2014 Şubat Anneleri

annekizaski

canım biz de hepatit a aşısını sorduki aile hekimliğinde yokmuş. anadolu hastanesinde 2 tane varmış ama oraya gidince geriliyorum. dönüş yolunda kız mızılayacak ben araba kullanırken sorun oluyor.bu yüzden aile hekimliğine götürücem inşallah yarın. eve 2 dakika yürüyerek. hepatit A aşısı gelince bizi de arayıp haber verecekler...

Kızlar ozgeyle konuşan var mı? Ben whatsaptan sürekli yazıyorum. .sağolsun cevap veriyor ama hala sesini duyamadim. konusan var mı?

canım gelmiş geçmiş ola, hemencecik çıkarıverir inşallah dişlerini
benimkinin azılar tamamlandı köpek dişleri için beklemedeyiz
Ah ahhh bizim köpek dişler bu ara çıkan ikisi göründü.. Bir atlarsak iii olcak( pek tadımız yok ...aminnn hepimizin kuzusu sorunsuz çıkarır sağlıklaaa...

Kızlar ozgeyle konuşan var mı? Ben whatsaptan sürekli yazıyorum. .sağolsun cevap veriyor ama hala sesini duyamadim. konusan var mı?

ben konuştum ama 1 haftadır arayamıyorum çünkü kendimi tutamıyorum..
sesi iyi geliyordu o zaman konuştuğumda bile. arada whatsuptan yazıyorum bende. aslında yine aramak lazım
belki bugün ararım tekrar.

Ah ahhh bizim köpek dişler bu ara çıkan ikisi göründü.. Bir atlarsak iii olcak( pek tadımız yok ...aminnn hepimizin kuzusu sorunsuz çıkarır sağlıklaaa...
Canim bizde bu köpek dislerinden mahvolduk..iki tane birden cikardi..ishali ve atesi vardi..yemekten kesildi..bi huysuz olmuski anlatamam..allah yardimcilari olsun tatli bebislerize

memeden kesen arkadaşlar , pat diye mi kestiniz yavaş yavaş mı ?
dün gece kızı emzirmedim şuan işteyim patlamak üzereyim canımın ağrısından dayanamıyorum sol gögsümü emiyor sadece
sol kolumu hava ya kaldırdığım anda ağrı fazlalaşıyor..

bir anda kestim. hata mı yaptım bilmiyorum sağamıyorum süt gelmiyor hastane pompası gerekli..
Dr aradım keşke yavaştan kesseydin dedi. acaba geri dönüp ağır ağır mı kessem diyorum

Hemencik etkili ediyor öyle ?ben 3 gün emziriyorum mesela kv de falan oluyor sonra devam ediyo aklına esiyo cekistiriyo hiç ağrı bişey yok şaşırdım ve korktum zor mu olcak kesmek acaba

Hemencik etkili ediyor öyle ?ben 3 gün emziriyorum mesela kv de falan oluyor sonra devam ediyo aklına esiyo cekistiriyo hiç ağrı bişey yok şaşırdım ve korktum zor mu olcak kesmek acaba

gözünü korkutmak istemem canım ya bana özeldir belki.
akşam 18:00 kadar bizim kızda emmiyorr tatil önceisne kadar sağıyordum zaten tek gögüs emiyor 100 yada 140 cc çıkıyordu işte. tatil sonrası sağmayı bırakmak istedim gündüz hiç sağmadım biraz şişti etti ama akşam hemen emzirdim birde gece işte genelde hep böyle emiyor iş çıkışından sonra 2/3 kez emiyor.

Dün işten çıktım 5 dk emdi vermedim bir daha akşam uyurken de bantladım uf oldu dedim emzirmedim gece 2,30 civarı sızlamasına uyandım sabaha kadarda devam etti emzirmedim gene .
Sabah işe uyandım sol tarafım uyuşuk. bana bir anda kesmek yaramayacak belli. öğlen gittim emzirdim yoksa patlayacaktım sanki. şimdi sadece gece meme vereceğim sütün azalmaısnı sağlayacağım

Aslında olması gerekeni olması güzel vücudun güzel çalıştığına işaret

evet canım birdenbire değil de kademeli olarak bıraktırmak daha sağlıklı, çünkü hala süt bezleri aktif olarak çalışıyor. benim de sol meme pasif, sağ meme aktif, sağı emzirmezsem şişip ağrı yapıyor. illa ki günde 3 -4 defa emziriyorum.
dün biz de aşıya gittik, karma aşısını ve çocuk felci aşısını oldu. ağladı biraz. emzirince sustu, çok şükür ateş olmadı, huysuzluk vardı biraz. ben de inek sütüne alıştırınca sütten kesmeyi düşünüyorum. herhalde ekim-kasım gibi olur.

aynen öyleymiş canım acele ettim biraz sanırım.
şimdi hafta içi sadece gece uyurken vereceğim haftasonu da normalden az emzirmeyi düşünüyorum gündüz oyalayıp vermem..

inşallah bundan sonrada ateş falan yapmaz. Bizimde olmamıştı ateş ama huysuzluk yaptı biraz.

Allahim bu kizin meme aski beni mahvetti..sabaha kadar bir insan meme der mi yahu..bıraksan saatlerce kalacak memede. .vermeyince kıyamet kopuyor..kafamı gördüğü yerde meme dio..

arkadaşlar bu aralar yaşanan kötü olaylardan dolayı birçoğumuzun çocuğumuza daha bir sevgiyle sarıldığını, daha sabırlı olduğumuzu, oflayıp puflamayı, neden yemek yemiyor diye düşünmeyi bırakıp yeterki sağlıklı olsun diye düşünüp Allah'a şükür ettiğimizi tahmin ediyorum. bende durum böyle çünkü,
ama dün aile hekimliğinde kilo-boy ölçümü yapılırken kilo hala 10'un altında 9.600 geldi.
çocukta kendi başına yemek yeme isteği var, genellikle kahvaltısını ve ara öğündeki meyve-pasta-hamurişi gibi yiyecekleri kendi yiyor. çiğneme ve yutma olayını geliştirdi azı dişleri çıktığından beri. çatal kaşık tutması da yavaş yavaş gelişiyor. ben de çocuğun ağzına devamlı kaşıkla yemek sokmayı ve onu bunaltmayı istemiyorum. çünkü ağzına kaşık uzatınca otomatikman kendini kilitliyor. kaşıkla verilecek yemekleri verirken önüne su ve plastik kaplar ya da oyuncaklar koyuyoruz onlarla oyalanırken ağzını açıyor.
düşünceniz nedir, doğru mu yapıyorum yoksa eksik mi yapıyorum bilemedim? böyle giderse 2 yaşında 10 kilo ancak olacak.
anne sütünü kessem iştahı artar mı sizce?

Lip teyzemin oğlu Aybars ı biliyorsun yemek yedirmek bildiğin işkence
tv , oyun konsolları , şarkılar , muslukta yemekler , ayakları yıkamalar aklına ne gelir ise 21,5 aylık 10 kg .
Teyzem yaklaşık 15 gün önce memeyi kesti. Maşallah diyeyim şimdi yemek yetiştiremiyorum diyor
buzdolabının önüne geçip aç diyormuş bir şeyler ver. Komposto , ıspanak bayıla bayıla yiyip içiyor...
Seninde sanırım böyle doktora sorup dene istersen . Şimdi sırf kilosunu öğrenmek için dr gidecek bugün

canım merhaba, teyzen senden birkaç ay evvel doğum yapmıştı onu hatırlıyorum ama oğlu olduğunu adının aybars olduğunu falan unutmuşum. güle güle büyütsün, maşallah ona, yemekle ilgili sorun yaşadıklarını bilmiyordum.
sen böyle anlatınca inşallah benimkinin olayı da memedendir, memeyi kesince iştahı açılır diye sevindim valla.
gerçi gündüz annemle babam baktıkları için onlar da diyor ki" ya bu çocuk iştahsız falan değil, gayet güzel yiyor ama yediğini yakıyor, 5 dakika oturtamıyoruz" diyorlar. bir arkadaş keçiboynuzu pekmezi önermiş, evde vardı diş çıkarma döneminde veriyordum, bakalım deneyecem tekrar. memeyi de en geç ekim-kasım gibi bıraktırmayı düşünüyorum. şu an günde 3 kez emiyor. sabah- akşamüstü- ve gece yatmadan.

bu arada teyzenin sütü çok muydu veya yağlı mıydı? benim sütüm ilk 3 ay iyiydi ama sonradan azaldı. şu an sağsam günde en fazla 200-300 cc çıkar.

bu arada teyzenin sütü çok muydu veya yağlı mıydı? benim sütüm ilk 3 ay iyiydi ama sonradan azaldı. şu an sağsam günde en fazla 200-300 cc çıkar.

Bizim kızla 2,5 ay var aralarında işte yemek yiyordu ama hep zorla bide meyve püresi yemezdi yoğurt yemezdi daha çok elle tutulur şeyler köfte patates falan ana yemek yemeği seviyordu bide hamur işi tarzı börek tatlı gibi gibi..
ama zayıftı harekete gelince de çok acayip bir çocuk 2 dk kıçı yer görmez. :) bide çok sakar sürekli düşer kafasını vurur şişer ama ağlamaz

memeyi bunun için kesmedi ama büyüdü artık dedi kesti. meme bağımlısı olmuştu çünkü.
emiyor diye de veriyordu ama bıraktığı andan sonra ne gögsü şişti , ne ağrısı sızısı oldu sütü yokmuş meğer fazla..
ben 2 kez falan emziriyorum. gece uyurken bide gece arada diğerlerinde vermemeye çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…