2014 Şubat Anneleri

hepinize iyi geceler. cok optum.artik yatalim biz :)

allah gonlumuzdekini hakkimizda hayirli eylesin , hakkimizda hayirli olani gonlumuze nasip etsin.
amin

arkadaşlar bende bu testlerden korkuyorum 2li 3lü testler sadece zeka geriliğini ve özürlü olmasını belirliyo allah korusun ...

yani bunlarsa bebek karnımızdayken müdale edilip kurtarılcak durumlar değilse... şunu sormalı insan kendine allah korusun böyle bi durum oldugunda nabarım.. ben inancıma göre aldırılmaması gerektigini biliyorum o yüzden bu testleri yapmam ne saglıcakki daha kötü olmamı buna insan kendini hazırlayabilir mi hazırlayamaz asla.. kötü sonu bilsen nolucak hem allah koruduktan sonra..

ben anaokulu ögretmeniyim ve çok sayıda öğrencim oldu ... bi öğrencim vardı çok başarılı ve aktif değişik algılaması çok gelişmişti okumayı söktü sırf çalışma kitaplarından ve bu çocuk 5 yaşında ..veli toplantısında annesine çocugundan bahsettim ve başka alanlardada onu keşfedilmesi gerektigini söyledim kadın ağlamaya başladı.. hamileyken cocuguna yüzde 90 özürlü demişler fiziksel bitmiş kadın ağla ağla aldır demişler aldırmamış inandıgı için günahtan korkusuna.. sonra aylar geçtikçe utrasyonda eli aya heşeyi tamam gözükünce demişler yok zihinsel özürlü kadın yıkılmış 9 ayı serumlerla aglayarak geçmiş... ee sonuç çocuk okuldaki en zeki çocuk ve hiçbi özürü yok ve böyle duydugumuz çok yaşanmışlık var... e bu inanca sahip olmayan insanalrın aldırdıgı çocukların vebalini kim vericek... şimdi çok iyi çok güzel allah bize evlat yollamış diye seviniyoruz onun bi kusuru oldugunda sevmicekmiyiz vazmı geçicez ondan...

allah hepimizin yavrularını korusun çok korkuyorum ama çokta üzülüyorum böyle daha karnımızdayken cocuklara bi etiet vurulmasına ve annelerin üzülmes,ine çok üzülüyorum umarım hepimizin sonuçları güzel çıkar saglıklı evlatlarımız olur:50:

Amin canım.. Ben de inançlı bir insanım.. İnsanların keyfi bebek aldırmalarına karşıyım ama farklı bir problem varsa gerçekten bu kararı almak kolay değil.. 2 li test için haklısın kesin sonuç vermiyor.. Hatta dr 1/1000 çıkan birinin bile down sendromlu çocuğu olma ihtimali var dedi ama cvs amniyo sentez % 100 sonuç veriyor yani eğer Allah korusun eğer pozitif çıkarsa bebek mongol doğuyor.. Allah bana ve hiçbirimize bu seçimi yaptırmasın ama hiç kolay bir kar değil.. Çünkü ben belki bu çocuğu dünyaya getirmeye karar veriyorum, Doğruyorum ama diyelim ki doğumda hayatımı kaybettim yada Rabbim bana ona bakacak ömür vermedi, hayatı boyu bakıma muhtaç olacak bu çocuğa kim ilgi gösterir kim benim gibi bakar ki..bir yakınımı başınageldi, bebeği mongol doğdu, neler yaşadılar, hiçkolay değil..

Bu keyfi bir karar olmaz o yüzden inançla sınırlamamak lazım..Allahın tıp vasıtasıyla verdiği imkanlardan faydalanmaktan yanayım ben.. Önlem alınacak bir durum da olabilir.. Anne karnında açık kalp ameliyatı bile yapılıyor artık..
Ayrıcs aldırmak zorunda kalan insanları da yargılamamak lazım bence..Sen aldırmanın günah olduğunu düşünürsün başkası hayatı boyunca bakıma muhtaç olacak bir çocuğu doğurmak istemez.. Herkesin günahını vebalini Rabbim bilir..

Ayrıca herkesin fikrine saygılıyım.. İstemeyen yaptırmaz ama benim gibi yaptıranları da yargılamayın lütfen.. her ay bebeğimizin sağlık durumunu öğrenmek için de usg ye giriyoruz.. herşeyi oluruna bırakırsak her ay usg ye de girmeyip köydeki gibi takipsiz gebelik geçirip doğum yapmak lazım o zaman.. yada çocuğumuz olmuyor napalım deyip tedavi olmamak lazım.. ben ne yaparım bilmiyorum ama kolay bir karar değil.. Bugün zor bir gün geçirdim arkadaşlar.. Umarım hepimiz güzel haberler alırız iyi geceler..

Son düzenleme:
bu gun ne gordum bilinnn . allahim inanamiyorum resmen mucizeeee. dr teyzemize kontrole gittik. ultrasonda bide ne goriyimmm. benim 11+3 luk minik sipam bi oynuyo teyzeleri bi hopluyo zipliyo gorseniz. :) saskinliktan dilim tutuldu. o daha minicinik seyy icerde oynuyo. biz duymasakta. :)

boyyle ayaklarini tepistiriyo. elini salliyo bisey yakaliycak gibi. popisinin ustunde hoplatiyo kendini ( totosunu yerim onun). dr teyzemiz bile sasirdi :)

ben bukadar erken bu denli hareket etmesini beklemiyodum :)
harika bi duyguuuu muthisssss. ( masallah deyin teyzeleriiii )

:)))))
allah hepimize nasip etsin . rabbim tamamina erdirsin. ins bu bebisime bisi olmaz. bu kadar gordukten sonra dayanamam :(

maşallah sübhanallah:nazar:allah kucağına nasip etsin inşallah...

Amin canım.. Ben de inançlı bir insanım.. İnsanların keyfi bebek aldırmalarına karşıyım ama farklı bir problem varsa gerçekten bu kararı almak kolay değil.. 2 li test için haklısın kesin sonuç vermiyor.. Hatta dr 1/1000 çıkan birinin bile down sendromlu çocuğu olma ihtimali var dedi ama cvs amniyo sentez % 100 sonuç veriyor yani eğer Allah korusun eğer pozitif çıkarsa bebek mongol doğuyor.. Allah bana ve hiçbirimize bu seçimi yaptırmasın ama hiç kolay bir kar değil.. Çünkü ben belki bu çocuğu dünyaya getirmeye karar veriyorum, Doğruyorum ama diyelim ki doğumda hayatımı kaybettim yada Rabbim bana ona bakacak ömür vermedi, hayatı boyu bakıma muhtaç olacak bu çocuğa kim ilgi gösterir kim benim gibi bakar ki..bir yakınımı başınageldi, bebeği mongol doğdu, neler yaşadılar, hiçkolay değil..

Bu keyfi bir karar olmaz o yüzden inançla sınırlamamak lazım..Allahın tıp vasıtasıyla verdiği imkanlardan faydalanmaktan yanayım ben.. Önlem alınacak bir durum da olabilir.. Anne karnında açık kalp ameliyatı bile yapılıyor artık..
Ayrıcs aldırmak zorunda kalan insanları da yargılamamak lazım bence..Sen aldırmanın günah olduğunu düşünürsün başkası hayatı boyunca bakıma muhtaç olacak bir çocuğu doğurmak istemez.. Herkesin günahını vebalini Rabbim bilir..

canım benim dua edicem sakın yanlış anlama yargılamak değildi haddime dğil tabikis eçim senin bende aldırmam diyorum ama çok ama çok kahrolurum benim anlatmak istedigimde annelerin bu en güzel zmanlarında üzülmelerine dayanamıyorum .. artık senin aklına doktor bunu koymuş yani banada dese bende yaptırıdım bu 2. testi o yüzden diyorum 2li 3lü testleri yaptırmayıp ögrenmemk en iyisimi acaba diye.. ama bak dediğin gb kalpte sorun oldumu ameliyat ediyolar benim tam bilgim yok o gb düzeltilebilecek sorunalrda o testlerle mi anlaşılıyo ben bunuda sormak istedim aslında.. dediğim gb seni yargılamam asla söz konusu olmaaz en az senin kadar üzüldüm ve dua edicem inşallahta bi sorun cıkmaz testi yaptırdıgındada hepberaber yasin okur dua ederiz arkadaşım bebeğinin de hareketlerinide görmüşsün allah hepimizinkini korusun inşalalh

Ayrıca herkesin fikrine saygılıyım.. İstemeyen yaptırmaz ama benim gibi yaptıranları yargılayan arkadaşlar her ay usg ye de girmeyip köydeki gibi takipsiz gebelik geçirip doğum yapsınlar o zaman.. Bugün zor bir gün geçirdim arkadaşlar.. Umarım hepimiz güzel haberler alırız iyi geceler..

üzülme cnaım sakında yanlış anlama sana itafen değil bu aklımı kurcalayansoru hep kafamda kendimide sınıyorum yani ne yapar insan diyo çok üzücü ve zor bişey.. zaten daha çok yeni bebekelrimizin tehlikeleri zmanalrı geçmedi hep bi korku var içimizde bide böyle şeyler aklımzıı kurcalıyo ... bi arkadaşım var dediğin gb belkide köy gb 6bucuk aylık hamile oldugunu ve erken dogum riski oldugunu duydu hemde bu kişi tedavi görüyodu bebek olması için yaza tüp ebbek yaptırcaktı maddi açıdan hazırlıyodu kendini diyet yapıyodu kk dan arkadaşım bursalı tnaıştık biz bursalı topiğimizde kızını dogurdu mucize gb 15 gün hamile oldugunu bildi çok güzel bi kızı var bisürü tahlil yok utrasyon yok aşılar iğneler yok ve düşünki 7 aylık dogdu küvezde bile kalmadı tabiki elimizden geleni yapıyoruz deli oluyorum ben şimdi 15 gün geçsede görelim diye ama hangisi daha iyi bilmiyorum ... kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz o yüzden bol bol dua ediyorum hepimiz için tabiki...:16:

Merhaba kızlar,
bugün 2 li test yaptırdık sonucum 1/410 çıktı.. Dr değer için ne iyi ne kötü diyebiliriz ve detaylı ultrason yaptı tekrar, burun kemiği, burun çene açısı, kalp vs gibi birkaç değere baktı, sadece açı çok az yüksek dedi ve kesin sonuç için cvs yapalım dedi.. Ense kalınlığında problem yok ama hem yaş faktörü hem de serbest hcg nin çok yüksek olması değeri yükseltmiş..tüp bebek tedavisi bazen bu serbest hcg değerinde yalancı yükseklik yapıyormuş.. Umarım öyledir çok korkuyorum:(( Çarşamba cvs yapılacak.. Bana dua edin arkadaşlar.. İnşallah iyi sonuç alırız.. 2 li test yaptıran varmı aranızda değeriniz kaç çıkmıştı..
Daha önce bu işlemi yaptıran var mı..

Canım bütün dualarım seninle. Her ne kadar doktorlara güvensek te tıp ta bazen yanılabiliyor. Umuyorum ki hayırlı ve güzel haberler alırsın.

arkadaşlar bende bu testlerden korkuyorum 2li 3lü testler sadece zeka geriliğini ve özürlü olmasını belirliyo allah korusun ...

yani bunlarsa bebek karnımızdayken müdale edilip kurtarılcak durumlar değilse... şunu sormalı insan kendine allah korusun böyle bi durum oldugunda nabarım.. ben inancıma göre aldırılmaması gerektigini biliyorum o yüzden bu testleri yapmam ne saglıcakki daha kötü olmamı buna insan kendini hazırlayabilir mi hazırlayamaz asla.. kötü sonu bilsen nolucak hem allah koruduktan sonra..

ben anaokulu ögretmeniyim ve çok sayıda öğrencim oldu ... bi öğrencim vardı çok başarılı ve aktif değişik algılaması çok gelişmişti okumayı söktü sırf çalışma kitaplarından ve bu çocuk 5 yaşında ..veli toplantısında annesine çocugundan bahsettim ve başka alanlardada onu keşfedilmesi gerektigini söyledim kadın ağlamaya başladı.. hamileyken cocuguna yüzde 90 özürlü demişler fiziksel bitmiş kadın ağla ağla aldır demişler aldırmamış inandıgı için günahtan korkusuna.. sonra aylar geçtikçe utrasyonda eli aya heşeyi tamam gözükünce demişler yok zihinsel özürlü kadın yıkılmış 9 ayı serumlerla aglayarak geçmiş... ee sonuç çocuk okuldaki en zeki çocuk ve hiçbi özürü yok ve böyle duydugumuz çok yaşanmışlık var... e bu inanca sahip olmayan insanalrın aldırdıgı çocukların vebalini kim vericek... şimdi çok iyi çok güzel allah bize evlat yollamış diye seviniyoruz onun bi kusuru oldugunda sevmicekmiyiz vazmı geçicez ondan...

allah hepimizin yavrularını korusun çok korkuyorum ama çokta üzülüyorum böyle daha karnımızdayken cocuklara bi etiet vurulmasına ve annelerin üzülmes,ine çok üzülüyorum umarım hepimizin sonuçları güzel çıkar saglıklı evlatlarımız olur:50:

ağzına sağlık sana birebir katılıyorum..ben kesinlikle tarama testlerini yaptırmayı düşünmüyorum..hem güvenilir olmayan bir test sonucunda hamileliğimi kendime zehir edemem düşünsenize o psikolojiyle bebeğin ve annenin halini..hemde ne saçma bişey ya çamaşır makinasımı bu bozuk çıktıysa iade eder gibi aldırmayı tavsiye ediyolar falan vicdansızlık bu..yalnız 20.haftada ayrıntılı ultrason yapılıyor onu yaptırıcam.bebeğin bütün organlarını tarıyorlar herhangi bir hastalığı varsa doğum esnasında o rahatsızlığıyla ilgili hekim hazır bulunuyor ve acil müdahale etmesi gereken bir durum olursa hemen müdahale ediyor o an tedaviye başlıyormuş..ben tarama testlerini yaptırmıcam sadece ayrıntılı ultrason..allahıma tevekkül allah hayırlı sağlıklı evlt nasip etsin inşallah...

ağzına sağlık sana birebir katılıyorum..ben kesinlikle tarama testlerini yaptırmayı düşünmüyorum..hem güvenilir olmayan bir test sonucunda hamileliğimi kendime zehir edemem düşünsenize o psikolojiyle bebeğin ve annenin halini..hemde ne saçma bişey ya çamaşır makinasımı bu bozuk çıktıysa iade eder gibi aldırmayı tavsiye ediyolar falan vicdansızlık bu..yalnız 20.haftada ayrıntılı ultrason yapılıyor onu yaptırıcam.bebeğin bütün organlarını tarıyorlar herhangi bir hastalığı varsa doğum esnasında o rahatsızlığıyla ilgili hekim hazır bulunuyor ve acil müdahale etmesi gereken bir durum olursa hemen müdahale ediyor o an tedaviye başlıyormuş..ben tarama testlerini yaptırmıcam sadece ayrıntılı ultrason..allahıma tevekkül allah hayırlı sağlıklı evlt nasip etsin inşallah...

amin inşallah vicdanlı doktorların eline düşürsün hepimizi çünkü en ufak lafları çok öenemli biizm için

neyse ben çıkıyorum kızlar bugün baya yoruldum açrşıda hiç uyumadım az uyuyayım sahura kadar:16: görüşürüz:3:

Merhaba kızlar,
bugün 2 li test yaptırdık sonucum 1/410 çıktı.. Dr değer için ne iyi ne kötü diyebiliriz ve detaylı ultrason yaptı tekrar, burun kemiği, burun çene açısı, kalp vs gibi birkaç değere baktı, sadece açı çok az yüksek dedi ve kesin sonuç için cvs yapalım dedi.. Ense kalınlığında problem yok ama hem yaş faktörü hem de serbest hcg nin çok yüksek olması değeri yükseltmiş..tüp bebek tedavisi bazen bu serbest hcg değerinde yalancı yükseklik yapıyormuş.. Umarım öyledir çok korkuyorum:(( Çarşamba cvs yapılacak.. Bana dua edin arkadaşlar.. İnşallah iyi sonuç alırız.. 2 li test yaptıran varmı aranızda değeriniz kaç çıkmıştı..

cnm sende hiç canını sıkma senin bebiş 100/100sağlıklı ben sana söylim.o testlerin yanılma payları çoook yüksek.benim kuzenimin bebeğine özürlü hatta doğduğunda çok yaşamaz ölür dedi dr lar. aldırması için ikna etmeye çalıştılar hatta kocası bile ısrarla aldıralım dedi yazık kızcağız hamileliği boyunca hem bu baskılarla hemde üzüntüyle,sıkıntıyla göz yaşıyla perişan oldu ama aldırmadı.doğurdu çocuk sapasağlam doğdu üç yaşında şu an ve zeka küpü maşallah...sen içini rahat tut inşallah sapasağlam,sağlıklı bi bebiş olucak kucağında allahın izniyle rahat ol..

Merhaba kızlar,

Canım öncelikle zor bir durumla karşı karşıyasın allah yardımcın olsun dualarımız seninle ;( benim kuzeniminde seninle Aynıydı değeri çok korktular üniversite hastanesinde test istediler epey yaptırmadı Ama şimdi inan o kadar zeki ve yakışıklı bir oğlu varki herkes siz bunu nasıl yaptınız diyor ;) ama sonuç olarak kuzenim hamileliğinde altı kilo aldı stres çok fazlaydı eşi ile ayrılma noktasına geldi sonra bebek doğu ca hepsi geçti allaha sığın stres yapmamaya çalış tıp ilerledi teStinin sonucu inşallah çok iyi gelir benim içime öyle doğuyor ;)

Merhaba kızlar,

canim bende yaptırdım sonucu salı günü cikcak suan belli değil

derdime ortak olup ,destek mesajları yollayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Allah hepinize sağlıklı bir hamilelik nasip etsin inşallah.bebek sahibi olmayı isteyip de olamayanlara da Rabbim tez zamanda o güzel duyguyu hayırlısıyla tattırsın inşallah.

Back
X