kızlar cümleten selamlar,
her şey yolundadır umarım.ben işe başlayalı fazla giremiyorum kusura bakmayın. muhallebiye süt karıştırmaktan bahsedilmiş, bizim doktor 9 aylıktan itibaren verebileceğimizi söylemişti, böylece sadece karbonhidrat değil protein de vermiş oluyoruz demişti. ben bal da vermeye başladım.
geçenlerde bizim ufaklığın katı-pütürlü gıdayı reddettiğini yazmıştım hatırlarsanız. tel şehriyeli çorba, çatalla ezilmiş sebzeler vs. bir çok şey denedik ama hepsine ağzını açıp aynen ağzından diliyle dışarı çıkarıyordu. bu cimcime resmen bizimle oyun oynuyor. şimdi de katı gıdaları ellerimi iyice yıkayıp parmaklarımla veriyorum, balığı-ekmeği-yumurtayı-peyniri örneğin ağzında döndürüp yutuyor. ama gelgelelim çorba-muhallebi cinsi kaşıkla verilen yemekleri ağzından dışarı akıtıyor, yutmuyor. bir de 7. ve 8. dişler geliyor galiba, köpek dişlerinin olduğu yer aşırı kabarık. hafif huzursuzluğu da var.
bir de bizim kilo problemimiz var, en son 9 aylıkken çıplak 8.350 gramdı, boy 75 cm di. boyu şu an 78-79 cm. civarı ama kilosu kıyafetiyle 9 kg. ancak geliyor. boyu % 97 lik persentilde ama kilosu % 25 lik persentile düştü herhalde. görüntüde de anlaşılıyor bacakları filan zayıfladı, gövdesi de öyle. önceden yıkarken sırtı filan etliydi, şimdi kurudu kaldı kuzum. napıyım sizce ya doktora da hastalık bulaşmasın diye götürmek istemiyorum. annemle eşim kızıyor bana " sen bu çocuğun kilosuna taktın çocuk gayet sağlıklı " diyorlar. napayım 1 yaşını mı bekleyeyim, aşıları var 1 yaşında...