canım öyle konserve tadı oluyo ya kokuyo bana bende öyle yiyemiyorum
antep - adana bayılıyorum mutfağına zaten.benziyo da.bizde öyle yaparız hatta yazın koruk da koydun mu dolmanın üstüne ekşi ekşi ne güzel olur
bu arada öğlen ne yiceksinizzz
Herkesin damak zevkine göre bir yol var tabii canım benim.
koruk bizim buralarda bulunmuyor, ben bir defa mersine gittiğimde turşusunu getirmiştim şıp diye bitirmiştik, olsa ne güzel olur.
öğlen için evden yağsız pişmiş tavuk getirmiştim onu yiycem soğuk sandviç şeklinde. sizlerde ne var menüde kızlar?
koruk bizim buralarda bulunmuyor, ben bir defa mersine gittiğimde turşusunu getirmiştim şıp diye bitirmiştik, olsa ne güzel olur.
öğlen için evden yağsız pişmiş tavuk getirmiştim onu yiycem soğuk sandviç şeklinde. sizlerde ne var menüde kızlar?
hepinize günaydıın
kızlar ya ağzımda aft çıktı azap gibi... mahvetti iki gündür.. tam yirmilik dişlerin arkasında ağzımı açamıyorum... var mı bunun bi çaresi... karbonat bastım tuzlu suyla ağzımı çalkaladım bana mısın demedi...
16 kişi online kesin çoğunuz geçmişi okumaya çalışıyorsunuz kızlar
geçmiş olsun ya doktora bi danışssan normalde ilacı var eczanelerde ama gebelere kullanılıyormu onu sor doktora istersenhepinize günaydıın
kızlar ya ağzımda aft çıktı azap gibi... mahvetti iki gündür.. tam yirmilik dişlerin arkasında ağzımı açamıyorum... var mı bunun bi çaresi... karbonat bastım tuzlu suyla ağzımı çalkaladım bana mısın demedi...
canım öyle konserve tadı oluyo ya kokuyo bana bende öyle yiyemiyorum
antep - adana bayılıyorum mutfağına zaten.benziyo da.bizde öyle yaparız hatta yazın koruk da koydun mu dolmanın üstüne ekşi ekşi ne güzel olur
bu arada öğlen ne yiceksinizzz
geçmiş olsun ya doktora bi danışssan normalde ilacı var eczanelerde ama gebelere kullanılıyormu onu sor doktora istersen
ay deme bana koruk deme geçenlerde canım istedide bi yerden bulamadım ya
terleme istemişti canım bilirmisin ??????????
terleme bilinmez mi yaaaa.....dama çıkardık tuz pulbiber ve iki tabak alıp terletirdik.damda yerdik asma altında...onun zevki bi başka
oyy ne güzel yaaa...ben bugün bişi getirmedim evden.barbunya yapmıştım dün.onu da zaten yemem.
ne yesem kara kara düşünüyorum ya.dısardan yemek söylemek dert
sen benşm göbüşü yani bebişimi gördün mü kıs
geçmiş olsun ya doktora bi danışssan normalde ilacı var eczanelerde ama gebelere kullanılıyormu onu sor doktora istersen
ben öğelen karpuz kavun peynir ekmek yicem ayrıca
terleme bilinmez mi yaaaa.....dama çıkardık tuz pulbiber ve iki tabak alıp terletirdik.damda yerdik asma altında...onun zevki bi başka
Günaydın güzel annişler,
Dün akşam anneme yemeğe gittik. Gittiğimde annem çamaşır seriyordu. Gittim yanına bi baktım sepette donlar bereler önlükler. Bunlar ne be dedim. Sandıkları kurcalamış. Benim eşyalarımı bulmuş. Yıkamış paklamış. Şimdi Allah nasip ederse benim evladım giycek. İçim bi hoş oldu. Aynı pijamadan 2 tane var birini sende torununa sakla dedi. Öyle yapıcam inşallah
Ben bezelye,fasülye,barbunya yaprak sarma mantı ne koyabilirsem koyuyorum rahat oluyor kışın
Bende havamı atayım azıcık
Bizde lütenitsa yapıyoruz. Göçmen salçası diye geçiyor ama salçayla alakası yok.
Bir çuval kırmızı kapya biber ve 3-4 kilo patlıcanı dışarıda sac ın üzerinde közleyip kabuklarını soyuyoruz.
7-8 kilo domatesi kıyma makinesinden geçiriyor veya rendeliyoruz.
Soyduğumuz biber ve patlıcanları da kıyma makinasından geçirip. Hepsini bi kazanda harmanlayıp içine defne yaprağı ve tuz ekleyip 1 saat kadar kaynatıyoruz. Sonra kavanozlara sıcakken doldurup ters çevirip 1-2 gün bekletiyoruz. Bütün kış kahvaltılarda onu yiyoruz. Şuan tam mevsimi. Bu hafta veya önümüzdeki hafta yapıcaz. Tüm aşamalarını fotoğraflandırıp paylaşırım sizlerle.
Çok zahmetli bi iş. En az 3-4 kişi yapılması lazım 1 gün sürüyor.
Kayınvalidem içine havuç da koyuyormuş ama nasıl koyuyor bilmiyorum. Öğreneyim bu hafta onu da anlatırım :)
Şekli bu
Eki Görüntüle 779039
kızlar sarma dedinizde her yörenin ayrı bir sarma dolma kültürü var
bizimki çok farklıdır mesela
salçalı olur bir daha kesinlikle ben en çok zeytinyağlıyı severim öncelikle yaprak sarması ama onun yanı sıra lahana sarması, pazı sarması (biz ona pancar sarması deriz) onlarıda çok severim
biz içine sarımsak soğan koyarız ve ekşili olur bizimkisi
bu arada bende güzel dolma yaparım kızlar
hepinize günaydıın
16 kişi online kesin çoğunuz geçmişi okumaya çalışıyorsunuz kızlar
ben öğelen karpuz kavun peynir ekmek yicem ayrıca
Barbunyayı çok severim ben ama içine yağ katılmış hiçbir yemeği midem kabul etmediği için şu anda hasretim maalesef(
koruk şimdi benim de canım çekti ama buralarda yok maalesef, ya da bilen varsa söylesin.
herkesin yavaş yavaş karnı acıkıyor mu ne... :))
oyyy oyyy bulamadım tatlım ya daha doğrusu öyle çokda aratmadım etrafa
ben doğru düzgün aşermiyorum ki oğlumdada böyleydim hiç eşime git bana şunu bul demedim ben
Barbunyayı çok severim ben ama içine yağ katılmış hiçbir yemeği midem kabul etmediği için şu anda hasretim maalesef(
koruk şimdi benim de canım çekti ama buralarda yok maalesef, ya da bilen varsa söylesin.
herkesin yavaş yavaş karnı acıkıyor mu ne... :))
Şimdi bacım bu işler tarif vermekle falan olmuyor. Yaşasıııın biz bu kış sizlere çörekleneceğiz. Evet kızlar açık adres alayım lütfeeeenHiç üşenmem gelirim. Kabul etmezseniz çok pis taciz ederim ona göre
Evet bilim antep ti değil mi?? Bacım senden de açık adres lütfen. Lahana sarması beni benden alır. Ben anlamam ya yazmayacaktınız, ya da bana da yedireceksiniz. Çok pis takarım
Canım sade sodayı ağzında tutup gargara yap, hafifletir ağrıyı. Bir de en azından rahat yemek yemen için, eczanede satılan spreyler var. Onları dene istersen. Anlık da olsa rahatlatır..
Anacım oku oku bitmedi ki... Yazmış da yazmışsınız
Amanın canın çektiyse hemen göndereyim. Burda pazarda var. Karşı komşunun bahçesinde de gördüm. Ciddiyim, istersen gönderebilirim. Haber vermen yeterli..
oyyy oyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy herkesin canı çekecek şimdi en iyisi ben susayım:26:
oyy ne güzel yaaa...ben bugün bişi getirmedim evden.barbunya yapmıştım dün.onu da zaten yemem.
ne yesem kara kara düşünüyorum ya.dısardan yemek söylemek dert
sen benşm göbüşü yani bebişimi gördün mü kıs
koruk zamanı geçti maalesef kuzular.cok nadir sonradan asmada oluşan koruklar olur ama onlar da büyümez simdi minicik kalır tadı da ilki gibi olmaz yine de bulursanız nefsinizi körler ama
bilimim bende aşermedim hiç daha.bi ara çilek kokusu geldi burnuma babam almış gelmiş dondurulmuş ama bi tane yedim iğrençti.buzluga attım ya reçel yada meyve suyu gibi bişi yapacak annem
ekşiciyim ben ekşici.....
ay canım benim sağol
lahana sarması anca kışa olurki şimdi yok yaparsak gönderirim fakat yok benim azım yandı yok bu çok acıymış deemek yokbilirsin antep mutfağı birazcık acı olur bize acı gelmeyen şey size acı gelebiliyor
korupa gelince kargoda deforme olur ayrıca o ogünde o andı şimdi o kadarda istemiyor canım yinede sağol birde midem çok yanıyor ya onuda yersem nolur bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?