2014 Şubat Anneleri

iyiyim kronikim cok şükürrrr:54:sen nasılsın?

dün 3'lü test sonucumuz için aradılar....iyiymiş,bi sıkıntı yok çok şükür:16:

bugün maltofer kan ilacına baslıcam....günde 2 tane.hiç sevmiyom ilaç içmeyi ya:5:daha elevit de var içilecek offf:31:

bir de benim midem yanıyo bi kaç gündür..ne iğrenç bişi yaaa:5:

canım gözün aydın sonuçların iyi çıkmasına sevindim

ilaç konusunda bende henüz bir arpa boyu yol almış değilim

vede mide yanması ilk gündne beri var bende yani saçlarıyla ilgili değil zaten o durum
ben genelde renin kullanıyorum bunun için doktor vermişti yada soda içiyorum fakat sana bir önerim olacak sen bulabilirsin çünkü bunu bana oğlumda biri söylemişti antep fıstığı varya jackim onun kusu olur hani kırmızı kabuklu onu o haliyle alıp azına atacaksın dışındaki kırmızı kabuğu emeceksin yavaş yavaşl mide yanmasına bi ölçüye kadar iyi geliyor, ama çok fazla yanarsa pek etki etmiyor ama denemekte fayda var :34:

yok benim tanıdıklarımda var bu tatlım biri torununa bakıyor kendine anne diyor oğlan ama gelinden bu durumdan rahatsız değl biliyormusun zaten gelin atmış kayınvaldenin üzerine herşeyini kayınvalde yapıyor ben şaşırıyorum onlara altını bile değişmez gelin kolay kolay hep kayınvalde ama bunun suçlusu daha çok gelin o ailede çünkü gelinde annelik içgüdüsü az sanırım
bi kez sordum dedimki sen kıskanmıyormusun oğlun ağladığında seni değilde kaynananı isteyince ona anne deyince diye oda yoo dedi zaten o bakıyor hep neden kıskanayım dedi
dedim benim annem bakıyor ama anneme bile böyle yapsa ben çok fena olurum dedim güldü bana

Büyük konuşmayım ama ne anneme ne kayınvalideme asla dedirtmem
ben anneme bile daha şimdiden 1 yıl sonra bile ben ne istersem onu yedireceksin kafana göre yedirmek yok diye baskı yapıyorum
ya daha önce de dedim ya kv bişey demek istediğimde annem üzerinden diyorum oda anlıyor zaten sağolsun canımı sıkacak pek bişey de yapmaz
Allah düzgün kişilerle karşılaştırsın inşallah güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin
bizim kv ile tek sıkıntımız sanırım kadın torununa bakıyor kızının biri hadi okula gidiyor diğeri ise 3 yaşında küçüğünü alıp gelecek mecbur gelme diyemem oda torunu bazen bu durum sıkabilir gibi geliyor evde 1 çocuk bide bebek gürültüsü falan filan
erkek çocuğu tekken çok zararı olmuyor ama yine de düşünüyorum işte :ssz: neyse belki o zamana kreşe falan başlar :16:

ne güzel bak eşin farkında..benim eşim sağolsun hiç varamadı ayrım noktasına...daha yeni yeni...işin kötü yanı biz aynı şehirdeyiz....siz gene 1 ay sonra başbaşa kalacaksınız ama bizizm için öyle olurmu bilmem:43:yeni evlendiğimiz zaman okadar buldumcuk oldular ki sürekli bizdelerdi...bir düzen oturtamamıştık birtürlü....tam düzene girdi derken yeniden başa saracak sanırım:50:

şimdiye kadar eşimin karışmasını gerektirecek bişey olmadı ama olursa da halleder sağolsun :nazar:
bizde aynı şehirdeyiz ama ben kalacaklarsa 40 gün kalsınlar sonra herkes evine isterlerse sabahtan gelirler ama yatmak yok :20:

ben hamile olmadan 20 gün kalsınlar yeter kimseden yardım istemiyorum diyrdum ama şimdi düşünüyorum da 40 gün gitmesinler
belki 20 gün birisi 20 gün birisi kalır bilmiyorum onu duruma göre bakcaz
kalıpta evimin işlerini , yemeğimi , misafirlerimi ağırlarlar o kadar

tatlım benden sana bir tavsiye daha doğduğu andan itibren bebeğinle hep kendin ilgilen ozaman
mesela altımı değiltirilecek ben değirim anne de kayınvaldene mamasımı verielcek ben veririm de al kendin ver buna canı sıkılması durumunda ise aa koskoca kadına bunları yaptıramam de hemde ben öğrenmeliyim anne bu benim çocuğum de altını çizzzzzzzzzzzzzzzz

minikken bazı işleri kendileri yaparlarsa sahiplenmeleri daha kolay oluyor

bak benim annem baktı oğluma ama görümcem falan pek bi hevesliydi altını değişmeye uyutmaya falan hep red ettim her şeyiyle kendim ilgilendim o yüzden üzerinde hak idda edemediler fazla :34:

evet doğru söylüyorsun....heves ediyorlar deyip verirsem benim elime geçmez kolay kolay o çocuk birdaha....birbirimize alışmamız lazım falan deyip değilmi....offffffffff doğum yaptıktan sonra karışacak ortalık yaa:43:ben bilirim edalarında olursa yine,çok birbirimize düştük buzmaana kadar...ben kendi işimi kendim görmeyi beceremedim eşime söyledim o da birşey yapmadı...ama bu defa öyle olmayacak....pat pat söyleyeceğim inş...

biz çok yüzgöz olduk sayesinde...daha doğrusu ben pek muhatap olmadım ama onlar benmle çok yüzgöz oldu....her akıllarından geçeni söylemeler falan hiç kırılırmı kırılmazmı düşünmeden....eşim orta yol bulamadı....evliliğimiz yıprandı...tam toparlamışken tekrar başlar diye düşünüyorum...hiç çekinmezler öyle...hani ayıp olur falan gibi dertleri pek yoktu...şu son 7 aydır falan daha iyi nispeten...ama doğumla birlikte bozulacak yine çok bilmişlik yapmaya devam ederse:47:

doğuma kadar biraz mesafe koy canım ya
olmadı lohusayım der dalarsın kaynanana :1::1::1:

ben anneme bile daha şimdiden 1 yıl sonra bile ben ne istersem onu yedireceksin kafana göre yedirmek yok diye baskı yapıyorum
ya daha önce de dedim ya kv bişey demek istediğimde annem üzerinden diyorum oda anlıyor zaten sağolsun canımı sıkacak pek bişey de yapmaz
Allah düzgün kişilerle karşılaştırsın inşallah güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin
bizim kv ile tek sıkıntımız sanırım kadın torununa bakıyor kızının biri hadi okula gidiyor diğeri ise 3 yaşında küçüğünü alıp gelecek mecbur gelme diyemem oda torunu bazen bu durum sıkabilir gibi geliyor evde 1 çocuk bide bebek gürültüsü falan filan
erkek çocuğu tekken çok zararı olmuyor ama yine de düşünüyorum işte :ssz: neyse belki o zamana kreşe falan başlar :16:

şimdiye kadar eşimin karışmasını gerektirecek bişey olmadı ama olursa da halleder sağolsun :nazar:
bizde aynı şehirdeyiz ama ben kalacaklarsa 40 gün kalsınlar sonra herkes evine isterlerse sabahtan gelirler ama yatmak yok :20:

ben hamile olmadan 20 gün kalsınlar yeter kimseden yardım istemiyorum diyrdum ama şimdi düşünüyorum da 40 gün gitmesinler

ay o olayı hiç deme speedy benimde görümcemin 10 aylık oğlu vardı ben oğlumu doğurduğumda birde yaramazdıki kayınvaldem onu bir yere koyupta gelemdi bana her gün yanında her gün ağlar ama yapacak bişi yok
fakar şunu sana diyeyim şimdiden GÖRÜMCENİN ÇOCUKLARI ÇOK GÖZÜNE BATACAK SENİNKİ DOĞUNCA :1::1::1: tecbürbeyle sabittir canım
hele kucağına almak isteyecek falan ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :45::45::45::45:

evet doğru söylüyorsun....heves ediyorlar deyip verirsem benim elime geçmez kolay kolay o çocuk birdaha....birbirimize alışmamız lazım falan deyip değilmi....offffffffff doğum yaptıktan sonra karışacak ortalık yaa:43:ben bilirim edalarında olursa yine,çok birbirimize düştük buzmaana kadar...ben kendi işimi kendim görmeyi beceremedim eşime söyledim o da birşey yapmadı...ama bu defa öyle olmayacak....pat pat söyleyeceğim inş...
canım güzel sözden almıyorsa pat pat söylicen başka çaren yok

canım gözün aydın sonuçların iyi çıkmasına sevindim

ilaç konusunda bende henüz bir arpa boyu yol almış değilim

vede mide yanması ilk gündne beri var bende yani saçlarıyla ilgili değil zaten o durum
ben genelde renin kullanıyorum bunun için doktor vermişti yada soda içiyorum fakat sana bir önerim olacak sen bulabilirsin çünkü bunu bana oğlumda biri söylemişti antep fıstığı varya jackim onun kusu olur hani kırmızı kabuklu onu o haliyle alıp azına atacaksın dışındaki kırmızı kabuğu emeceksin yavaş yavaşl mide yanmasına bi ölçüye kadar iyi geliyor, ama çok fazla yanarsa pek etki etmiyor ama denemekte fayda var :34:

teşekkür ederim kuzum:16:bulurum bulmasına da kokusu güzel ama tadı biraz acımsı :1: ama iyi gelecekse denerim ilaç içmekten iyidir dimi bbilimimmm:34::1:

:9::9::9::9::9::9: Ay ben kayınvalideme böyle davransam damdan düşmüş gibi olur kadın

benimki zaten bakacaktı ekstra bi ilgiye gerek yok yani :9::9:

:9::9::9::9::9::9: Ay ben kayınvalideme böyle davransam damdan düşmüş gibi olur kadın

benim k.v. hassas bir insan, kendi de diyordu zaten çocuk peşinde koşturamayacağını.mümkün değil öyle sürekli bakamaz. çok şükür annem bakmak istiyor.onun da yazık kolunda karpal tünel sendromu diye bir hastalık çıktı. ağırlık kaldırmaması gerekiyor. bakalım hayırlısı...

sen bakacaksan sıkıntı yok hayatım. sen kendi düzenini oturtursun mutlaka. çünkü kendimizden biliyorum, babanne dedeyle aynı evde büyüyen çocuklar bana kalırsa çok zorluk çekiyor. her kafadan bir ses çıkıyor. çocuk ne anneyi biliyor ne babayı. dedeyle babanne devamlı çocuğu koruyup kollamaya çalışıyor akıllarınca. halbuki disiplin de verilmesi lazım.

şu aşamada size çok karışamazlar gibi geliyor bana. hayırlısı olsun canım, sevginin aşırısı da azı da zarar, ortasını bulmak lazım.

umarım öyle olur hep dua ediyorum allahım benden bebeğimden uzak olsunlar diye....bizimkiler ortada çocuk yokken bundan 4 sene önce bizde yatılı kalmaya heves ederlerdi çocuk olunca naparız bilmem..

kızlar merhaba.. dr bana da demir ve vitamin bide magnezyum vermişti... sonra geçenlerde çok fena oldum.. çarpıntım oldu bi de mide yanmam çok şiddetliydi zaten bi gastrit geçmişim de var.. neyse dr.u aradım ilaçları kes dahiliyeye git dedi.. gittim.. ne şans ki dr.da hamileydi=) demir hapı midede tahribat yapar o yuden aç karna değil tok karna iç dedi.. emilimi azalıyomus ama mideye yuklenmezsin dedi bi de gaviscon verdi.. kendi dr.um da vitamin ve magnezyuma biraz ara ver sonra başlatırız yeniden dedi.. şimdilik sadece demir ve gaviscon kullanıyorum yani...
bu arada ev aldık :27: dün de taşındık.. :52: ama her taşınmadan sonra oldugu gibi nakliyecilerin geride bıraktıkları hasarlar canımı sıktı.. :36::36:
size de yazıyım da olurda nakliye lazım olursa bu firmayı tercih etmeyin çok kızgınım onlara..:kkk:
ankarada yenimahalledeki Des....Nakliyat...aradık her iki tarafa da asansör kuracakları konusunda anlaştık ve ısrarla gelip evi görmelerini ona göre anlaşmayı teyit etmek istediğimizi söyledik..
normal de bunu firmanın teklif etmesi gerekirdi.. ama yok abi tamam sorun olmaz dediler eşime..
neyse sabah geldiler ve caddenin ve evin konumu asansör kurmaya uygun değil diyerek kurmadılar.. diğer tarafta dedikleri gibi kurdular asansörü.. ama iş bitip ödeme konusunu konuşmaya gelince "biz size bir asansör fiyatı verdik zaten 2 asansör daha pahalı olur" diye kıvırmaya başladılar.. diğer tarafta kurmadıkları asansörün parasını da aldılar.. zaten taşıma yaparken sardıkları mobilyalarımın her tarafını çizmişlerdi.. güya evden eve nakliyat ama eşyaları atıp eve gittiler.. zorla bi kaç eşyayı yerleştirdiler söyleyince.. sökmeyi becerdikleri sürgülü gardrobumun kapaklarını takmayı becemediler bi de üstüne rayın parçalarını kırdılar..
bi de bişey yapmalarını isteyince bozulup anlamadığımız bi dilden sinirli sinirli bişeyler konuşuyolar aralarında artık küfür mü ediyolar napıyolarsa bilemiyoruz... :47::47:
çok sinirliyim.. keşke buraya da asansör kurmasalardı da 5. kata çıkarsalardı eşyayı.. zaten ancak bu kadar hasar verebilirlerdi... bari aldıkları parayla döktükleri ter denk gelirdi...:kkk::kkk::kkk:
sonuç olarak ANKARA DES...N Nakliyatı tavsiye etmiyorum...

ben hiç bişey yapmadım dr.umun uyarısıyla.. çok rahatt bir taşınma oldu annem ve kv. saolsunlar evden eve nakliye gibiler:9::9: ben sadece eve gidip yatıyorum bi de onu buraya bunu şuraya diye direktif veriyorum:23::23:
haftaya da yıllık izin kullanıcaz bayramla birleşince bir ay olucak oooohhh misss :21::21:

ay o olayı hiç deme speedy benimde görümcemin 10 aylık oğlu vardı ben oğlumu doğurduğumda birde yaramazdıki kayınvaldem onu bir yere koyupta gelemdi bana her gün yanında her gün ağlar ama yapacak bişi yok
fakar şunu sana diyeyim şimdiden GÖRÜMCENİN ÇOCUKLARI ÇOK GÖZÜNE BATACAK SENİNKİ DOĞUNCA :1::1::1: tecbürbeyle sabittir canım
hele kucağına almak isteyecek falan ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :45::45::45::45:

mecbur kv bakacak bırakacak bir yeri deyok :ssz: en fazla kreş olur
küçüğü pek ilgilenmez ama büyüğü şimdi 8 yaşında belki o yapabilir artık bakcaz inşalkah öyle bişey yapmazlar

maden suyu her gün olmasa da içiyorum ama her gün içicem artık yaa...iyi geliyor hakkaten.bulantılarım geçti kuzum cok şükür.bi aydır yok bende....ama midem yanmaya başlayınca korkuyorum bulantı da baslar mı gibisinden:18:

Benimki böyle devam edecek sanırım kabullenmem gerek artık :14::14::14:

benim k.v. hassas bir insan, kendi de diyordu zaten çocuk peşinde koşturamayacağını.mümkün değil öyle sürekli bakamaz. çok şükür annem bakmak istiyor.onun da yazık kolunda karpal tünel sendromu diye bir hastalık çıktı. ağırlık kaldırmaması gerekiyor. bakalım hayırlısı...

Benim kayınvalidemde baştan söyledi eşime kaynanan genç o bakar ben bakamam diye.Bakmak istese de ben baktırmazdım sanırım zaten :31::31::31:

teşekkür ederim kuzum:16:bulurum bulmasına da kokusu güzel ama tadı biraz acımsı :1: ama iyi gelecekse denerim ilaç içmekten iyidir dimi bbilimimmm:34::1:

benimki zaten bakacaktı ekstra bi ilgiye gerek yok yani :9::9:
evet biraz acı ama yenmeyecek kadar değil dediğin gibi ilaçtan iyidir yada ilacın olmadığı durumlarda kullanılabilir

benim anneminde kolunca sinir sıkışması var bende nasıl bakacak diye düşünüyorum ve bu yüzden işten ya ayrılcam işte yada ücretisiz izin falan

kayınvaldeme mümkün değil baktırmam zaten oğlumda burnuyla yitti ben kızımın çocuğuna bakıyorum dedi bana (önce doğur doğur bakarım demesine rağmen) şimdi ona asla vermem (büyük konuşmayayım ama)

aman ben kimseyi istemiyorum....zaten benim annem yok naz yapabileceğim rahmetli oldu:43:kendi işimi kendim görmeye alışığım ben...yeterki gelip canımı sıkmasın....ablamlar dolanır,kv de gelip gitsin ben kalmasından yana değilim....2 ablamın da kayınvalidesi doğum sonrası gelip kaldı....misafire temziliğe yardım etmeyi bırak ben bebeğe bakayım sen iişini yap deyip oturdular köşeye....benimkindede o performans beklenir....oyüzden kalmasın 1 2 gün yeter..kalıp da her işi ben yapacağım diye bekledikten sonra istemem ben:43:

aman ben kimseyi istemiyorum....zaten benim annem yok naz yapabileceğim rahmetli oldu:43:kendi işimi kendim görmeye alışığım ben...yeterki gelip canımı sıkmasın....ablamlar dolanır,kv de gelip gitsin ben kalmasından yana değilim....2 ablamın da kayınvalidesi doğum sonrası gelip kaldı....misafire temziliğe yardım etmeyi bırak ben bebeğe bakayım sen iişini yap deyip oturdular köşeye....benimkindede o performans beklenir....oyüzden kalmasın 1 2 gün yeter..kalıp da her işi ben yapacağım diye bekledikten sonra istemem ben:43:

hiç kalmasınlar o zaman kimse yada ablanlar var ise kv bile gerek yok kalacaksa ablanlardan birisi kalsın

Benimki böyle devam edecek sanırım kabullenmem gerek artık :14::14::14:

Benim kayınvalidemde baştan söyledi eşime kaynanan genç o bakar ben bakamam diye.Bakmak istese de ben baktırmazdım sanırım zaten :31::31::31:

oyyy kuzum yaaaa:5:Allah yardımcın olsun:16:

evet biraz acı ama yenmeyecek kadar değil dediğin gibi ilaçtan iyidir yada ilacın olmadığı durumlarda kullanılabilir

benim anneminde kolunca sinir sıkışması var bende nasıl bakacak diye düşünüyorum ve bu yüzden işten ya ayrılcam işte yada ücretisiz izin falan

kayınvaldeme mümkün değil baktırmam zaten oğlumda burnuyla yitti ben kızımın çocuğuna bakıyorum dedi bana (önce doğur doğur bakarım demesine rağmen) şimdi ona asla vermem (büyük konuşmayayım ama)

aynen ilaçtan iyidir:34::34:

umarım öyle olur hep dua ediyorum allahım benden bebeğimden uzak olsunlar diye....bizimkiler ortada çocuk yokken bundan 4 sene önce bizde yatılı kalmaya heves ederlerdi çocuk olunca naparız bilmem..

yatılı kalma olayına kesin sınır koy canım, bak işte o olmaz.

neyse sen hep içinden" hayırlısı olsun" de. şu anda da bunları düşünüp canını sıkma olur mu? her seyin, her anın tadını çıkart. doğumunun, ilk emzirmenin, ilk altını değiştirmenin, ilk banyosunun... bunları güzel anılarla hatırla...kafanda devamlı o kişiler olursa o anın tadını da çıkaramazsın, bebek de anlar huysuz olur sonra...sen rahat ol ki bebeğin de huzurlu olsun...

hepimiz huzura öyle açız ki...

kızlar merhaba.. :
canım evin hayırlı uuğurlu olsun güle güle otur inş.
hasarlı şeylere gelince nazarınız ondan çıksın sizlere biş olmasın

mecbur kv bakacak bırakacak bir yeri deyok :ssz: en fazla kreş olur
küçüğü pek ilgilenmez ama büyüğü şimdi 8 yaşında belki o yapabilir artık bakcaz inşalkah öyle bişey yapmazlar

offf offf benim görümcenim büyük oğluda 8 yaşındaydı sppeedy çok şey yaşadım emin ol umarım sen yaşamazsın
oğlumu kucağından aldım bi daha kucağına alma dedim diye bi dolu surat ettiler bana eşimle kavga etmiştik bu yüzden eve gidince

hayır 8 yaşında çocukta ne işi var bebeğin üstelik deidğim gibi 10 aylık görümcemin oğlu vardı ozaman kardeşini vermiyorlardı düşürür diye aama ben düşürürsün alma deyince kötü gelin oldum sanki benimki ağaç kovuğundna çıktı
malesef kayınvaldeler için kızın çocuğu daha kıymetli oluyor helede kendi bakıyorsa

benim kaynanam şugün olmuş görümcemin çocuklarına bizimkiler der benim oğlumda "sizinki veya seninki" asla benim oğluma benimki diyemedi

hiç kalmasınlar o zaman kimse yada ablanlar var ise kv bile gerek yok kalacaksa ablanlardan birisi kalsın

bakalım herkesin çoluğu çocuğu var kalabilirlermi bilmem....ama ben 40 gün falan kalsın istemem....çok bilmiş çünkü...tam düzelmişti işte film başa saracak....onu öyle yapma,böyle tutma direktifler gelir...sizde aynı şehirdeymişsniz ne kadar sıklıkla görüşürsnüz..o geldi aklıma...biz haftada 2 gittik yaranamadık...surat yaptı az giidyormuşuz diye....eşim de hiç farkına bile varmadı...kavga ede ede haftada 1e düşürdük her perşembe muhakkak ordayızdır:27:

Back
X