2014 Şubat Anneleri

offf çok güzel görnüyor.ellerinizie sağlık şimdiden canım.severim böyle tatları

farklıymış
bana marketlerde satılan kahvaltılık AJVAR ı anımsattı onunda içince patlıcan var

farklıymış
bana marketlerde satılan kahvaltılık AJVAR ı anımsattı onunda içince patlıcan var

Göçmenlerin yaşadığı bölgelerde pazarlarda veya kimi marketlerde bunun fabrikasyonları satılıyor canım ama böyle diri diri olmuyor. Püre gibi onlar. AJVAR ı hiç denemedim ama kahvaltılık sos olarak satılan birçok şeyi denedim. Hepsinde yoğun baharat var. Bunda baharat olmadığı için közlenmiş biber patlıcan tadını alıyorsun. Bayılıyorum valla.
Bikaç ay oldu biteli. Geçen ay öyle canım çekti annem komşuları aradı taradı bi kavanozcuk buldu aynı gün bitirdim bütün kavanozu :)

kuzum domates büyük kurtarıcı zaten...

taze fasulye de atsan ya.iyi olur değişiklik işte kısın....ben cok severim zaten en sevdiğim yemek diyebilirim

sedcel hosgeldin canım

biz buzluktaki taze fasulyenin pişince oluşan tadını sevmiyoruz o yüzden kavanoz yapıyoruz.

biz buzluğa doğranmış domates, közlenmiş patlıcan ve ayıklanmış bezelyeden başka bişi atmıyoruz kış için
garipmiyiz neyiz :26::26:

domatesi bazen tek rendeleyip çiğden kavanozlarız biz, o zaman kavanozu bir tık kaynatmak lazım kapağının sıkışması için ama kışın açınca kokusu bile o kadar farklı oluyor ki kahvaltıda süper gidiyor. :)

Lütenitsa'yı ben de yapıyorum eşim de ben de çok severiz ama dediğin gibi çok zahmetli. ben geçen kış erken bitince kış ortasında bile bir kavanoz yapmıştım, yazki tadı yoktu ama idare ettik. biz defne yaprağı koymayız havuç ekleriz. Havucu ince rendeleyip son birleştirme aşamasında çiğden ekliyoruz. zaten onlar yağla harmanlanırken arada eriyiveriyor.

şimdi benim de kışlık hazırlık yapasım geldi ama ancak haftasonuna artık...

kızlar selam uzun bir tatilden sonra gene aranızdayım...
geçmişi okuyamadım maşallah yazmışınızda yazmışınız

erkelerimizin sayısı artmış. kızlar cinsiyetleri kaçıncı haftada öğrendiniz ve ultrason kaç boyutluydu
ben şuanda 13 artı 3 teyim sizce belli olur mu iki boyutlu ultrasonda ve söylediği ne kadar güvenilir olur bana söyler misiniz çok merak ediyorum..

Bilimcim tarif veriririm istersen az yaparsan başa çıkabiliyorsun olsa da içsek ya...
Dün malzemelerini almıştım bugün yapıcam tarhanamı kısmetse bütün kavonozlarımı da boş bırakmıcam rondoda çekip kaynattığım domatesle doldurmayı düşünüyorum fırın yemeklerine çorbalara iyi oluyor... Bir günde yap bir kış ye...

Bende bundan korkuyorum maalesef. Eşim kış sebzelerinden sadece ıspanak ve karnıbahar yer.

Ben sarmayı çok severim taze buzluktan çıkmış farketmez her türlü gideri var Benim eşimde çok yemek seçer

Prolet sen göçmen misin :26::26::26: Benim eşimde göçmen ama çok eski zamanlardan

canım inan hiç bilmiyorum ki yapmayı bizim burda hiç yapılmaz çoğu kişi bilmez bile onu, öyle çok becerikli biride değilim açıkcası
neler gerekiyor mesela ?

kızlar selam uzun bir tatilden sonra gene aranızdayım...
geçmişi okuyamadım maşallah yazmışınızda yazmışınız

erkelerimizin sayısı artmış. kızlar cinsiyetleri kaçıncı haftada öğrendiniz ve ultrason kaç boyutluydu
ben şuanda 13 artı 3 teyim sizce belli olur mu iki boyutlu ultrasonda ve söylediği ne kadar güvenilir olur bana söyler misiniz çok merak ediyorum..

KIZLAR YORUM YOK

Canlarııııımmmmmm hepinize günaydın nasılsınız bakalım bugün :) bu gece hamileliğimin en karışık gecesini yaşadım. Sürekli uyuyup uyandım :) komedi ya resmen :) Valla ağlanacak halime gülüyom resmen:) Şuan hoşaf gibiyim he he he heeeeee :)

Evet canım bende eşimde Bulgaristan göçmeniyiz. 89'da geldik.

kızlar sarma dedinizde her yörenin ayrı bir sarma dolma kültürü var
bizimki çok farklıdır mesela
salçalı olur bir daha kesinlikle ben en çok zeytinyağlıyı severim öncelikle yaprak sarması ama onun yanı sıra lahana sarması, pazı sarması (biz ona pancar sarması deriz) onlarıda çok severim
biz içine sarımsak soğan koyarız ve ekşili olur bizimkisi
bu arada bende güzel dolma yaparım kızlar

Doktoruna göre değişir canım o. Bende c.tesi 13+2 olucam doktor randevum var. Söyleyeceğini umut ediyorum. Çünkü arkadaşım aynı doktorda geçen ay 12. haftasında öğrendi. İki boyutlu ultrasonda. ama kimi doktor 16. haftaya kadar söylemiyor. Belli değil daha diyor.

Son düzenleme:

tatlım 16 haftadan önce doktorun yaptığı cinsiyet yorumlarında yanılma payı vardır her zaman çünkü cinsel organ 16.haftada oluşumunu tamamlıyor

Günaydın kızlar ne iştah açıcı şeyler konuşmuşsunuz yahu :) bende hiç öyle marifetler yok arada bir enginar bulunca enginar koyuyorum buzluğa o kadar :) kayınvalidem maşallah bir sürü şey yapıyor annem de istediklerimi yapıp veriyor. Zaten buzlukta da olsa ben sebzelerin vitamini kaybettiğini düşünüyorum.Bütün sebzeler mevsiminde güzel geliyor bana.en çok işime yarayan şey şişe domates.Yaz domatesinin tadı çok güzel oluyor yemek yaparken büyük kolaylık :) bugün ikili test sonucumu göstermeye gidicem bakalım cinsiyet görecek miyizz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…