2014 Şubat Anneleri

bide

şu ağız silme mendilleri hazırları 10 tanesi 7 lira mı öyle bişey kumaş kalitesini bilmiyorum ama yapamayacak olanlar öyle alabilir dantelli de üstlelik

benim ananem eşimin teyzesi oyaladı sağolsunlar rengarenk oldu 30 tane olmuştr biz yıkama da , ağzını silme de ve altını temizlerken genelde onu kullanıyoruz daha yumuşak oluyor onun için çok yaptık. rengine göre ayırıp kullanacağım :34:

Yıkamada ve alt silmede nasıl kullanıyosun :26::26::26:

Annemde yapayım ben dedi ama gerek yok dedim ben yaptırsam mı acaba :44::44::44:

Sen varyaaa adamın dibisin aga.ay lav yu :15::16::54:

sağol tatlım :16:
bu liseteye ek olarak giyim açısından bizim bebekler için mont düşünülebilir, kızlar için 9-12 ay kilotlu çorap aynı zamanda evi soğuk olanlar için uyku tulumu yine 9 aydan sonra kullanılmak için

kızlar bide bir küçük öneri daha

O CİCİLİ BİCİLİ ALT AÇMALARIN YANINA PAZENDEN ANNENİZ ESKİ USUL SİZE BEBEK BEZLERİ VARYA BEYAZ HANİ YIKANANLARDAN ONLAR GİBİ BİŞİLER YAPSIN DİKTÖRGENDE OLABİLİR KAREDE BUNU ALT AÇMANIN ÜZERİNE AÇARSANIZ ÇÜNKÜ OLUYOR BAZEN KAKASI ÇOK ÇIKMIŞ OLUYOR FALAN ALTINI DĞEİŞİRKEN ALT AÇMANIN ÜZERİNE AÇIYORSUN (ALT AÇMA SÜREKLİ KİRLENMİYOR) BUNU YADA KAKADAN SONRA KIÇINI YIKADIĞINDA HEMEN BUNA SARIYORSUN HAVLU YERİNE KULLANIŞLI OLUYOR BİZDE OĞLUMDA 4-5 TANE VARDI

Son düzenleme:

Annemde yapayım ben dedi ama gerek yok dedim ben yaptırsam mı acaba :44::44::44:

ananem kendisi aldı yumuşacık

yıkamak için kullanılan lifler yanında halt etmiş onları biraz büyük yaptı ayırt edebilinsin diye

altını silmek içinde ıslak mendil kullanmak istemiyorum bir süre pamuk ve ılık su ile temizlenebiliyor yaptığı bez pamuktan bile yumuşak

bu liseteye ek olarak giyim açısından bizim bebekler için mont düşünülebilir, kızlar için 9-12 ay kilotlu çorap aynı zamanda evi soğuk olanlar için uyku tulumu yine 9 aydan sonra kullanılmak için

O CİCİLİ BİCİLİ ALT AÇMALARIN YANINA PAZENDEN ANNENİZ ESKİ USUL SİZE BEBEK BEZLERİ VARYA BEYAZ HANİ YIKANANLARDAN ONLAR GİBİ BİŞİLER YAPSIN DİKTÖRGENDE OLABİLİR KAREDE BUNU ALT AÇMANIN ÜZERİNE AÇARSANIZ ÇÜNKÜ OLUYOR BAZEN KAKASI ÇOK ÇIKMIŞ OLUYOR FALAN ALTINI DĞEİŞİRKEN ALT AÇMANIN ÜZERİNE AÇIYORSUN (ALT AÇMA SÜREKLİ KİRLENMİYOR) BUNU YADA KAKADAN SONRA KIÇINI YIKADIĞINDA HEMEN BUNA SARIYORSUN HAVLU YERİNE KULLANIŞLI OLUYOR BİZDE OĞLUMDA 4-5 TANE VARDI

Ya anlamadım şimdi alt açmak için özel bez mi yapılması gerek.Bu piyasada satılan alt açma bezleri ne işe yarıyor ay kafam karıştı :27::27::27:

ananem kendisi aldı yumuşacık

yıkamak için kullanılan lifler yanında halt etmiş onları biraz büyük yaptı ayırt edebilinsin diye

altını silmek içinde ıslak mendil kullanmak istemiyorum bir süre pamuk ve ılık su ile temizlenebiliyor yaptığı bez pamuktan bile yumuşak

Anneme bir danışayım bakayım o yaparım derse oda yapsın bize zaten çok hevesli :9::9::9:

Anneme bir danışayım bakayım o yaparım derse oda yapsın bize zaten çok hevesli :9::9::9:

evet canım odabilir zaten
bide banyo havlusunun içine yaptı ilk ay onu da koyuop öyle sarıyoruz havlu tahrişetmesin diye onun hazırını bile yapmışlar

bu gittiğimiz yerde eminönünde gösterdiler. artık çoğu şeyin hazırı oluyor ya

ya anlamadım şimdi alt açmak için özel bez mi yapılması gerek.bu piyasada satılan alt açma bezleri ne işe yarıyor ay kafam karıştı :27::27::27:

canım şöyleki
şimdi alt açmanın içinde elyaf veya kauçuk gibi bişi var değilmi onu yıkamak öyle ha deyince olmuyor sürekli yıkanmıyor yani
o yüzden böyle bazenden kenarları overloklu bez yapmıştı annem oğluma halada duruyor onlar beyaz renk mesela boyutuda 70*40 gibi bişiler onu alt kısmına açıyorsun altını değişirken kaka falan bulaşırsa diye ki bazen bulaşabiliyor temizlerken onu hemen makinaya at yıkansın
sonra dediğim gibi altını yıkadın diyelimki belden aşağısını havlu yerine hemen ona sarıyorsun ıslaklığı alsın diye

kullanışlı bişi yani

ya aklıma geldikçe yazıyorum ama kızlar
mesela bebeğe yastık yapacaksınız ya birer tane fazla yapın yastığı ve battaniyeyi kalitelide olmayabilir neden dicek olursanız bakın siz doğum yapıyorsunuz bebeğiniz yeni daha minnak bişi
lohusa görmeye biri geliyor oda bebekli ama daha büyük bir çocuk çocuğu uyuyor sizden bişi iştiyor yatırmak için yer istiyor yastık istiyor üzerine örtü istiyor bebeğinizin kendi yastığını veremezsiniz yada battaniyesini çünkü hasta olur falan mikrop bulaşır kaygısı taşıyorsunuz ben öyle olmuştum yani neyseki evdeki yedekleri vardı onları misafir çocuğu için ayırdım ben
:34::34::34:

canım şöyleki
şimdi alt açmanın içinde elyaf veya kauçuk gibi bişi var değilmi onu yıkamak öyle ha deyince olmuyor sürekli yıkanmıyor yani
o yüzden böyle bazenden kenarları overloklu bez yapmıştı annem oğluma halada duruyor onlar beyaz renk mesela boyutuda 70*40 gibi bişiler onu alt kısmına açıyorsun altını değişirken kaka falan bulaşırsa diye ki bazen bulaşabiliyor temizlerken onu hemen makinaya at yıkansın
sonra dediğim gibi altını yıkadın diyelimki belden aşağısını havlu yerine hemen ona sarıyorsun ıslaklığı alsın diye

kullanışlı bişi yani

mesela bebeğe yastık yapacaksınız ya birer tane fazla yapın yastığı ve battaniyeyi kalitelide olmayabilir neden dicek olursanız bakın siz doğum yapıyorsunuz bebeğiniz yeni daha minnak bişi
lohusa görmeye biri geliyor oda bebekli ama daha büyük bir çocuk çocuğu uyuyor sizden bişi iştiyor yatırmak için yer istiyor yastık istiyor üzerine örtü istiyor bebeğinizin kendi yastığını veremezsiniz yada battaniyesini çünkü hasta olur falan mikrop bulaşır kaygısı taşıyorsunuz ben öyle olmuştum yani neyseki evdeki yedekleri vardı onları misafir çocuğu için ayırdım ben

pratik alt açma bezi çıkarmışlar biz ondan aldık makineye atılıyor çanta da taşımak için bide hazır aldık onu da kullan at tarzı
bebek kakası çok zor çıkıyor ya cidden güzelim şeyikirletmeye gerek yok pofuduk alt açma seti de aldık ama farklı amaçta kullanacağım pusetin içineyada ana kucağının içine altına sermek için :1::1::1:

yastık kesinlikle lazım bizim extra 2 tane var malum teyzemle aramda 2 ay var sık sık birlikte olucaz tosunumla :D

$images.webp

Son düzenleme:
evet canım odabilir zaten
bide banyo havlusunun içine yaptı ilk ay onu da koyuop öyle sarıyoruz havlu tahrişetmesin diye onun hazırını bile yapmışlar

bu gittiğimiz yerde eminönünde gösterdiler. artık çoğu şeyin hazırı oluyor ya

Allahım allahım neler yapıyolar neyse bu hafta çıkalım annem ben yaparım derse ona kalır.:52::52::52:

Tünaydın kızlar..
Kendime gelemiyorum sersem gibiyim :53:
Harika şeyler yazmışsınız hepsini okudum valla her birinizden bir şey öğreniyorum ben hepten cahil çıktım :24:

Allahım allahım neler yapıyolar neyse bu hafta çıkalım annem ben yaparım derse ona kalır.:52::52::52:

bu konuda anneler, ananeler harika ne hazırıymış yaparım ben diyip durdu ananem sağolsun :1:
bazı şeylerde de bu daha kolay yapmaya değmez dedi tabi :9::9:

wuuuuuu benim kızın resme bakın :D akrobasi yapıyor

Son düzenleme:

canım bu konuda sana katılıyorum..kızlar alt açmada kullanılacak 7,5 liraya 4-5 tane pazen battaniye alın..inanın bana bunu ilk dediklerinde ne saçmalıyorlar demiştim ama 4-5 tane bile az geldi bize.. bir tanesi hep dışarı gezme çantasında oluyor,gün içinde 1-2 tanesi batıyor kakadan dolayı..eee heran çamaşır yıkanamayacağına göre hazırda 1-2 tane daha olması lazım..ilk 6 ay kaka dışarı çıkıyor çıtçıtlı badiden..ev batacağına pazen battaniyeler batsın demi ama

Giyim için ; giyimlerimiz için tık tık

* ağız silme mendili ( 20 tane var ) BUNU EVDE YAPABİLİRSİNİZ PENYELERDEN AMA YİNEDE MALİYETLİ DEĞİL
* Hastane çıkışı
* Pijama
* Zıbın ( mevsime göre )
* tulumlar
* Alttan çıtçıtlı badiler
* Hırka , yelek
* Ev patiği
* Önlük
* ince kalın battaniyeler
* Atlet GEREKSİZ
* Şapka bere KIŞLIK BİR ADET OLUR BELKİ AMA İLK BAŞTA İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM BİZİM BEBELER İÇİN ÇÜNKÜ BATTANİYEDE OLACAKLAR
* Çorap burada
* Önlük
* Patik
* Pratik Alt açma

Anne ihtiyaçları ;

* Hijyenik kadın pedi
* Gögüs pedi tık tık
* Gögüs kremi tık tık
* Emzirme sütyeni BUNUDA GEREKSİZ BULUYORUM
* Hamile külodu
* Gögüs pompa seti İLK BAŞTA İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM BEBEBK BOL BOL EMZİRİLİRSE SÜT ZATEN 2 GÜNE GEŞECEKTİR
* Önden açılan gecelik yada pijama ÖNDEN AÇILAN ÇOK KULLANIŞLI OLMUYOR ÇÜNKÜ ÖNDEN AÇTIĞINIZDA MEMENİZ ORTADA KALIYOR OYSA NORMAL PİJAMALARI ALTTAN AÇTIĞINIZDA MEMENİZ GÖZÜKMEZ SADECE BEBEK ALTINDAN EMER (TECRÜBEYLE SABİTTİR)
* Terlik
* Emziren annelere özel çay

merhabalar sizi gebeliğimin 5.haftasından beri takip ediyorum:)çok faydalı şeyler öğrendim insan ortak birşeyler bulduğunda mutlu oluyor.ilk gebeliğim inşallah rabbim tamamına erdirir.izmirden kucak dolusu sıcak :42:selamlar

kızlar size bir kaç tavsiyem olacak
elinizin altında 10 dan fazla çıtçıtlı badi bulunsun..çoğu kaka olacak çünkü..
bebeklerimiz kış bebeği olacağı için bir çıtçıtlı uzun kollu badi ve bacak kısmına bir patikli pijama ve en üstede bir tane bildiğimiz altüstlü takım yeterli olacaktır..benim düştüğüm hataya düşmeyin lütfen..kayınvalidem yüzünden çocuğum neler çekti..yoğurt mayalıyor gibi çocuğu sarıp sarmaladı kat kat giydirdi ve sonunda bebeğim atopik dermatit yani sıcağa bağlı alerji oldu ve ben bebeğimi ilk 6 ay hiç öpemedim..yüzü eli her yeri yara bere içinde kaldı..bebeğinizi yatağından alırken ince bir pazen battaniyeye sarmanız yeterli olacaktır..
bebeğinizin takımının şapkası varsa mutlaka emzirirken çıkartın bebişler ter içinde kalıyor çünkü..emzirirken battaniye sarmayın,emzirdikten sonra gazını alırken sırtına atıverin ince pazen battaniyeyi teri soğumasın diye..

kızlar en önemli şeyi söyleyeyim size..sizlere anneliği ne ben ne başkası öğretecek..size anneliği bebeğiniz öğretecek..içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın..lohusayken çevrenizde akıl veren çok olacak..hı hı tamam peki deyip kimseyi kırmadan geçiştirin ama hep kendi bildiğinizi okuyun..o bebeği sizden daha iyi kimse düşünümez çünkü..neyse aklıma geldikçe karalarım birşeyler yine..

Giyim için ; giyimlerimiz için tık tık

* ağız silme mendili ( 20 tane var ) BUNU EVDE YAPABİLİRSİNİZ PENYELERDEN AMA YİNEDE MALİYETLİ DEĞİL
* Hastane çıkışı
* Pijama
* Zıbın ( mevsime göre )
* tulumlar
* Alttan çıtçıtlı badiler
* Hırka , yelek
* Ev patiği
* Önlük
* ince kalın battaniyeler
* Atlet GEREKSİZ
* Şapka bere KIŞLIK BİR ADET OLUR BELKİ AMA İLK BAŞTA İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM BİZİM BEBELER İÇİN ÇÜNKÜ BATTANİYEDE OLACAKLAR
* Çorap burada
* Önlük
* Patik
* Pratik Alt açma

Anne ihtiyaçları ;

* Hijyenik kadın pedi
* Gögüs pedi tık tık
* Gögüs kremi tık tık
* Emzirme sütyeni BUNUDA GEREKSİZ BULUYORUM
* Hamile külodu
* Gögüs pompa seti İLK BAŞTA İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM BEBEBK BOL BOL EMZİRİLİRSE SÜT ZATEN 2 GÜNE GEŞECEKTİR
* Önden açılan gecelik yada pijama ÖNDEN AÇILAN ÇOK KULLANIŞLI OLMUYOR ÇÜNKÜ ÖNDEN AÇTIĞINIZDA MEMENİZ ORTADA KALIYOR OYSA NORMAL PİJAMALARI ALTTAN AÇTIĞINIZDA MEMENİZ GÖZÜKMEZ SADECE BEBEK ALTINDAN EMER (TECRÜBEYLE SABİTTİR)
* Terlik
* Emziren annelere özel çay

yerim seniiii:56:ellerin dert görmesinnnnnn,evlatların hayırlı evlat olsun inşallahhhhh:16::16::16::54::54::54:

kesinlikle yaptırmalısın.ihtiyacın olacak mutlaka.:34:benim anneannem yaptı bana çeyiz olarak.sandıgımda hazır:16:

canım şöyleki

kullanışlı bişi yani

o bezlerden gerekiyor hakkaten ya benimde aklıma geldi.....alt açmayı bi yere giderken de götüreceğimiz için temiz kalmalı:34:

annem 2 bebek yastığı yaptı bana.birini su an ben kullanıyorum bacak arası yastığı olarak:1::1:bi tane daha yaptırırım belki...yeter.dedigin gibi misafir falan gelse istiyo.bir de yer minderi de önemli.güzel bir sey yaptırmalıyım....oturma odasında lazım olacak sonuçta..ayy su an evimin en sevdiğim yeri oturma odam ve mutfağım....aynı odada çünkü bebeğimden ayrı kalmıcammm:1: onu yer yatağına yatırırım biraz hareketlendi mi yemeğimi yaparım bende rahatca:16:

harikasınız millet foruma girmeden kalem defter hazır bulunduruyorum hepsini not alıyorum :))) alışveriş yaparken bol bol yararlanıcam bi de pratik bilgiler bölümü yaptım ohhhhh:)))))))))

merhabalar sizi gebeliğimin 5.haftasından beri takip ediyorum:)çok faydalı şeyler öğrendim insan ortak birşeyler bulduğunda mutlu oluyor.ilk gebeliğim inşallah rabbim tamamına erdirir.izmirden kucak dolusu sıcak :42:selamlar

Hazır buradayken sorayım:1: işsizlik ödeneği için başvuru yapan var mı? öğretmenim ve özel sektörde çalışıyordum ücretsiz izne ayrıldım.Doğum parası ve ödenekle ilgili arastırmalar yapıyorum.Tecrübeli olan biri varsa memnun olurum:3:

harikasın hemen not alıyorum bunları canım tecrübeli anne farklı oluyor :)

canım bu konuda sana katılıyorum..kızlar alt açmada kullanılacak 7,5 liraya 4-5 tane pazen battaniye alın..inanın bana bunu ilk dediklerinde ne saçmalıyorlar demiştim ama 4-5 tane bile az geldi bize.. bir tanesi hep dışarı gezme çantasında oluyor,gün içinde 1-2 tanesi batıyor kakadan dolayı..eee heran çamaşır yıkanamayacağına göre hazırda 1-2 tane daha olması lazım..ilk 6 ay kaka dışarı çıkıyor çıtçıtlı badiden..ev batacağına pazen battaniyeler batsın demi ama

pazen battaniyeden bizdede var evet oda çok lazım dediğim bezin yerinede kullanılabilir bir farkı yok oğlumda bi tane vardı şimdi birde hediye getirdi birisi iki oldu bizde
pazen battaniye tamda böyle birşey kızlar merak edenler için
$pazen.webp

çok sağol tatlım sanada selamlar her zaman gel güzel sohbetler ediyoruz burda birbirimize mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışıyoruz :16::16::16:

harikasın hemen not alıyorum bunları canım tecrübeli anne farklı oluyor :)

:16::16::16::16::16::16: sende harikasın tabikisi biz anneyiz nede olsa tabiki harika olacağız :16:

Back
X