2014 Şubat Anneleri

ayyy canım birde tuvalet işi var. ben yazın olsun istiyordum ama daha küçükler. bir dahaki yazda geç olacak. en iyisi eylül ekimde yapmamız. kasımda havalar soğuyo. o zamana kadar bi öğrenseler.

sağol canım sende hayırla sağlıkla al daha kese var mı bilmiyorum ben.
Hayirlu olsun canim allah sag salim kavustursun
tamam canım sadece kırdığımı düşündüm

ay tuvalet eğitimi ben halasına bırakıyım yada jhalası gelsin diyorum kadın resmen uzman 2 günde bu çocuk öğrenemez dediklerine öğretiyor valla.

ayyy canım birde tuvalet işi var. ben yazın olsun istiyordum ama daha küçükler. bir dahaki yazda geç olacak. en iyisi eylül ekimde yapmamız. kasımda havalar soğuyo. o zamana kadar bi öğrenseler.

canım geçmiş olsun. insanın ömründen ömür gidiyor tabi böyle durumlarda. gbence bi şey yoktur. doktorda bakmış zaten.

Daha eyluldede kucukler ya tuvalet egitimi can isteyince baslanmaz ki 2 bucuk yasindan sonra cocuk sinyal verince baslanir tuvaletinden rahatsiz olur eg der cis der oturur tuvaletini yaparken kacar oyle. Yoksa cok psikolojik bi tranva olur allah korusun bizimkinin bisreyden haberi yik. Bide gece tuvaletini hic yapmazsa sabah bez bos kalirsa hazir oluyomus egitime

18. AYDAN itibaren kasları tamamen geliştiği için başlanabilir ama bu çocuk ile alakalı kimisi hemen söyler kimisi inat eder falan filan..

15 aylıkken bizimki sürekli ciş eeh diyordu tuvalete gidiyorduk.
sonra doktora gittim sordum yukarıda yazdığımı söyledi 18 aya kadar erken ondan sonra başlayabilirsin dedi:
ama söylemesi 1-0 önde olduğunu gösterir falan demişti

Cocuk gelisimi okudum ya kitaplarda oyle geciyo yas tabi daha erken soylerse kimse altina yap demez herelde ne guzel seninki anliyo cisten kakadan bizimki hic bilmiyo onlari... gorumcemin cocuklari 3 yasindan donra ogreniyo. Ablam 2 yasinda basladi 3 yasina kadar zor ogretti. Bizim ailede cocuklar tembel anlican; )
Ben 1 bucuk yasinda ogrenmisim sonra nazar degmis hep kapi arkasinda betona yatiyo musum agliyo mudum baska yerde uumuyo musumeh sonra usutup donlara tabi :) sonra okutup. Muska takmislar duzelmisim :) tuvaleti ogrense banada ne iyi olur ikisini birden mi bezlicem diyorum. Tuvaletini ogrense daha zor diyolar birini emzirirken oteki tuvaletim geldi derse nabcan diyolar bilmiyorum zor isler bidahaki yaza tam 2 bucuk olcaklar eger kendi istemezse ben o zaman tesvike baslarim

BİRİ bezli diğeri tuvalete daha kolay bence
evet götürmesi zor ama onu aç onu kapa sana vakit kaybı bide alıştı mı koy lazımlığını gitsin yapsın
iki çocuk zaten bakması zor çişi olmasa yemeği eğlencesi hep ikinci ikinci planda oluyor genelde .
bu şimdi için değil 10 sene sonra bile olsa ikinci bebek deyipo gene ilki ile daha çok ilgikeniyor

Bilmem mi canim ben ortancayim; ) bi ablam var bide 2. Yi erkek beklerler kiz olursun eskiden utrason yok şok... bide erkek kardesim var. Isterse zeynep hazir olursa ogrenmesini isterim tabiki ama cevremde hic 1 bucuk yasinda soyleyen ogrenen yok krestede hep 3 yasinda anca ogreniyolardi ne bilim erken geliyo ve dedigim gb zeynep hic onlarin adini bilmiyo.

Gecen kabizdi. Nasil kucamda sikinip tutunup cebellesti ter icinde kaldi sariliyo filan yapamiyo bende klozete oturtayim dedim ki hep benimle geliyo cis yapiyoruz diyorum bebek oturma yeride var dusmez asla soydum oturttum cok korktu agladi durmadi suan hazir degil bakalim zaman ne gostericek. 18 ay herseyin degiscegi ay herelde algilarida daha acilcak

işte hepsi farklı kimsi erkenden öğrenir kimisi geç
ben 10 aylıkken söylüyormuşum düşün 1 yaşımda bezi komple bırakmışım
bana sorsalar bende 2 yaş öncesi asla eğitim vermem derim ama bizim kızın bu hali acaba dedirtiyor

Ins soyler canim buyudukce herseyi yedikce cok igrenc oluyo :))) ben nefes almiyorum midem bulaniyo alirken :))

Bugun orucsuzum kizimla sahile inicez ins az gezdirim parka gideriz cafenin bi parki var bebekler icin cok guzel gecen gece esimle inince kesfettim hemen kizcemi goturmeliyim ins uslu durur :)))

Kızlar bebisleriniz günde kaç kez uyuyo artık. Biz artık 9 da 10da kalkiyoruz yanyana yatınca bu sefer bidaha ki uyku 2 yi buluyo 4 te kalkıyor. Baba 5 bucukta geliyo yemek oyun park aksami ediyoruz 10 11 gibi gece uykusuna geçiyoruz . Yani günde 1 kere uyumuş oluyo . Böyle olan var mı?

Canim bizim uykumuz coktan bire dustu..ramazanda uyku saatimuz degisti..kizim gece 12:30 uyuyor sabah 11 uyaniyor..2:30 uyuyor 4:30 uyaniyor.

Bizimde tek uyku 9 da bizikliyo uyku icin ama yemek ye aksami kil 10 da anca uyutuyorum. Gunduz 8/9 gb kalkiyo 1-2 de uyuyo 4e kadar uyuyo yaninda beraber yatarsak 2 de yatip 5gb kalkiyo bbizim boyle ramazan ve yaz saatler karisti

Zeynep de uzun zamandır günde bir kez uyuyor. Sabah 08:30 gibi kalkar. Öğlen ben işteyken 13 gibi uyur bir buçuk iki saat. Sonra akşam 10-10:30 gibi uyur. Ama ben evdeyken haftasonu öğlen 3ü bulur uyuması anca. Ben evdeyken uyumak istemiyor :)

canım emir 111 gibi kalkıyor 14:30 gibi uyuyor. 15,30-16:00 arası kalkıyor. yanına yatarsam 16:30da oluyor. gecede saat 12 30'da uyuyor ancak.

Son düzenleme:
napsın anneyle vakit geçirmek iyi geliyo zeynepe.

Yarin kapali carsiya gidicem ne omurdur gitmedim sanki :) kayinvaldeye cocuk birakmak ne guzelmis :))))

bunlar dunku parktan
bunlarda ramazan oncesi gorumcemlerin kiraz bahcesinden :)

Kızlar Merhaba, bebekleriniz uykuda ağlıyor mu ya da bağırıyor mu? Zeynep ağlar gibi sesler çıkarıp uyumaya devam ediyor. Ya da bağırıp uyuyor. Nedendir acaba? Nazar olabilir mi? Sizde de oluyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…