2014 Şubat Anneleri

ben de senin gibi düşünüyorum canım, süt hastalıklardan koruyor diye düşünüyordum ama ishal olunca anladım ki korumuyor. yeterli gelmiyor.
dün akşam k.v. ler geldiler. bizim kız kapıda direkt karşılaşınca çok korktu, ağlamaya başladı susturamadık. dışarı çıkardım yok başka odalara gittik, aynı sofraya oturmadı ağlamaktan. onlar kalktı bizimki öyle oturdu.e haliyle bozuldu onlar da. her ay mutlaka geliyorlar, daha önce hiç böyle bir şey yapmamıştı. ağlamasına da hiç kıyamadım. bi şey de yemedi zaten, pirinç pilavını kaşıkla kendi yiyecekmiş, bi de mercimek çorbası vardı onu da döke saça kaşıkla ağzına götürüyor. bizim müdahale etmemize katiyen izin vermiyor. ben napacam bilmiyorum dün kan ter içinde kaldım, hem misafir hem çocuk zor oluyor.

günaydın canım, ben 7 aylıktan beri sarısını, 1 yaşından beri de hemen her gün 1 yumurtayı sarısı ve beyazıyla veriyorum. önceleri karışıma katıyorduk, sonra eliyle ısırarak yemeye başladı.
benim çocuk önceden memeyi bu kadar emmezdi, günde 3-4 kez süt bitene kadar emer sonra bırakırdı. gece de uyanıp emme olayımız yoktu. 9-10 arası yatar sabaha kadar uyurdu. tek tük uyanırdı geceleri...ne zaman ki ben izne ayrıldım o 2 hafta boyunca memeye aşırı düştü. boş memeyi sündüre sündüre emiyor. bana da çok bağlandı. keşke izne çıkmasaydım, düzenimiz bozuldu iyice.

Lip canım krize bizimki de sürekli giriyor bu aralar. Sinirli, huysuz ve inatçı oldu. Kötü tarafı o öyle olunca ben de geriliyorum. Sonra uzulecegim davranışlar yapıyorum. Tavsiyem sofra bezini şar, üstüne onu o yurt. Ver kaşığı eline köy biraz yemek önüne ve çık ordan.

canım bizimki mama sandalyesine alışık, oturtup önüne koyuyoruz artık. hadi yemesinden de geçtim de bayram boyunca misafirler bizde olacak, dedesini her gördüğünde ağlama krizine girerse ne yapacam ben. bizim kız elin beyaz saçlı adamlarının peşinde "dede-dede" diye dolaşan, yeni tanıştığı kişilerin kucağına gitmekten çekinmeyen, kendini sevdiren sosyal bir çocuktu. dün ne oldu anlamadım, herhalde dedesinin ses tonundan huylandı. ve beklemediği anda kapı açılıp içeri girince korktu.
ya mesela böyle korktuğu çok garip şeyler, babam kanat çırpan oyuncak kuş almış ondan korkuyordu. "prenseslerin sihirli dünyasına hoşgeldiniz" diye konuşan bir oyuncak lap top var ondan da korkuyordu. ayrıca eti crax ın "seni yerler" diye bir reklamı var onu görünce de korkup nasıl ağlıyor. dedesinde de öyle bir şey oldu herhalde.

demek ki seni özlüyor evde olunca da meme ile bağ kurmuştur benim oğlumda tuhaf şeylerden korkuyor kendini geri çekiyor belki bu aylarda normaldir bide bu ara elimden tutup bir yere götürüyor özellikle yabancı biri geldiği zaman başını felan saklıyor.

Lip selam, sen yazınca aklıma takıldı. Süt izni ben de kullanmıştım. Ama haftada bir gün olarak kullandım. Sut izni bebek 1 yaşına gelinceye kadar diye biliyorum. Nasıl oluyor da 4 Ağustos ta bitiyor?

Lip selam, sen yazınca aklıma takıldı. Süt izni ben de kullanmıştım. Ama haftada bir gün olarak kullandım. Sut izni bebek 1 yaşına gelinceye kadar diye biliyorum. Nasıl oluyor da 4 Ağustos ta bitiyor?

selam canım, bizim bankada da süt izni 1 yaşına kadardı ancak haftanın 1 günü olarak değil de günde 1.5 saat kullandırılıyordu. sendikaya üye olduktn sonra 1.5 yaşına kadar diye değiştirildi. nisa da 4 ağustos ta 1.5 yaşında olacak.

benim de size sormak istediğim bir şeyler var,
ufaklıklar cümle kurmaya başladı mı?
bizimki araba gitti, baba geldi, gibi 2 sözcüklü bir şeyler diyor. bunun dışında tek sözcüklerden yaklaşık 20-30 sözcük konuşabiliyor. ama hala aahh-ıhhh-ehh şeklinde eliyle işaret ettiği şeyler var. ben çok konuşuyorum evde kızımla, annem de öyle. ama kitap okumamıza izin vermiyor sayfaları hemen çevirmek istiyor, uyurken de kitap okuyamıyorum, çünkü genelde emzirerek uyutuyorum, yatağına koyduğumda bana gelmek istiyor, yatakta tek başına durmuyor. konuşmasını geliştirmek için başka ne yapabiliriz?

mesela aylardır top un ne olduğunu biliyor ve bize getiriyordu ama birkaç gündür top-dop demeye başladı.

merhaba canım benim oğlum daha 2 kelimeye geçemedi ama baya konuşuyor her şeyin adını biliyor isteklerini sayıyor mesela sabah süt diye uyanıyor yada öğlen karpu diyor karpuz isyiyor gitti attı aldı verdi felan baya bir şey diyor ama çatamıyor daha 18. aydan sonra başlıyorlarmış çatmaya maşallah senin kız erken başlamış benim çevremde hiç konuşmayan bebekte var muhammed gibi olanda var ama senin nisa gibisi yok :)

merhaba reyyancım, dün kuzenimle görüştük de o kızına(KIZI 5 YAŞINDA) devamlı kitap okuduğu için erken konuşmuş, 1 yaşında cümle kurabiliyormuş eğer doğruysa, bizimkini konuşma konusunda biraz geri gördü herhalde o yüzden tavsiyede bulundu diye düşündüm ben. size sorayım dedim, erkek çocuklardan konuşma konusunda en ileri olanlardan biri de senin oğlun canım maşşallah :)
bizimki süte de suya da yemeğe de mama diyor. hepsi mama onun için. ben tek tek adını diyorum hepsinin, kitaplarda resmini gösteriyorum ama yok demiyor.
mesela su demek çok kolay, ama suya da mama diyor:)

Lip canım aynı durumdayız. Konuştuğu kelimeler : dede, baba mama nene du menü ve karpuz. Bu kadar. Iki kelimelik cümlesi sadece baba mama benimki kitabı seviyor nesneleri gösteriyorum. Adlarını söylüyorum. Ama konuşma ilerleyemiyor. Bebek dili kullanıyor çoğunlukla. Erkek olduğu için biraz rahatım ve bu aralar dişini çıkardı o yuzden üstüne düşmedim. 2 yaşından sonra başlarlar seri konuşmaya inşallah...

Valla Zeynep de sadece birkaç kelime soyluyor. Mama dede baba anniii kedi adda hoppaaa ... Bu kadar. Ben de çok konuşurum kızımla ama çocuktan çocuğa değişiyor. Mesela ablamın oğlu da 2 yaşına kadar pek kelime soylemiyordu. 2 yaşında birden her şeyi söyleyip cümle kurmaya başladı. Bazıları böyle olabiliyor. Ancak 3 yaşında olup da 2 - 3 kelime söyleyen bir çocuk var arkadaşımın kızı. O da çok rahat. Konuşmayan çocuk olmaz nasıl olsa konuşacak diyor. Bilmiyorum bu kadar rahat olmak doğru mu

evet yürüme gibi biraz genetik bir şey bu konuşma olayı herhalde, ben nisa isteklerini anlatabilsin ki 2 yaş sendromu yaşanacaksa da bu dönemini daha rahat atlatabilelim in derdindeyim walla. kendimi düşünüyorum biraz:)

Günaydın ,
Bugün izne çıkıyorum pazartesi sabah Antalyadayım kısmetse tatil başlıyor..

Dönüşte de memeyi bıraktırmayı düşünüyorum ama korkuyorum yapabilir miyim acaba diye

güzel geçer inşallah, sağ salim dönersiniz canım,
benim de bıraktırma düşüncem var ama hemen değil havalar serinleyince, bence sen de ekimi bekle en azından. taube var, sen varsın, ben varım başka da kim kaldı emzirenlerden bilmiyorum

Bende emziriyorum hala 2 yaşına kadar emerse emsin diyorum yoksa sıkıldım da napiyim içim rahat etsin bağışıklığı güçlü olsun

bilmiyorum ya sağ ve geceleri uyan zor gelemeye başladı sabah uyanamıyorum artık :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…