2014 Şubat Anneleri

arkadaşlar size birşey danışacağım.. bildiğiniz üzere çogu dr 12. haftanın sonuna kadar folik asite devam diyor. normalde benim dr da öyle ama benim durumum farklı.. ben ocaktan beri folidoce kullanıyorum(içinde 400mg folik asit+ 200 mg B12 var) kan sayımında olması gereken aralık: 2,3 ile 17;5 iken benim folat (yani folik asit) 18,5 çıktı yani fazla.. cuma günü gittiğimde dr artık bırak dedi.. kutu bugün bitti.. sizce bırakayım mı varmı bilgisi olan.. daha 9. haftadayım.. karar veremedim ki:/

Kızlar zor durumdayım ya 4. Haftada başlayan lekelerim 5. Haftanın sonuna doğru geçti 10. Gündür rahatım çok şükür derken dün yine başladı 6+1 de karnımdan ultrasonda duyulmuştu kalp atışları ve miğde bulantımda vardı biraz biraz 2 gündür yok progestan kullanmaya başladım pazar akşamı ama düzelmiyor geçtiğimiz aralık ayında kalp atışları duyulmadığından kürtaj olmuştum :( şimdide aynı şey olursa diye korkuyorum kramp tarzında batmalar oluyor baya ağrılı sonra leke oluyo kahverengi doktor 2 hafta sonra gel dedi ama ben bu hafta gitsemmi acaba çok korkuyorum

pek normel değil canım en fazla 3 gün gecikirdi ama cuma günü dayanılmaz bir ağrı saplandı bir tane parol içtim belki o yüzden gecikmiştir yarın doktora gidecem bakalım :(( ben 2 yıllık evliyim ama 6 aydır cocuk istiyoruz

haklısın cnm ama 24 saat kötü hissedip baygın baygın aç sefil peşindeki 2 yaşındaki masumda olunca kendinden başka bişey düşünemiyosun maalesef ki bende tedaviler geçirdim bir sürü ama o günleri unutturuyor yaşadığım :25:

Allah kolaylık versin canım, geçer hepimizinki en kısa zamanda inşallah..

Kızlar ben 2 li test ve ayrıntılı usg yaptırıcam artık 3 lü çok yapmıyorlarmış .. İnşallah gerek kalmaz..İstanbulda olanlara Atıl Yüksel i tavsiye ederim.. Bir numara ben de 20. Haftamda sadece onun için istanbula gelebilirim..
Herkesin kendi tercihi ama eğer bir problem varsa ve önlem almak gerekirse önceden öğrenmek isterim.. Anne karnında kalp ameliyatı yapılan bebeklerin sağlıkla dünyaya geldiğini düşünürsek böyle bir imkan varsa neden değerlendirmeyelim ki..
İklim arkadaşın dediği gibi 2 li test sadece down sendromu riskini veriyor.. Bir tanıdığımızın bu değeri çok yüksek çıkmıştı, Rabbim hiçbirimize bu tercihi yaptırmasın ama bebeği down sendromlu doğdu..Yaşadıklarını kimse bilemez..Allah kimseye vermesin..Bu tercihi yapmak kolay değil..Allahım hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin.. Ama ben tıp vasıtasıyla Allah'ın verdiği imkanlardan faydalanmaktan yanayım..yoksa köylerde hatta büyük şehirlerde 9 ay hiç dr a gitmeden ultrasona girmeden doğum yapanlar da var..
eşim dr, o anlatır; liseli bir kız doğum yapmış bir gün, 9 ay ailesinden saklamış,ne dr a gitmiş ne kontrole.. Sadece 6 kg almış karnı bile çıkmamış.. 4 kg nurtopu gibi bir bebek doğurmuş..Hikaye çok üzücü ama o bebeğin sağlıkla dünyaya geleceği varsa geliyor..

pek normel değil canım en fazla 3 gün gecikirdi ama cuma günü dayanılmaz bir ağrı saplandı bir tane parol içtim belki o yüzden gecikmiştir yarın doktora gidecem bakalım :(( ben 2 yıllık evliyim ama 6 aydır cocuk istiyoruz

umarım önümüzdeki ay güzel haberlerini alırız.. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın, isteyen herkese versin bekletmeden..

Kızlar zor durumdayım ya 4. Haftada başlayan lekelerim 5. Haftanın sonuna doğru geçti 10. Gündür rahatım çok şükür derken dün yine başladı 6+1 de karnımdan ultrasonda duyulmuştu kalp atışları ve miğde bulantımda vardı biraz biraz 2 gündür yok progestan kullanmaya başladım pazar akşamı ama düzelmiyor geçtiğimiz aralık ayında kalp atışları duyulmadığından kürtaj olmuştum :( şimdide aynı şey olursa diye korkuyorum kramp tarzında batmalar oluyor baya ağrılı sonra leke oluyo kahverengi doktor 2 hafta sonra gel dedi ama ben bu hafta gitsemmi acaba çok korkuyorum

bence bir doktora git ihmal etme, benim doktorum da belirli bir güne randevu verdi ama herhangi birşey olduğunda doğrudan cepten ara konuşuruz dedi. aklında kalıp kafana takılacağına her ikinizin sağlığı açısından gitmen en iyisi bence.

arkadaşlar size birşey danışacağım.. bildiğiniz üzere çogu dr 12. haftanın sonuna kadar folik asite devam diyor. normalde benim dr da öyle ama benim durumum farklı.. ben ocaktan beri folidoce kullanıyorum(içinde 400mg folik asit+ 200 mg B12 var) kan sayımında olması gereken aralık: 2,3 ile 17;5 iken benim folat (yani folik asit) 18,5 çıktı yani fazla.. cuma günü gittiğimde dr artık bırak dedi.. kutu bugün bitti.. sizce bırakayım mı varmı bilgisi olan.. daha 9. haftadayım.. karar veremedim ki:/

Canım ben de aylardır folidoce kullanıyorum, dr hiç folat istemedi.. Fazlası zararlı değilmiş.. Dr bırak dediyse bırabilirsin bence demekki değerini yeterli görmüş.. Zaten folik asit ilk 3 ayda önemli..

Canın olumlu düşün, inşallah aynı şeyi yaşamazsın.. Dr zaten önlemini almış.. Biliyorum beklemek zor ama şimdi de gitsen 2 hafta sonra da aynı şey.. İnşallah plesantanın yer değiştirme kanamasıdır.. Leke kahverengiyse aktif kanama değildir o eski kanamadır..

Canım idrar testi yapsaydın çıkar idrarda.. Allah gönlüne göre versin.. 6 ay çok uzun bir süre değil.. Negatif olursa üzülme bu ay olmazsa bidahaki ay olur inşallah..

Canim bebegin hayirli olsun ben de gebeligimin basinda lekelenme yasadim progestanla gecti sonra yine basladi progestanin dozunu arttirdik. Tam bitti dedim ve dr yi dinlemeyip biraz temizlik yapinca bu defa cok az kanamam oldu progestan kullandim gecmiyordu sonra progestani vajinal kullanmaya baslayinca hemen kesildi su an cok sukur iyiyim. Bence doktorunu ara ve durumu bildir bir de hep uzan tuvalet disinda kalkma. Tez zamanda gecer...

slm şubat anneleri hayırlısıyla bende şubat 2014 annesi olacağım sizleri takip ediyordum yazmak bugün kısmetmiş Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip eder inşallah

arkadaşlar ikili veya üçlü testler sadece bebeğinizdeki down sendorumu riskini gösterir hatta size bir olasılık hesabı çıkarır sadece
bir arkadaş kalbe giden damarın olmadığı için kaybedilen bir bebekten bahsetmiş bunun 3lü testle hiç bir alakası yokki 3 lü test yaptırsada çıkmazdı bu
detaylı USG olsa çıkabilirdi belki o kadar

ben ilk bebeğimde 2 li test ytaptırdım 3 lüye doktorum gerek görmedi zaten 2 li test olursa çoğu doktor 3 lüye gerek duymuyor 2 li daha gerçekçi sonuçlar veriyor zaten

vede yukardada yazdığım gibi 2li veya 3lü testin sonucunda doktorlar size sadece risk veriyorlar 250 nin altında risk görürlerse amniyo sentez almayı öneriyorlar kesin tanı için eğer 250 nin üzerinde çıkarsa riskiniz doktorlar amniyo sentez önermezler

şubat ayında komşum 50de bir riskli çıkarak amniyo sentez yaptırdı ama sonuç iyi geldi şimdi bebeği doğdu sağlıklı bir bebek

yani bunlar risk faktörü
isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz kendi tercihi
ama benim görüşümde şuki eğer herşeye rağmen o bebeği doğracağım kesinlikle aldırmam diyorsanız 2li veya 3lü test yaptırmayın derim ben

Valla canım ben daha önce ikili test üçlü test vb. bir şey yaptırmadım. O yüzden bilmiyorum. Ama arkadaşıma doktorun söylediği şuydu "eğer üçlü testi yaptırsaydınız bebekteki sorunu farkedebilirdik."

Neticede biz ne dersek diyelim herkesin kendi iradesi ile karar verebileceği bir durum. Ben ne olursa olsun yaptırmayı düşünüyorum. En azından sonunda ne ile karşılaşacağımı da bilirim.

bu konuda konusmussunuz sanirim arkadaslar kesinlile tavsiye etmem.aslina bakarsaniz besik bile tavsiye etmem.6yasinda kizim.var.bir kez olsun besiginde yatiramadim cok hareketliydi.dusecek diye yatiramadim.bosuna almis oldum o yataga donusen besigi.bir kere yatagin eni cok dar.bir bir ay once yataga cevirdik bedik kidminida masaya cevirdik.mada sallaniyor ve masanin ust on kisminda tahta var.yani cocugun yaxi yazacagi yer duz degil.neyse yataga gelelim.yatagi olusturunca sok olduk. tek kisilik yatak sigmiyor.ozel yatak almak laxim on dar ve kisa.zaten cocuk buyudu.ozel yatak vatmi o boyutta satilan bilmiyorum ama olsa bile zaten dar o yatakta nasil yatacak.simdi sacma sapan oyle ortalikta duruyor.besik yatagini koydum icine altta kalan kisma da yorgani.katlauip koydum.yatagimsi birsey oldu:)ama cocugumu kesinlikle yatiramam orda.oyle duruyor bos odada.cocugumu nerde yatirdim.dimdiye kadar o meseleye gelelim.yatak.odadina yere tek.kisilik yatak attim su yasa kadar orfa yatti.oyle rahat ettimki.dusecek derdi kalmadi.ki yerfeki yataktan bile defalarca dusuyordu.dis cikarma zamano ozellikle cocuklar kendilerini uyurken ordsn oraya atiyolar.kac defa gece yataktan yere inmis yerde uyurken buldum:)yerde pikeler battaniyeler oyle gecti gitti.artik 6 aydik kendi yataginda yatiyor dusme korkusu olmadan.kendi yatagi dedigim yeni yatak yani.

Valla canım ben daha önce ikili test üçlü test vb. bir şey yaptırmadım. O yüzden bilmiyorum. Ama arkadaşıma doktorun söylediği şuydu "eğer üçlü testi yaptırsaydınız bebekteki sorunu farkedebilirdik."

Neticede biz ne dersek diyelim herkesin kendi iradesi ile karar verebileceği bir durum. Ben ne olursa olsun yaptırmayı düşünüyorum. En azından sonunda ne ile karşılaşacağımı da bilirim.

doktorun bunu şundan demiş olabilir diye düşünüyorum çoğu down sendorumlu çocukta kalp anomalisi ihtimali yüksek oluyor yani down tek başına değilde beraberinde bir kalp sorunuda getiriyor ve belki arkadaşınınki trozomi 18 veya 21 vakasıdır. öyle durumlarda down testiyle çıkıyor diye biliyorum ve kalpte kesin sorun oluyor
allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin

bende yaptıracağım zaten doktorum istersen yaparız dedi bende tabiki istiyorum dedim

kızlar merabalarrrr...nasılsınız bakem? ben bugün doktora gittim kontrole biraz troidim düşük çıktı ama doktor ilaç vermedi bilenler için değeri yazıyorum tsh:0,21......serbest t4 ölçülmedi....neyse geri kalan herşey normal çıktı bebiş oynuyor annesi dedi doktor...kanama alanım ise küçülmüş yarın da iç ilacı sonra dinlen kendiliğinden geçer zaten dedi:))) ayy mutlu oldum yavrumu görünce...rabbim hepimize doktorumuzun yanından 9 ay boyunca gülerek çıkmayı nasip etsin....bu arada bir arkadaş atıl yüksel diye bir doktoru tavsiye etmiş ben şimdi araştırdım,kendisi teşvikiye de ve muayene ücreti 500tl imiş geçen sene....çook pahalı geldi bana yaaaa.....

kızlar merabalarrrr...nasılsınız bakem? ben bugün doktora gittim kontrole biraz troidim düşük çıktı ama doktor ilaç vermedi bilenler için değeri yazıyorum tsh:0,21......serbest t4 ölçülmedi....neyse geri kalan herşey normal çıktı bebiş oynuyor annesi dedi doktor...kanama alanım ise küçülmüş yarın da iç ilacı sonra dinlen kendiliğinden geçer zaten dedi:))) ayy mutlu oldum yavrumu görünce...rabbim hepimize doktorumuzun yanından 9 ay boyunca gülerek çıkmayı nasip etsin....bu arada bir arkadaş atıl yüksel diye bir doktoru tavsiye etmiş ben şimdi araştırdım,kendisi teşvikiye de ve muayene ücreti 500tl imiş geçen sene....çook pahalı geldi bana yaaaa.....

ay çok sevindim bebeğine :) Ben ayın 22 sinde göreceğim, çok özledim onu yaa.. :(

Back
X