ben normalde kendimde cips yemem bizim eve cips girmez yani
cips ve kola girmeyen evlerdendir bizimkisi bizim oğlanda alışmadı ondan
şimdi bazen arada sırada bişeye ödül olarak yada biri alırsa cips yiyor oda senede 7 yi geçmez ve şuanda 5 yaşında
sağol tatlım inş. sizin veletlerde böyle olur ama dediğim gibi yetiştirmeyle ilgili şimdi burdan ukalalık yapmak istemem ama bişiyi çocuk ağladığında yaparsan çocuk herzaman ağlamaya alışıyor zaten yapabileceğin şeyleri çocuk ağlamadan 2.3.kez istemeden yapmak veya vermek gerek
ama yapamayacağın şeyleride çocuk nekadar ağlarsa ağlasın yapmamak veya vermemek gerek
bazı anneleri görüyorum bişi istiyo çocuk önce hayır diyo sonra çocuk bağrıp çağrınca ağlayınca veriyor onu e zaamanda çocuk onu huy ediniyor nasıl olsa ağlayınca oluyor diye düşünüyor
inan bu kıyamayıp her istediğini yapan ne kadar zararlıysa sırf terbiye olsun diye hiç bi dediğini yapmayanda (sevgili kayınvaldeciğim böyledir) o kadar zararlı hatta daha çok zararlı çocuk ya pısırık oluyor (görümcemin ilk çocuğu) yada asi (görümcemin ikinci çocuğu)
ve kendin bakmak gerçekten en iyisi
yada bakacak kişiye müdahele edebileceksin annene edersin büyük ihtimal ama kayınvaldeye zor çok zor
canım çocuğa bakan kişiler aynı davranırsa bu dediğimi yapmak kolaybilimcim bizim ev de aynı şekilde eve cips, kola girmeyen evlerden. hep ben de böyle düşünürüm. sonuçta çocuk büyükleri ne yer içerse onlardan gördüğünü yapıyor bence.
aynen dediğin gibi düşünüyorum ben de. gerçi şimdiye kadar bu düşüncelerimi bir yerde beyan ettiğimde "çocuğun olsun da gör öyle atıp tutmakla olmuyor işler" şeklinde eleştirildim hep. Allah hepimize çocuklarımızı gönlümüzdeki gibi yetiştirmeyi nasip etsin.
kesinlikle katılıyorum iyiyken kötü olmaya gerek yokBende bu amaçla kayınvalideme baktırmayı düşünmedim hiç :)
Zaten altlı üstlü oturuyoruz iyice haşır neşir oluruz sonra. Kalp kırarız lüzumu yok.
o yetiştirmeye bağlı tatlım ya
daha oğlumde öyle hareket görmedim ben
markete girmden önce anlaşırız biz bir paket hakkı vardır ne alacaksa bir paket ha cips kola gibi şeylerde yasak
bi paket bişi alır çıkarız bazen bişi daha ister derimki ozaman elindekini bırak hangisi olduğuna karar ver ona göre birini bırakır işte
canım çocuğa bakan kişiler aynı davranırsa bu dediğimi yapmak kolay
şöyleki düşünki sen böyle davranış sergiliyorsun ama bakan kişi (annen veya kayınvalden) boşver deyip eline her istediğini veriyor senin hayır dediğine o evet diyor bu babada olabilir gerçi ozaman yaptığın şeylerin vermek isteidğin terbiyenin hiç bir anlamı olmuyor inan bende annemle benim davranışlarım birbirimize yakındır ondan tutarlı olduğumuz için oğlum böyle yetişti eğer kaynanam baksaydı aynı durumda olmazdık eminim
kesinlikle katılıyorum iyiyken kötü olmaya gerek yok
bana bunada kayınvalden bakar diyorlar bende zaman ne gösterir bakalım diyorum birde oğluma önce bakarım dediydi sonra doğunca ben kızımın çocuğuna bakıyorum ikisine yetişemem dedi bana ozaman çok üzülmüştüm ama zamanla anlamdımki iyikide bakmamış
şuandada baktırırmıyım pışıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
bir şubat sonu / mart başı annesi olarak göbişim baya önde gidiyor benim
herkesin 4-5 aydan sonra çıkar benimki coştu maşallah
bende ekleyiverdim
Nereye ekledin arkadaşım, merak ettim?
evet dediğin gib alışık olmadığı için istemiyorlar bileaynen canım bende kızımla konuşurum markete giderken bir tane hakkı var kola ve cips bizde almıyoruz zaten alışık olmadığı için istemiyor :13:
Valla ben annemle kayınvalidem kavga etmesin diye dua ediyorum. Kayınvalidem çalışıyor ve evlenecek bi oğlu daha var. Şimdi çocuğa bakmak için işi bıraksa ilerde laf edebilir. Kendi annem hem çalışmıyor hem benden başka evladı yok. Kimsenin gönlü kalmaz. O yüzden annem bakar diye düşünüyorum. Eşim de öyle diyor. Annem daha genç ve kültürlü. Annen baksın diyor ama bakalım zaman ne gösterecek.
bbilim özel mesaj kutun dolmus mesaj atamıyorum yavru
albüm olarak ekledim profilimde canım
evet dediğin gib alışık olmadığı için istemiyorlar bile
bazen komşunun çocukları yiyormuş onlar yerken bunada ikram ediyolarmış anneme soruyor anane alayımmı diyemaşllah evlatlarımıza
senin durumun daha iyimiş canım kaynana çalışlıyorsa zaten bakamaz takma ozaman annen baksın en iyisi en temizi
jackim mesajını aldım cvpladım fakat yeni cevap geldi içinde yeni bişi yazılmamış yada benmi göremedim ??
çok güzelmiş düşünceli insanlarmış maşallah
şukadar diyim gram tatlı çekmio canım
geçen bi tek jelibon istedim aldım azcık yedim
çikolata desen yerken zevk bile almıom
evde kutu kutu dondurma yüzüne bile bakmıom
amaa salatanın ekşi suyuna ekmek banıyim kendimden geçiom haha
valla ayşe hakkı meselesi doğru ise benim de kız gelio sanırım
Yok yaw be benim ne benim tanıdığım kimsenin tutmadı canımmKızlar Çin takvimine baktınız mı? çocukların tahmini cinsiyetleri için. Genelde tutuyor bu tablo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?