2014 Şubat Anneleri

Canım neleri seviyorkızın?

Yemek yemeyen çocuk çok zor herşeyi yaptırıyor insana..... Elimizden geldiğince uzak tutmaya çalışmak en Güzeli .. Hepimiz çok iii biliyoruz... Onlarla oynamak çok güzel oynarken çok şey öğreniyorlar .. Bu ara konuşma için kritik dönem onları sürekli konuşarak desteklememiz gerekir ... Boyalarla renkleri Öğrenmeye başladı benim kızım hayvanları var ben bilmez diyordum (bak deve anne )dedi şaşırdım sürekli isimlerini söyleyerek oynuyorduk çünkü... Dışarı çıkıyoruz akşamları parkta çocuklarla eğleniyor tabi olumsuz şeyleri de öğreniyorlar(( televizyon sevmiyorum ama var Hayatımızda elimden geldiğince eğer o ortamdaysa ona uygun proğramlarını seçiyorum ...... Reklamlarda özellikle hemen değiştiriyorum..

Canim inek sutu icmiyor verdim red etti..sadece anne sutu iciyor..mina peynir yemiyor yumurta et yemegi seviyor..meyveylede arasi iyidr.

Canım neleri seviyorkızın?
Çok şey yok aslında makarna yoğurt Salatalık hatta turşu çok seviyor süt zar zor içiyor yaptıklarımızdan da deniyorum bir iki Kaşık mutlaka vermeye çalışıyorum.... Meyve seviyor onlarla besleniyor zorlamıyorum o istediğinde sevmişse yiyor Muhallebi mama öyle şeyleri hiç sevmedi yemiyor....

doğru söylüyorsun reyyancım, çocuk tv karşısında ne yediğini bilirmiş ne de doyduğunu...çok şükür biz aştık o sorunu canım, şu anda çocuğu bizden küçük olanlara ben hep blw (baby led weaning) sistemini öneriyorum

ben kilo alsın diye muhallebi yediriyorum, muhallebisinin içine olsun çorbalarına makarnalarına olsun hep bolca tereyağı koyarım. yoksa mümkün değil gram bile almaz

muhallebisini meyveli yapmayı denedin mi canım, istersen bir tarif paylaşayım;

2 tatlı kaşığı irmik, 2 tatlı kaşığı pirinç unu ve 1 su bardağı sütü pişirip muhallebi yapıyorsun. soğuyunca içine 1.seçenek: elma rendesi,
2.seçenek: armut rendesi
3. seçenek:muz
4.seçenek: az suda haşlanmış kuru kayısı +hurma eziyorsun.
5. seçenek: portakal suyu

daha besleyici olması için dövülmüş ceviz/badem/fındık ve tereyağı ekleyebilirsin.
şekersiz geliyorsa 2 kesme şeker ya da pekmez de eklenebilir.

not: bu tarifi çocuk doktoru hilal mocan vermişti.

kızlar bebeklerinizin sevebileceği değişik yiyecekler olarak bir kaç öneri;

sabah kahvaltısına:
pankek-üzeri reçelli ya da ballı
yumurtalı ekmek
menemen
patatesli yumurta

öğlen-akşam:
kıymalı bulgur pilavı
bükme mantı
ev eriştesi (dövülmüş cevizli)
minik sulu köfteler
kıyma ve domates soslu makarna
dolma içi
içine patates rendelenmiş minik köfteler

bizim kız bunları yediyse sizinkiler hayda hayda yer diyorum ve sizden de güzel tarifler bekliyorum,

çok detaylı yok canım salgın var herhalde herkes hasta

ben çok şişko da değilim öyle çok incecikte değilim 57 kiloyum şuanda 160 boyum. doğumdan önce de göbeğim vardı hala da var şimdi biraz daha fazla tabi :) 38 bedenim şu da var hiç öyle diyet yapacak birisi de değilim 3 gün sürmez benim diyet

kuzeninde abartmış canım. Ben izletiyorsam bir o kadarda ilgilendiM. Hemde öyle böyle değil. Illà günde toplamda 1 saat Izlemistir Bölük bölük. Bununda hiçbir zararı yok..herseyi tv ye baglamayin bence..önemli olan bir anne babanın çocuğuyla verimli zaman geçirmesi. Bunu yapamayan anne babanın çocukları maalesef sorunlar yaşıyor.

kızım tam bir deniz bağımlısı oldu çıktı..balık gibi yüzüyor..hadi sudan çıkalım diyorum gog(yok) diyor..çıkartana kadar akla karayı seçiyorum..3 saat deniz keyfi yaptık..yeri geldi güneşlendik yeri geldi oturup piknik yaptık..çok güzel geçti..

bu arada denize gidemediğimiz zamanlar duşa kabinin içine havuz koyuyorum orda zaman geçiriyor..belki fikir olur sizede..

bu arada kızlar biz sebzeye çok düştük..patlıcan,kabak,yeşil fasulyeyi bol tüketiyoruz.sizler napıyorsunuz?

Cabım tv de neleri seviyor?

Cabım tv de neleri seviyor?
Bir dönem pepe şimdi canım kardeşim ama çok değil herşeye bakmıyor zatennnnnnnnnnn sevdikleri de olsa kısa vadeli daha çok birlikte oynamaya vakit harcıyorum ,, geçiyoruz odasına şuan oyuncak odasın sadece her oyuncağı ile oynuyoruz genelde yemek vaktii televizyonla.. Tatili ona ayırdım ondan başka pek bişeyle ilgilenmiyorum.....

Son düzenleme:
Bunu yarın deneyeceğim,, gerçi bu ara diş çıkarıyoruz pek bişey yemeyiz ,, diş dönemi ateş burun akıntısı sanki grip gibi oluyor,, bu geçe Ateşi var nöbeteyim(( haftaya aşı var o zaman geçer inşşşşş

Ben de yurtdışına gittiğimizde ya da antalya'da yabancıları gordum. Özellikle Avrupa'da. Bebek yemiyorsa yemiyor bizim gibi uğraşmıyorlar. Bizim gibi peşinde değiller sürekli. Açlıktan ölmez diyorlar. O kadar rahatlar ki anlatamam. Uğraşmıyor bile... Bir kere veriyor, almazsa bırakıyor. Aslında biz biraz mudahaleciyiz. Hangisi doğru bilmiyorum

Canım emir fasülyenin tazesinide yiyiyor, kurusuna ayrıca bayılıyor.

Bizde denizi çok sevdik uzun sürede kaldık denizde. ama hala yıkanmaktan korkuyor ne yapcağımı şaşırdım ben ya artık :S suya giriyor oynuyor ama yıkanmak istemiyor...

Sebze çorbasını hala çok seviyor yeşilfasulye falanda favori yemeğimiz bide biber dolma

canım gelmiş geçmiş ola, hemencecik çıkarıverir inşallah dişlerini
benimkinin azılar tamamlandı köpek dişleri için beklemedeyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…