2014 Şubat Anneleri

Selam bayanlar. Bakin aklima ne geldi :) dun aksam kayinvalidemlerde oturuyoruz. Kaynim yurdisina gidecek. Esim de diyor ki ne bu boyle butun kardeslerim gitti. Ben de burayi birakip gidecegim. Kayinvalidem de gulerek dedi ki bebegi bana birakin nereye isterseniz gidin. Ben de hemen gulerek oldu dedim. En iyisi siz yapin sizde kalsin dedim. :33::23::1::ssz:

Cok sahiplenen biri de degil ama acik kapi da birakmak istemedim.:36: ben universiteyi bitirince yurtdisina gidecektim bi alti ayligina. Sonra bebegimiz olunca bir sure ertelendi ya da iptal oldu, ona daha karar veremedim. Kayinvalidem de diyor ki dogumdan alti ay sonra birakirsin bebegi gidersin. Sanki ona yapmisim. Ne birakmasi dedim. 6 aylik bebek, kiyamam ki hayatta birakmam. Illa gideceksem alir beraber giderim dedim. Kucucuk bebek ya. Emzirme isi ne olacak. Yazik degil mi? O zamandan sutten kesmek. Bi de 3 veya 6 ay. Cocuk beni unutur be. Onu annesi bilecek:47::47: bi sinir oldum bi sinir oldum:36::36: cok merakliysa kendi yapsin.:52::32:

Son düzenleme:
Kızlar nasılsınızz ben grip oldum hayırlı olsunn:(( eşimden geçti o kadar dikkat ettik o iyileşti ben yatıyorum boğazım çok fena..ilaç da yok malum..artık ıhlamur limon portakal idare etcezz dikkat edin heryerde salgın var..iiki aşıyo yaptırmamışım cuma günü griple birleşip tam vuracaktı beni..

Selam bayanlar. Bakin aklima ne geldi :) dun aksam kayinvalidemlerde oturuyoruz. Kaynim yurdisina gidecek. Esim de diyor ki ne bu boyle butun kardeslerim gitti. Ben de burayi birakip gidecegim. Kayinvalidem de gulerek dedi ki bebegi bana birakin nereye isterseniz gidin. Ben de hemen gulerek oldu dedim. En iyisi siz yapin sizde kalsin dedim. :33::23::1::ssz:

Cok sahiplenen biri de degil ama acik kapi da birakmak istemedim.:36: ben universiteyi bitirince yurtdisina gidecektim bi alti ayligina. Sonra bebegimiz olunca bir sure ertelendi ya da iptal oldu, ona daha karar veremedim. Kayinvalidem de diyor ki dogumdan alti ay sonra birakirsin bebegi gidersin. Sanki ona yapmisim. Ne birakmasi dedim. 6 aylik bebek, kiyamam ki hayatta birakmam. Illa gideceksem alir beraber giderim dedim. Kucucuk bebek ya. Emzirme isi ne olacak. Yazik degil mi? O zamandan sutten kesmek. Bi de 3 veya 6 ay. Cocuk beni unutur be. Onu annesi bilecek:47::47: bi sinir oldum bi sinir oldum:36::36: cok merakliysa kendi yapsin.:52::32:

Ağzına sağlık gerekeni söylemişin.Bana böyle birşey söylese kayınvalide kat ve kat fazlasını söylerdim sanırım :47::47::47:

Anamm öğrencimisin sen daha:) canım hele bi doğsun kokusunu al bebişin istesen de bırakamazsın kaynananda konuşsun dursun boşver..yurtdışında bebekle de yapamazsın zaten bakucı vs ayarlaman lazım..sen yurtdışını bi süre ertele artık..

Kızlar nasılsınızz ben grip oldum hayırlı olsunn:(( eşimden geçti o kadar dikkat ettik o iyileşti ben yatıyorum boğazım çok fena..ilaç da yok malum..artık ıhlamur limon portakal idare etcezz dikkat edin heryerde salgın var..iiki aşıyo yaptırmamışım cuma günü griple birleşip tam vuracaktı beni..

Eşimde hasta.Bizde çok dikkat ediyoruz inşallah banada bulaşmaz :31::31::31: Çok geçmiş olsun sanada. Burda hüzünbaz önermişti yarım limonu bir portakalı sıkıp ılık suda erittiğim ballı ılık suyla karıştır iç.Eşime yaptım baya iyi geldi ona :34::34::34:

bide ne sorucam saçlarınız ne almede kızlar .ben gebelikten önce demir takviyesi alıyordum saçlarım çok döküldüğü için durmuştu baya.sonra 3 ay içmedim şu an avuç avuç elimde kalıyor.ferro sanol sanırım saçıma bişi yapmıoyor gebelikte saçlar gürleşir diye biliyordum.benimkiler bayazladı beyazlamayanlar kızardı resmen kızıllaştı simsiyah saçlarım töbe :)ve çok dökülüyor nedenki acep:)

Benim ce çok dökülüyo canım gebelikte normal diyolarr

Kızlarrrr hamişlerrr nasılsınız?
Ben girmeyeli çok uzun mu zaman oldu yahu? Kaç yüz sf. olmuş :) İlk kez eskileri okumadan içime dökücem, sonra geçmişi okucam.
Cuma göz ve tiroid teslterim vardı, gözüm 0.25 derece değişmiş, uzak görememeye bir de yakın eklenmiş, baş ağrılarıma gerilim tipi dedi dokt. doğrudur, genelde kendimi işte kasınca, oluyor, sinirlenicne...vs..vs..Tiroidim de mini minnacık artmış ama dr. bebek hızlı büyüyor şu dönemde dedi, ilacın dozunu da az bişi arttırdı 37.5 mg içiyordum 50 yaptı, hani hamilelikte tiroid 2.5 altı olmalı ya, benim de 2.65 filandı.
Şimdi gelelim asıl derdime...Bu aralar eşimle çok didişiyoruz, eften püften şeyler normalde de alıngandır, takar makar ama bu dönemde ya ben daha tahammülsüzüm diye midir, ona mı bi haller oldu bilmiyorum..Ailemi takar oldu, kardeşim bi laf etse, neden öyle dedi, annem babam için de aynı şekilde, annemle babama yüzlerine karşı birşey demedi bugüne dek ama ben fark ediyorum, yalandan gülümsüyor, sıkılıyor yanlarında filan. Eskiden ben bile şaşırırdım onlarla benden de iyiydi, nazar mı değdi ne :44: biraz olaylarda üst üste geldi onunda etkisi var..Kendi ailesine zırnık laf ettirmez, eh bende öyleyim..saçma sapan şeyler işte..Bir diğer konu da bizim kız...Kızcağızın yaramazlıklarına hep bağırırdı ama ben hiç kıyamaz oldum, çocuk yere bişey dökse bağırıyor deli gibi, aslında çok seviyor biliorum ama sabırsız, tahammülsüz..Yaşına göre çocuk bizi üzmedi Allah var, maşallah diyeyim :nazar: ama bizim adama yetmiyor, çok üzülüoyrum hamileyimde şimdi bebek gelicek bağrış çağrış ev iyice curcuna olacak, bizimki iyiice sinirlencek diye..İşin tuhafı ikinciyi de benden çok istemişti, ben huyunu bildiğimden biraz daha bekleme düşüncesindeydim. İişte böyle pazar pazar sıktım içinizi, bir de hava ne güzel di mi, ama biz kavga ettik ben ağladım zırladım, sonra o teseli eder gibi gönlümü alır gibi oldu, sonra bi daha eeeh dedi gitmiş yatmış uyumuş..
Dün de ev işlerinden bi kavgamız olmuştu :19: Benimde çenem çok açıldı farkındayım ama işte dolmuşum bende demek ki :43:
Hepinizi öperim, yazınca rahatladım mı ne kusura bakmayın :45::17:

Eşimde hasta.Bizde çok dikkat ediyoruz inşallah banada bulaşmaz :31::31::31: Çok geçmiş olsun sanada. Burda hüzünbaz önermişti yarım limonu bir portakalı sıkıp ılık suda erittiğim ballı ılık suyla karıştır iç.Eşime yaptım baya iyi geldi ona :34::34::34:

Sağol canım yapiim ben de..dikkat et kulukça dönemi var bulaştıktan 3gün sonra vuruyo:(

Anamm öğrencimisin sen daha:) canım hele bi doğsun kokusunu al bebişin istesen de bırakamazsın kaynananda konuşsun dursun boşver..yurtdışında bebekle de yapamazsın zaten bakucı vs ayarlaman lazım..sen yurtdışını bi süre ertele artık..

Evet bu sene mezun oldum :34::34: zaten biz bebek istedik yani benim istegimle erteledik yurtdisini. Zaten bebegim daha onemli, gitmesem de uzulmem.:32:

Son düzenleme:

seninkide tam kayınvalidemiş iyi yapmışın cevabını vererek canım kım kıme vermiş bebefini sen bırakasın

geçmiş olsun canım bende yeni atlattım 4 gün yattım çok zor hamileken ilaçta kullanılmıyo bol bol portakal suyu iç bide sıcak suya limon sıkıp içtim bogazlarıma iyi geldi

doğru söylüyosun, aslında yarı zamanlı çalışma sistemi uygulanırsa belki de ücretsiz izne gerek kalmaz, inşallah hepimize faydalı bir yasa çıkar canım.

güya eylülde açıklayacaklardı eylül bitti henüz bişi yok buda yılan hikayesine dönecek sanırım
kaç yıldır doğranlar için çıkcaktı bu yasa ilk çıkacak dediklerinde doğan çocuklar şuan 2 yaşadı sanırım
Benimde pek ümidim yok, plansız programsız atıp tuttular, sonra da hmm bu iş kadınların iş hayatındaki yerini tehlikeye atacak, kimse kadın çalışan istemeycek falan fişman..Kızıyorum valla öyle yüksek vaatler verip, sonra da kararı uzatmalar, en sonunda +2 ayı +2 haftaya düşürme işi canımı sıktı benim, neyse buna da şükür diyim ne diyim :)

aynen öyle:) bu sefer ben umutluyum ama, yalnız işimize yarayan bir ysa olsaydı, yoksa önceden 16 haftaydı şimdi 18 hafta olacaksa bir anlamı yok yani...

bir sey soracam da bugün aklıma takıldı, ben gece hep telefonumu kapatıp yatarım, gün içinde de konuşmalarımı genelde sabit telefondan yapıyorum, cep telefonundan nefret ediyorum aslında.teknolojiye inat o akıllı telefonlardan da almadım, almıycam da. ama eşimin telefonu gece hep açık." sen de telefonunu benim gibi kapat, radyasyon yayıyor" dediğimde, " ya acil bir sey için arayan olursa aileme bir sey olursa" dedi. ben de " onlar istanbul'da napıcaksın gece istanbul'a mı gideceksin koşa koşa" diyince de burada yaşayan evli kuzeni var, onu bahane etti "kuzenimin ya başına bir sey gelirse kimsesi yok burada" dedi.
yani anne karnındaki bebekleri bu aletlerin daha çok etkilediğini duydum, sakın karnınıza yaklaştırmayın, telefonla fazla konuşmayın diyor uzmanlar. siz ne yapıyorsunuz , gece telefonunuz yatak odanızda ve açık mı oluyor?
aman bizimkinin elinden tel düşmez, bir de hep şarjda artık teller, telefon notebook hep yanıbaşımızda...

canım ben cep telefonun radyasyon yaymadığını biliyorum radyasyon alfa-beta-gama ışınlarıyla ilgili bişidir, ama telefonlar bunları yaymıyor onlar RF ile çalışıyor yani radyo frekansıyla diğer sabit telefonlar ve tvler gibi farkı kablosuz olmaları
fakat yaydıkları ısı var RF sürekli olduğunda ısı yayıyor ısının hücreler üzerindeki etkisi net bilinmiyor ama yaydığı radyasyon değil bunu iyi biliyorum
nick'ine yakışır açıklamalar cnm öptüm :34:

biz geldik:) kanama alanı küçülmüş plasentam duruyor yerinde:( neyse bu sefer daha huzurlu çıktım doktorun yanından yatmaya dvm gene rapor verecekti almadım okulda mimlenmiiyim sonra .aşı olanlara geçmiş olsun çok şükür dün oldum ama aşı ağrım çok hafif ilk defa bir kolaylık yaşadım:) oğluşum bu konuda üzmedi beni:)annnemmmmmm çok seviyorum onuda sizide.işteki bacılarım kolay gelsin sizlerede

canım çok feci kahve istedi kızlarrrrr normalde tiryakiyim ama 5 aydır iyiydim napcam şimdi:)
türk kahvesi içiver, ya da nescafe yap iki yudum iç bırak, hem nefsin körlenmiş olur ;)

ben sadece sırt üstü yatınca tekmeleniyorum birde burada size birşeyler yazdığım zamann:))))))neyseee pislik duşta gerek gitmem lazıımmm,tertemiz olayıımmmm gelirimmm....bu arada aşağıdaki komşum çok iyidir hastır ama bu sabah yine ilkokul ikiye giden oğlunu çok pis dövdüü:( çocuğu bir görseniz okadarr tatlı birşeykii ama acaiip yaramaz kadını deli ediyor çok kez şahit oldum hırçınlıklarına ama yine de dövülmemeli yaaa moralim bozuluyorrrr:((((((((
bende kıyamam ama bgün bi olaya şahit oldum çocuk edepsiz ötesiydi, ne yapsalar olmadı ailede sakin...özellikle anne, en sonunda babası aldıkenara çekti bi şaplak indirdi, üzüldüm de daha fazlasn yapsa valla çağırrıdım birilerini müdahale ettiridim amaçocuk dayaklıktı söylemsi ayop :17:

kızlar sütyen takamıyorum ya :( napcam böle çok rahatsız edio siz ne yapıosunuz bu duruma
içi dolgusuz sütyenine, arkadan şu uzatmalardan tak cnm pentiden aldım 5 litaya

hayırlı olsun canım:) cahilliten bişi sorcam:) bunun içine yatağı nasıl yapıoruz ben baktığımda ince süngerimsi bir yataklar vardı park yatakların içlerinde
park yatak yastıkları var onlarda yaklaşık 90 lira filan .
canm bu arada olumlu gelişmelere sevindim, ama eğer rapor vericem derse doktr. bence al! millet neler yapıyor iş yerlerinde ahh ahh biz hamileyiz, senn br de riskli bir durumun var, bırak yanlış anlayan anlasın...sonra unuturlar..Sen önce kendini ve kanrındaki bebeği düşün, oh doktr. da rapor vermiş almamalzık etme bence ;)

Kızlarrrr hamişlerrr nasılsınız?
Ben girmeyeli çok uzun mu zaman oldu yahu? Kaç yüz sf. olmuş :) İlk kez eskileri okumadan içime dökücem, sonra geçmişi okucam.
Cuma göz ve tiroid teslterim vardı, gözüm 0.25 derece değişmiş, uzak görememeye bir de yakın eklenmiş, baş ağrılarıma gerilim tipi dedi dokt. doğrudur, genelde kendimi işte kasınca, oluyor, sinirlenicne...vs..vs..Tiroidim de mini minnacık artmış ama dr. bebek hızlı büyüyor şu dönemde dedi, ilacın dozunu da az bişi arttırdı 37.5 mg içiyordum 50 yaptı, hani hamilelikte tiroid 2.5 altı olmalı ya, benim de 2.65 filandı.
Şimdi gelelim asıl derdime...Bu aralar eşimle çok didişiyoruz, eften püften şeyler normalde de alıngandır, takar makar ama bu dönemde ya ben daha tahammülsüzüm diye midir, ona mı bi haller oldu bilmiyorum..Ailemi takar oldu, kardeşim bi laf etse, neden öyle dedi, annem babam için de aynı şekilde, annemle babama yüzlerine karşı birşey demedi bugüne dek ama ben fark ediyorum, yalandan gülümsüyor, sıkılıyor yanlarında filan. Eskiden ben bile şaşırırdım onlarla benden de iyiydi, nazar mı değdi ne :44: biraz olaylarda üst üste geldi onunda etkisi var..Kendi ailesine zırnık laf ettirmez, eh bende öyleyim..saçma sapan şeyler işte..Bir diğer konu da bizim kız...Kızcağızın yaramazlıklarına hep bağırırdı ama ben hiç kıyamaz oldum, çocuk yere bişey dökse bağırıyor deli gibi, aslında çok seviyor biliorum ama sabırsız, tahammülsüz..Yaşına göre çocuk bizi üzmedi Allah var, maşallah diyeyim :nazar: ama bizim adama yetmiyor, çok üzülüoyrum hamileyimde şimdi bebek gelicek bağrış çağrış ev iyice curcuna olacak, bizimki iyiice sinirlencek diye..İşin tuhafı ikinciyi de benden çok istemişti, ben huyunu bildiğimden biraz daha bekleme düşüncesindeydim. İişte böyle pazar pazar sıktım içinizi, bir de hava ne güzel di mi, ama biz kavga ettik ben ağladım zırladım, sonra o teseli eder gibi gönlümü alır gibi oldu, sonra bi daha eeeh dedi gitmiş yatmış uyumuş..
Dün de ev işlerinden bi kavgamız olmuştu :19: Benimde çenem çok açıldı farkındayım ama işte dolmuşum bende demek ki :43:
Hepinizi öperim, yazınca rahatladım mı ne kusura bakmayın :45::17:

Canım göz mevsunu geçen gün telefonumdaki bi uygulamada okudum..gebelikte göz numaralarında değişiklik olur ama sonra eski haline döner gözlük ve lens numaranızı çok rahatsız etmedikçe değiştirmeyin diyordu..
Bu arada dr benim de dozumu arttırdı haftada 75 mg..
Ben de dün eşimle kavga ettim daha doğrusu kendi kendime kavga edip ağladım zırladım bugün de hasta oldum..hormonlar yapıyo canım bu hamilekik manik depresif yaptı beni..senin eşin de 2.bebek stresine girmiş olabilir canım onlar bizim gibi değiller daha zayıflar hırslarını da bizden çıkarıyorlar..benim eniştemde de anlam 2.hamileyken olmuştu..çocuğa hiç bağırmayan adam bağırmaya başlsmışyı sonra düzeldi tamamen stresden..bebek doğunca nolcqk diye düşünüp hiç sıkma kendini..bunları düşünme sonuçta sen loğusa olucaksın o da baba olarak idare edecek mecbur..biraz zor bir süreç ama sonra herşey çok güzel olacak öyle düşün canım..

gerçektenmi kızıllaşma olur mu:) ay gülesim geliyor ya resmen rengim değişti:)
beyazlamada bozuk psikolojimdendir muhtemelen benim gbi bir psikopat varken nereye gitsin beyazlar:)
çok çirkinleştim ben yaaaa:) hani oğlan anaları güzelleşirdi:)

Valla yaaa :9:
hani erkek bebis anneyi güzlestirirdi?
Kim demis onu bakiim?:9:
Valla canim ben de cirkinlestim itiraf ediyorum bunalima falan da girdim baya.
Yüzüm sivilce doldu. Aynen saclarim beyazladi boyayamiyorum da..
Ve dökülme de var..
Napalim sabir artik.
Allah kicalarimiza da sabir versin valla ben kendimi begeiyorum adam naapsin bilemedim:9::9::9:

Kızlar kasık ağrım vardı biraz astaneye gittik bebiş iyiymiş idrar tahlili verdim lökoy çıkmış çarşamba doktoruma gidince söylüycem. Sizdede varmı böyle bişi ??

esenglvedat nasılsın? senden haber alamadım..çok merak ediyorum seni.. amniyosentez yaptırdın mı ? İnşallah her şey çok güzel çıkacak..

Benimde pek ümidim yok, plansız programsız atıp tuttular, sonra da hmm bu iş kadınların iş hayatındaki yerini tehlikeye atacak, kimse kadın çalışan istemeycek falan fişman..Kızıyorum valla öyle yüksek vaatler verip, sonra da kararı uzatmalar, en sonunda +2 ayı +2 haftaya düşürme işi canımı sıktı benim, neyse buna da şükür diyim ne diyim :)

aman bizimkinin elinden tel düşmez, bir de hep şarjda artık teller, telefon notebook hep yanıbaşımızda...

nick'ine yakışır açıklamalar cnm öptüm :34:

türk kahvesi içiver, ya da nescafe yap iki yudum iç bırak, hem nefsin körlenmiş olur ;)

bende kıyamam ama bgün bi olaya şahit oldum çocuk edepsiz ötesiydi, ne yapsalar olmadı ailede sakin...özellikle anne, en sonunda babası aldıkenara çekti bi şaplak indirdi, üzüldüm de daha fazlasn yapsa valla çağırrıdım birilerini müdahale ettiridim amaçocuk dayaklıktı söylemsi ayop :17:

içi dolgusuz sütyenine, arkadan şu uzatmalardan tak cnm pentiden aldım 5 litaya

park yatak yastıkları var onlarda yaklaşık 90 lira filan .
canm bu arada olumlu gelişmelere sevindim, ama eğer rapor vericem derse doktr. bence al! millet neler yapıyor iş yerlerinde ahh ahh biz hamileyiz, senn br de riskli bir durumun var, bırak yanlış anlayan anlasın...sonra unuturlar..Sen önce kendini ve kanrındaki bebeği düşün, oh doktr. da rapor vermiş almamalzık etme bence ;)

Sağol canım bakalım yarın bir gideyim olmazsa ole yaparım

Back
X