Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hamile değilim her zaman ki gibi![]()
haklısın cnm ama 24 saat kötü hissedip baygın baygın aç sefil peşindeki 2 yaşındaki masumda olunca kendinden başka bişey düşünemiyosun maalesef ki bende tedaviler geçirdim bir sürü ama o günleri unutturuyor yaşadığım![]()
pek normel değil canım en fazla 3 gün gecikirdi ama cuma günü dayanılmaz bir ağrı saplandı bir tane parol içtim belki o yüzden gecikmiştir yarın doktora gidecem bakalım( ben 2 yıllık evliyim ama 6 aydır cocuk istiyoruz
Kızlar zor durumdayım ya 4. Haftada başlayan lekelerim 5. Haftanın sonuna doğru geçti 10. Gündür rahatım çok şükür derken dün yine başladı 6+1 de karnımdan ultrasonda duyulmuştu kalp atışları ve miğde bulantımda vardı biraz biraz 2 gündür yok progestan kullanmaya başladım pazar akşamı ama düzelmiyor geçtiğimiz aralık ayında kalp atışları duyulmadığından kürtaj olmuştumşimdide aynı şey olursa diye korkuyorum kramp tarzında batmalar oluyor baya ağrılı sonra leke oluyo kahverengi doktor 2 hafta sonra gel dedi ama ben bu hafta gitsemmi acaba çok korkuyorum
arkadaşlar size birşey danışacağım.. bildiğiniz üzere çogu dr 12. haftanın sonuna kadar folik asite devam diyor. normalde benim dr da öyle ama benim durumum farklı.. ben ocaktan beri folidoce kullanıyorum(içinde 400mg folik asit+ 200 mg B12 var) kan sayımında olması gereken aralık: 2,3 ile 17;5 iken benim folat (yani folik asit) 18,5 çıktı yani fazla.. cuma günü gittiğimde dr artık bırak dedi.. kutu bugün bitti.. sizce bırakayım mı varmı bilgisi olan.. daha 9. haftadayım.. karar veremedim ki:/
Kızlar zor durumdayım ya 4. Haftada başlayan lekelerim 5. Haftanın sonuna doğru geçti 10. Gündür rahatım çok şükür derken dün yine başladı 6+1 de karnımdan ultrasonda duyulmuştu kalp atışları ve miğde bulantımda vardı biraz biraz 2 gündür yok progestan kullanmaya başladım pazar akşamı ama düzelmiyor geçtiğimiz aralık ayında kalp atışları duyulmadığından kürtaj olmuştumşimdide aynı şey olursa diye korkuyorum kramp tarzında batmalar oluyor baya ağrılı sonra leke oluyo kahverengi doktor 2 hafta sonra gel dedi ama ben bu hafta gitsemmi acaba çok korkuyorum
pek normel değil canım en fazla 3 gün gecikirdi ama cuma günü dayanılmaz bir ağrı saplandı bir tane parol içtim belki o yüzden gecikmiştir yarın doktora gidecem bakalım( ben 2 yıllık evliyim ama 6 aydır cocuk istiyoruz
slm şubat anneleri hayırlısıyla bende şubat 2014 annesi olacağım sizleri takip ediyordum yazmak bugün kısmetmiş Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip eder inşallah
arkadaşlar ikili veya üçlü testler sadece bebeğinizdeki down sendorumu riskini gösterir hatta size bir olasılık hesabı çıkarır sadece
bir arkadaş kalbe giden damarın olmadığı için kaybedilen bir bebekten bahsetmiş bunun 3lü testle hiç bir alakası yokki 3 lü test yaptırsada çıkmazdı bu
detaylı USG olsa çıkabilirdi belki o kadar
ben ilk bebeğimde 2 li test ytaptırdım 3 lüye doktorum gerek görmedi zaten 2 li test olursa çoğu doktor 3 lüye gerek duymuyor 2 li daha gerçekçi sonuçlar veriyor zaten
vede yukardada yazdığım gibi 2li veya 3lü testin sonucunda doktorlar size sadece risk veriyorlar 250 nin altında risk görürlerse amniyo sentez almayı öneriyorlar kesin tanı için eğer 250 nin üzerinde çıkarsa riskiniz doktorlar amniyo sentez önermezler
şubat ayında komşum 50de bir riskli çıkarak amniyo sentez yaptırdı ama sonuç iyi geldi şimdi bebeği doğdu sağlıklı bir bebek
yani bunlar risk faktörü
isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz kendi tercihi
ama benim görüşümde şuki eğer herşeye rağmen o bebeği doğracağım kesinlikle aldırmam diyorsanız 2li veya 3lü test yaptırmayın derim ben
amin canım :) hosgeldin hayırlı olsun bebişinn[/QUOTE
:)) teşekkürler
Valla canım ben daha önce ikili test üçlü test vb. bir şey yaptırmadım. O yüzden bilmiyorum. Ama arkadaşıma doktorun söylediği şuydu "eğer üçlü testi yaptırsaydınız bebekteki sorunu farkedebilirdik."
Neticede biz ne dersek diyelim herkesin kendi iradesi ile karar verebileceği bir durum. Ben ne olursa olsun yaptırmayı düşünüyorum. En azından sonunda ne ile karşılaşacağımı da bilirim.
slm şubat anneleri hayırlısıyla bende şubat 2014 annesi olacağım sizleri takip ediyordum yazmak bugün kısmetmiş Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip eder inşallah
kızlar merabalarrrr...nasılsınız bakem? ben bugün doktora gittim kontrole biraz troidim düşük çıktı ama doktor ilaç vermedi bilenler için değeri yazıyorum tsh:0,21......serbest t4 ölçülmedi....neyse geri kalan herşey normal çıktı bebiş oynuyor annesi dedi doktor...kanama alanım ise küçülmüş yarın da iç ilacı sonra dinlen kendiliğinden geçer zaten dedi:))) ayy mutlu oldum yavrumu görünce...rabbim hepimize doktorumuzun yanından 9 ay boyunca gülerek çıkmayı nasip etsin....bu arada bir arkadaş atıl yüksel diye bir doktoru tavsiye etmiş ben şimdi araştırdım,kendisi teşvikiye de ve muayene ücreti 500tl imiş geçen sene....çook pahalı geldi bana yaaaa.....