yediğim iki lokmayla kapatabiliyorum,gerçektende yemek aklıma gelmez,
Ama yeni yeni tatlar almaya başlamış bir bebeği zorlamak ta doğru değil,mesela benim kızım çok yemese bile sevdiği şeylere ağzını açıyorsevmediği şeylere ağzını kitliyor yada ağlıyor.zorlarsam daha da kötü oluyor,bak yasakhayalin kuzusu kaşığa tepki geliştirmiş bile görünce ağlıyormuş...
Ben de senin gibi oyunlarla çeşitli oyuncaklarla vermeye çalışıyorum ama okadar çabuk doyuyorki iki yemek kaşığı hazırlamışşam
yarısını yiyor geri kalanı istemiyor ağlıyor,sakinleştirip tekrar deniyorum aynı yemezse yemiyor
Haa diyelimki ağlayarak ta olsa yedirebilmişsem diğer öğün daha da az yiyor

canım senin kızda bizimkinin 2 katı nasıl dönsün yavrum totoşu kaldıramıyo oyy yastıkım benimtombiş cocuk seviyorum ama karşıdan taşlıması çok zor yahu arkadaşın öyle komşunun ayagı nerdeyse benim akdar :))) köyden gelmişler biraz önce kavun getirdi tosunda kucanda ay özlemişim ver dedim yere düşcektik beraber tocaman ya tombul tombul yastık gb eşime gösterdim bak bu yiğit alinin yüzünden psikolojim bozuluyo zeynebin 3 katı dedim harbi ya maşallah dediçocuk ama o akda rolsa ben zeynebi taşıyamam arkadaşım kas yaptı resmen bütün gün kucanda ama o hem şişman hem çok hareketli 10 aylık sanırım yürüyomuş başlamış bayramda

canım bizde korkuyorum 6 sene olmadı ama düzenlia det oluyorum 6.ya adet olucam düşün yani normalde sdenede 3-4 kez olurdum şimdi yollar açıldı herelde korkuyoum allah bidaha aratmasın ama hemende olmasın zeynep zaten zor bi cocuk maf oluruz oda bende yeni bebekte ayy korktum valla yazarken bile:18: biz kendimiz korunuyoruz yani hap kulanamam emziriyorum sipral sordum ebeye oda dedi adetin daha cok sürer ara kanama olur dedi namaz kılıyorum öle şey zor oluyo bitek prezervatif kalıyo ondanda hiç hoşlanmıyorum açıkcası biz 7 senedir hiç korunmadık öle allah korusun korunuyoruz işte

ben dogum kontrol hapi kullaniyorumm

emziririken kulanılıyomu:26:

canım benimkide ne konuşuyo nede oturuyo ama cok oturma heveslisi 2büklüm olcak gene oturcak destek ver 1 -2 haftaya kalamz oturcaklar canım benimki 8 şubat dogumlu gün bile farkediyo cocukalrda burda baksana hiçbiriizinki bir değil 8 bucuk kilo olan var 70 cm bnimki daha 6 kilo ben nabayım takmıyorum artık yeterki kusması geçsin sorun olamsın saglıklı olsun kuzum

Benim de böyle bi sorunum var maalesef. Kızıma herşeyi ( bisküvi, bebek tarhanası,tereyağı,labne peynir,yoğurt,bebek ekmeği, sütlaç) özenerek yapıyorum ama yediremiyorum.dün doktora götürdük.biraz tuz koy,sebze pürelerine bir süre sonra ceviz büyüklüğünde kıyma,yoğurduna meyve koy dedi. Bunlar tadımlık doyumluk değil dedi.bugüne kadar kilo alımı iyi gitti çok şükür .bu kilo bize ancak 2-3 ay yeter ama sonrası ne olur bilemiyorum.sürekli emmek istiyor.benim de hevesim söndü.çok karşıydım ek mamalara ama ben de maalesef 2 gün önce hipp in tahıllı gıdalarından sipariş verdim. En azından gece öğününü onlardan vereyim diyorum.

anlıyorum reyyan seni :26:ama sen herseyi yapıyosun. inanki çoğumuzun bebeğin de de senin soylediklerin var.nedaka oğlum oturması hiç beceremiyorum destekli bile.bende sen gibi kolay bulmadim. tam 6 bebek kaybettim ogluma kavusuna kadar..kendini suçlama. ozaman ona yetemezsin. şu an istahsizlik dışında bişeyi kafama takmiyorum. hersey allahın izniyle olacak elbet .....

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım doktor ne dedi normal miymiş bu iştahsızlık? Bizimki hep yemesin ne olacak diyodu da merak ettim

Yok yanlış anlamam semender canım. valla kiscem halimi bi görsen neler yapıyorum. Eşim bile oglumuz dan çok bana aciyo nası mücadele ediyorsun diyoelimde kaşık bekliyorum.suratini asiyo. oturuyo öylecenormalde guldugu şeyleri yapıyorum yedirecek diye gulmuyo.nadir gulerse veriyorum agzina hemen cikariyo yutmuyo sonra agliyo.bi kitledi mi acamiyorum ağzını. bide yana ceviriyo kafasını vermim diyeçok ilginç anlıyo. kaşığı getirirken basiyo çığlığı .ne guldurmeye ne şarkıya ne başka şeye kanıyor. sadece yememeye odaklibi müddet ara verecem.tek şansım uyurken biberon alması. uyanık ken almiyo.demin uyuttum ...Ve şükür 235 cc sütünü icirdim. ...bi müddet ek gıdayi bırakacammmana midesi ni küçülmeye izin vermedimyoksa 235 cc iciremezdim

Son düzenleme:

verecem arayi olmadı bi ay daha vermem ek gıda. ...yıpranacagiz doru ...ne bilim bi umut işte inş duzelirler.zevkle yerler ve yedirriz ins

Yok yok anladım bu bebeklerin çoğu ayniymis malesefo.zaman yalnız olmadığımızı bilelim elimizden geldigince moralimi zi yüksek tutalimahhh Reminder valla bendede yapma hevesi kalmadı. bırakacammm bi müddet ek gıdayi. .Ins senin kizin hipin mamasını yer benim oglan onuda red ettii

Canım doktor ne dedi normal miymiş bu iştahsızlık? Bizimki hep yemesin ne olacak diyodu da merak ettim

Bide dedigin gibi uzun sure bekliyim başında. Bakalim yarin yicek mi. Umarim yer.... bir de cnm niye akil vermek olsun :) denemekte fayda var. Fikrini soylersin begenen alir begenmeyen almaz yada olumsuz yorum bile yapabilirsin benim icin. Alinganlik gostermem ben. Yanlis bilinen farkinda olmadigimiz dogrularimizi paylasicaz tabiki de. Ama sen de haklisin bazilari alinganlik edip minik küsmeler yapabiliyo :)) neysem ben susayim da topik konussun

bekliycez zeren ben ara vermeyi düşünüyorumşu an sevdiği. bişeyi kesfedemedim.ins uzun sürmez bu huylari. ..

inş senin kizin yer...bekle bakalım tepkisi ne olacak...Benim oglan Onada kanmiyo maleseff

Canım maşallah 235cc mükemmel bir rakam daha ne istiyorsun,anne sütü veriyorsun hala değil mi?hiiiççç kaşıkla uğraşma bir iki hafta daha sadece süt içsin,sonra kaşığa dönersiniz
Kaç saat arayla içiyor 235cc

ama kiscem ek gıdaya nası alistiricamm onu bilmiyorumuyanık ken asla icmez 235 cc yi ancak 20 cc icerben 5 bazen 6 saatte bir veriyorum.yani toplamda hedefim 24 saatte 800 cc....

Son düzenleme:

Ben de işe yaradı ama yasakhayalde yaramamış baksana Zeren ya çok üzüldüm kızım da beni bayağı zorladı ama şimdi o kadar kötü değil

İllaki alışacaklar canım,belki bizim iştahsızlar zorlanacak ama alışacaklar zamanla,sadece bize fazlaca sabır gerekiyor
Bir de pütürlü yememe gibi bir şey var bazı bebeklerde, o daha zormuş,şimdiden alıştırmak gerekiyormuş çevrem hep uyardı beni ama henüz pütürlü bişey vermedim
Yani anlayacağın iş sadece iştahla bitmiyor bir sürü sorun var

Ne bilim cnmkzm belki bi mucize olurda bizimkiler püresi yemiyo ya belki birden puturluye geçiş yaparlaryaw mama sandalyesi aldım 5 gün oldu bi bebek bu kadar mi nefret ederona doru giderken başlıyor mizirdanmayabiliyo çünkü bişeyler yiyecegini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…