2014 Şubat Anneleri

biz buzluğa doğranmış domates, közlenmiş patlıcan ve ayıklanmış bezelyeden başka bişi atmıyoruz kış için
garipmiyiz neyiz :26::26:

biz buzluğa doğranmış domates, közlenmiş patlıcan ve ayıklanmış bezelyeden başka bişi atmıyoruz kış için

kuzum domates büyük kurtarıcı zaten...

taze fasulye de atsan ya.iyi olur değişiklik işte kısın....ben cok severim zaten en sevdiğim yemek diyebilirim

sedcel hosgeldin canım

kuzum domates büyük kurtarıcı zaten...

taze fasulye de atsan ya.iyi olur değişiklik işte kısın....ben cok severim zaten en sevdiğim yemek diyebilirim

sedcel hosgeldin canım

buzluktan çıkmış taze fasulyeyi sevmiyoruz biz ailecek o yüzden atmıyoruz onu

bide bizim buzluklarda sen bilirsin yuvarlanmış yuvalama, haşlanmış nohut olur sürekli
ben daha çok bu kış buzluğa bişiler atmayı planlıyorum yazın brukoli bulmak zor yazın ek gıdaya geçer bebeler çorba için kıştan brokoli atcam karnıbahar atcam buzluğa kırmızı pancar atcam hatta onu en çok kendim için

Kızlar bu sene ben de hiç bir şey yapmadım.Bakalım kışın bebişko ile ne yiyeceğiz?

Ben bezelye,fasülye,barbunya yaprak sarma mantı ne koyabilirsem koyuyorum rahat oluyor kışın

yaprak sarma ?? şaşırıdım buna
bazen dolaba pişmemiş dolma koyarız ama uzun vadeli değil bi haftalığına en çok
barbunya bizim burda zaten yenmez fasulyeyide sevmiyoruz
bişi kalmadı sanırım
neyse kendimce elemiş oldum bunları

bizde bilirsiniz kuruluk dolmalık yapılıyor (biber,patlıcan,kabak) oda zaten buzluğa atılmaz bide domates kurutuyoruz biz güneşte oda lezzetli oluyor yemeklerde kışın

valla kuzucuklar hazırlasak iyi olur.kısın totomuzu pek kaldıramayacağımız için kolaylık olabilir.bu ara biraz olsun iyiyim.hazırlayıp atcam buzluğa bişeyler

Doğru diyorsun valla canım beni de gaza getirdin

Özleyeceğim seni baby

günaydın hamişlerrrrr..

Günaydın canım

Garip değilsiniz yiyebildiğiniz şeyleri atıyorsunuz işte canım

Evet annem sarar ben buzluğa atarım.Yeni yapılmış gibi olmuyor tabi ama biz çalışan bayanların hevesini bir nebze söndürüyor Bu sene fazla yapmayı düşünüyorum doğuma yakın.Gelen misafirlere iyi olur doğum sonrası. Eşim kış sebzelerinin çoğunu yemiyor o yüzden mecbur yapıyorum ben

Son düzenleme:

bende pancar sevmiyom ya bizim buralarda cok yenmez zaten...yuvalamayı da annem istediğim an yapıo saolsun.nohutlu tavuklu çorbasını yapar eksi eksi ayy neyse birinin canı falan ceker

haşlanmış nohut,mantı,közlenmiş patlıcan var buzluğumda...bezelye fasulye ve mısır da koydum.bir de meyve koydum bol bol vişne,erik,kiraz,kayısı falan.meyve suyu yapcam kısın iççem

Kızlar az biraz da tarhana yapın ben çok severim öyle büyük ölçülerde değil 8,10 kırmızı biber 3, 5 domatesden...Her yaz sonu yaparım minik bir masada kuruturum besleyici ve çok lezzetli oluyor...Önceki gebeliğimde doktor bol bol tarhana yedir demişti oğluma...

anladım canım afiyet şeker olsun
kış sebzeleri yenmezmi ya
benim eşimde oğlumda ihç yemek ayırt etmez çok şükür
sizde öyle yetiştirin dicem ama çocuklar anne babanın yaptığını yağıyor genelde yemek seçiminde bile öyle
mesela senin eşin yemiyor ya özellikle bir oğlun olsa oda babasını örnek alacak ya oda yemez kış sebzelerini

canım ikili testi en geç 13+6 da yaptırabilirsin 14+0 bile olsan yapılamıyor diye biliyorum.

benim annem yapmazdı hiç.kv de de gördüm ben gecen.o da sıryo buzluğa atıyo.istedigi zamn çıkarıp pişiriyor.tadı da gayet güzeldi valla

ayy benimki de uyuz yaaa.....kabak bezelye pırasa falan yemezdi ama alıştırdım biraz olsun.mantı sevmez.nohutlu pilav yemez.nohut yemeğini yer nohutu diğer yemeklerde sevmez....etli yemek yemez,hadi bende sevmem etli yemek sadece patlıcan tavada severim,güvecte falan...ama et yemegini koy önüne kavurma sote falan götürür

owww güzel düşünce bide lohusaya hoşaf yaparlar öyle değerlendirirsin olmazsa

ya biliyomusun o tarhana bizim burda hiç olamz yapılmaz ama çok besleyici ben biliyorum onu
bulsam bende alcam güzel yapılmış bi yerden bebeğim için çok güzel bir çorba çünkü
bizim burdaki tarhana yoğurtludur böyle pişmiş buğday ve yoğurtla yapılır sadece ama ben o senin dediğin tarhanadan istiyorum

Bende havamı atayım azıcık
Bizde lütenitsa yapıyoruz. Göçmen salçası diye geçiyor ama salçayla alakası yok.
Bir çuval kırmızı kapya biber ve 3-4 kilo patlıcanı dışarıda sac ın üzerinde közleyip kabuklarını soyuyoruz.
7-8 kilo domatesi kıyma makinesinden geçiriyor veya rendeliyoruz.
Soyduğumuz biber ve patlıcanları da kıyma makinasından geçirip. Hepsini bi kazanda harmanlayıp içine defne yaprağı ve tuz ekleyip 1 saat kadar kaynatıyoruz. Sonra kavanozlara sıcakken doldurup ters çevirip 1-2 gün bekletiyoruz. Bütün kış kahvaltılarda onu yiyoruz. Şuan tam mevsimi. Bu hafta veya önümüzdeki hafta yapıcaz. Tüm aşamalarını fotoğraflandırıp paylaşırım sizlerle.
Çok zahmetli bi iş. En az 3-4 kişi yapılması lazım 1 gün sürüyor.

Kayınvalidem içine havuç da koyuyormuş ama nasıl koyuyor bilmiyorum. Öğreneyim bu hafta onu da anlatırım :)

Şekli bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…