merhaba reyyancım, dün kuzenimle görüştük de o kızına(KIZI 5 YAŞINDA) devamlı kitap okuduğu için erken konuşmuş, 1 yaşında cümle kurabiliyormuş eğer doğruysa, bizimkini konuşma konusunda biraz geri gördü herhalde o yüzden tavsiyede bulundu diye düşündüm ben. size sorayım dedim, erkek çocuklardan konuşma konusunda en ileri olanlardan biri de senin oğlun canım maşşallah :)
bizimki süte de suya da yemeğe de mama diyor. hepsi mama onun için. ben tek tek adını diyorum hepsinin, kitaplarda resmini gösteriyorum ama yok demiyor.
mesela su demek çok kolay, ama suya da mama diyor:)
Lip canım aynı durumdayız. Konuştuğu kelimeler : dede, baba mama nene du menü ve karpuz. Bu kadar. Iki kelimelik cümlesi sadece baba mama benimki kitabı seviyor nesneleri gösteriyorum. Adlarını söylüyorum. Ama konuşma ilerleyemiyor. Bebek dili kullanıyor çoğunlukla. Erkek olduğu için biraz rahatım ve bu aralar dişini çıkardı o yuzden üstüne düşmedim. 2 yaşından sonra başlarlar seri konuşmaya inşallah...
Valla Zeynep de sadece birkaç kelime soyluyor. Mama dede baba anniii kedi adda hoppaaa ... Bu kadar. Ben de çok konuşurum kızımla ama çocuktan çocuğa değişiyor. Mesela ablamın oğlu da 2 yaşına kadar pek kelime soylemiyordu. 2 yaşında birden her şeyi söyleyip cümle kurmaya başladı. Bazıları böyle olabiliyor. Ancak 3 yaşında olup da 2 - 3 kelime söyleyen bir çocuk var arkadaşımın kızı. O da çok rahat. Konuşmayan çocuk olmaz nasıl olsa konuşacak diyor. Bilmiyorum bu kadar rahat olmak doğru mu
güzel geçer inşallah, sağ salim dönersiniz canım,
benim de bıraktırma düşüncem var ama hemen değil havalar serinleyince, bence sen de ekimi bekle en azından. taube var, sen varsın, ben varım başka da kim kaldı emzirenlerden bilmiyorum
Bu arada gebelik takviminde bugun baska cocunuz varsa kaldirmak veya tasimak yerine dizinize oturtun demis hiii zeynepte hep dizimde oturur zaten :))) bugun hem markete hem pazara gittik hemde zeyneple bisikletiyle kavun karpuz deterjan yumusatici aldim bisillet zor gitti :))) bunlarida dizimde tasimpofff kucamda tasimaya raziyim pesinde kosmak daha zor...
Bi aydir babannesi cikardi parka disari... dun biraz parka goturdum gezdirdim bide butun gun temizligin ustune eve geldim uyutana kadar belim ayrildi imiye sanki uyudu ama resmen agladim uyuyamadim agrilarimdan yoruluyorum ve zorlaniyorum disarda bide oglen uykusu olmasa olurum herelde onunla uyuyorum. Gecede aksami kilip uyutuyorum saat dokuz olsun diye sayiyorum :))) daha once uykusu geliyo aslinda son 1-2 saat oyaliyorum yoksa gece yarisi uyku kaniyo ://
bilmiyorum ya sağ ve geceleri uyan zor gelemeye başladı sabah uyanamıyorum artık :S
Bende emziriyorum hala 2 yaşına kadar emerse emsin diyorum yoksa sıkıldım da napiyim içim rahat etsin bağışıklığı güçlü olsun
Canım napalım eve tıkıldık dediğin gibi klima dan cikamiyoruz mutfağa zor gidiyorum .Ceylin dünden beri çok mizmiz anlamsız ağlama inat kendini kasma o gitti başka çocuk geldi 2 yas sendromuna mi girdi acaba baba eve gelince seviniyo sonra simariyo sonra hep mizirdaniyo odadan çık agliyo kapı kapalı klima için tuvalete gir agliyo banyonun önünde bekliyo .zor ya bana cinnettin geliyo geliyo gidiyo :)bugün fatura ödemem lazım otomatik ödemede sorun oldu onu düşünüyorum nasıl cikcam diye ordan eski çalıştığım krese ugrasam mi yeni sezonda çalışsam mi diyorum kafam çok karışık 3 4 ay idare edilse yanıma alırım benle gelir gider diyorumcanım nasılsın, ceyloş nasıl, antalya nın sıcaklarıyla nasıl başediyorsun, dün akşam ne fenaydı ya nem bastırdı, camı açamadık klima ile oturduk, normalde klimayı gündüz çalıştırıyoruz, akşam balkonda otururduk. daha da sıcak olacakmış...
Canım napalım eve tıkıldık dediğin gibi klima dan cikamiyoruz mutfağa zor gidiyorum .Ceylin dünden beri çok mizmiz anlamsız ağlama inat kendini kasma o gitti başka çocuk geldi 2 yas sendromuna mi girdi acaba baba eve gelince seviniyo sonra simariyo sonra hep mizirdaniyo odadan çık agliyo kapı kapalı klima için tuvalete gir agliyo banyonun önünde bekliyo .zor ya bana cinnettin geliyo geliyo gidiyo :)bugün fatura ödemem lazım otomatik ödemede sorun oldu onu düşünüyorum nasıl cikcam diye ordan eski çalıştığım krese ugrasam mi yeni sezonda çalışsam mi diyorum kafam çok karışık 3 4 ay idare edilse yanıma alırım benle gelir gider diyorum
Yok daha dişler tamamlanmadi 12 dişimiz var en arka azilar ve köpek dişleri yok şekli belli sivri görünüyo ama patlamadi daha. Görüştüm geldim kreş le bana doncek ler geri ama öğretmen çocuğuna 500 tl kesiyolarmis yani 650 tl falan kalıyo değer mi dersiniz?dişleri tamamlandı mı canım ceylin'in. diş çıkarırken de böyle anlmasız huysuzlukları oluyor, ya da evde olmaktan sıkılmıştır.
kreşte çalışmaya başlasan ne güzel olur aslında, ceylin de yanında gider gelir, bir görüş bence bir şey kaybetmezsin, canım hakkınızda hayırlısı neyse o olsun
Herkese merhaba. Biz köydeyiz. Emir hep dışarda. Evin bahçesinde uzatıyo bacakları kum oynuyo. Yandı kollar yüz kafasının ortası falan. Kendi evimizde nasıl bakıcam içerde bilmem.
Yok daha dişler tamamlanmadi 12 dişimiz var en arka azilar ve köpek dişleri yok şekli belli sivri görünüyo ama patlamadi daha. Görüştüm geldim kreş le bana doncek ler geri ama öğretmen çocuğuna 500 tl kesiyolarmis yani 650 tl falan kalıyo değer mi dersiniz?
Canım hakllısın. Her sabah anneannesinin bahçesinden salatalık, çilek, yiyiyor. Ahırdaki imeklere mnmmööm diyor. Akşam geçen ineklere bay bay diyor. El konusunda haklısın emir 15 dakikada bir lavaboya gidiyor.köy candır, çocuklar çok güzel büyürler köyde... havası mis, yemekler mis, yalnız bizim bebeler apartıman çociği olduğundan köydeki kümesteki ahırdaki, yani hayvanlardaki birtakım bakterilere,virüslere alışık değil. bu yüzden bizim ufaklık bu seneki köy ziyaretinde mikrop kapıp ishal oldu, bizi baya üzdü...geçen sene kucakta bebek olunca bir yere dokunamıyordu rahattık:) bu yüzden dikkat etmekte, ellerini sık yıkamakta fayda var, diş kaşıma refleksiyle ellerini devamlı ağzına dişlerine götürünce olan oluyor... bir de güneşe dikkat et canım benim kız ecnebiler gibi bembeyaz, şapkasını hiç eksik etmiyoruz
bizim de şu an 12 diş oldu, arka azıların çıkmasına daha baya var canım, sizin sırada köpek dişleri var o zaman,
bence değer canım, geriye 650 kalsa bile iyi, tek handikapı ceylin in okuldan soğumasına sebep olabilir mi bu kadar erken yuvaya başlamak?
aslında sadece gece versen sabah yemek yemez mi artık günde 1 yumurta yemeleri lazım maşallah dişlerine biz 8 dişte kaldık çıkmıyor çok huysuz bu yüzden inşallah kolay olur memeden kesme.
canım seni özleyecem kendine çok iyi bak güzel bir tatil geçirin inşallah hayırlı bayramlar.
canım hayırlı olsun kızınız darısı bize :)
oh ne güzel maşallah paşama inşallah canım bakarsın bir gün tanışırlar neticede aynı sene çocukları bunlar :)Çok sağol can çok sağol artık düzelmiş Bu sorun. Önceden köyde internette çekmiyordu. Anca gelebildim. Keşke sizde olsaydınız canım emirle muhammed Ali kardeş kardeş oynardı. Evin bahçesine salıncak kurduk. Emir şuan orda uyuyor. Köy havası başka gerçekten.
bizim ön azılar çıktı canım arka azıların çıkmasına daha vakit var. mevcutta 12 dişi var.Canım sizin hiç azı çıkmadı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?