Bende havamı atayım azıcık
Bizde lütenitsa yapıyoruz. Göçmen salçası diye geçiyor ama salçayla alakası yok.
Bir çuval kırmızı kapya biber ve 3-4 kilo patlıcanı dışarıda sac ın üzerinde közleyip kabuklarını soyuyoruz.
7-8 kilo domatesi kıyma makinesinden geçiriyor veya rendeliyoruz.
Soyduğumuz biber ve patlıcanları da kıyma makinasından geçirip. Hepsini bi kazanda harmanlayıp içine defne yaprağı ve tuz ekleyip 1 saat kadar kaynatıyoruz. Sonra kavanozlara sıcakken doldurup ters çevirip 1-2 gün bekletiyoruz. Bütün kış kahvaltılarda onu yiyoruz. Şuan tam mevsimi. Bu hafta veya önümüzdeki hafta yapıcaz. Tüm aşamalarını fotoğraflandırıp paylaşırım sizlerle.
Çok zahmetli bi iş. En az 3-4 kişi yapılması lazım 1 gün sürüyor.
Kayınvalidem içine havuç da koyuyormuş ama nasıl koyuyor bilmiyorum. Öğreneyim bu hafta onu da anlatırım :)
Şekli bu
Eki Görüntüle 779039
Bizde lütenitsa yapıyoruz. Göçmen salçası diye geçiyor ama salçayla alakası yok.
Bir çuval kırmızı kapya biber ve 3-4 kilo patlıcanı dışarıda sac ın üzerinde közleyip kabuklarını soyuyoruz.
Soyduğumuz biber ve patlıcanları da kıyma makinasından geçirip. Hepsini bi kazanda harmanlayıp içine defne yaprağı ve tuz ekleyip 1 saat kadar kaynatıyoruz. Sonra kavanozlara sıcakken doldurup ters çevirip 1-2 gün bekletiyoruz. Bütün kış kahvaltılarda onu yiyoruz. Şuan tam mevsimi. Bu hafta veya önümüzdeki hafta yapıcaz. Tüm aşamalarını fotoğraflandırıp paylaşırım sizlerle.
Kayınvalidem içine havuç da koyuyormuş ama nasıl koyuyor bilmiyorum. Öğreneyim bu hafta onu da anlatırım :)
Şekli bu
Eki Görüntüle 779039
offf çok güzel görnüyor.ellerinizie sağlık şimdiden canım.severim böyle tatları
SELAM millet
bugün sabahtan beri burnum tıkalıçıldırabilirim
farklıymış
bana marketlerde satılan kahvaltılık AJVAR ı anımsattı onunda içince patlıcan var
gunaydın speedy neden tıkalı kuzum hoş adalyynin tavkiminde bu aralar burnunuz tıkanaibilir yazıyordu ama
kuzum domates büyük kurtarıcı zaten...
taze fasulye de atsan ya.iyi olur değişiklik işte kısın....ben cok severim zaten en sevdiğim yemek diyebilirim
sedcel hosgeldin canım
biz buzluğa doğranmış domates, közlenmiş patlıcan ve ayıklanmış bezelyeden başka bişi atmıyoruz kış için
garipmiyiz neyiz :26::26:
Şekli bu
Eki Görüntüle 779039
anladım canım afiyet şeker olsun
kış sebzeleri yenmezmi ya
benim eşimde oğlumda ihç yemek ayırt etmez çok şükür
sizde öyle yetiştirin dicem ama çocuklar anne babanın yaptığını yağıyor genelde yemek seçiminde bile öyle
mesela senin eşin yemiyor ya özellikle bir oğlun olsa oda babasını örnek alacak ya oda yemez kış sebzelerini
benim annem yapmazdı hiç.kv de de gördüm ben gecen.o da sıryo buzluğa atıyo.istedigi zamn çıkarıp pişiriyor.tadı da gayet güzeldi valla
ayy benimki de uyuz yaaa.....kabak bezelye pırasa falan yemezdi ama alıştırdım biraz olsun.mantı sevmez.nohutlu pilav yemez.nohut yemeğini yer nohutu diğer yemeklerde sevmez....etli yemek yemez,hadi bende sevmem etli yemek sadece patlıcan tavada severim,güvecte falan...ama et yemegini koy önüne kavurma sote falan götürür
Şekli bu
Eki Görüntüle 779039
Bilimcim tarif veriririm istersen az yaparsan başa çıkabiliyorsun olsa da içsek ya...
Dün malzemelerini almıştım bugün yapıcam tarhanamı kısmetse bütün kavonozlarımı da boş bırakmıcam rondoda çekip kaynattığım domatesle doldurmayı düşünüyorum fırın yemeklerine çorbalara iyi oluyor... Bir günde yap bir kış ye...
Bende bundan korkuyorum maalesef. Eşim kış sebzelerinden sadece ıspanak ve karnıbahar yer.
Ben sarmayı çok severim taze buzluktan çıkmış farketmez her türlü gideri varBenim eşimde çok yemek seçer
Prolet sen göçmen misin :26::26::26: Benim eşimde göçmen ama çok eski zamanlardan
kızlar selam uzun bir tatilden sonra gene aranızdayım...
geçmişi okuyamadım maşallah yazmışınızda yazmışınız
erkelerimizin sayısı artmış. kızlar cinsiyetleri kaçıncı haftada öğrendiniz ve ultrason kaç boyutluydu
ben şuanda 13 artı 3 teyim sizce belli olur mu iki boyutlu ultrasonda ve söylediği ne kadar güvenilir olur bana söyler misiniz çok merak ediyorum..
KIZLAR YORUM YOK
kızlar selam uzun bir tatilden sonra gene aranızdayım...
geçmişi okuyamadım maşallah yazmışınızda yazmışınız
erkelerimizin sayısı artmış. kızlar cinsiyetleri kaçıncı haftada öğrendiniz ve ultrason kaç boyutluydu
ben şuanda 13 artı 3 teyim sizce belli olur mu iki boyutlu ultrasonda ve söylediği ne kadar güvenilir olur bana söyler misiniz çok merak ediyorum..
KIZLAR YORUM YOK
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?