2014 Şubat Anneleri

ay aslında çekirdek çok iyi gelir ben normaldede yemem yağlı diye ya çok sivilce yapıyo bende ama yesemmi bilemedim şimdi severim ama yemem normalde fakat şimdi bi değişiklikmi yapsam bilemedim :44::44::44:

tutamıoyurm kendimi yicem galba gizli gizli
çıt yaparken ses çıkarmamaya çalışırırm hem faydalı bişi o da kabızlığıma da iyi gelse keşke :) tadım'ın var iki çeşit biri nomral, diğeri bol tuzlu, aklım tuzlu da sonra şişiyo ağız burun

bizim hemen yanda kuruyemişci var gittim aldım 50şer gram az tuzlu kabak ve ayçiçek çekirdeği karışık çıtçıt çıt puuuuuuuuuuuuu

kızlar geçen hafta doğum izniyle ilgili çalışma hakkında gazetelerde haber çıkmış duyan oldu mu?bana da bugün işyerinden bir arkadaş söyledi.

ücretli doğum izni 16 haftadan 18 haftaya çıkarılacakmış, haber şöyle:

"Hazırlıkları sürdürülen ve eylül ayında Başbakan tarafından açıklanması planlanan paketin son durumu ile ilgili ulaştığı detaylara göre, hükümet daha önce 6 aya (24 hafta) çıkarılması öngörülen doğum izinlerinden vazgeçerek, yeni bir formül geliştirdi.

Kadın derneklerinden gelen "bu kadar uzun doğum izni süresi kadını istihdamdan uzaklaştırır, ona zarar verir. Özel sektörde işverenler kadın çalıştırmak istemezler" görüşünü dikkate alan bürokratlar, izin süresini daha kısa tutarak geri kalanını dünyanın birçok ülkesinde uygulanan "esnek çalışma" sistemiyle desteklemeyi planlıyor.

Yeni modelde, çalışan kadınların doğum izinlerine "18 hafta artı esnek çalışma" süresi öngörülüyor. Yani hali hazırda doğum öncesi 8 hafta izin aynen korunacakken, doğum sonrası yine 8 hafta olan izin 10 haftaya çıkarılacak. Bundan sonrasında ise en fazla 2 yıl süreli düşünülen "esnek çalışma" modeli uygulanacak.

Annelere çocuğu iki yaşına gelene kadar "zamansal" (iş yerinde kısmi süreli çalışma) ve "mekansal" (evden çalışma) olanakları sunulacak. Hem memurları hem de özel sektörü kapsayacak uygulamada, kadınların "kademeli yükselme" ve kıdem dahil tüm özlük hakları korunacak.

ÖĞLEDEN SONRA EVE

Özellikle doğum sonrası çocuğun kritik büyüme dönemini kapsayan esnek çalışma modelinin öğleden sonraki zamanı kapsaması planlanıyor. Sabah işe gelecek olan kadın, öğlene kadar çalışma öğleden sonrasını ise aile bütünlüğü açısında zamanını evinde tahsis etme imkânını yakalayabilecek. Ayrıca doğum izninden dönen kadın için işe alınma zorunluluğu getirilecek. Özel sektörde "200 çalışanı olan tüm işyerleri kreş açar" şeklinde yapılacak yeni düzenlemenin ise rafa kaldırıldığı öğrenildi."

bizim hemen yanda kuruyemişci var gittim aldım 50şer gram az tuzlu kabak ve ayçiçek çekirdeği karışık çıtçıt çıt puuuuuuuuuuuuu

ay sen çok yaşa emi, ama tadı da öyle çıkar ki.....

sen onu bunu bosver de taze antep fıstık gönder bana..orda daha ucuzdur belki

taze fıstık iyi fikir bak, çiğ fıstığım da bitmişti zaten. :)

Evet canım ben izledim. Bayramdan sonra başbakan müjdeyi verecek dediler. Merakla bekliyorum onaylanmasını.

valla canım ben şu an ekim gelsin ve meclis acılsın diye bekliorum 6 aya cıkarsa daha cok sevinecem işim ayakta ve doğumdan sonra dönmeyi düşünmüyorum zaten temmuzda tayinimiz var şark a çalışamıcam için tekrar bütün izinlerimi yasal haklarımı kullanıp iş hayatımı zirvede kapatmayı düşünüyorum inşallah gönlümüze göre olur herşey:)

bu yasayı bende sabahtan beri araştırıyorum ama nedense ümidim yok pek, nedense hep söylüyorlar ama yasalaşmaya gelince tık yok
belki şimdi yerek seçim bahanesine yaparlarsa onu bilmem birde esnek çalışma saatlerini kabul edecek patronun alnından öperim ben varmıymış öyle patron ???
sen onu bunu bosver de taze antep fıstık gönder bana..orda daha ucuzdur belki

gönderim canım tazesi çıksaın

bende önceden her gün 1 çikolata ve cips yerdim
ilk kez bugün cips e gözüm takıldı aldım çikolata zaten hiç yiyemiyorum.
çocuk dediğin abur cubur sever bizimki hiç sevmiyor

cıktı ki burda kilosu 20 tl

altın mı satıyolar anlamadım ki.

gecen yarım kilo aldım ama ona da başlayınca durduramıyosun kendini.tadına doyum olmuyo.valla kuzum parasını hemen gönderirim orda daha ucuzsa.sende kargoya veriverirsin artık

kuzum badem, ceviz, fındık yiyiverin vallahi bu sıcakta tuzdan şişeceksiniz diye korkuom:)
çok tuzlu değil ayrıca kabak çekirdeği çok faydalı omega 3 varmış başka türlü alamıyorum balık falan azıma süremiyorum bari böyle alim
ben de geçen şu jelibon şekerlerden bir tane yeme hatasında bulundum amanınnnn... bit kadar şey öldürdü beni saatlerce...

ne şekermiş anacım

cips konusunda tek arzulu olanın ben olmadığımı görünce çok sevindim çok seviyorum ama zararı olur diye yiyemiyorum, bazen canım o kadar çok istiyor ki küçük boylardan alıyorum o da yetiyor bana yedikten sonra pişman oluyorum ama duramıyorum ki canım istediğinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…